Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να τερματίσει πλήρως την παραγωγή εκτυπωτών laser, επικαλούμενη ζητήματα βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με τον γίγαντα της εκτύπωσης, η τεχνολογία laser έχει «περιορισμένες δυνατότητες» για να κάνει βήματα προς ένα βιώσιμο μέλλον καθώς «απαιτεί υψηλή θερμότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκτύπωσης και επομένως αυξημένη χρήση ενέργειας». Η Epson σκοπεύει να προχωρήσει στη μετάβαση όλων των γραμμών παραγωγής εκτυπωτών της στην τεχνολογία inkjet, υποστηρίζοντας ότι «μπορεί να λειτουργήσει με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με την τεχνολογία laser» και πως το «μικρό αποτύπωμα και ο ελαφρύς σχεδιασμός» των εκτυπωτών τεχνολογίας inkjet «μπορεί να περιορίσει τους πόρους που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της παραγωγής και της αποστολής».

Σε μία ανάρτηση, στο επίσημο blog της εταιρείας, η Epson ισχυρίζεται ότι οι δικοί της εκτυπωτές inkjet χρησιμοποιούν 85% λιγότερη ενέργεια από τους αντίστοιχους εκτυπωτές τεχνολογίας laser καθώς και 85% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Οι εκτυπωτές inkjet χρησιμοποιούν δοχεία με μελάνι σε υγρή μορφή και έναν μηχανισμό με ακροφύσια για να τυπώσει στο χαρτί, όταν οι εκτυπωτές τεχνολογίας laser χρησιμοποιούν ένα μηχανισμό με laser και ένα δοχείο με μελάνι σε μορφή πούδρας -γνωστό και ως toner- για να εκτυπώσουν. Γενικότερα, οι εκτυπωτές inkjet επίσης είναι μικρότεροι και ελαφρύτεροι από τους αντίστοιχους laser, όμως παράλληλα κοστίζουν και περισσότερο ανά εκτύπωση/ σελίδα.

Τα νέα της Epson έρχονται έναν χρόνο περίπου από την ανακοίνωση της ότι πρόκειται να επενδύσει ¥100 δισεκατομμύρια στην καινοτομία για τη βιωσιμότητα και τη προστασία του περιβάλλοντος. Παρά τη δημόσια δέσμευση της ωστόσο, η εταιρεία έχει τα τελευταία χρόνια αποτελέσει στόχο επανειλημμένων επικρίσεων για τις πρακτικές της σε σχέση με το περιβάλλον. Η Epson επιβεβαίωσε τον Ιούλιο του 2022 ότι ορισμένοι από τους εκτυπωτές της σχεδιάστηκαν για να τερματίζουν τη λειτουργία τους μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αναγκάζοντας τους πελάτες είτε να αντικαταστήσουν το hardware είτε να πληρώσουν για την επισκευή τους σε κάποιο εξουσιοδοτημένο κατάστημα υποστήριξης/επισκευής. Ο συγκεκριμένος περιορισμός, επηρεάζει τα μοντέλα Epson L130, L220, L310, L360 και L365. Λίγο αφότου έγινε γνωστό το παραπάνω, ο καθηγητής του Harvard, Jonathan Zittrain έγραψε στο blog του «Fight to Repair»: «Ενας εκτυπωτής που αυτό-τερματίζει τη λειτουργία του μετά από λίγο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το «νομίζεις ότι αγόρασες ένα προϊόν, αλλά στην πραγματικότητα προχώρησες στην ενοικίαση μίας υπηρεσίας».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσα δε φτάνει η αλεπού... (είμαι χρήστης πωλλών Epson). Δηλαδή σα να μας λέει πως αν θέλω να κάνω πχ 100 εκτυπώσεις αντιγράφου, θα πρέπει να περιμένω μια μέρα μέχρι να ολοκληρωθούν και να μου κοστίσουν πολύ περισσότερο από laser. H κάθε τεχνολογία εκτύπωσης έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, επιλέγουμε βάσει των αναγκών μας και της φύσης των εκτυπώσεων που κάνουμε. Και ευτυχώς για εμάς, στους εκτυπωτές υπάρχουν πολλές επιλογές αν η Epson... δε μπορεί.

Επεξ/σία από CyanBlue
  • Like 6
  • Confused 1
Δημοσ.

Κοροϊδεύουν τον κόσμο.. Έχουν πιάσει ολοι το παραμύθι της ενέργειας για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. Και τσαμπα πλέον να μου δώσουν inject, lazer θα παρω. Πολυ χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης και χωρίς προβλήματα. Με τους inject είχα βαρεθεί να καθαρίζω την κεφαλή που παίρνει τα μελάνια επειδή στέγνωνε και κόλλαγε συνέχεια. Αμα δεν εκτυπώνεις συχνά, τον πουλό ολο προβλήματα έχεις. Και δε διορθώνεται αυτο, το μελάνι στεγνώνει. 

• Like 23
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι, γιατί τα καινούργια μελάνια κοστίζουν όσο ο εκτυπωτής...😇

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, oldnew είπε

Κοροϊδεύουν τον κόσμο.. Έχουν πιάσει ολοι το παραμύθι της ενέργειας για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. Και τσαμπα πλέον να μου δώσουν inject, lazer θα παρω. Πολυ χαμηλότερο κόστος εκτύπωσης και χωρίς προβλήματα. Με τους inject είχα βαρεθεί να καθαρίζω την κεφαλή που παίρνει τα μελάνια επειδή στέγνωνε και κόλλαγε συνέχεια. Αμα δεν εκτυπώνεις συχνά, τον πουλό ολο προβλήματα έχεις. Και δε διορθώνεται αυτο, το μελάνι στεγνώνει. 

Μηπως θα μπιρουσες να μου προτεινεις κανενα καλο μοντέλο lazer με φθηνά αναλώσιμα ; Ο inkjet μου τα εχει φτύσει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατοχος 4 inkjet εκτυποτων Epson ... Παιζει να χω ξοδεψει πιο πολυ μελανι σε head cleaning παρα σε εκτυπωσης! Και αυτο γιατι η αγαπητη epson φροντησε την ωρα που κανει head cleaning να κανει και στα 8 χρωματα και οχι στο 1 που εχει το προβλημα με αποτελεσμα πολλες φορες να χαλανε τα αλλα που δεν ειχαν προβλημα!!!

Ειδικα στα Plotter με το που πατας power button και ανοιγεις κατευθειαν κανει μονο του head cleaning 20ml !!!!! Με τωρινο κοστος μελανιων γυρω στο 10ρικο με το καλημερα πριν τυπωσεις!

Επεξ/σία από CellsAndRows
  • Like 10
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ναι ένα μέλλον στο οποίο ξοδεύουμε περισσότερο μελάνι για να ξεβουλώνουμε κεφαλές Epson από ότι για να εκτυπώνουμε...

Και αν ξεχάσουμε να τυπώσουμε ή να "ξεπλένουμε" τον πετάμε γιατί βούλωσε...μέλλον για σπηλιά με πυρσούς χωρίς ρεύμα #nomoney

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μήπως βουλώνει η κεφαλή γιατί βάζουμε μελάνια απο το κάθε μαγαζάκι και όχι της εταιρίας ? εγω με hp δεν έχω κανένα πρόβλημα , έχω και τη συνδρομή instant ink κι όλα μια χαρούλα

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά έχω αντίθετη άποψη μαζί σας. Έχω εγκαταστήσει γύρω στα 40 Epson l3250 l5290 l6460 και 10 hp 750 σε γραφεία μηνιαίου κυκλου 1000 έως 5000 σελίδες. Κανένα πρόβλημα μέχρι τωραεδω και τρία χρονια εκτος από αλλαγές κεφαλής στα 750 και μελάνια. Και τα 3650 που χάλασαν πήραν πάλι ίδια ή καλύτερα. Παροπλησαν τελείως τα laser λόγο τεράστιας εξοικονομισεις. Κι εγώ προσωπικά έχω τον 750 και σε σχεδόν ένα χρόνο έχω εκτύπωση πάνω από 5000 160gr και 2000 απλά. Μια φορά έκανα καθαρισμό και μια φορά άλλαξα κεφαλές. 100 ευρώ κεφαλές και μελάνια κι έχω ακόμα μέσα. 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ethereum είπε

μήπως βουλώνει η κεφαλή γιατί βάζουμε μελάνια απο το κάθε μαγαζάκι και όχι της εταιρίας ? 

Μπα....Cannon & HP....

MFPs ...Εχω μαζέψει 4 στο σπιτι βουλωμένα....ωσπου πήρα Colour Laser (brother)...και τέλος.....3 χρονια τώρα....

Δεν τυπώνεις σπιτι καθε μέρα....

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...