Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από επέμβαση καταρακτη,  τη δεύτερη μέρα εμφανίστηκε μια μαύρη γραμμούλα στο δεξί μέρος του χειρουργειμενου ματιού.  Αμέσως επισκέφτηκα τον χειρουργό οφθαλμίατρο που έκανε την επέμβαση,  αλλά και άλλο οφθαλμίατρο για δεύτερη γνώμη.  Και οι 2 με διαβεβαιωσαν μετά από έλεγχο με σταγόνες κτλ ότι δεν πρόκειται για αποκοληση αμφιβληστροειδους ούτε για ρωγμή,  αλλά μάλλον μια μικρή αποκοληση υαλοειδους που η έγινε η πρόκειται να γίνει,  αλλά αυτό δεν πρέπει μα με ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί δεν έχει επιπτώσεις στην όραση αλλά είναι και κάτι που δεν έχει θεραπεία.  Ο λόγος που έβαλα το θέμα εδώ είναι για να δω αν είχε και κάποιος άλλος παρόμοια εμπειρία η κάποιος γνωστός του τέλος πάντων ώστε να έχω κάποιες πληροφορίες σχετικά με το τι μέλι γενέσθαι. 

Υ.Γ. η επέμβαση πήγε καλά,  πλέον το μάτι που έκανα είναι FHD 8K

Δημοσ.

Είμαι 39, στα 37 έπαθα στο ένα μάτι αποκολληση υαλοειδους μάλλον από απότομη αλλαγή πίεσης μετά από κρυωμα.

Αυτό το μάτι έχει και μεγαλύτερη μυωπια από το άλλο (5 vs 2).

Γενικά μια δυσκολη περίοδος γιατί για κανένα μήνα όπως ξεκολλουσε το υαλοειδες όλο έβλεπα μαύρες γραμμές και αστραπες.

Το παρακολουθούσα και τακτικά μήπως γίνει κάποια αποκολληση αμφιβλιστοειδους αλλά ευτυχώς δεν έγινε. Τώρα είμαι μια χαρά και το μόνο που έχει μείνει είναι μια μεγάλη μαύρη σκιά (μυγακι που λέμε απλά είναι σαν ελέφαντας 😋) που επιπλέει μέσα στο μάτι αλλά σπάνια την προσεχω (αυτή λογικά θα μείνει και σε σένα).

Όταν ολοκληρωθεί η αποκολληση είσαι οκ μου είπαν αλλά μέχρι τότε θέλει προσοχή όπως ξεκολλάει να μην δημιουργήσει πρόβλημα στον αμφιβλιστροειδη. Επίσης όχι βάρη και απότομες κινήσεις.

Εννοείται πως είσαι σε επαφή με τον οφθαλμιατρο σου για έλεγχο και αν δεις κάτι πολύ δραστικο να αλλάζει πας κατευθείαν νοσοκομείο για έλεγχο.

Επίσης, το υαλοειδες δεν έχει καμία χρησιμότητα για τα μάτια πάρα κατά την εμβρυικη περίοδο ώστε να πάρουν σχήμα. Όταν για κάποιον λόγο φύγει (μπορεί και να αφαιρεθεί για ιατρικούς λόγους) τοτε μετά από καιρό αντικαθισταται από το ίδιο το μάτι με υγρό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχοντας 2 αποκολλήσεις υαλοειδούς   στο ένα μάτι  και μία στο άλλο ( χωρίς να προηγηθεί κάποια εγχείρηση στο μάτι όπως ο topic starter)  μέσα σε 15 χρόνια  μαθαίνεις να ζεις με αυτά (απλά πρέπει να κάνεις περιοδικά τους απαραίτητους ελέγχους στον Οφθαλμίατρο σου). 

Επεξ/σία από Walternet
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Walternet είπε

Εχοντας 2 αποκολλήσεις υαλοειδούς   στο ένα μάτι  και μία στο άλλο ( χωρίς κάποια εγχείρηση στο μάτι )  μέσα σε 15 χρόνια και πρόσφατα και περιστατικά με "Οφθαλμική Ημικρανία" μαθαίνεις να ζεις με αυτά (απλά πρέπει να κάνεις περιοδικά τους απαραίτητους ελέγχους στον Οφθαλμίατρο σου). 

2 στο ένα μάτι πώς γίνεται; δεν είχε ολοκληρωθεί η αποκόλληση; ήταν κάτι σαν μερική;

Η οφθαλμική Ημικρανία ενώ στην αρχή τρομάζει, έχει ενδιαφέρον σαν φαινόμενο...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...