Herald Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, lneam είπε δεν κατηγορω τους "κακους" χρηστες. Παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν. Μια χαρα μπορουν να τα κανουν μανταρα και με τα παλια 6/8pins connectors. Και αφου δεν εχουν γινει αυτα τα γενονοτα, μαλλον η παλια τεχνολογια ειναι καλυτερη. Μα εχουν γινει και με τα παλια connectors, ποιος σου ειπε οτι δεν εχουν γινει??? 1 ώρα πριν, AtiX είπε Σε αυτές τις περιπτώσεις που αναφέρεσαι το πρόβλημα φαίνεται από την αρχή, τοποθέτηση, και όχι μετά από χρήση και κάτω από ορισμένες - περιπατήσεις… Τι εννοεις? Πολλες περιπτωσεις που το πρόβλημα δεν φάνηκε εξαρχής. Αλλωστε δεν γίνεται να φανεί εξαρχης, θα πρεπει να τρεξει κάποιες ώρες το καλώδιο για να ζεσταθεί και να δημιουργηθούν προβλήματα. Πρόσφατα τυπας ανεβασε φωτογραφιες στο reddit που ενας ανταπτορας για 8pin (το παλιο πασοκικο καλο 8pin που δεν δημιουργει θεματα) έκαψε ολο του το σπίτι. Στάχτη βρηκε μονο. Ολες οι περιπτωσεις (που κυριολεκτικά ειναι 20-30) που καηκε το 12vhpwr αποδείχτηκε οτι ήταν κυριολεκτικα μισοβαλμενο και δεν προξενησε κανενα θεμα τυπου φωτιές πυρκαγιες και εκρήξεις παρα μονο χάλασε την κάρτα, την οποια ετσι και αλλιως αντικατεστησε η nvidia η ο AIB. Μακαρι ολα τα καλωδια και οι συσκευες μας να ηταν τόσο ασφαλείς που το μονο που θα παθαιναν απο λανθασμενη χρηση να ηταν η παυση λειτουργίας τους 😂 2
AtiX Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 59 λεπτά πριν, Herald είπε Ολες οι περιπτωσεις (που κυριολεκτικά ειναι 20-30) που καηκε το 12vhpwr αποδείχτηκε οτι ήταν κυριολεκτικα μισοβαλμενο και δεν προξενησε κανενα θεμα τυπου φωτιές πυρκαγιες και εκρήξεις παρα μονο χάλασε την κάρτα, την οποια ετσι και αλλιως αντικατεστησε η nvidia η ο AIB. Μακαρι ολα τα καλωδια και οι συσκευες μας να ηταν τόσο ασφαλείς που το μονο που θα παθαιναν απο λανθασμενη χρηση να ηταν η παυση λειτουργίας τους 😂 … Στις 2/12/2022 στις 10:06 ΜΜ, polemikos είπε Όμως έρχεται τώρα η κοινοπραξία PCI-SIG να υποστηρίξει ότι τόσο η NVIDIA όσο και οι συνεργάτιδες εταιρείες έπρεπε να το είχαν υπολογίσει ή να το έχουν λάβει υπόψη τους. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Ένα περίεργο πράγμα όμως...μόλις επιβεβαιώθηκε πως το πρόβλημα δημιουργείται μόνο με λάθος σύνδεση του κονέκτορ δεν εμφανίστηκαν άλλα κρούσματα...κοίτα να δεις συμπτώσεις...Keep chewing sano
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, morehp είπε Ένα περίεργο πράγμα όμως...μόλις επιβεβαιώθηκε πως το πρόβλημα δημιουργείται μόνο με λάθος σύνδεση του κονέκτορ δεν εμφανίστηκαν άλλα κρούσματα...κοίτα να δεις συμπτώσεις...Keep chewing sano Φορανε 2 αριστερα παπουτσια και πανε να παιξουν μπαλα και αν σκονταψουν και πεσουν κατω και τους πεις οτι δεν μπορεις να παιξεις μπαλα με 2 αριστερα παπουτσια σου λενε οτι επρεπε να τα ειχαν σχεδιασει ετσι που να μπορεις να παιξεις μπαλα και με 2 αριστερα παπουτσια. Βεβαια οι ιδιοι που ισχυριζονται οτι δεν υπαρχουν κουλοι ή εστω οτι ολα επρεπε να ειναι μελετημενα ακομα και για τον κουλο, αν τους δεις πως τοποθετουν τον επεξεργαστη και ποσες φορες κοιταξαν αν το βελακι ειναι ευθυγραμισμενο ή αν εκατσε καλα πριν κατεβασουν το λεβιε για να μην στραβωσουν τα pins θα νομιζεις οτι περασαν 30 λεπτα. Το 8pin θα σου πουν δεν ειχε τα ιδια θεματα, βεβαια εχουν συστημα των 600w και για καλο και για κακο εχουν 1000w Platinum/Titanium τροφοδοτικο και σε καθε ζευγος 8pin δεν βαζουν 1 διπλο καλωδιο 8pin, βαζουν 2 μονα καλωδια 8pin,αυτα απο μελετη του κατασκευαστη δεν τα διαβασαν πουθενα. Ο κουλος που θα βαλει Turbo-x τροφοδοτικο με 2 διπλα 8pin αντι για 4 μονα 8pin για να φαινεται και ομορφο δεν υπαρχει. O κουλος που θα βαλει 4 μετρα επεκταση και θα αλλαξει η ωμικη αντισταση δεν υπαρχει. Τα 8pin αναβουν φωτακια,βαρανε σειρηνες,κανουν shutdown,αν κοπουν φτιαχνονται μονα τους και σε 10sec ερχεται τεχνικος στο σπιτι να σου μαθει πως να στηνεις pc με ασφαλεια. Γιατι να μην τα εχει ολα αυτα και το καινουριο; Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece
lneam Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Herald είπε Μα εχουν γινει και με τα παλια connectors, ποιος σου ειπε οτι δεν εχουν γινει??? αυτα τα γεγονοτα ..... σε εκταση και ντορος τοσα πολλα ... σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα
Herald Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, AtiX είπε … Δεν διαφωνώ, το εχω γράψει πολύ πριν βγαλει την ανακοινωση η pcie sig, οτι θα επρεπε να μεριμνήσει και για τον αμπαλο. Αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι το ατομο που τα καταφερε να καψει τον κονεκτορα ειναι αμπαλο και δεν θα επρεπε να καταπιάνεται να συνδεει το pc του ο ιδιος. Κανενας κονεκτορας στο παρελθόν δεν ειχε σχεδιαστει για αμπαλους, τι αλλαξε τωρα και γινεται τοσος ντορος? Εγω ειμαι παντελως ασχετος απο ηλεκτρολογικα, αμα παω να συνδεσω την κουζινα μου είμαι 100% σιγουρος οτι θα βάλω πυρκαγιά. Επειδη λοιπον ειμαι αμπαλος, δεν συνδεω την κουζίνα μου και πληρώνω καποιον ειδικο να το κανει. Με το pc γιατι πρεπει να ειναι αλλιως τα πραματα? 2
itanium Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Herald είπε Με το pc γιατι πρεπει να ειναι αλλιως τα πραματα? Γιατί το υιοθέτησε πρώτη η nvidia άρα είναι κακό, και όταν το εφαρμόσει η amd θα είναι καλό, όπως και το RT ήταν gimmick, ή το DLSS δεν βλεπόταν σαν απλό upscale....e? 1
MTX Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, CyanBlue είπε Τα λέμε και τα ξαναλέμε. Δεν νοείται να υπάρχει δικαιολογία "δεν το έβαλες σωστά - φταις εσύ". Εσύ που πλήρωσες ένα βουνό λεφτά, όσο δηλάδή σου ζήτησαν. Όπως και τόσοι άλλοι σύνδεσμοι τροφοδοσίας κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, χρόνια τώρα χωρίς πρόβλμα, έτσι έπρεπε να ήταν και αυτός: Σχεδιασμένος σωστά, και όχι στο πόδι, με σωστά υλικά, κολλήσεις και μόνωση, αφού έχει να διαχειριστεί μεγάλα φορτία. Ίσως αν υποχρεωθούν νομικά (στο Αμέρικα γίνονται αυτά) να επιστρέψουν τα χρήματα στον πελάτη ή να αντικαταστήσουν την κάρτα με νέα, διορθωμένη, τότε θα σέβονται περισσότερο όποιον τους επιλέγει και πληρώνει τα προϊόντα τους στις τιμές που ζητούν. Καλά μπορεί ο κονεκτορ να μην εφαπτεί σωστά και να είναι σχεδιαστικό λάθος , είναι όμως και ευθύνη του καταναλωτή παρά πολλές φορές , νομίζει ο καθένας βλέποντας ένα βίντεο στο Ίντερνετ ότι έγινε γκουρού υπολογιστών και κάνει την συναρμολόγηση μόνος του , πόσες φορές μου έχουν φέρει συστήματα που έκαναν την συναρμολόγηση μόνοι τους και δεν τους δούλεψε , με μισό κουμπωμένα καλώδια στη μητρική η με στραβωμένα πιν στα σοκετ η στον επεξεργαστή , κουλερ να μην εφαπτουν και να σβήνει , και διάφορες άλλες μικρές λεπτομέρειες που κανουν τι διαφορά ανάμεσα στον επαγγελματία και τον χομπίστα , πάτε και σκάτε ένα καρό λεφτά για μια κάρτα και τσιγκουνεύεστε 20-30 ευρώ στον τεχνικό Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από MTX
CyanBlue Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, MTX είπε Καλά μπορεί ο κονεκτορ να μην εφαπτεί σωστά και να είναι σχεδιαστικό λάθος , είναι όμως και ευθύνη του καταναλωτή παρά πολλές φορές , νομίζει ο καθένας βλέποντας ένα βίντεο στο Ίντερνετ ότι έγινε γκουρού υπολογιστών και κάνει την συναρμολόγηση μόνος του , πόσες φορές μου έχουν φέρει συστήματα που έκαναν την συναρμολόγηση μόνοι τους και δεν τους δούλεψε , με μισό κουμπωμένα καλώδια στη μητρική η με στραβωμένα πιν στα σοκετ η στον επεξεργαστή , κουλερ να μην εφαπτουν και να σβήνει , και διάφορες άλλες μικρές λεπτομέρειες που κανουν τι διαφορά ανάμεσα στον επαγγελματία και τον χομπίστα , πάτε και σκάτε ένα καρό λεφτά για μια κάρτα και τσιγκουνεύεστε 20-30 ευρώ στον τεχνικό Θα συμφωνήσεις, αφού από ότι κατάλαβα είσαι τεχνικός, πως ένας κονέκτορ θα πρέπει να "κουμπώνει" και να κλειδώνει σωστά και να δίνει ρεύμα με ασφάλεια ή να μην κουμπώνει πλήρως και να μη δίνει καθόλου ρεύμα. Ειδικά στο συγκεκριμένο που έχει πολλά Watt να διαχειριστεί. Από την άλλη, εγώ που δεν πληρώνομαι να "χτίζω" συστήματα αλλά φτιάχνω μόνο τα δικά μου, έχω δει πολλά μηχανήματα από "επαγγελματία" τεχνικό που δυσλειτουργούσαν ή σταμάτησαν να δουλεύουν επειδή δεν ήξερε βασικά πράγματα κατά το στήσιμο, αλλά και στο ταίριαγμα εξαρτημάτων. Σε καμιά περίπτωση όμως δε θα πρέπει να πάρει φωτιά. Στην χειρότερη να καταστραφεί ένα εξάρτημα ή να μη δουλεύει.
MTX Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, CyanBlue είπε Θα συμφωνήσεις, αφού από ότι κατάλαβα είσαι τεχνικός, πως ένας κονέκτορ θα πρέπει να "κουμπώνει" και να κλειδώνει σωστά και να δίνει ρεύμα με ασφάλεια ή να μην κουμπώνει πλήρως και να μη δίνει καθόλου ρεύμα. Ειδικά στο συγκεκριμένο που έχει πολλά Watt να διαχειριστεί. Από την άλλη, εγώ που δεν πληρώνομαι να "χτίζω" συστήματα αλλά φτιάχνω μόνο τα δικά μου, έχω δει πολλά μηχανήματα από "επαγγελματία" τεχνικό που δυσλειτουργούσαν ή σταμάτησαν να δουλεύουν επειδή δεν ήξερε βασικά πράγματα κατά το στήσιμο, αλλά και στο ταίριαγμα εξαρτημάτων. Σε καμιά περίπτωση όμως δε θα πρέπει να πάρει φωτιά. Στην χειρότερη να καταστραφεί ένα εξάρτημα ή να μη δουλεύει. ένταξη δεν θα διαφωνήσουμε στα αυτονόητα , το θέμα είναι ότι και ο τεχνικός σε κάποιο μαγαζί θα κάνει κάποιο λάθος μέχρι να αποκτήσει αρκετή εμπειρία , γιατί και αυτός βελτιώνεται συνεχώς δεν γεννήθηκε παντογνώστης , η ουσία όμως είναι ότι τον πληρώνεις γιατί θα αναλάβει το κατάστημα την ευθύνη του build αν γίνει κάποια μ@λ#κ!α
CyanBlue Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, MTX είπε ένταξη δεν θα διαφωνήσουμε στα αυτονόητα , το θέμα είναι ότι και ο τεχνικός σε κάποιο μαγαζί θα κάνει κάποιο λάθος μέχρι να αποκτήσει αρκετή εμπειρία , γιατί και αυτός βελτιώνεται συνεχώς δεν γεννήθηκε παντογνώστης , η ουσία όμως είναι ότι τον πληρώνεις γιατί θα αναλάβει το κατάστημα την ευθύνη του build αν γίνει κάποια μ@λ#κ!α 😀 Πάμπολες φορές το κατάστημα το έχει... ο τεχνικός.
maniacos93 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Ναι, γιατί ως γνωστόν πιστέψαμε την μπαρούφα που βγήκε και είπε η Nvidia μαζί με καναδυό Γιουτουμποκάναλα ότι φταίει ο τελικός χρήστης. Όλη η κατασκευή του κονέκτορα είναι λάθος εξαρχής. Δηλαδή υπάρχουν επαγγελματίες που ασχολούνται εδώ και 20+ χρόνια, έχουν βάλει-βγάλει χιλιάδες κονέκτορες στα εκατοντάδες builds που έχουν χτίσει αλλά κατά βάθος έφταιγαν οι ίδιοι γιατί ''δΕν Το ΚοΥμΠωΝαΝ σΩσΤα''. 🥴 Άντε να δούμε από 'δω και πέρα τι θα γίνει και αν η Nvidia μαζί με τους συνεργάτες της βγάλουν κανένα revision μπας και μπορέσουμε και εμείς οι άσχετοι να βάλουμε ένα καλώδιο σωστά. 😂
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, maniacos93 είπε Ναι, γιατί ως γνωστόν πιστέψαμε την μπαρούφα που βγήκε και είπε η Nvidia μαζί με καναδυό Γιουτουμποκάναλα ότι φταίει ο τελικός χρήστης. Όλη η κατασκευή του κονέκτορα είναι λάθος εξαρχής. Δηλαδή υπάρχουν επαγγελματίες που ασχολούνται εδώ και 20+ χρόνια, έχουν βάλει-βγάλει χιλιάδες κονέκτορες στα εκατοντάδες builds που έχουν χτίσει αλλά κατά βάθος έφταιγαν οι ίδιοι γιατί ''δΕν Το ΚοΥμΠωΝαΝ σΩσΤα''. 🥴 Άντε να δούμε από 'δω και πέρα τι θα γίνει και αν η Nvidia μαζί με τους συνεργάτες της βγάλουν κανένα revision μπας και μπορέσουμε και εμείς οι άσχετοι να βάλουμε ένα καλώδιο σωστά. 😂 Tι σε κανει να πιστευεις οτι αυτο το 0.04% που τωρα μπορει να ειναι 0,005% ηταν επαγγελματιες που ασχολουνται 20+ χρονια και δεν ηταν αστροπελεκια; To υπολοιπο 99,96% που δεν ειχαν κανενα θεμα, επισκευασε τον ανταπτορα και τον εβαλε μετα; Αν οντως υπηρχε προβλημα στη καρτα ή στον ανταπτορα θα ειχε θεμα τουλαχιστον το 40-50% . 1
Herald Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, CyanBlue είπε Στην χειρότερη να καταστραφεί ένα εξάρτημα ή να μη δουλεύει. E αυτό δεν έγινε και τώρα? Δεν είδα καμία φωτιά.
Bluedive Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Στις 6/12/2022 στις 11:26 ΠΜ, itanium είπε Αλήθεια ε? Τι θελει να πει ο ποιητης?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα