invisiblesurfer Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δικαστικά για την 3ετια γιατί;; Η 3ετια δεσμεύει τον ιδιοκτήτη μόνο, εξ'όσων γνωρίζω
JakeKaufman Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε Δικαστικά για την 3ετια γιατί;; Η 3ετια δεσμεύει τον ιδιοκτήτη μόνο, εξ'όσων γνωρίζω Και οι 2 δεσμεύονται 1
Dakonblackblade Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Ψιλοχαζούλης ο ιδιοκτήτης, γιατί αυτά , τα βάζεις μέσα στο ενοίκιο έμμεσα και δεν ασχολείσαι με τις λεπτομέρειες.50 ευρώ ψηλότερα να το νοίκιαζε, θα τα έπαιρνε χωρίς γκρίνια και περισσότερα.
phanispal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 600€ το χρόνο για συντήρηση λέβητα και ηλιακού;
Dinos1973 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, konstantinosb1 είπε Καλησπέρα σας, Νοίκιασα ένα σπίτι αρχές Οκτώβρη και χθές (05-12-22) μου βγάζει λογαριασμό ο ιδιοκτήτης να πληρώσω τα κάτωθι: 1) Κοινόχρηστα --> 20 ε (Προφανώς αυτό έχει συμφωνηθεί και είμαι οκ) 2) Συντήρηση Λέβητα Φυσικού Αερίου --> 50 ε (;) 3) Συντήρηση Ηλιακού --> 40ε (;) 4) Αναγόμωση πυροσβεστήρων --> 20ε για 2 όπου έχω έξω από την πόρτα Που θέλω να καταλήξω; Νοίκιασα ένα σπίτι 2 μήνες από τους οποίους δεν το έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν και μου βγάζει αμέσως να πληρώσω τις συντηρήσεις με την πρόφαση ότι το έχουμε βάλει και στο συμφωνητικό. Αν μου το έλεγε σε ένα χρόνο, θα έλεγα οκ. Αλλά τώρα, έτσι αμέσως, χωρίς να έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα κατοίκησης, είναι σωστό και νόμιμο; Επίσης, ξαναδιάβασα το συμφωνητικό και στα 20ε κοινόχρηστα που εχουμε συμφωνησει ανα μηνα περιλαμβάνονται και οι πυροσβεστήρες, ωστόσο θεώρησε ''σωστό'' να τα ξαναχρεώσει.. Προφανώς θα τον ενημερώσω για αυτό το "τυχαίο" λάθος του.. Τέλος, ήθελε να μου χρεώσει και το αίτημα υπαναχώρησης που ήταν 20ε, συν 70ε που τα είχε επιστροφή ο ίδιος από εγγύηση του φυσικού αερίου. Τύπου είναι να πληρώσεις 90ε σαν να μου έλεγε ενώ ο λογαριασμός είχε έρθει -27ε (πιστωτικό) από τα οποία τα 20ε ήταν επειδή έσπασε το συμβόλαιο με τον πάροχο, δηλαδη 7ε λογαριασμός πρακτικά, από τα οποία ήταν μέσα και χρήση του προηγούμενου ενοικιαστή. Του εξήγησα ότι είναι πιστωτικό κλπ. και αυτόν τον λογαριασμό τον πήρε πίσω και εμφάνισε τα άλλα.. Πως πρέπει να κινηθώ; Αναφέρετε την άποψη σας ή κάποια σχετική νομοθεσία αν γνωρίζεται. Ακούγετε σαν να νοικιασες σε μικρη πολυκατοικια οπου μενει εκεί και ο ιδιοκτήτης..εαν ναι, φυγε... αμεσα την πατησες! Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από Dinos1973
JakeKaufman Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, phanispal είπε 600€ το χρόνο για συντήρηση λέβητα και ηλιακού; ? 50 ευρώ ήταν για τον λέβητα, μια φορά το χρόνο κανείς συντήρηση (συνήθως τον Νοέμβριο)
phanispal Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Στον Dakon απάντησα που έγραψε ότι ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να ζητήσει 50€ /μήνα παραπάνω. Κατάλαβα ότι δεν εννοούσε να τα ζητήσει αποκλειστικά για τη συντήρηση του λέβητα και του ηλιακού, αλλά αν είναι να προσθέτεις πενηντάρικα έτσι εύκολα νταξ, τι να πω.
Joshua21 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Στις 5/12/2022 στις 12:48 ΜΜ, konstantinosb1 είπε Πως πρέπει να κινηθώ; Αναφέρετε την άποψη σας ή κάποια σχετική νομοθεσία αν γνωρίζεται. Καλημέρα Δεν υπάρχει κάποια σχετική νομοθεσία που να προβλέπει λεπτομερώς ποιος επιβαρύνεται το κάθε έξοδο, αλλά στις μακροχρόνιες μισθώσεις έχει επικρατήσει (δλδ είναι κάτι σαν άγραφος νόμος) ότι ο εκμισθωτής επιβαρύνεται με τις έκτακτες δαπάνες, ενώ ο μισθωτής με τις τακτικές πάγιες δαπάνες, και όλα αυτά που περιγράφεις συμπεριλαμβάνονται στις τακτικές. Τώρα όσον αφορά το πότε θα πρέπει να τα πληρώσεις η λογική - έστω η δική μου - λέει ότι πρέπει να τα πληρώσεις άμεσα, η συντήρηση λέβητα που έγινε τώρα έγινε για να λειτουργεί σωστά τον χειμώνα που θα τον χρησιμοποιείς εσύ, η συντήρηση του ηλιακού έγινε για την καλη λειτουργία του για τα επόμενα δύο χρόνια που πάλι θα τον χρησιμοποιείς εσύ. Επίσης πάλι κατά τη γνώμη μου πολύ φασαρία για το τίποτα, το πόσα ακριβώς θα χρεωθείς για συντηρήσεις συνολικά δεν αλλάζει ανάλογα με το πότε ακριβώς πληρώνεις, αν πχ μείνεις 3 χρόνια σε αυτό το σπίτι (το min της μακροχρόνιας μίσθωσης) θα πληρώσεις συνολικά x 3 τη συντήρηση του καυστήρα και x 1,5 τη συντήρηση του ηλιακού. Στη θέση σου θα του πλήρωνα άμεσα συντήρηση ηλιακού συντήρηση λέβητα και κοινόχρηστα, και για την αναγόμωση δεν θα του έδινα τίποτα μια και - όπως λες - το συμφωνητικό προβλέπει ότι το κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται στα κοινόχρηστα. Για το φυσικό αέριο δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς σου ζήτησε, αλλά εφόσον δέχτηκε να μην το πληρώσεις τότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα