konstantinosb1 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας, Νοίκιασα ένα σπίτι αρχές Οκτώβρη και χθές (05-12-22) μου βγάζει λογαριασμό ο ιδιοκτήτης να πληρώσω τα κάτωθι: 1) Κοινόχρηστα --> 20 ε (Προφανώς αυτό έχει συμφωνηθεί και είμαι οκ) 2) Συντήρηση Λέβητα Φυσικού Αερίου --> 50 ε (;) 3) Συντήρηση Ηλιακού --> 40ε (;) 4) Αναγόμωση πυροσβεστήρων --> 20ε για 2 όπου έχω έξω από την πόρτα Που θέλω να καταλήξω; Νοίκιασα ένα σπίτι 2 μήνες από τους οποίους δεν το έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν και μου βγάζει αμέσως να πληρώσω τις συντηρήσεις με την πρόφαση ότι το έχουμε βάλει και στο συμφωνητικό. Αν μου το έλεγε σε ένα χρόνο, θα έλεγα οκ. Αλλά τώρα, έτσι αμέσως, χωρίς να έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα κατοίκησης, είναι σωστό και νόμιμο; Επίσης, ξαναδιάβασα το συμφωνητικό και στα 20ε κοινόχρηστα που εχουμε συμφωνησει ανα μηνα περιλαμβάνονται και οι πυροσβεστήρες, ωστόσο θεώρησε ''σωστό'' να τα ξαναχρεώσει.. Προφανώς θα τον ενημερώσω για αυτό το "τυχαίο" λάθος του.. Τέλος, ήθελε να μου χρεώσει και το αίτημα υπαναχώρησης που ήταν 20ε, συν 70ε που τα είχε επιστροφή ο ίδιος από εγγύηση του φυσικού αερίου. Τύπου είναι να πληρώσεις 90ε σαν να μου έλεγε ενώ ο λογαριασμός είχε έρθει -27ε (πιστωτικό) από τα οποία τα 20ε ήταν επειδή έσπασε το συμβόλαιο με τον πάροχο, δηλαδη 7ε λογαριασμός πρακτικά, από τα οποία ήταν μέσα και χρήση του προηγούμενου ενοικιαστή. Του εξήγησα ότι είναι πιστωτικό κλπ. και αυτόν τον λογαριασμό τον πήρε πίσω και εμφάνισε τα άλλα.. Πως πρέπει να κινηθώ; Αναφέρετε την άποψη σας ή κάποια σχετική νομοθεσία αν γνωρίζεται.
fredd0 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 αν το συμφωνητικο σας λεει τα πληρωνεις εσυ, τοτε τα πληρωνεις εσυ
korakios Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, konstantinosb1 είπε Πως πρέπει να κινηθώ; για πυροσβεστήρες εφόσον προβλέπεται στο συμφωνητικό εννοείται δεν πληρώνεις Για φυσικό αέριο δε σε ενδιαφέρει μιας και δεν είναι στο όνομά σου ο λογαριασμός , αλλά στο δικό του (με όποιες χρεώσεις και πιστώσεις) Τα 14 λεπτά πριν, konstantinosb1 είπε 2) Συντήρηση Λέβητα Φυσικού Αερίου --> 50 ε (;) 3) Συντήρηση Ηλιακού --> 40ε (;) έπρεπε πιο μπροστά να τα διευκρινίσετε . Τα έξοδα συντήρησης βαραίνουν τον ενοικιαστή , βλάβες (απο φυσιολογικές φθορές) τον ιδιοκτήτη Τώρα αν φέρνεις δικό σου άνθρωπο είναι κάτι που πρέπει να συνεννοηθείτε
filipprin Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Καταρχάς ζητάς αποδείξεις για ολα αυτα.Οι συντηρήσεις βαραίνουν εσενα αλλα ειναι και δικαιωμα σου να διαλεγεισ εσυ τον τεχνικο και το κόστος.
HALF EVIL Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, konstantinosb1 είπε Καλησπέρα σας, Νοίκιασα ένα σπίτι αρχές Οκτώβρη και χθές (05-12-22) μου βγάζει λογαριασμό ο ιδιοκτήτης να πληρώσω τα κάτωθι: 1) Κοινόχρηστα --> 20 ε (Προφανώς αυτό έχει συμφωνηθεί και είμαι οκ) 2) Συντήρηση Λέβητα Φυσικού Αερίου --> 50 ε (;) 3) Συντήρηση Ηλιακού --> 40ε (;) 4) Αναγόμωση πυροσβεστήρων --> 20ε για 2 όπου έχω έξω από την πόρτα Που θέλω να καταλήξω; Νοίκιασα ένα σπίτι 2 μήνες από τους οποίους δεν το έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν και μου βγάζει αμέσως να πληρώσω τις συντηρήσεις με την πρόφαση ότι το έχουμε βάλει και στο συμφωνητικό. Αν μου το έλεγε σε ένα χρόνο, θα έλεγα οκ. Αλλά τώρα, έτσι αμέσως, χωρίς να έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα κατοίκησης, είναι σωστό και νόμιμο; Επίσης, ξαναδιάβασα το συμφωνητικό και στα 20ε κοινόχρηστα που εχουμε συμφωνησει ανα μηνα περιλαμβάνονται και οι πυροσβεστήρες, ωστόσο θεώρησε ''σωστό'' να τα ξαναχρεώσει.. Προφανώς θα τον ενημερώσω για αυτό το "τυχαίο" λάθος του.. Τέλος, ήθελε να μου χρεώσει και το αίτημα υπαναχώρησης που ήταν 20ε, συν 70ε που τα είχε επιστροφή ο ίδιος από εγγύηση του φυσικού αερίου. Τύπου είναι να πληρώσεις 90ε σαν να μου έλεγε ενώ ο λογαριασμός είχε έρθει -27ε (πιστωτικό) από τα οποία τα 20ε ήταν επειδή έσπασε το συμβόλαιο με τον πάροχο, δηλαδη 7ε λογαριασμός πρακτικά, από τα οποία ήταν μέσα και χρήση του προηγούμενου ενοικιαστή. Του εξήγησα ότι είναι πιστωτικό κλπ. και αυτόν τον λογαριασμό τον πήρε πίσω και εμφάνισε τα άλλα.. Πως πρέπει να κινηθώ; Αναφέρετε την άποψη σας ή κάποια σχετική νομοθεσία αν γνωρίζεται. Λέβητα και ηλιακό θα τα χρησιμοποιήσεις εσύ, άρα επιβαρύνουν εσένα . Αν δεν γίνει συντήρηση δεν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Εκτός και έχει γίνει άλλη συννενόηση. Αν είναι ατομικα , δηλ αφορούν μόνο το διαμέρισμα σου ασφαλώς και έχεις δικαίωμα να απαιτήσεις να φέρεις δικό σου μάστορα αν θέλεις.
konstantinosb1 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, filipprin είπε Καταρχάς ζητάς αποδείξεις για ολα αυτα.Οι συντηρήσεις βαραίνουν εσενα αλλα ειναι και δικαιωμα σου να διαλεγεισ εσυ τον τεχνικο και το κόστος. Μόλις είδα ότι στο συμφωνητικό έχει βάλει όρο να επιλέγει ο εκμισθωτής την εταιρεία συντήρησης. Πρακτικά, πιστέυω ότι θα έκανε ο ίδιος κάποια ρύθμιση / συντήρηση και θα τα χρέωσε έτσι για να τα βάλει τσέπη. Προφανώς δεν μου έδωσε κάποια απόδειξη, απλά τα έηγραψε σε ένα χαρτί. Επίσης, και να ζητήσω απόδειξη, δεν είναι και τόσο δύσκολο να ζητήσει και αυτός από κανέναν γνωστό. Συμφωνά με αυτά, θα του δώσω τα χρήματα για τις συντηρήσεις αφού του ξεκαθαρίσω ότι στα κοινόχρηστα περιλαμβάνονται πυροσβεστήρες και ανελκυστήρας, γιατί αυτός μπορεί σε ένα μήνα να μου πει ξεχωριστά χρήματα για συντήρηση ανελκυστήρα, όπως "καταλάθος" πήγε να κάνει και με τους πυροσβεστήρες. Και αυτά στα πλαίσια της καλής συνεργασίας, καθώς με ενόχλησε ο τρόπος του που με πονηριά πήγε να βγάλει παραπάνω χρήματα. Επίσης, θα του ζητήσω των κωδικό WiFi για να μην κάνω νέα σύνδεση - και αυτό επειδή θα πληρωθεί συντήρηση που δεν έχει γίνει πρακτικά ή έγινε το ελάχιστο από τον ίδιο, ώστε να είμαι και εγώ κερδισμένος κατά μια έννοια.
filipprin Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, konstantinosb1 είπε Προφανώς δεν μου έδωσε κάποια απόδειξη, απλά τα έηγραψε σε ένα χαρτί. Επίσης, και να ζητήσω απόδειξη, δεν είναι και τόσο δύσκολο να ζητήσει και αυτός από κανέναν γνωστό. Κακως συμφώνησες να τις κανει αυτός και φυσικα θα ζητήσεις αποδειξη αλλιως δεν εισαι υποχρεωμένος να πληρώσεις κατι.
korakios Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, konstantinosb1 είπε Επίσης, θα του ζητήσω των κωδικό WiFi για να μην κάνω νέα σύνδεση αν το προβλέπει το συμφωνητικό , αλλιώς δεν είναι υποχρεωμένος να σου δώσει ίντερνετ ....
JakeKaufman Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Η συντήρηση του καυστήρα γίνεται για να λειτουργήσει σωστά στη χειμερινή περίοδο που έρχεται. Δεν ξέρω γιατί αρνείσαι να πληρώσεις, φαντάζομαι θέλεις να έχεις θέρμανση. για το Wi-Fi εγώ θα σου έριχνα άκυρο γιατί είναι θέμα ασφαλείας (και εσένα θα έπρεπε να σε νοιάζει) 1
gpapadakis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Τον καυστηρα θα τον πλήρωνα, ηλιακό όχι, εκτός αν είχα ήδη 2-3 χρόνια μεσα. Είναι λίγο γυφτιά να ζητήσεις από ενοικιαστή που μόλις μπηκε να κάνει συντήρηση ac, ηλιακού κλπ. Εκτός ισως αν είναι πολύ χαμηλό το μίσθωμα. Μιλάω ως εκμισθωτής. 1
phanispal Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Η συντήρηση του λέβητα είναι περίπου ετήσια, άντε ανά δύο έτη, οπότε έχει βάση να την πληρώνει ο ενοικιαστής, αν και ως εξαίρεση στην περίπτωση που μόλις μπαίνει στο σπίτι και ενδεχομένως έχει έξοδα από μετακόμιση και διάφορα, μπορεί να την αναλάβει για πρώτη φορά και ο ιδιοκτήτης. Η συντήρηση του ηλιακού όμως δεν είναι ετήσια, οπότε είναι κάπως υπερβολικό στην περίπτωση του TS να του ζητάς να συντηρήσει και τον ηλιακό. Έτυχε δηλαδή και ο προηγούμενος έφυγε ακριβώς όταν έπρεπε για να το γλιτώσει;
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 ΑΝ οι συντηρησεις αυτές είναι οι τακτικές συντηρησεις σε διάφορα μέρη η συστήματα της πολυκατοικίας που γίνονται ετήσια και γενικά τακτικά, τις πληρώνεις εσύ. ΑΝ πρόκειται για κάτι έκτακτο που συνέβη και μη τακτικό η κάποια αντικατάσταση χαλασμένου τότε τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης.
MauroPaltoudias Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και εγώ σαν εκμισθωτής, την ίδια άποψη έχω. Συνήθως κάνεις συντηρηση και παραδίδεις τις συσκευές στον μισθωτή, συντηρημένες, με την υποχρέωση προφανώς, να ακολουθήσει και αυτός την ίδια τακτική και διαδικασία. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από MauroPaltoudias 1
lightsout Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Για αρχή, βρες τον κανονισμό της πολυκατοικίας μήπως και διευκρινίζει τι ισχύει για τις δαπάνες.
washcloud Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, konstantinosb1 είπε Επίσης, θα του ζητήσω των κωδικό WiFi για να μην κάνω νέα σύνδεση ...σαν να τον ακούω : ",,,,βεβαίως, με μια ελάχιστη χρέωση τον μήνα, να σου τον δώσω..." 😂 Σήκω και φεύγα. (....όσο είναι νωρίς δλδ...Το ξέρω ότι "μια κουβέντα είναι", αλλά όλα αυτά είναι προμηνύματα της πΧιότητας της,,,,"συνεργασίας" που θα έχεις μαζί του για την διάρκεια του συμβολαίου....Και ναι προφανώς μπορεί να σε πάει δικαστικά για να διεκδικήσει την 3ετία, αλλά "λογικά" απλά θα το ξαναβάλει για νοίκιασμα/θα το νοικιάσει σύντομα. Τεσπα αν ΔΕΝ έχεις κάτι στο όνομά σου, σκέψου το - να την κάνεις. Ιδανικά, πάνε σε δικηγόρο να σε συμβουλέψει πώς να κινηθείς και από εδώ και πέρα μάλλον με αυτόν μόνο θα μιλάει...). Κατά τ' άλλα, ο συγκεκριμένος φέρεται σαν πάροχος ενέργειας....("αποικιοκρατική συμφωνία", παγίδες να σκάνε απρόσμενα, και από "ηθική",,,,βρασ' τα. Αν είχε λίγη τσίπα, θα σου παρέδιδε ένα σπίτι έτοιμο προς κατοίκιση και άντε να έβαζε στο συμφωνητικό όρο οι από εδώ και στο εξής συντηρήσεις να βαρύνουν εσένα, και να του παρουσιάζεις αποδείξεις ότι τις τελείς. Γιατί έτσι που το πάει, μάλλον βάζει εσένα να πληρώσεις για τα γαμησιάτικα άλλων.) Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι αν και δεν το βλέπω.... Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από washcloud 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα