dtk-386 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Εχω περάσει τα 40+ και ως μύωπας από το γυμνάσιο φορούσα τα γυαλάκια μου. Ξεκίνησα με 2 και 1,75. Πριν 8-9 χρόνια που μετρήθηκα είχα πέσει στο 1,50. Το τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι όταν φοράω τα γυαλιά και κοιτάω κοντά σε ένα βιβλίο ή στο κινητό θολώνουν μάλλον λόγω της πρεσβυωπίας που αρχίζω να έχω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όταν βγάζω τα γυαλιά μυωπίας βλέπω περίφημα κοντά. Κάποια λογική εξήγηση? Ευχαριστώ.
papresa Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι όταν παρουσιάζεται η πρεσβυωπία στους μύωπες είτε πρέπει να βγάζουν τα γυαλιά για να διαβάσουν είτε να μειώσουν τον βαθμό στα γυαλιά τους. Εγώ πήγα στα 39 στον οφθαλμίατρο και του είπα "γιατρέ φοράω από 11 μηνών γυαλιά και τώρα για να διαβάσω πρέπει να τα βγάζω" Πόσο είσαι; 39, έχεις πρώιμη πρεσβυωπία και οι μύωπες το παθαίνουν αυτό με την πρεσβυωπία. Του είπα ότι το γνώριζα αλλά δεν περίμενα τόσο νωρίς να έχω πρεσβυωπία. Ορίστε και επιστημονικά τεκμηριωμένο από το Ophthalmica Θεσσαλονίκης: 1
ksessalonikios Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 ωχ γερναμε, το ειχα παρατηρήσει τελευταια οτι για να διαβασω επρεπε να βγαλω τα γυαλια μυωπίας (μικρος βαθμός) αλλά δεν ήξερα οτι ειναι τα πρωτα συμπτωματα πρεσβυωπίας 😟 1
Tsino Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Το ίδιο και εγώ... μεγαλώνουμε παιδιάαααααα ☺️🤓
dtk-386 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Και είναι κουραστικό ρε γμτ να βγάζω κάθε τρεις και λίγο τα γυαλιά αλλά τι να κάνουμε. Γεροντάματα! 1
papresa Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Η λύση είναι κορδονάκι στα γυαλιά. Εγώ σώθηκα...
dtk-386 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, papresa είπε Η λύση είναι κορδονάκι στα γυαλιά. Εγώ σώθηκα... στα μυωπίας είναι λίγο κάπως....😆
papresa Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, dtk-386 είπε στα μυωπίας είναι λίγο κάπως....😆 Μια χαρά είναι... μη μασάς... Τι βολεύει θα κοιτάς...
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, dtk-386 είπε Εχω περάσει τα 40+ και ως μύωπας από το γυμνάσιο φορούσα τα γυαλάκια μου. Ξεκίνησα με 2 και 1,75. Πριν 8-9 χρόνια που μετρήθηκα είχα πέσει στο 1,50. Το τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι όταν φοράω τα γυαλιά και κοιτάω κοντά σε ένα βιβλίο ή στο κινητό θολώνουν μάλλον λόγω της πρεσβυωπίας που αρχίζω να έχω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όταν βγάζω τα γυαλιά μυωπίας βλέπω περίφημα κοντά. Κάποια λογική εξήγηση? Ευχαριστώ. Έτσι γίνεται,και σε εμένα το ίδιο. Εβαλα γυαλιά με μικρότερο βαθμό μυωπίας,είχα 4,5 και 5 και τώρα 3 και 3,5.Πλέον με τα νέα γυαλια βλέπω καλύτερα στα κοντινά,αλλά στα πολύ κοντινά βλέπω καθαρά μόνο αν βγάλω τα γυαλια. Πήγαινε σε έναν οφθαλμίατρο να σου γράψει καινούρια γυαλια.
Balrog Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δε μου λέτε στραβούλιακες, κουτουλάτε και στα κλαδιά των δέντρων; Σοβαρολογώ, γιατί μου έχει τύχει νύχτα με χαμηλό φωτισμό να περπατάω στο πεζοδρόμιο με γυαλιά μυωπίας και να πέφτει επάνω μου κλαρί! Πληροφοριακά να πω ότι η οπτικός μου είπε ότι αν θέλω μπορώ να πάρω πρεσβυωπικά γυαλιά που να έχουν λέει διπλή διόρθωση. Δεν το κατάλαβα και πολύ, αλλά μου είπε ότι στο κάτω μέρος του φακού θα έχει άλλο βαθμό για όταν κοιτάω προς τα κάτω (π.χ. προς το γραφείο όταν κάθομαι), ενώ στο κυρίως και επάνω μέρος θα είναι για να κοιτάω ευθεία την οθόνη του υπολογιστή. Πιθανόν και να με δούλευε Υπάρχει και το monovision, το οποίο είναι υποδιόρθωση του ενός ματιού (συνήθως αυτού που δεν είναι το "κυρίαρχο") για όσους φοράνε φακούς επαφής. Σε αυτό η οπτικός ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σωστή λύση γιατί αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου και πρότεινε πολυεστιακούς φακούς.
dtk-386 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μην πάρεις πολυεστιακά. Δεν θα την παλέψεις. Είχε ο θείος μου. Χίλιες φορές καλύτερα 2 ζευγάρια αν δεν βλέπεις καλά κοντά χωρίς γυαλιά όπως εγώ ας πούμε.
Balrog Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όχι, εγώ για την ώρα βλέπω κοντά χωρίς γυαλιά. Βλέπω κοντά ακόμη και με μυωπίας γυαλιά (2-3 βαθμούς μυωπία έχω), απλώς όχι τόσο κοντά όσο θα ήθελα και πρέπει να πάω το κινητό 10εκ πιο μακριά από το normal. Αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι όταν φοράω τα γυαλιά μυωπίας ή τους φακούς και περπατάω σε κανένα σκοτεινό δρομάκι, μπορεί να μου έρθει κανένα δέντρο που δεν το έχουνε κλαδέψει στο κεφάλι. Οι υπόλοιποι το παθαίνετε αυτό; Η οπτικός που ανέφερα μου είπε ότι είναι συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά δεν διορθώνεται ούτε με πολυεστιακά. Επίσης μου είπε ότι το πρόβλημα με τις ζαλάδες αφορά μόνο όσους έχουν υπερμετρωπία. Ισχύει ή όχι; Ο θείος σου αυτό έχει; Μια άλλη λύση είναι να φοράμε φακούς επαφής για μυωπία (με τυχόν 1/2 προσαύξηση για αστιγματισμό αν < -4.00) και όταν θέλουμε να δούμε κοντά να φοράμε πρεσβυωπικά γυαλιά που είναι και φτηνά και τα πουλάνε και στα φαρμακεία και τα περίπτερα. ΥΓ: Αυτό που έγραψα παραπάνω με κοντά και ενδιάμεσα το βρήκα τώρα και στην alensa (βλ. φωτό). Άρα, άλλη διόρθωση θέλουμε για τα πολύ κοντά και άλλη για τα μεσαία; Πολύ μπερδεμένα τα πράγματα για πρωτάρηδες και οι οπτικοί και οφθαλμίατροι δεν τα εξηγούνε επαρκώς και πρέπει να τα ψάχνουμε στο internet με το σταγονόμετρο. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2022 από Balrog
dtk-386 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Οχι ακόμα δεν κουτουλάω στο δρόμο εγώ.😂 1
Balrog Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μπράβο, τυχερός είσαι Επίσης, στο ξύρισμα χωρίς γυαλιά ζορίζομαι να δω καθαρά στο λαιμό χαμηλά. Αν υπάρχει πάντως κανείς πρεσβύωπας που αντιμετωπίζει τέτοια μικροπροβλήματα να το γράψει. Γιατί εάν είμαι μόνον εγώ και μάλιστα με ελάχιστη πρεσβυωπία που μάλλον έχω, τότε κάτι άλλο θα φταίει και πρέπει να κοιτάξω και για 2ο οφθαλμίατρο (μην έχω αρχή γλαυκώματος, αν και τα οπτικά μου πεδία και το OCT τα βρήκε ο γιατρός εντάξει στο checkup).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα