Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Εχει παιδιά κανείς γνώμη για ομαδικά ασφαλιστηρια υγειας?

Εννοώ ασφαλιστήρια που κανουν εταιριες (με αρκετό προσωπικό)  στους εργαζόμενους τους.Και αναφέρομαι στο νοσοκομειακό κομμάτι. Εχουν συνήθως ενα ετησιο οριο πχ 20-30 χιλ ευρώ και σε εγχειρήσεις καλύπτουν συνήθως 70 με 80%

Πρακτικά λειτουργούν σωστά?  Αποζημιώνεται δηλαδή τελικά ενας εργαζόμενος αν μπει στην ανάγκη να κάνει επέμβαση?

Ξερει κανείς?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
28 minutes ago, xraxra said:

Καλησπέρα σας.

Εχει παιδιά κανείς γνώμη για ομαδικά ασφαλιστηρια υγειας?

Εννοώ ασφαλιστήρια που κανουν εταιριες (με αρκετό προσωπικό)  στους εργαζόμενους τους.Και αναφέρομαι στο νοσοκομειακό κομμάτι. Εχουν συνήθως ενα ετησιο οριο πχ 20-30 χιλ ευρώ και σε εγχειρήσεις καλύπτουν συνήθως 70 με 80%

Πρακτικά λειτουργούν σωστά?  Αποζημιώνεται δηλαδή τελικά ενας εργαζόμενος αν μπει στην ανάγκη να κάνει επέμβαση?

Ξερει κανείς?

Ευχαριστώ

ειμαι σε ομαδικο λογω δουλειας.εχω αποζημιωθει κανονικα οταν εκανα επεμβαση. και οχι μονο μια φορα.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, poulinos είπε

ειμαι σε ομαδικο λογω δουλειας.εχω αποζημιωθει κανονικα οταν εκανα επεμβαση. και οχι μονο μια φορα.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Να ρωτήσω κάτι,γιατι αφορά συγγενικό μου προσωπο.

Προφανως απο την ασφαλιστική υπάρχει ενας ασφαλιστής υπευθυνος για το ομαδικό της εταιρίας.

Ειναι συνηθως φιλικός προς τον υπάλληλο-ασθενή τόσο όσο ειναι ο ασφαλιστής ενός πελάτη σε ατομικό συμβόλαιο? 

Η εχει πχ πιεση απο την εταιρία την ασφαλιστική,επειδή πρόκειται για ομαδικό να ειναι  ψυχρός ή να προσπαθεί να βρεί τρόπο μη αποζημίωσης για μία εγχείρηση κλπ.

Εχω νοσοκμειακό ατομικό ,αλλά δεν εχω ιδέα απο ομαδικά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xraxra είπε

Προφανως απο την ασφαλιστική υπάρχει ενας ασφαλιστής υπευθυνος για το ομαδικό της εταιρίας.

Ειναι συνηθως φιλικός προς τον υπάλληλο-ασθενή τόσο όσο ειναι ο ασφαλιστής ενός πελάτη σε ατομικό συμβόλαιο? 

Η εχει πχ πιεση απο την εταιρία την ασφαλιστική,επειδή πρόκειται για ομαδικό να ειναι  ψυχρός ή να προσπαθεί να βρεί τρόπο μη αποζημίωσης για μία εγχείρηση κλπ.

στην δικη μου περιπτωση δεν θυμαμαι να ειχα καποια ιδιαιτερη επικοινωνια με ασφαλιστη.Νομιζω εγω ειχα παρει τηλνα ρωτησω τα σχετικα,μου απαντησαν τα τυπικα τι επρεπε να κανω και οκ

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, georgiouu είπε

στην δικη μου περιπτωση δεν θυμαμαι να ειχα καποια ιδιαιτερη επικοινωνια με ασφαλιστη.Νομιζω εγω ειχα παρει τηλνα ρωτησω τα σχετικα,μου απαντησαν τα τυπικα τι επρεπε να κανω και οκ

εννοεις οτι πηρες απευθειας την ασφαλιστική και τους ειπες οτι πήγες σε γιατρό και πρεπει να κάνεις επέμβαση ,και σου ειπαν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες και μόνο?

Δημοσ.
12 minutes ago, xraxra said:

εκανα επεμβαση εστειλα τα χαρτια στο hr με την φορμα που επρεπε και τα προωθησαν.μετα απο χ καιρο μπηκαν τα χρηματα.καποια στιγμη σε αλλη επεμβαση αποζημιωθηκα λιγοτερο.επιτηδες ή οχι δεν ξερω.εστειλα hr το παραπονο μου και αυτοι το προωθησαν στην ασφαλιστικη.μετα απο λιγες μερες πηρα και τα υπολοιπα

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, poulinos είπε

εκανα επεμβαση εστειλα τα χαρτια στο hr με την φορμα που επρεπε και τα προωθησαν.μετα απο χ καιρο μπηκαν τα χρηματα.καποια στιγμη σε αλλη επεμβαση αποζημιωθηκα λιγοτερο.επιτηδες ή οχι δεν ξερω.εστειλα hr το παραπονο μου και αυτοι το προωθησαν στην ασφαλιστικη.μετα απο λιγες μερες πηρα και τα υπολοιπα

Αρα το ομαδικό ήταν του τυπου,οτι το πλήρωνες ολο εσύ στο νοσοκομείο και μετά έπαιρνες οσα προβλέπονταν?

Επίσης δεν τους ενημέρωνες πριν μπείς για επέμβαση? Ηταν τοτε οκευ στην επικοινωνία? 

Δημοσ.

Γιατι εχει να κανει η εταιρεια που σε εχει στη μισθοδοσια της με την ασφαλιστικη;
Το δικο μου προγραμμα εχει απαλλαγη 600 € και καλυπτει εσως 20.000€. Για τα επομενα απο τα 600 ευρω υπαρχει μια συμμετοχη 20% που καποια πληρωνει το ταμειο.
Αν κανω χειρουργειο στο δημοσιο, η ομαδική ασφάλιση πληρωνει ενα ποσο επειδη δεν εκανες χρηση του ασφαλιστηριου. 

Η ασφαλιστρια/ης εχει πελατη την εταιρεια που σε εχει προσλαβει. Δεν θελει να εχει δυσαρεστημενους πελατες(συνεπως και τους δικαιουχους της ασφάλειας) 1ον γιατι οι εργοδοτες δίνουν ενα σημαντικο ποσο στην ασφάλεια(αρα ο ασφαλιστης παιρνει και καλη προμηθεια, και 2ον τα νεα (κακα συνηθως) ταξιδευουν παντου και γρηγορα. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Γιατι εχει να κανει η εταιρεια που σε εχει στη μισθοδοσια της με την ασφαλιστικη;
Το δικο μου προγραμμα εχει απαλλαγη 600 € και καλυπτει εσως 20.000€. Για τα επομενα απο τα 600 ευρω υπαρχει μια συμμετοχη 20% που καποια πληρωνει το ταμειο.
Αν κανω χειρουργειο στο δημοσιο, η ομαδική ασφάλιση πληρωνει ενα ποσο επειδη δεν εκανες χρηση του ασφαλιστηριου. 

Η ασφαλιστρια/ης εχει πελατη την εταιρεια που σε εχει προσλαβει. Δεν θελει να εχει δυσαρεστημενους πελατες(συνεπως και τους δικαιουχους της ασφάλειας) 1ον γιατι οι εργοδοτες δίνουν ενα σημαντικο ποσο στην ασφάλεια(αρα ο ασφαλιστης παιρνει και καλη προμηθεια, και 2ον τα νεα (κακα συνηθως) ταξιδευουν παντου και γρηγορα. 

Καλησπέρα. Οχι δεν μιλώ για την εταιρία,μιλάω για την ασφαλιστική

Παρόμοια ορια εχει και το συγγενικό μου προσωπο.

Νομιζω 300 απαλλαγή και 20 χιλ ετησιο οριο.

Θα κανει όμως επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομειο,και εχει ενα αγχος αν τυχόν εκ των υστέρων για οποιονδήποτε λογο ,του πει η ασφαλιστική οτι δεν τον καλύπτει,οπότε δεν θα μπορεί να πληρώνει το 100% 

Δημοσ.

Πρέπει να ενημερώσει την ασφαλιστική με λεπτομέρειες και θα τον οδηγήσουν εκείνοι. Να μην υποθέσει τίποτα. 

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Tsino είπε

Πρέπει να ενημερώσει την ασφαλιστική με λεπτομέρειες και θα τον οδηγήσουν εκείνοι. Να μην υποθέσει τίποτα. 

θα πρεπει πρωτα να αποφασίσει γιατρό? Εχει καταλήξει σε 2,που ο καθενας ειναι σε διαφορετικο ιδιωτικό.

η καλύτερα να ρωτήσει την ασφαλιστικη(λογω του 80-20) τι θα πληρωσει στην μια περίπτωση ,και τι στην άλλη?

Και μετά να αποφασισει ανάμεσα στους 2 ,σε ποιον να πάει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωτάει τον κάθε γιατρο πόσο περίπου θα παει το χειρουργείο στην κλινική που συνεργάζεται. Αν συνεργαζεται και με τις δυο κλινικες το ποσοστο ειναι το ιδιο. Και μετα οτι καλυψει το δημοσιο. Μιλάει με τον ασφαλιστή να του πει τι καλύψεις έχει και αν έχει στις κλινικές που συνεργάζονται. Και ρωτάει αν χρειάζεται προέγκριση για τη εγχείριση.  Σε γενικές γραμμές ότι χρειάζεται θα τον κατευθύνει ο ασφαλιστής.

Επεξ/σία από tzotzo
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Ρωτάει τον κάθε γιατρο πόσο περίπου θα παει το χειρουργείο στην κλινική που συνεργάζεται. Μιλάει με τον ασφαλιστή να του πει τι καλύψεις έχει και αν έχει στις κλινικές που συνεργάζονται. Και ρωτάει αν χρειάζεται προέγκριση για τη εγχείριση.  Σε γενικές γραμμές ότι χρειάζεται θα τον κατευθύνει ο ασφαλιστής.

Νομιζω οτι ολα αυτά που αναφέρεις ειναι λογικά.

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Να πάρει τον ασφαλιστή που ειναι υπεύθυνος για την ομαδική ασφάλιση,και οχι την ασφαλιστική στο συντονιστικό της.

Και να επιβεβαιώσει οτι καλύπτεται και στις 2 κλινικές και τι ποσό θα χρεωθεί στην κάθε μία. Επίσης μάλλον αυτος θα του πει αν θελει προέγκριση. Και μάλλον αυτόν να ρωτησει στο αν αφου του πουν οκευ,υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση εκ των υστέρων να τον κρεμάσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xraxra είπε

Καλησπέρα. Οχι δεν μιλώ για την εταιρία,μιλάω για την ασφαλιστική

Παρόμοια ορια εχει και το συγγενικό μου προσωπο.

Νομιζω 300 απαλλαγή και 20 χιλ ετησιο οριο.

Κάθε ομαδικό είναι διαφορετικό. Το μόνο κοινό που υπάρχει μεταξύ όλων, είναι το booklet που συνοδεύει κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο και το οποίο περιγράφει τα πάντα. Είναι θέμα διεύθυνσης ανθρωπίνων πόρων (Human Resources) να το επικοινωνεί και να το διανέμει στους εργαζόμενους. 

Εκεί θα βρείτε όλα όσα αναζητάτε. Από εδώ, μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν, που περισσότερο μπερδεύουν πάρα διευκολύνουν καταστάσεις και πιθανά ερωτήματα. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Κάθε ομαδικό είναι διαφορετικό. Το μόνο κοινό που υπάρχει μεταξύ όλων, είναι το booklet που συνοδεύει κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο και το οποίο περιγράφει τα πάντα. Είναι θέμα διεύθυνσης ανθρωπίνων πόρων (Human Resources) να το επικοινωνεί και να το διανέμει στους εργαζόμενους. 

Εκεί θα βρείτε όλα όσα αναζητάτε. Από εδώ, μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν, που περισσότερο μπερδεύουν πάρα διευκολύνουν καταστάσεις και πιθανά ερωτήματα. 

Καλισπαιρα. Τω καλιταιρω θα όιταν να ροτυση τον ασφαλειστοι. Το μπουκλαιτ που λαιται ινε σινιθος αίnα δυσαιλυδο pdf.

Επεξ/σία από tzotzo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...