InTheEnd Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Ο γολγοθάς μου με το build μου δεν σταματάει Εδώ προηγούμενο post με specs και πρόβλημα ενός έτους! τωρα έχουμε καινούργια χούγια ,ενώ παίζω κάποιο παιχνιδι(δεν έχω δει σε idle mode) κάποιες φορές freezarei και δεν κάνει τίποτα(2φορες μέχρι στιγμής) άλλες φορές κάνει restart μόνος του και μετά δεν ανοίγει κάνοντας πάλι το πρόβλημα που είχα 1 χρόνο ( ακούγεται ο υπολογιστης πιο δυνατά fans κτλπ και δεν ανοίγει μένει το dram λαμπάκι ανοιχτό) αυτό φτιάχνει άμα τον ανοίξω 1-2 φορές. επισεις παρατήρησα ότι είχα βάλει xmp και τώρα έχει κάνει reset ότι ρύθμιση είχα κάνει στο Bios μόνο αυτήν δηλαδή… τι να κοιτάξω ρε παιδιά; Λέτε να νε προβληματική η μητρικη και να με ταλαιπωρεί;
angelob7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Αυτά που περιγράφεις είναι αποτελέσματα του overclocking, συνήθως cpu. Δοκίμασε όλα σε stock ρυθμίσεις.
InTheEnd Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δεν έχω κάνει κάποιο overclocking μόνο τις ram έχω ανεβάσει μέσω xmp
Aris_ Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, InTheEnd είπε Δεν έχω κάνει κάποιο overclocking μόνο τις ram έχω ανεβάσει μέσω xmp αυτό oc είναι όλα default στο bios και 1 stick στο πρώτο channel ram δοκίμασε χωρίς τίποτα επάνω ουτε m2 απο usb εκκίνηση και τεσταρισμα 2
jumaru99 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Μπορεί να 'ναι και corrupted bios ή faulty. Αν ναι, δυστυχώς είναι πρόβλημα της μητρικής. Και επί της ουσίας κάνει bootloops μετά το restart. Συνήθως λύνεται προσωρινά αν κλείσεις το τροφοδοτικό, αποφορτίσεις μητρική και bootάρεις πάλι. Αν τα παραπάνω σου θυμίζουν κάτι, λυπάμαι... 1
InTheEnd Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, jumaru99 είπε Μπορεί να 'ναι και corrupted bios ή faulty. Αν ναι, δυστυχώς είναι πρόβλημα της μητρικής. Και επί της ουσίας κάνει bootloops μετά το restart. Συνήθως λύνεται προσωρινά αν κλείσεις το τροφοδοτικό, αποφορτίσεις μητρική και bootάρεις πάλι. Αν τα παραπάνω σου θυμίζουν κάτι, λυπάμαι... Ακριβώς αυτό κάνω.
MSSB Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/12/2022 στις 1:11 ΜΜ, InTheEnd είπε Ο γολγοθάς μου με το build μου δεν σταματάει Εδώ προηγούμενο post με specs και πρόβλημα ενός έτους! τωρα έχουμε καινούργια χούγια ,ενώ παίζω κάποιο παιχνιδι(δεν έχω δει σε idle mode) κάποιες φορές freezarei και δεν κάνει τίποτα(2φορες μέχρι στιγμής) άλλες φορές κάνει restart μόνος του και μετά δεν ανοίγει κάνοντας πάλι το πρόβλημα που είχα 1 χρόνο ( ακούγεται ο υπολογιστης πιο δυνατά fans κτλπ και δεν ανοίγει μένει το dram λαμπάκι ανοιχτό) αυτό φτιάχνει άμα τον ανοίξω 1-2 φορές. επισεις παρατήρησα ότι είχα βάλει xmp και τώρα έχει κάνει reset ότι ρύθμιση είχα κάνει στο Bios μόνο αυτήν δηλαδή… τι να κοιτάξω ρε παιδιά; Λέτε να νε προβληματική η μητρικη και να με ταλαιπωρεί; Καλημέρα! Είχα ένα παρόμοιο θέμα. Άνοιγα υπολογιστή, έπαιζα. Στα καλά καθούμενα freeze τα πάντα, bsod, restart (καμιά φορά δεν έκανε καν restart, μαύρισε η οθόνη πριν το bios και απλά μόνο ρεύμα έπαιρνε, σήμα πουθενά) και μόλις άνοιγε μετά το freeze, όλα δούλευαν σωστά. Σκέψου το είχα συνηθίσει τόσο που απλά άνοιγα PC, το άφηνα στο αρχικό screen του παιχνιδιού, περίμενα να γίνει αυτό και μετά ξανά άνοιγα να παίξω. Σο, λύθηκε με αλλαγή μητρικής. Είχα δοκιμάσει να κάνω τα πάντα. Δοκίμασε bios update αν έχεις αλλιώς, για αλλαγή σε βλέπω δυστυχώς... Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από MSSB Ορθογραφία
InTheEnd Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Έχω το τελευταίο bios για ότι πρόβλημα έχω από τότε που έχτισα το build όλα λένε Bios Update αλλά έχουν τελειώσει τα version τα βάλαμε όλα… αναθεματισμένη Gigabyte ένα τσουβάλι λεφτά για να σε μεστό πρόβλημα…😤
MSSB Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 ..και εμένα Gigabyte ήταν αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα..... 😝
jumaru99 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Το πρόβλημα δεν είναι στο ίδιο το bios αλλά στο τσιπάκι του. Κι εν μέρη σε σώζει προς στιγμήν το dual bios γιατί μητρικές με μονό, δεν έχουν ελπίδα νεκρανάστασης. 1
InTheEnd Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Και τι κάνουμε ρε παιδιά; Τα πράγματα τα έχω πάρει απο το Πλαίσιο και θέλουν 8-12 μέρες για έλεγχο και να δούνε τι θα γίνει,μίλησα και με gigabyte και αυτοι τουβλα θελουνε να τους στειλω την μητρικη με δικα μου εξοδα αλλιως λεει δεν θα την παραλαβουνε για να παει για ελεγχο και ο θεος ξερει μονο πότε θα έχω πάλι μητρική... που να ξέρα ότι θα δώσω 320ευρω για μητρική και θα έχω τέτοια ταλαιπωρία.
MSSB Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δώσε στο plaisio τη μητρική ή αν έχεις κοντά plaisio πήγαινε όλο το κουτί στο service και πες τους, έτσι και έτσι. Ας το κοιτάξουν ότι freezάρει. Με τη Gigabyte δεν νομίζω να βγάλεις άκρη γιατι δεν έχει service Ελλάδα. Τζάμπα κόπος, αλλά αναγκαστικά σαν τελευταία λύση. Αν έδωσες 300ρι πάντως μην το αφήσεις γιατί δεν είναι μητρική των 50€
InTheEnd Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Έχω κωδικούς στοιχεία προγράμματα που δεν θα ήθελα να μου τα ψαχουλέψει-δει κάποιος ξένος,αυτό με προβληματίζει,πιο πολύ.
Aris_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, InTheEnd είπε Έχω κωδικούς στοιχεία προγράμματα που δεν θα ήθελα να μου τα ψαχουλέψει-δει κάποιος ξένος,αυτό με προβληματίζει,πιο πολύ. κράτα hdd ssd m2 στείλε τα υπόλοιπα που θέλουν ελενχο η backup erase και τα στέλνεις όλα 3
InTheEnd Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δεν εχω προλάβει να ασχοληθώ πολύ με τον υπολογιστή αυτόν τον καιρό... Αυτό που παρατηρώ όμως είναι: Αν είναι idle o υπολογιστης μπορεί να δουλεύει αιώνια Παίζω ένα παιχνίδι το Rust που εκεί τα παθαίνει γενικά όλα τα κοκομπλόκο του Τώρα ένα καινούργιο κόλπο που μου κάνει είναι,εχω 2 οθόνες και η δεξιά που είναι η Main μαυρίζει? σβήνει? δεν μπορώ να καταλάβω για λίγα second's (2-4) ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά γιατί μπορώ να ακούσω τις κινήσεις του παιχνιδιού απλά δεν έχω σήμα στην οθόνη. Τώρα ας πούμε δεν crasharei μου εχει πετάξει 1 blue screen γενικά τώρα πρόσφατα,αμα "κλείσει" μονος του πάλι,παρατηρώ ότι η μητρική έχει κάνει Reset και δεν έχει κράτησει το XMP Profile,πλέον δουλεύει Dual Channel ενω πριν δεν δούλευε(Ο θεός και η ψυχη μού ακόμα προσπαθεί να καταλάβει γιατί) Γενικά δεν με εχει πάει καλά το συγκεκριμένο setup και είναι και πανάκριβο... Τώρα που μιλάμε ασπόυμε αυτό με την οθόνη ενώ παίζει σε διάστημα 20λεπτών μπορεί να το έχει κάνει και 15 φορές. Παραθέτω μερικά HWInfo records: GPU: https://prnt.sc/sKAcVZzkmUVd CPU: https://prnt.sc/ZUaZ0g5HnuGc Mobo: https://prnt.sc/WdhUH_FSgnlv Γενικά φαίνεται να είναι πολύ αζόριστο και αστρεσάριστο τώρα γιατί μου έχει βγάλει την ψυχή δεν μπορώ να καταλάβω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα