Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dante80 είπε

Σε δύο τρεις περιπτώσεις που παραγγέλνω πολλά ομοειδή προϊόντα που υπάρχουν σε πολλά μαγαζιά ταυτόχρονα, κατά το checkout το skroutz μου δίνει δύο επιλογές. Να επιλέξω τις καλύτερες τιμές ανά προϊόν ασχέτως αριθμού αποστολών, ή τον μικρότερο αριθμό αποστολών. Το καλάθι μου αναδιοργανώνεται αυτόματα πάνω σε αυτή την βάση. Μερικές φορές χρειάζεται λίγο tinkering για να πετύχεις το καλύτερο combo (πχ στις φαρμακαποθήκες όταν θες πολλά πράγματα), αλλά σε γενικές γραμμές το σύστημα δουλεύει.

Η 1η επιλογή βγάζει πολλά μεταφορικά και δεν την επιλέγουμε ποτέ. Η 2η επιλογή με το μικρότερο αριθμό αποστολών επιλέγει μερικές φορές ακριβότερα προϊόντα.

Θα έπρεπε να υπάρχει 3η επιλογή που να βάζει κατά προτεραιότητα τα δωρέαν μεταφορικά κι εν συνεχεία να επιλέγει τα φτηνότερα προϊόντα.

Πχ αν έχεις στο καλάθι 5 προϊόντα μπορεί η 1η επιλογή να σου βγάλει 5 αποστολές, και η 2η επιλογή 1 αποστολή... ενώ θα ήταν πχ φτηνότερα να έρθουν με 3 αποστολές.

Κι εγώ αναγκάζομαι να ψάχνω μόνος μου το καλύτερο αποτέλεσμα... είναι πιο εύκολο αν σπάω τις αποστολές ανά 20ράκια.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2
Δημοσ.

Ο ίδιος χρόνος για να γραφτεί το αρχικό ποστ, θα αρκούσε για τηλεφωνική παραγγελία των προϊόντων.

Αλλά προφανώς κάπου θα βολεύει το σκρουτζ. Διαφορετικά, πάμε bestprice, κάνουμε μόνοι μας την έρευνα αγοράς ένα-ένα κατάστημα (λολ), πάμε στο τίμιο Πλαίσιο ή φτιάχνουμε δική μας πλατφόρμα με σκοπό την ίση κατανομή αγαθών και κεφαλαίου, αφήνοντας το κέρδος της επιχείρησής μας στην άκρη.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, dbrillis είπε

Εμενα που δεν με πιανει τρέλα να παραλάβω την επόμενη μερα, μια χαρα που φαινεται το Prime, αλλοι το κράζουν μερα νύχτα. Εγω που καταλαβαίνω οτι ενα προιον σαν το Skroutz plus εχει συμφέρον ανα περιπτωση, μια χαρα μου φαίνεται και το Skroutz plus.

1) Δεν "κανονίζουν" την παραγγελία ώστε να μην πληρώσεις παραπανίσια λεφτά (δηλαδή δεν μιλάμε για δωρεάν μεταφορικά πια αλλά για ΧΑΖΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ

Πχ ξέχνα το σκρουτζ πες πως ποτέ δεν υπήρξε σκρούτζ

Και τσέκαρε την αγορά στο screenshot (συνολικού κόστους εμπορευμάτων 160 ευρώ και αν και φαίνονται πολλά ειναι ψιλοπράματα τα περισσότερα, πχ καλάι, flux, καλώδια RCA κτλ <-- δηλαδή δεν ειναι μεγάλα η βαριά τα πακέτα που θα προκύψουν) 

Λοιπόν αν έπαιρνα αυτή την παραγγελία απο 3 καταστήματα εντός Ελλάδος (οποιαδήποτε ουτε καν τα ίδια που έβαλα στο screenshot) το κόστος των μεταφορικών θα ήταν συνολικά το πολύ 20 ευρώ.... (και το λιγότερο τζάμπα γιατί πολλά μαγαζιά στέλνουν τζάμπα μετά απο ένα Χ ποσό και το αμέσως επόμενο μικρότερο και πιο πιθανό γύρω στα 10 ευρώ!) 

Το σκρούτζ (αν εγώ δεν ξόδευα χρόνο να την "ταιριάξω" και χρειάστηκα ΠΟΛΥ χρόνο) για τα ίδια ακριβώς προϊόντα  με χρέωνε γύρω στα 80 ευρώ μεταφορικά!!!

Δηλαδή δεν ειναι ότι το κάνουν επίτηδες για να μην χάσουν χρήματα καταλάθος ξεκάθαρα  χρεώνουν παραπάνω χωρίς λόγο ή λόγω αμέλειας/κακού κώδικα/πολιτικής. 

Το amazon prime που λες όταν εισαι στο checkout ΣΟΥ ΛΕΕΙ για κάθε προϊόν ποια ειναι τα φθηνότερα μεταφορικά και σου τα συγκεντρώνει αυτόματα για να μειωθεί ο αριθμός των αποστολών και των εξόδων στα μεταφορικά! 

2) Πολλές φορές απλά "κλέβουν" (εντός ή εκτός εισαγωγικών) χρήματα μιας και χρεώνουν μεγαλύτερο ποσό απο το που ζητάει το συνεργαζόμενο κατάστημα πχ στο screenshot χρεώνουν 12+ ευρώ για την παραγγελία απο το dealstore ενώ αν την κάνω απο το ίδιο το dealstore πληρώνω 2,5.... 

ή (όπως πάλι ανέφερα στο OP στην περίπτωση "3)" με τις τροφές σκύλων)  μετά απο ένα ποσό τα καταστήματα στέλνουν έτσι και αλλιώς δωρεάν ενώ το Plus χρεώνει

2 ώρες πριν, Lucifer είπε

Ο ίδιος χρόνος για να γραφτεί το αρχικό ποστ, θα αρκούσε για τηλεφωνική παραγγελία των προϊόντων.

Ναι το θέμα ειναι η εξαπάτηση είτε με δόλο είτε απλά λόγω ανικανότητας (ανάπτυξης κατάλληλου κώδικα/αλγορίθμου/πολιτικής) γιατί η υπηρεσία σκρουτζ plus ειναι επι πληρωμή! και σου υπόσχεται φθηνότερα μεταφορικά απο το "απλό" σκρουτζ (που αντι να αγοράζεις εντός σκρουτζ σε "πετάει" στην σελίδα του καταστήματος για το εκάστοτε προϊόν) 

Επίσης και χειροκίνητα να πάταγα το url του κάθε καταστήματος και να έκανα έτσι τις αγορές θα ήθελε λιγότερο χρόνο αλλά προϋποθέτει 1) να ξέρω τι ακριβώς θέλω πχ όχι απλά "καλάι" αλλά "Best BST-TIN0840 Καλάι Κόλλησης 0.8mm"  2) να ξέρω ποιος το έχει και σε τι τιμή εξ αρχής. 

Το σκρουτζ σαν μηχανή αναζήτησης φυσικά και σου λύνει τα χέρια** σε αυτό το θέμα!

Εννοείται πως χρειάζεται ένα τέτοιο εργαλείο και καλώς παίρνουν fees (αν και φαντάζομαι θα μπορούσαν να είχαν εξυπνότερη πολιτική ΚΑΙ σε αυτό)  ειναι όμως ότι ενώ είχαν μια καλή ιδέα (σκρουτζ plus) καταλήγει πατάτα έως και εξαπάτηση μπορώ να πω (πχ εγώ στο απο πάνω παράδειγμα σε παραγγελία 160 ευρώ θα πλήρωνα +80 ευρώ για μεταφορικά!!! αν δεν πρόσεχα) που ειναι ένα βήμα μπροστά 10 πίσω... 

** αν και πάλι δείχνει δείγματα ότι περισσότερο κάθεται και τα μασάει απο τα fees στις πωλήσεις και δεν προσλαμβάνει μερικούς υπαλλήλους να "ταιριάξουν" τα φίλτρα γιατί μια καλή μηχανή αναζήτησης φθηνότερης τιμής δεν θα έπρεπε απλά να σου δείχνει το φθηνότερο αλλά να σου επιτρέπει να κάνεις συγκρίσεις μεταξύ των προϊόντων και αυτό συμβαίνει αν ξοδεύεις εργατοώρες για να κάνεις καλά φίλτρα και να καταχωρείς όσο περισσότερα στοιχεία για ένα προιόν πχ να το συγκρίνω με ένα γερμανικό "skroutz" το geizhals 

Θέλω να δω πιο απο τα 2 γεννήτριες ειναι καλύτερη στο skroutz 

image.png.ef77afbda186266ac4a3aab795e235cc.png

Μου λέει μόνο βασικά πράματα π πόσα λίτρα χωράει.. την ισχύ (που δεν φαίνεται δεν ξέρω γιατί αλλά γράφει 1.25 kVA και στα δύο ενώ εχουν διαφορετική... )  ενώ στο geizhals τα ίδια προιόντα... 

image.png.fb799d4650cdd2bfc2f9cdfc4d675ce6.png

Σου μαρκάρει τις διαφορές ξέρω αν ειναι δίχρονο τετράχρονο αν έχει ή δεν έχει προστασία υπερφόρτισης ή άλλα, διαστάσεις βάρος ιποδύναμη πόσο καιρό έχει που βγήκε στην αγορά (καινούργιο ή παλιό μοντέλο) αν έχει οθόνη ποια κάνει περισσότερο θόρυβο κτλ 

Και κυρίως το geizhals ΔΕΝ κάνει λάθη!!! οπότε δεν γίνεται να μπερδευτεί ο αγοραστής! (ή τουλάχιστον κάνει αισθητά ΠΟΛΥ λιγότερα λάθη σε σχέση με το σκρουτζ βάσει δικής μου πολυετούς εμπειρίας) 

Και έβαλα επίτηδες μια κατηγορία που ειναι "σπάνια" ή/και δεν έχει μεγάλη κίνηση για να δείτε την διαφορά και την προσοχή στην λεπτομέρεια! 

Σε κατηγορίες με περισσότερο τζίρο/κίνηση ειναι πραγματικά τέρμα λεπτομερέστατο πχ δείτε εδώ φίλτρα για μνήμες RAM στο geizhals 

image.png.b81b179e0b51a833fc36b850caf33fcb.png

Πόσα ns απόκριση αν ειναι dual single rank (διαφορετικό απο το dual channel ) διαστάσεις (που πχ αν σε απασχολεί αν "βρεί" στην ψύκτρα της CPU είναι σημαντικό να το ξέρεις) συχνότητες δευτερεύοντες χρόνοι κτλ... 

Δηλαδή αν θέλω να βρώ μνήμες με RGB απο 4000Mhz κιτ 2 με χωρητικότητα 32GB dual rank και απόκριση κάτω απο πχ 13ns θα μου βγάλει τα αποτελέσματα

και εδώ το "μπάχαλο" στο σκρούτζ...  ούτε καν επιλογή συχνοτήτων και CL ... μόνο χωρητικότητα και αν ειναι κιτ ή όχι.. θα πρέπει εγώ να κοιτάξω ένα σωρό tabs και να συγκρίνω μνήμες (που πολλές φορές έχει λάθος στοιχεία και εκεί! και ειναι θέμα αυτό πχ σε συζήτηση εδώ στο insomnia για UPS Πολλές φορές το skroytz βγάζει UPS ως καθαρού ημιτονίου στα στοιχεία σύγκρισης ενώ ΔΕΝ ειναι καθαρού ημιτονίου και ειναι λεπτομέρεια που μπορεί μέχρι και να αποφέρει υλική ζημιά στον πελάτη ανάλογα την περίπτωση!!) 

image.png.c6c34643daa93f1e677d7dcc2e4edcb4.png

Πραγματικά πολλές φορές ψάχνω αυτό που χρειάζομαι στο geizhals και μετά κοιτάω αν υπάρχει στο skroytz κάνοντας copy paste το μοντέλο γιατί αλλιώς θα ήθελα αισθητά παραπάνω χρόνο έως και ώρες ίσως σε κάποιες περιπτώσεις για να το βρω....

(εκτός φυσικά αν με συμφέρει απο το κατάστημα που "βγαίνει" στο geizhals - που δηλαδή αρκετές φορές συμφέρει απλά κάμποσες φορές είτε τα μεταφορικά "εξουδετερώνουν" την χαμηλότερη γερμανική τιμή ή δεν θέλω να περιμένω +1 με 3 μέρες για την αποστολή που και αυτό αμφιλεγόμενο ειναι με τις "επιδόσεις" των ελληνικών κούριερ-

τότε απλά χάνει το skroutz τον τζιρο μου και η ελληνική αγορά κατα συνέπεια, αυτά ειναι αν κάθεσαι στα αυγά σου και βολεύεσαι στην μετριότητα επειδή βρέξει χιονίσει η καραβάνα θα γεμίσει έστω και λίγο

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Πλήρωσες μια υπηρεσία για να εξοικονομήσεις χρήματα.

Δεν δουλεύει επί του πρακτεου και σε κορόιδεψαν. Μπορείς να ζητήσεις τα χρήματα που αναλογούν πίσω ή να αναλογιστείς το λάθος που έκανες και να προχωρήσεις την ζωή σου.

Όπως και να έχει σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση σχετικά με το skroutz plus,  να μην την πατήσουμε και εμείς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή κι εγώ το έχω ψειρίσει, αλλά δεν έχω διάθεση να γράψω 3000 λέξεις δοκίμιο, θα πω απλώς ότι το Σκρουτζ+ βολεύει σε 2 περιπτώσεις και συμφέρει:

Αν υπάρχει κάποιο καταναλωτικό αγαθό που αγοράζεις τακτικά και σαλαμοποιείς τις ποσότητες που αγοράζεις. Πχ πίνουν 6 άτομα από 2 καφέδες τη μέρα σε ένα σπίτι/επιχείρηση; Παίρνεις με καλό ενίοτε όφελος καφέ σε σχέση με τιμές σουπερμαρκετ, κι αγοράζεις αξίας 20-25 ευρώ ώστε να σου έρθει δωρεάν. Ή, αν μετακομίζεις/αλλάζεις σπίτι και διαπιστώνεις στην πορεία πράγματα που λείπουν και έτσι ψωνίζεις και πάλι από συγκεκριμένα μαγαζιά προϊόντα αξιών εκεί, στα 20-30 ευρώ.

Το δεύτερο σενάριο στο οποίο βολεύει το πλας, είναι τα προϊόντα φαρμακείου, προσωπικής περιποίησης κλπ αναλώσιμα, τα οποία πολύ δύσκολα θα βρεις με χαμηλά μεταφορικά. Αν πχ θες ένα άρωμα ή ένα aftershave, ή μερικές βιταμίνες, αποκτάς 0 μεταφορικά για παραγγελίες που κατά κανόνα απαιτούν 40-50 ευρώ τουλάχιστον, κι όχι 20.

ΜΗΝ βάλει κανείς σκρουτζ+ αν οι αγορές του είναι κάρτες γραφικών, σκληροί δίσκοι κι άλλα ακριβά προϊόντα μικρού όγκου. Τα μεταφορικά του θα είναι ούτως ή άλλως δωρεάν. Άντε, άμα πάρει καμιά τηλεόραση, οθόνη ή κουτί υπολογιστή, να γλιτώσει κάνα ψιλό από μεταφορικά ογκωδών.

Πέραν του οικονομικού οφέλους όμως, υπάρχει και άλλο θετικό του plus, που δε μετριέται με χρήματα, αν και μπορεί να μετρηθεί: Η ακρίβεια παράδοσης (συνήθως πολύ μεγάλη, με 3ωρη!!! πρόβλεψη που σχεδόν κανένα κούριερ δεν προσφέρει) και η ταχύτητα παράδοσης, ειδικά για Αττική. Και, φυσικά, γλιτώνεις την αγυρτεία των κούριερ τύπου Γενική Ταχυδρομική, που σου λένε "έλα πάρτα από το κατάστημα, χτυπησαμε (λολ) και δε σε βρήκαμε", και στη συνέχεια ανακαλύπτεις ότι το κοντινότερο κατάστημα είναι 7 φανάρια και 5χλμ μακριά. 😛

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, filip123go είπε

Για το 1ο που λες, ναι είναι βλακεία. Δεν νομίζω να είναι επίτηδες. Απλά γίνεται μετά παααααρα πολύ περίπλοκος ο αλγόριθμος γιατί παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο. Πχ το εάν άλλο κατάστημα το έχει άμεσα διαθέσιμο (και δεν ξέρω και εγώ πόσες άλλες παραμέτρους ελέγχουν. Όταν είσαι στο checkout, σου δίνει την επιλογή να κάνεις search αποκλειστικά στο κατάστημα από το οποίο έχεις αγοράσει. Εγώ έτσι λύνω το "πρόβλημα".

Σε γενικές γραμμές πάντως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το Skroutz plus. Και 1-2 φορές που μου ήρθε ελαττωματικό προϊόν, μου το άλλαξαν την επόμενη ημέρα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στο 2ο, δεν μπορώ να καταλάβω ποίο είναι το πρόβλημα; Η μεταφορική του Σκρουτζ είναι πιο ακριβή από τις άλλες. Και καλά κάνει. Είναι μακράν καλύτερη από τις άλλες.

Στο 3ο, το κατάστημα ισως έχει κάνει συμφωνία με συγκεκριμένη μεταφορική για δωρεάν μεταφορικά.Τ ο Σκρουτζ τον χρεώνει πιο ακριβά, οπότε δεν τον συμφέρει να τα στείλει με δωρεάν (μεταφορικά) .

Η μεταφορική του σκρουτζ είναι η σκρουτζ για εντός Αθήνα, acs για υπόλοιπη Ελλάδα και η Διακίνηση για τα βαριά. Η χρέωση του σκρουτζ είναι ενιαία. Και προσωπικά εμένα με νευριάζει οταν ειμαι επαγγελματίας και η κάθε κουριερ εξυπηρετεί άμεσα τους μεγάλους και εμένα που είμαι μικρός παραδίδει τα εμπορεύματα μετά την τρίτη ημέρα. Ενώ η acs με σκρουτζ παραδίδει την επόμενη εργάσιμη. Σχετικά με τα μεταφορικά, δεν υπάρχει αυτό που λες. Απλά όταν πουλάει το κατάστημα απευθείας δεν πληρώνει τις προμήθειες στο σκρουτζ. Και όλα τα καταστήματα απορροφούν τα μεταφορικά ή ας πούμε πως βάζουν ένα μέρος στην τιμή του προϊόντος 

Δημοσ.

Χονδρικά θα ίδια θέματα έχω με σένα και έχω καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα. 

Οπότε κατέληξα να αγοράζω μόνο μέχρι ένα προϊόν μέσω skroutz. 

Αν θέλω περισσότερα, πάω κατευθείαν σε καταστήματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...