-WISE- Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα παίδες. Έχω το MSI Modern 14 B10MW με 16GB RAM και σκέφτομαι να αναβαθμίσω στα 32GB. Έχει 1 slot οπότε θα γίνει αντικατάσταση. Αν δεν κάνω λάθος αυτή που έχω βρει είναι συμβατή. Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη;
mphxths Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Αυτη που φοραει ειναι στα 3200 , αυτη που λινκαρες ειναι στα 2666. Σιγουρα εχει ενα σλοτ ?
-WISE- Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, mphxths είπε Αυτη που φοραει ειναι στα 3200 , αυτη που λινκαρες ειναι στα 2666. Σιγουρα εχει ενα σλοτ ? Ναι έχεις δίκιο. Φαίνεται πόσο σχετικός είμαι. 😛 Μία έχει όπως φαίνεται και από κάποια βίντεο στο youtube. Γιατί; 🤔
mphxths Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, -WISE- είπε Μία έχει όπως φαίνεται και από κάποια βίντεο στο youtube. Γιατί; Γιατι η crucial στο σαιτ της λεει οτι εχει 2. Μπορει και να κανει λαθος. Ανοιξε το να δεις τι γινεται. Μηπως τα 16 που εχει τωρα ειναι κολλημενα στην μητρικη και εχει ακομα ενα αδειο slot. Σε αυτη την περιπτωση , παιρνεις ακομα ενα 16αρι και πας 32 και σε dual channel. Αλλιως αν εχει ενα σλοτ και σε αυτο εχει ηδη μια 16αρα , αναγκαστικα πρεπει να την βγαλεις και να πας σε 32αρα / 3200. 1
sil_unique Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 https://www.msi.com/Business-Productivity/Modern-14-B10X-Bluestone-r/Specification η MSI αναφέρει Max 32GB DDR4-2666 1 Slot
-WISE- Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, sil_unique είπε https://www.msi.com/Business-Productivity/Modern-14-B10X-Bluestone-r/Specification η MSI αναφέρει Max 32GB DDR4-2666 1 Slot Κάπου το είχα δει και εγώ αυτό για αυτό έβαλα link για τις RAM με 2666. Στο CPUZ γιατί βγάζει 3200;
mphxths Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, -WISE- είπε Στο CPUZ γιατί βγάζει 3200; Ανοιξε task manager , πηγαινε στο tab με την μνημη και κατω που λεει διαφορες πληροφοριες αναφερει την ταχυτητα που αυτη την στιγμη λειτουργει η μνημη. Αν λεει 3200..τοτε ειναι 3200. Στην τελικη , αν εχει 16 κολλημενα στην μητρικη , χτυπας ακομα ενα 16αρι στα 3200 που παιζει περιπου στα 45-50 ευρω και αστο να παιξει σε οποια ταχυτητα παιξει. Αν υποστηριζει το μηχανημα εως 2666 θα παιξει εκει. Αν ομως παρεις 2666αρα και το συστημα σηκωνει και 3200αρα , η μνημη δεν μπορει να παιξει παραπανω απο την ταχυτητα της.
-WISE- Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, mphxths είπε Ανοιξε task manager , πηγαινε στο tab με την μνημη και κατω που λεει διαφορες πληροφοριες αναφερει την ταχυτητα που αυτη την στιγμη λειτουργει η μνημη. Αν λεει 3200..τοτε ειναι 3200. Στην τελικη , αν εχει 16 κολλημενα στην μητρικη , χτυπας ακομα ενα 16αρι στα 3200 που παιζει περιπου στα 45-50 ευρω και αστο να παιξει σε οποια ταχυτητα παιξει. Αν υποστηριζει το μηχανημα εως 2666 θα παιξει εκει. Αν ομως παρεις 2666αρα και το συστημα σηκωνει και 3200αρα , η μνημη δεν μπορει να παιξει παραπανω απο την ταχυτητα της. Περίεργα πράγματα. 3200 γράφει και από κάτω θέσεις 1 από 2. Αυτό τι σημαίνει; Ότι έχει και διαθέσιμο κενό για δεύτερη μνήμη; Σε ό,τι βίντεο έχω δει με tear down δείχνει ότι έχει μία υποδοχή με μνήμη και βγάζεις τη μία για να βάλεις την άλλη. Συγκεκριμένα σε αυτό το βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα. Παραθέτω και φωτό
mphxths Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, -WISE- είπε Σε ό,τι βίντεο έχω δει με tear down δείχνει ότι έχει μία υποδοχή με μνήμη και βγάζεις τη μία για να βάλεις την άλλη. To πιο πιθανο. Να εχει την 16αρα καρφωμενη στην μητρικη να ειναι αδειο το ενα και μοναδικο σλοτ ή να ειναι η 16αρα στο σλοτ και να πρεπει να την βγαλεις. Στο εγραψα και εξαρχης. Ανοιξε το να δεις τι γινεται. Δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο. Αναλογως τι γινεται , θα κινηθεις και συ. Γιατι στην μια περιπτωση παιρνεις μια 16αρα , στην αλλη περιπτωση πρεπει να παρεις 32αρα. Και αφου λεει 3200 στο task manager , παιρνεις 3200αρα. 1
angelob7 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Το laptop έχει μόνο ένα slot για μνήμη και είναι κατηλλημένο απο την μνήμη που έχει επάνω. Δηλαδή μπορείς να αναβαθμίσεις από τα 16GB στα 32GΒ, αλλά θα είναι πάντα σε single channel. Φυσικά, μόνο αν το ανοίξεις θα είσαι 100% σίγουρος. 1
-WISE- Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Ναι παιδιά θα το ανοίξω. Σε λίγους μήνες τελειώνει η εγγύηση. Απλά ήθελα να ξέρω ποιον τύπο μνήμης παίρνει. Εχει ένα αυτοκολλητάκι στη βίδα στη μέση στο κάτω καπάκι το οποίο αν σκιστεί φαντάζομαι θα επηρεάσει την εγγύηση. Τo ίδιο το module πάνω λογικά δεν γράφει κάτι ε; Να το βγάλω από μέσα και να διαβάσω πληροφορίες.
mphxths Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, -WISE- είπε Σε λίγους μήνες τελειώνει η εγγύηση. Αρα θα το ανοιξεις σε λιγους μηνες ? Ρε κατσαβιδιασε το λεμε !! 14 λεπτά πριν, -WISE- είπε Τo ίδιο το module πάνω λογικά δεν γράφει κάτι ε; Να το βγάλω από μέσα και να διαβάσω πληροφορίες. Κατι θα γραφει.
angelob7 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Αν ψάξεις στο google τους κωδικούς που έχει επάνω η μνήμη, θα βρείς ακριβώς ποια είναι, αυτό βέβαια γίνεται και με πολλά ελεύθερα προγραμματάκια όπως, το HWiNFO64 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα