Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εδώ και 8 χρόνια ένα παλιό συστηματάκι. Αποτελείται από έναν i5-4670k, 2x4gb Avexir, 256gb SSD Plextor Pro, Biostar z97z7, Super Flower Leadex 650 Gold, χρησιμοποιώντας μόνο τα γραφικά της CPU. Κανένα overclocking. Λοιπόν η περιπετειούλα ξεκίνησε εδώ και  8-9 μήνες. Άρχισα να έχω ένα bsod με μήνυμα "Page Fault in nonpaged area" με συχνότητα εμφάνισης ανά 1-2 μήνες περίπου. Καμιά φορά μετά από αλλεπάλληλα restarts εκκινούσε σωστά μόνο του. Άλλες φορές δεν εκκινούσε ούτε σε safe mode και χρειαζόταν μόνο format.  Ελάχιστες φορές εμφανιζόταν και το "Boot sector not found", όπως και πριν μια εβδομάδα. Από τότε δε μπορώ καν να εγκαταστήσω τα windows. Κάθε φορά έχω bsod αφού μου ζητήσει να βάλω κωδικό για τα Windows. Είχα ελέγξει τις μνήμες με Memtest και ήταν ΟΚ.

Κάποια στιγμή θα έπαιρνα κάτι πιο σύγχρονο αλλά να μάθαινα τουλάχιστον τι φταίει. Είχα έναν παλιό μηχανικό δίσκο και δοκίμασα να τα εγκαταστήσω εκεί και πάλι έβγαλε bsod. Απογοητεύτηκα λίγο για να είμαι ειλικρινής. Θα ήξερα ότι φταίει ο σκληρός. Αν είναι μητρική τα πετάω όπως είναι. Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω πιστεύετε?

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Ξεκίνα με μνήμες και βλέπουμε.

Μα τις τέσταρα ήδη με το memtest. Σημερα δοκίμασα να κάνω windows install με κάθε module χωριστά αλλά και σε διαφορετική υποδοχή! Τζίφος.. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, christiD είπε

Μα τις τέσταρα ήδη με το memtest. Σημερα δοκίμασα να κάνω windows install με κάθε module χωριστά αλλά και σε διαφορετική υποδοχή! Τζίφος.. 

Σου μένουν μητρική - επεξεργαστής έχεις parts για δοκιμές ;

Δημοσ.
Στις 3/12/2022 στις 6:06 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε

Σου μένουν μητρική - επεξεργαστής έχεις parts για δοκιμές ;

Δεν ξέρω γιατί κόλλησα και δε δοκίμασα να κάνω update στο bios της μητρικής. Δεν περίμενα να έχει βγάλει update 7-8 χρόνια μετά να πω την αλήθεια. Όταν είδα το μνμ σου ξεσκάλωσα. Έκανα το update και κατάφερα και έκανα τελικά install στα windows. Σορρυ guys αλλά νόμισα ότι είχα εξαντλήσει τα δικά μου μέσα όταν άνοιξα το νήμα εδώ...

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...