redmedusa Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κατέληξα Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από redmedusa
redmedusa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Μίλησα με το τμήμα support του μαγαζιού (foxstore.gr) και μου είπαν ότι κάνουν άνετα bios update σε 1.80 Περιμένω μπας και γίνει κανένα θαύμα με τις RAM επειδή 3200Mhz CL20 είναι λίγο αργή. Δεν είμαι βέβαια σίγουρος αν η CAS latency επηρεάζει τόσο πολύ όσο η συχνότητα στα APUs. Θα δω ουσιαστική διαφορά από 3200Mhz CL16? Ας γράψει κάποιος που ξέρει.
fotaras76 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, redmedusa είπε Μίλησα με το τμήμα support του μαγαζιού (foxstore.gr) και μου είπαν ότι κάνουν άνετα bios update σε 1.80 Περιμένω μπας και γίνει κανένα θαύμα με τις RAM επειδή 3200Mhz CL20 είναι λίγο αργή. Δεν είμαι βέβαια σίγουρος αν η CAS latency επηρεάζει τόσο πολύ όσο η συχνότητα στα APUs. Θα δω ουσιαστική διαφορά από 3200Mhz CL16? Ας γράψει κάποιος που ξέρει. Επηρεάζει. Μπακαλίστικα, το κλάσμα συχνότητα / cas latency όσο πιο μεγάλο είναι τόσο το καλύτερο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν πήγα σε Χ300 αλλά σε κουτί που χωρά οριακά micro atx. Μπορεί να χάνω σε οικονομία χώρου αλλά κερδίζω σε ταχύτητα μνημών, κόστος, δυνατότητες αναβάθμισης και φυσικά σε περίπτωση βλάβης της μητρικής βρίσκω πανεύκολα μια άλλη micro atx. Στο Χ300 άντε βρες την μητρική και αν τη βρεις θα την χρυσοπληρώσεις. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από fotaras76 1
hln3 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Διαφορά υπάρχει αλλά χρυσοπληρώνεις, και αν είναι να πληρώσεις τόσα για μνήμη για apu ε πάρε μια gpu στην τελική και φθηνές μνήμες 1
fotaras76 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, hln3 είπε Διαφορά υπάρχει αλλά χρυσοπληρώνεις, και αν είναι να πληρώσεις τόσα για μνήμη για apu ε πάρε μια gpu στην τελική και φθηνές μνήμες Σε μνήμες λάπτοπ ναι. Για desktop πρόσφατα πήρα από e-shop 2X8 3200/cl16 στα 50 ευρώ με εγγύηση εφ'όρου ζωής. Δυστυχώς όποιος θέλει τόσο μικρό κουτί όπως το Χ300 δεν μπορεί να βάλει gpu. Μπορεί να πάει στο DeskMeet X300 το οποίο όμως είναι μεγαλύτερο. 1
hln3 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, fotaras76 είπε Σε μνήμες λάπτοπ ναι. Για desktop πρόσφατα πήρα από e-shop 2X8 3200/cl16 στα 50 ευρώ με εγγύηση εφ'όρου ζωής. Δυστυχώς όποιος θέλει τόσο μικρό κουτί όπως το Χ300 δεν μπορεί να βάλει gpu. Μπορεί να πάει στο DeskMeet X300 το οποίο όμως είναι μεγαλύτερο. Προφανώς θα πρέπει να αλλάξει και κουτί για να βάλει gpu. Γιατί να πάρει τόσο μικρό κουτί για gaming; 1
fotaras76 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, hln3 είπε Προφανώς θα πρέπει να αλλάξει και κουτί για να βάλει gpu. Γιατί να πάρει τόσο μικρό κουτί για gaming; Αν κάποιος παίζει μόνο παιχνίδια που τρέχουν σε vega τότε οκ. Θα ανεβάζει όμως λογικά θερμοκρασίες λόγω χώρου.Σε λύσεις τύπου deskmini πας μόνο αν το πρώτο σου κριτήριο είναι η εξοικονόμηση χώρου. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρώ πως είναι άκυρες επιλογές. 1
redmedusa Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fotaras76 είπε Αν κάποιος παίζει μόνο παιχνίδια που τρέχουν σε vega τότε οκ. Θα ανεβάζει όμως λογικά θερμοκρασίες λόγω χώρου.Σε λύσεις τύπου deskmini πας μόνο αν το πρώτο σου κριτήριο είναι η εξοικονόμηση χώρου. Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρώ πως είναι άκυρες επιλογές. Θα σταλθούν σε Κύπρο τα εξαρτήματα και μετά θα πρέπει να το φτιαξω εκεί και να το περάσω από αεροδρόμιο όταν έρθω Ελλάδα. Το x300 βολεύει επειδή το βάζω σε backpack. Αν σκεφτώ να φτιάξω άλλο mini pc (small form factor) νομίζω βγαίνει πολύ πιο ακριβά και μετά δεν ξέρω τι να κάνω. Ίσως αν χωράει σε άλλη τσάντα δηλαδή πρέπει να αγοράσω extra τσάντα και να πληρώσω για extra αποσκευή (+70€). Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από redmedusa 2
fotaras76 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, redmedusa είπε Θα σταλθούν σε Κύπρο τα εξαρτήματα και μετά θα πρέπει να το φτιαξω εκεί και να το περάσω από αεροδρόμιο όταν έρθω Ελλάδα. Το x300 βολεύει επειδή το βάζω σε backpack. Αν σκεφτώ να φτιάξω άλλο mini pc (small form factor) νομίζω βγαίνει πολύ πιο ακριβά και μετά δεν ξέρω τι να κάνω. Ίσως αν χωράει σε άλλη τσάντα δηλαδή πρέπει να αγοράσω extra τσάντα και να πληρώσω για extra αποσκευή (+70€). Σίγουρα στο θέμα χώρου το Χ300 δεν έχει αντίπαλο (1,92 λίτρα), αυτό είναι άλλωστε το πλεονέκτημα του. Τα υπόλοιπα κουτιά mini/sff είναι σημαντικά μεγαλύτερα και δεν θα σε βολέψουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα