Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πέρασα φέτος στην σχολή του τίτλου και θα ήθελα μερικές συμβουλές από όσους έχετε τελειώσει την ίδια ή παρόμοιες σχολές. Τι μετανιώσατε και τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που τώρα ξεκινάει αυτήν την σχολή ; 

• Moderators
Δημοσ.

Μην πάρεις μεγάλη πτυχιακή, κοίτα να τελειώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, κατάλαβε ότι δε βρίσκεσαι πια στο σχολείο (γιατί σε πολλούς παίρνει 2-3 εξάμηνα να το καταλάβουν) και ότι εκεί μέσα βρίσκεσαι επειδή εσύ το διάλεξες. Ψάχνε πράγματα, ρώτα και πειραματίσου. Μην επαναπαυθείς νομίζοντας ότι η σχολή θα σε βγάλει έτοιμο και να ξέρεις ότι χωρίς προσπάθεια και κόπο δικό σου στον ελεύθερό σου χρόνο δε θα πας πολύ μπροστά στον κλάδο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πάνω κάτω ο,τι είπε ο @Kercyn, απλά προσθέσω ότι αν σου δίνεται η πιθανότητα να πάρεις πρακτική, πάρε. Σου δίνει ένα δωρεάν εισητηριο στον χώρο εργασίας. Επίσης, εγώ αυτό που έκανα ήταν να παίρνω τις εργασίες μόνος μου ακόμα και αν μπορούσα να την πάρω με ομάδα. Έτσι κανείς τα πάντα εσύ στην εργασία και τα μαθαίνεις 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Να προσθέσω κι εγώ σ' αυτό που είπε ο Aggeluska, μεγάλη προσοχή στις ομαδικές εργασίες. Μπορεί να ξύνονται, να κάνουν subpar δουλειά ή να σε κρεμάσουν τελείως. Τα επιχειρήματα τύπου "θα μάθεις να συνεργάζεσαι" λες και είσαι 3 χρονών και πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι τα παιχνίδια σου δεν ισχύουν, και δεν ισχύουν γιατί όταν δεν υπάρχει ιεραρχία και κάποιος να κάνει enforce διαδικασίες ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει και άντε βγάλε άκρη εσύ μετά. Όπου μπορείς μόνος σου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ή με άτομα τα οποία μπορείς να εμπιστευτείς. Υπάρχουν πάρα πολλοί που απλώς θέλουν ένα free ride στις εργασίες και ένα 5 να περάσουν το μάθημα.

Επίσης, είναι σίγουρο ότι θα έχεις βαρετά/ανούσια/άχρηστα μαθήματα ή/και κακούς/βαριεστημένους καθηγητές. Κάνε ό,τι μπορείς να ξεπεράσεις αυτές τις δυσκολίες και να μη σε πάρει από κάτω, μην μπεις δηλαδή στη διαδικασία να πεις ότι το Χ μάθημα θα το αφήσω για μετά γιατί είναι βαρετό ή ο καθηγητής είναι κακός. Πάντα βαρετό θα είναι, και κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος καθηγητής θα το κάνει. Πέρασέ το να πάει στο καλό και να φύγει από πάνω σου.

Ενδεχομένως πράγματα που θα κάνετε θα είναι απαρχαιωμένα και θα διδαχτείτε outright κακές πρακτικές, πολύ απλά γιατί οι καθηγητές που τα κάνουν δεν έχουν δουλέψει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα και έχουν μείνει στη μπούμπλα τους τα τελευταία 15 χρόνια που είναι καθηγητές, και το μόνο που ξέρουν είναι να παπαγαλίζουν αυτά που έμαθαν πριν 15-20-25-30 χρόνια. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Στο Χαροκόπειο πχ κάνουν Docker, Kubernetes και AWS. Αυτά (και πολλά άλλα) οι δικοί μου καθηγητές όχι μόνο δεν ήξεραν να τα διδάξουν, αλλά δεν ξέρανε καν την ύπαρξή τους.

Γι' αυτό θα σου ξαναπώ ότι καλό θα ήταν να τελειώνεις γρήγορα με τη σχολή, να βγεις στην αγορά εργασίας και να δεις τις πραγματικές συνθήκες.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις πληροφορίες!!! Προς το παρών είμαι στο πρώτο έτος και από προγραμματισμό κάνουμε μόνο c, πιστεύετε αξίζει να ψαχτώ και για άλλη γλώσσα μονος μου πχ python ή JavaScript , ή να προσπαθήσω να μαθαίνω extra πράγματα από του πανεπιστημίου και να κάνω main focus στην c? Επίσης θεωρείτε ότι αξίζει κάποιος τόσο νωρίς να κάνει account σε πλατφόρμες όπως το linkedIn ? 

• Moderators
Δημοσ.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε άλλες γλώσσες για να πάρεις μια ιδέα και να δεις αν σ' αρέσει κάποια περισσότερο. Αν σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός, φρόντισε να δώσεις βάση στη C, όχι απαραίτητα γιατί θα τη χρησιμοποιήσεις στο μέλλον, αλλά γιατί η C σε αναγκάζει να μάθεις πράγματα για το πώς δουλεύει ένα πρόγραμμα κι ένας υπολογιστής. Μόνο καλό θα σου κάνει να μάθεις καλά C.

Linkedin μπορείς να φτιάξεις για να δεις λίγο τι γίνεται από αγγελίες κλπ, αλλά έχε υπ' όψην σου ότι στο linkedin όλες οι εταιρείες είναι τέλειες και όλοι οι άνθρωποι επιτυχημένοι επαγγελματίες, όπως στο Instagram είναι όλοι όμορφοι και στο facebook όλοι ζουν τη ζωή στο έπακρο και περνάνε καλά.

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...