tsofras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν ο πελάτης δεν κάνει δήλωση ότι φταίει ή δεν το αφήσει στην κρίση της ασφαλιστικής αυτή δεν πληρώνει. o KOK υπάρχει ακριβώς για αυτούς τους λόγους , τι σημαίνει αν δεν το δέχεται ο πελάτης η ασφαλιστική δεν πληρώνει? Πρώτη φορά το ακούω αυτό ειλικρινά
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, tsofras είπε o KOK υπάρχει ακριβώς για αυτούς τους λόγους , τι σημαίνει αν δεν το δέχεται ο πελάτης η ασφαλιστική δεν πληρώνει? Πρώτη φορά το ακούω αυτό ειλικρινά Δεν ειναι συνηθισμενο αλλα μου ειπαν και η δικη μου και του αλλου οτι εχει ξανασυμβει 53 λεπτά πριν, kostasbm είπε σημασία έχει Γιάννη ότι έχεις εσύ νομική προστασία...ο άλλος δεν σε ενδιαφέρει αν εχει Με ενδιαφερει γιατι αν δεν εχει δυκολο να το παει δικαστικα με δικα του εξοδα Στα 36 χρόνια που οδηγώ μια φορά έκανα αρνητική δήλωση, ακόμα πιστεύω ότι δεν έφταιγα, αλλά ήταν ο λόγος μου απέναντι στον λόγο του άλλου που είχε φέρει στο δικαστήριο μάρτυρες ότι απλά τους είπε ότι μπλα μπλα και έχασα τη δική. Ο Φοίνικας αν θυμάμαι καλά δεν είχε πλήρωσει πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου. Το ίδιο μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι από το να πιέσουν άλλη μια φορά τον πελάτη τους από την ασφαλιστική του άλλου.
Joshua21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν ειναι συνηθισμενο αλλα μου ειπαν και η δικη μου και του αλλου οτι εχει ξανασυμβει Άλλο πράγμα το έχει ξανασυμβεί που γράφεις τώρα, και άλλο έτσι όπως το είχες διατυπώσει πριν που άφηνες να εννοηθεί ότι η ασφαλιστική ποτέ δεν πληρώνει αν ο πελάτης της έχει κάνει αρνητική δήλωση. Η ασφαλιστική του άλλου θα πράξει ανάλογα με το συμφέρον της, αν είναι φως φανάρι ότι έφταιγε ο πελάτης της όπως έγραψες παραπάνω θα σε αποζημιώσει χωρίς πολλά πολλά, αν η υπαιτιότητα είναι αμφιλεγόμενη τότε θα ζυγίσει την κατάσταση και θα πράξει ανάλογα. 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Στα 36 χρόνια που οδηγώ μια φορά έκανα αρνητική δήλωση, ακόμα πιστεύω ότι δεν έφταιγα, αλλά ήταν ο λόγος μου απέναντι στον λόγο του άλλου που είχε φέρει στο δικαστήριο μάρτυρες ότι απλά τους είπε ότι μπλα μπλα και έχασα τη δική. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικη περίπτωση (σύμφωνα πάντα με όσα έχεις γράψει), ανήκει στις περιπτώσεις που η υπαιτιότητα είναι αμφιλεγόμενη.
filipprin Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η ασφαλιστικη δεν πληρωνει ποτε με αρνητική δηλωση πελατη της ουτε μπορει να την παρακαμψει με κανενα τροπο.Δεν μπορει ουτε να υποχρεωσει κανενα να αλλαξει σε θετικη Παει μονο δικάστηκα απο τον θιγόμενο και μονο τοτε ο κερδισμένος αποζημιώνετε κανονικα απο την ασφαλιστικη. 32 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Η ασφαλιστική του άλλου θα πράξει ανάλογα με το συμφέρον της, αν είναι φως φανάρι ότι έφταιγε ο πελάτης της όπως έγραψες παραπάνω θα σε αποζημιώσει χωρίς πολλά πολλά, αν η υπαιτιότητα είναι αμφιλεγόμενη τότε θα ζυγίσει την κατάσταση και θα πράξει ανάλογα. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από filipprin
Joshua21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 29 λεπτά πριν, filipprin είπε Η ασφαλιστικη δεν πληρωνει ποτε με αρνητική δηλωση πελατη της ουτε μπορει να την παρακαμψει με κανενα τροπο.Δεν μπορει ουτε να υποχρεωσει κανενα να αλλαξει σε θετικη Παει μονο δικάστηκα απο τον θιγόμενο και μονο τοτε ο κερδισμένος αποζημιώνετε κανονικα απο την ασφαλιστικη. Ακόμα και όταν είναι φως φανάρι πως ο πελάτης της είναι ο υπαίτιος? Λες να είναι τόσο ηλίθιες οι ασφαλιστικές ώστε να αφήνουν τον άλλον να τις κυνηγήσει δικαστικά και στο τέλος να πληρώσουν εκτός από τη ζημιά και τόκους και δικαστικά έξοδα? Για σκέψου το λιγάκι...
filipprin Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι ακομα και τοτε.Η αρνητική δηλωση παρακαμπτεται μονο δικαστικα.Ειναι νομικο θεμα.Μια δηλωση υπογεγραμμένη δεν ειναι κολοχαρτο.Το δικαστηριο γινεται ανάμεσα στους εμπλεκόμενους .Δεν δικάζονται οι ασφαλειες.Αυτες απλα παρεχουν νομικη προστασια που τις περισσότερες φορες μάλιστα ειναι απο δικηγόρους της κακιάς ωρας.Δικαστικα εξοδα βαρενουν τον ηττημένο,τοκοι δεν υπαρχουν και δεν παιρνεις παντα οτι λεει το φουσκομενο τιμολογιο που εκοψες γιατι την ζημια την εχει εκτιμησει και ο πραγματογνώμονας της εταιρείας. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από filipprin 1
Joshua21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, filipprin είπε Ναι ακομα και τοτε.Η αρνητική δηλωση παρακαμπτεται μονο δικαστικα.Ειναι νομικο θεμα.Μια δηλωση υπογεγραμμένη δεν ειναι κολοχαρτο.Το δικαστηριο γινεται ανάμεσα στους εμπλεκόμενους .Δεν δικάζονται οι ασφαλειες.Αυτες απλα παρεχουν νομικη προστασια που τις περισσότερες φορες μάλιστα ειναι απο δικηγόρους της κακιάς ωρας..... Τώρα σιγουρεύτηκα ότι γράφεις για πράγματα που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Καλό βράδυ.
filipprin Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω ξερω τι λεω και εχω και δικιο και παψε να αντιδρας σαν μικρο παιδακι που το πιασανε αδιαβαστο. 25 λεπτά πριν, filipprin είπε Ναι ακομα και τοτε.Η αρνητική δηλωση παρακαμπτεται μονο δικαστικα.Ειναι νομικο θεμα.Μια δηλωση υπογεγραμμένη δεν ειναι κολοχαρτο.Το δικαστηριο γινεται ανάμεσα στους εμπλεκόμενους .Δεν δικάζονται οι ασφαλειες.Αυτες απλα παρεχουν νομικη προστασια που τις περισσότερες φορες μάλιστα ειναι απο δικηγόρους της κακιάς ωρας.Δικαστικα εξοδα βαρενουν τον ηττημένο,τοκοι δεν υπαρχουν και δεν παιρνεις παντα οτι λεει το φουσκομενο τιμολογιο που εκοψες γιατι την ζημια την εχει εκτιμησει και ο πραγματογνώμονας της εταιρείας. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από filipprin
Joshua21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Ειχα ενα μικρο τροχαιο στις 14/11 και ο υπαιτιος αρνηται οτι φταιει ενω η ασφαλιστικη του (Ατλαντικη Ενωση) τον πειεζει να δεχτει την ευθυνη του επειδη ειναι ξεκεθαρη η ευθυνη του νε βαση τον ΚΟΚ . Αυτα μου τα ειπαν απο την ασφαλιστικη του και δεν ειναι δικα μου λογια . Θα καταφυγω στην νομικη προστασια που εχω με anytime . Θα παω το αυτοκινητο την Δευτερα να το δει πραγματογνωμνας ( γδαρσιμος τις δυο δεξιες πορτες) Πια ειναι η διαδικασια αν καποιος ξερει ??? Δεν μου εχει ξανατυχει Η ζημια ειναι το βαψιμο σε δυο πορτες καπου 300-400 ευρω Ειχαν ερεθει και οι δυο ασφαλιστικες και η ΔΙΑΣ Δες και το παρακάτω: Αναφορά σε κείμενο Ο υπαίτιος οδηγός προέβη σε αρνητική δήλωση ευθύνης του τροχαίου ατυχήματος. Θα αποζημιωθώ από την ασφαλιστική του εταιρεία; Ανεξάρτητα από τη δήλωση που έχει κάνει ο υπαίτιος οδηγός, η ασφαλιστική εταιρεία θα αναγνωρίσει την αντικειμενική ευθύνη του πελάτη της και θα μας αποζημιώσει. https://www.libralife.gr/syxnes-erotiseis
filipprin Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι οκ καλες οι ερωταπαντησεις αλλα δεν αποδείκνυαν τιποτα περα απο λογια χωρίς αντίκρισμα.Στη πραξη ποτε γιατι ετσι και αλλιώς την ασφαλεια δεν την νοιαζει ποσο και που θα παει η υποθεση.Τα ιδια ακριβώς θα πληρωσει.Ποιος σου ειπε οτι εχει το δικαίωμα να επιλύει αστικες διαφορες υπερ του ενός η του αλλου.Το μονο που μπορει να κανει ειναι να κανει υποδείξεις στον πελατη της.Αν αυτος επιμενει σε αρνητική δηλωση δεν μπορει να κανει τιποτα. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από filipprin
SabotazNic Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Με ενδιαφερει γιατι αν δεν εχει δυκολο να το παει δικαστικα με δικα του εξοδα Δεν σε ενδιαφέρει αν ο άλλος έχει νομική προστασία, ή αν έχει τα χρήματα για δικηγόρους. Αν δεν εμφανιστεί, είναι κατά του. Η ασφαλιστική του θα σε πληρώσει, και άσε αυτούς να τρέχουν μετά.
GodzillaCover Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, filipprin είπε Ναι ακομα και τοτε.Η αρνητική δηλωση παρακαμπτεται μονο δικαστικα.Ειναι νομικο θεμα.Μια δηλωση υπογεγραμμένη δεν ειναι κολοχαρτο.Το δικαστηριο γινεται ανάμεσα στους εμπλεκόμενους .Δεν δικάζονται οι ασφαλειες.Αυτες απλα παρεχουν νομικη προστασια που τις περισσότερες φορες μάλιστα ειναι απο δικηγόρους της κακιάς ωρας.Δικαστικα εξοδα βαρενουν τον ηττημένο,τοκοι δεν υπαρχουν και δεν παιρνεις παντα οτι λεει το φουσκομενο τιμολογιο που εκοψες γιατι την ζημια την εχει εκτιμησει και ο πραγματογνώμονας της εταιρείας. Όταν μου έτυχε κάτι αντίστοιχο, πήγε ο πραγματογνώμονας στο συνεργείο και, όταν τον ρώτησε ο μάστορας, είπε «Μέχρι 300€». Ας έκοβε αυτός και 1.000.000€ τιμολόγιο, η ασφάλεια 300€ θα κάλυπτε.
andreaspA Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, filipprin είπε Ναι ακομα και τοτε.Η αρνητική δηλωση παρακαμπτεται μονο δικαστικα.Ειναι νομικο θεμα.Μια δηλωση υπογεγραμμένη δεν ειναι κολοχαρτο.Το δικαστηριο γινεται ανάμεσα στους εμπλεκόμενους .Δεν δικάζονται οι ασφαλειες.Αυτες απλα παρεχουν νομικη προστασια που τις περισσότερες φορες μάλιστα ειναι απο δικηγόρους της κακιάς ωρας.Δικαστικα εξοδα βαρενουν τον ηττημένο,τοκοι δεν υπαρχουν και δεν παιρνεις παντα οτι λεει το φουσκομενο τιμολογιο που εκοψες γιατι την ζημια την εχει εκτιμησει και ο πραγματογνώμονας της εταιρείας. Στο 99% των περιπτωσεων δυστυχως εχεις δικιο. Δυστυχως οι ασφαλιστικες καθονται και λειτουργουν κατ εγκληση και τρωνε στο κεφαλι τα αυξημενα κοστη μετα απο μια δικαστικη διαμαχη που ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορες δεν υπαρχει κανεις λογος να γινει. Μια χαρα μπορουν να παρακάμψουν την "αρνητικη" δήλωση και να πληρωσουν αλλα δεν το κανουν. Εχει καθε δικαιωμα να αποζημιωσει οπως αυτη κρινει τον εμπλεκομενο και να αφησει τον πελατη της να παει δικαστικά για να διεκδικησει αυτο που πιστεύει. Απλά θα τον κάψει λιγάκι αν το κάνει αυτό. Σε περιπτώσεις που ο πελάτης τους φαίνεται οτι δεν θα διεκδικησει την ζημιά του, αρκετές φορές μου έχει τύχει να πληρώσουν τελικά ασχετα με την δήλωση του πελάτη τους. 1
N3M3SiS Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, filipprin είπε Εγω ξερω τι λεω και εχω και δικιο και παψε να αντιδρας σαν μικρο παιδακι που το πιασανε αδιαβαστο. Μην λες χαζα απο αγνοια, επειδη ετσι νομιζεις. Οι ασφαλιστικες πληρωνουν, ακομα και αν εχεις κανει αρνητικη δηλωση, αν κρινουν οτι φταις εσυ και ειναι ξεκαθαρο. Δε σε ρωτανε. Μετα κυνηγησε το εσυ αν θελεις, στα αστικα δικαστηρια. Σιγα μην καθονται να ασχολουνται με τον καθε τραχανοπλαγια που νομιζει οτι δε φταιει και δεν κανει δηλωση αποδοχης υπαιτιοτητας. Πληρωνει τον αλλον και αν ο πελατης τους νομιζει οτι αδικηθηκε και εχει δικιο, τα δικαστηρια ειναι εκει. Its fact και ειναι 100% βεβαιο και εχει τυχει και σε εμενα και σε αλλους. 20 λεπτά πριν, andreaspA είπε - Μια χαρα μπορουν να παρακάμψουν την "αρνητικη" δήλωση και να πληρωσουν αλλα δεν το κανουν. - Εχει καθε δικαιωμα να αποζημιωσει οπως αυτη κρινει τον εμπλεκομενο και να αφησει τον πελατη της να παει δικαστικά για να διεκδικησει αυτο που πιστεύει. - Σε περιπτώσεις που ο πελάτης τους φαίνεται οτι δεν θα διεκδικησει την ζημιά του, αρκετές φορές μου έχει τύχει να πληρώσουν τελικά ασχετα με την δήλωση του πελάτη τους. Ακριβώς, ακριβώς και ακριβώς. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από N3M3SiS 2
Conan2046 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Απαντήθηκε ήδη και η σωστή απάντηση είναι του @andreaspA μπορούν να πληρώσουν και το κάνουν σε μερικές περιπτώσεις αλλά συνήθως ζητούν να αλλάξει την δήλωση ο πελάτης τους και να κάνει αποδοχή ζημιάς. Ο λόγος είναι ότι ασφαλίζεται η αστική ευθύνη του πελάτη τους, την οποία αν ο ίδιος ο πελάτης δεν αποδέχεται μπορεί να στραφεί και εναντίον τους. Προσοχή με τις υπερτιμολογήσεις πάντως που ακούστηκε. Οι δικηγόροι συνήθως ζητάνε διάφορα, μείωση αξίας αυτοκινήτου, κόστος μετακίνησης μέχρι να φτιαχτεί κλπ, μπορούν οπότε να διεκδικήσουν περισσότερα απ' ότι θα έδινε από μόνη της η κάθε ασφαλιστική αλλά μπορεί ο δικαστής να κόψει από την επισκευή του αυτοκινήτου ανεξάρτητα από τα τιμολόγια που θα κοπούν αν κρίνουν ότι αυτά δεν αντιστοιχούν στο πραγματικό κόστος επισκευής του αυτοκινήτου. Για την νομική προστασία το πρόβλημα βρίσκεται αν θέλεις να στραφείς κατά της δικής σου εταιρείας και η νομική προστασία δεν είναι ανεξάρτητη όπου δεν έχεις την δυνατότητα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα