Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα ενα μικρο τροχαιο στις 14/11 και ο υπαιτιος αρνηται οτι φταιει ενω η ασφαλιστικη του (Ατλαντικη Ενωση) τον πειεζει να δεχτει την ευθυνη του επειδη ειναι ξεκεθαρη η ευθυνη του νε βαση τον ΚΟΚ .

Αυτα μου τα ειπαν απο την ασφαλιστικη του και δεν ειναι δικα μου λογια .

Θα καταφυγω στην νομικη προστασια που εχω με anytime .

Θα παω το αυτοκινητο την Δευτερα να το δει πραγματογνωμνας ( γδαρσιμος τις δυο δεξιες  πορτες) 

Πια ειναι η διαδικασια αν καποιος ξερει ??? Δεν μου εχει ξανατυχει 

Η ζημια ειναι το βαψιμο σε δυο πορτες καπου 300-400 ευρω 

Ειχαν ερεθει και οι δυο ασφαλιστικες και  η ΔΙΑΣ

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γίνονται κάποια αιτήματα από την ασφαλιστική σου στην ασφαλιστική του άλλου και περιμένεις αν θα αποδεχτεί την υπαιτιότητα. Αν δεν γίνει αποδοχή, με την νομική προστασία πηγαίνει δικαστικά η υπόθεση. Με επιφύλαξη, για να πάει δικαστικά πρέπει το κόστος να είναι κάπου πάνω από 500 ευρώ, οπότε να το έχεις κατά νου όταν μιλήσεις με φανοποιείο (να την φουσκώσει την τιμή όσο μπορεί). Μετά από κάνα χρόνο γίνεται το δικαστήριο όπου καλό θα είναι να παραβρεθείς για να εξηγήσεις τι και πως και μετά από λίγο καιρό βγαίνει η απόφαση, όπου αν δικαιωθείς παίρνεις τα χρήματα που έχει εκτιμήσει ο φανοποιός. (και τα δικαστικά έξοδα επιβαρύνουν τον λακαμα)
Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς ιδιαίτερα, απλά θα χρειαστεί στο μεταξύ να φτιάξεις το όχημα με δικά σου έξοδα και να παραστείς στην δίκη όταν εκδικαστεί. Αν είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχεις υπαιτιότητα, φαντάζομαι θα δικαιωθείς εύκολα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thanospetr είπε

Γίνονται κάποια αιτήματα από την ασφαλιστική σου στην ασφαλιστική του άλλου και περιμένεις αν θα αποδεχτεί την υπαιτιότητα. Αν δεν γίνει αποδοχή, με την νομική προστασία πηγαίνει δικαστικά η υπόθεση. Με επιφύλαξη, για να πάει δικαστικά πρέπει το κόστος να είναι κάπου πάνω από 500 ευρώ, οπότε να το έχεις κατά νου όταν μιλήσεις με φανοποιείο (να την φουσκώσει την τιμή όσο μπορεί). Μετά από κάνα χρόνο γίνεται το δικαστήριο όπου καλό θα είναι να παραβρεθείς για να εξηγήσεις τι και πως και μετά από λίγο καιρό βγαίνει η απόφαση, όπου αν δικαιωθείς παίρνεις τα χρήματα που έχει εκτιμήσει ο φανοποιός. (και τα δικαστικά έξοδα επιβαρύνουν τον λακαμα)
Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς ιδιαίτερα, απλά θα χρειαστεί στο μεταξύ να φτιάξεις το όχημα με δικά σου έξοδα και να παραστείς στην δίκη όταν εκδικαστεί. Αν είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχεις υπαιτιότητα, φαντάζομαι θα δικαιωθείς εύκολα.

Εχουν γινει δυο ερωτηματα απο τη δικη μου ασφαλιστικη στη του αλλου με προθεσμια 7 ημερες το καθενα χωρις καμμια αλλαγη στην δηλωση του .

Αν το κοστος ειναι κατω απο 500 ευρω τι γινεται ?

Δημοσ.

Συνηθως οι ασφαλιστικες πληρωνουν οταν ειναι εντελως ξεκαθαρο απο αποψης ΚΟΚ το θεμα γιατι δεν θελουν να πληρωνουν μετα και δικαστικα εξοδα κτλ

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Πια ειναι η διαδικασια αν καποιος ξερει ??? Δεν μου εχει ξανατυχει 

Κάπου το είχα ξαναγράψει εδώ, επειδή έχω κάνει χρήση της νομικής προστασίας. Εάν δεν έχετε δικό σας δικηγόρο (ή δεν θέλετε να το αναθέσετε σε κάποιον δικό σας), μιλάτε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και σας προτείνει αυτή, κάποιον από τους συνεργαζόμενούς της. Μετά, θα σας κατευθύνει αυτός.

Αν θυμάμαι καλά (γιατί πάνε και 9 χρόνια από τότε), το πάτε σε φανοποιείο, εκδίδεται ένα προτιμολόγιο (με επιφύλαξη αυτό), το καταθέτετε στην ασφαλιστική σας εταιρεία και εν συνεχεία το επισκευάζετε με δικά σας έξοδα. Εν συνεχεία, προσκομίζετε τα τελικά παραστατικά επισκευής πάλι στην εταιρεία, ενώ παράλληλα ο δικηγόρος κινεί τη διαδικασία. Μετά από περίπου έναν χρόνο - όπως είχα αναφέρει και αναφέρθηκε και παραπάνω από τον άλλο κύριο - ορίζεται δικάσιμος, στην οποία πάτε κανονικά και καταθέτετε την άποψή σας, για τα όσα συνέβησαν. Οπότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μετά από λίγο καιρό εκδίδεται η απόφαση.

2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Εχουν γινει δυο ερωτηματα απο τη δικη μου ασφαλιστικη στη του αλλου με προθεσμια 7 ημερες το καθενα χωρις καμμια αλλαγη στην δηλωση του .

Φαντάζομαι και οι δύο εταιρείες βρίσκονται στον φιλικό διακανονισμό, σωστά ; Υπάρχει και τρίτο αίτημα, αν δεν κάνω λάθος (τουλάχιστον αυτό συνέβη σε εμένα, προ ενός μηνός που έλαβα τη δήλωση με τη λήξη του τρίτου αιτήματος).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Κάπου το είχα ξαναγράψει εδώ, επειδή έχω κάνει χρήση της νομικής προστασίας. Εάν δεν έχετε δικό σας δικηγόρο (ή δεν θέλετε να το αναθέσετε σε κάποιον δικό σας), μιλάτε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και σας προτείνει αυτή, κάποιον από τους συνεργαζόμενούς της. Μετά, θα σας κατευθύνει αυτός.

Αν θυμάμαι καλά (γιατί πάνε και 9 χρόνια από τότε), το πάτε σε φανοποιείο, εκδίδεται ένα προτιμολόγιο (με επιφύλαξη αυτό), το καταθέτετε στην ασφαλιστική σας εταιρεία και εν συνεχεία το επισκευάζετε με δικά σας έξοδα. Εν συνεχεία, προσκομίζετε τα τελικά παραστατικά επισκευής πάλι στην εταιρεία, ενώ παράλληλα ο δικηγόρος κινεί τη διαδικασία. Μετά από περίπου έναν χρόνο - όπως είχα αναφέρει και αναφέρθηκε και παραπάνω από τον άλλο κύριο - ορίζεται δικάσιμος, στην οποία πάτε κανονικά και καταθέτετε την άποψή σας, για τα όσα συνέβησαν. Οπότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μετά από λίγο καιρό εκδίδεται η απόφαση.

Φαντάζομαι και οι δύο εταιρείες βρίσκονται στον φιλικό διακανονισμό, σωστά ; Υπάρχει και τρίτο αίτημα, αν δεν κάνω λάθος (τουλάχιστον αυτό συνέβη σε εμένα, προ ενός μηνός που έλαβα τη δήλωση με τη λήξη του τρίτου αιτήματος).

Ηδη επικοινωνησα με συνεργαζομενο δικηγορο της ασφαλιστικης μου και ανοιξε φακελο .

Μου ειπε να τον παρω τηλεφωνο σε 3-4 μερες 

Ναι εχει γινει και 3ο ερωτημα προς τον υπαιτιο απο την ασφαλιστικη του

Αν τελικα δικαιωθω η ασφαλιστικη του ειναι υποχρεωμενη να με πληρωσει ή ειναι αυτος αφου του προταθηκε να αποδεχτει την εθυνη του απο την δικη του ασφαλιστικη  και αρνηθηκε ?

Ναι ειναι στον φιλικο και οι 2 ασφαλιστικες .

21 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Συνηθως οι ασφαλιστικες πληρωνουν οταν ειναι εντελως ξεκαθαρο απο αποψης ΚΟΚ το θεμα γιατι δεν θελουν να πληρωνουν μετα και δικαστικα εξοδα κτλ

Νιομιζω αν δεν αποδεχτει την ευθυνη του ο πελατης τους δεν μπορουν να πληρωσουν .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Αυτό το προτιμολόγιο είναι που απαιτείς δικαστικά, το αν το φτιάξεις μέχρι την δίκη ή αν κόστισε λιγότερο δεν το μαθαίνει κάποιος. Αν στο εκτιμήσει 1000 ευρώ το φανοποιείο κι εσύ πας και το φτιάξεις με 100, αν κερδίσεις την δίκη παίρνεις τα 1000.
Άντε με τον κάθε ταλιμπάν που σε τρακάρει και δεν θέλει να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή δήλωση. Σε ταλαιπωρεί και σε χρεώνει χωρίς να φταις, οπότε πάρτου όσα περισσότερα μπορείς να βάλει μυαλό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν τελικα δικαιωθω η ασφαλιστικη του ειναι υποχρεωμενη να με πληρωσει ή ειναι αυτος αφου του προταθηκε να αποδεχτει την εθυνη του απο την δικη του ασφαλιστικη  και αρνηθηκε ?

Η ασφαλιστική πληρώνει σε κάθε περίπτωση, απλώς δεν γνωρίζω τι επιπτώσεις έχει αυτός ως προς το bonus malus και τα ασφάλιστρά του.

Επίσης, δεν γνωρίζω τι γίνεται σε περίπτωση που δεν έχει και αυτός, νομική προστασία. Εμένα είχε μικτή (και νομική προστασία, αν θυμάμαι καλά). Τα πληρώνει από την τσέπη του τα έξοδα της δίκης; Αυτό δεν σας απασχόλησε; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Η ασφαλιστική πληρώνει σε κάθε περίπτωση, απλώς δεν γνωρίζω τι επιπτώσεις έχει αυτός ως προς το bonus malus και τα ασφάλιστρά του.

Επίσης, δεν γνωρίζω τι γίνεται σε περίπτωση που δεν έχει και αυτός, νομική προστασία. Εμένα είχε μικτή (και νομική προστασία, αν θυμάμαι καλά). Τα πληρώνει από την τσέπη του τα έξοδα της δίκης; Αυτό δεν σας απασχόλησε; 

Θεωρώ λάθος αν η ασφαλιστική προτείνει αποδοχή ευθύνης και ο πελάτης δεν δέχεται να είναι υποχρεωμένη η ασφαλιστική στο τέλος να πληρώσει αν χαθεί η δική. 

Αφού δεν δέχεται την πρόταση της ασφαλιστικής ας πληρώσει αυτός. 

Προσωπική γνώμη. 

• Like 3
Δημοσ.

Αν ο άλλος δεν έχει νομική προστασία από την ασφαλιστική του νομίζω θα κάνει πίσω και θα κάνει θετική δήλωση.

Αν όμως έχει είναι υποχρεωμένη η ασφαλιστική του να του την παρέχει έστω και αν έχει αντίθετη γνώμη και να του λέει ότι φταίει αυτός και να αλλάξει την αρνητική του δήλωση; 

Δημοσ.

σημασία έχει Γιάννη ότι έχεις εσύ νομική προστασία...ο άλλος δεν σε ενδιαφέρει αν εχει

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, vagos789 είπε

Ακριβώς έτσι είναι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Μόνο αν συμφωνήσει ο πελάτης τους. 

Αδιάφορο, η ασφαλιστική εφόσον πρέπει θα αποζημιώσει τον παθόντα, δεν την απαλλάσσει το γεγονός ότι ο πελάτης της νομίζει πως δεν φταίει.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αδιάφορο, η ασφαλιστική εφόσον πρέπει θα αποζημιώσει τον παθόντα, δεν την απαλλάσσει το γεγονός ότι ο πελάτης της νομίζει πως δεν φταίει.

Αν ο πελάτης δεν κάνει δήλωση ότι φταίει ή δεν το αφήσει στην κρίση της ασφαλιστικής αυτή δεν πληρώνει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...