Προς το περιεχόμενο

Ποιό win10 Lite iso ???

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πολύ παλιό πισί και θέλω να στήσω μία εγκατάσταση με w10 lite να υπάρχει σαν backup κλπ. (C2D, 4GB ram και ένας παλιός Intel ssd)
Το θέμα είναι πως έχω παρακολουθήσει διάφορα tutorials για το πώς να στήσω ο ίδιος ένα τέτοιο iso αλλά δεν έχω τον χρόνο και τις γνώσεις για να επιλέξω πραγματικά ότι χρειάζεται.

Υπάρχουν διάφορα έτοιμα iso στο νετ αλλά το θέμα είναι πως δεν ξέρω ποιο είναι «καθαρό» και ποιο όχι.

Έχετε να προτείνεται κάποιο έμπιστο;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dpolal είπε

Έχω ένα πολύ παλιό πισί και θέλω να στήσω μία εγκατάσταση με w10 lite να υπάρχει σαν backup κλπ. (C2D, 4GB ram και ένας παλιός Intel ssd)
Το θέμα είναι πως έχω παρακολουθήσει διάφορα tutorials για το πώς να στήσω ο ίδιος ένα τέτοιο iso αλλά δεν έχω τον χρόνο και τις γνώσεις για να επιλέξω πραγματικά ότι χρειάζεται.

Υπάρχουν διάφορα έτοιμα iso στο νετ αλλά το θέμα είναι πως δεν ξέρω ποιο είναι «καθαρό» και ποιο όχι.

Έχετε να προτείνεται κάποιο έμπιστο;;

Αν ο c2d δεν είναι ο χειρότερος της σειράς και είναι πάνω από την μέση κατηγορία βάζεις 10άρια home κανονικά. Αν η cpu είναι μικρή δες για καμία καλύτερη στις αγγελίες.

Αν δεν βαριέσε να ασχοληθείς μπορείς να βάλεις και 7άρια home premium. Απλά θα πρέπει να πάρει πολλές ενημερώσεις και κάποιες θα τις κάνεις χειροκίνητα. Αν θέλεις έχω ήδη κατεβασμένες αυτές που πρέπει να περάσεις εσύ για να ξεκινήσει να κατεβάζει αυτόματα τις υπόλοιπες.

Από vga τι έχει;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Αν ο c2d δεν είναι ο χειρότερος της σειράς και είναι πάνω από την μέση κατηγορία βάζεις 10άρια home κανονικά. Αν η cpu είναι μικρή δες για καμία καλύτερη στις αγγελίες.

Αν δεν βαριέσε να ασχοληθείς μπορείς να βάλεις και 7άρια home premium. Απλά θα πρέπει να πάρει πολλές ενημερώσεις και κάποιες θα τις κάνεις χειροκίνητα. Αν θέλεις έχω ήδη κατεβασμένες αυτές που πρέπει να περάσεις εσύ για να ξεκινήσει να κατεβάζει αυτόματα τις υπόλοιπες.

Από vga τι έχει;

Ένα παλιό refurbish είναι το μηχανάκι και το θέλω περισσότερο για να βάζω επάνω δίσκους από χαλασμένα που μου φέρνουν για cloning, έλεγχο για ιούς, να τεστάρω παλιές μνήμες, να τρέχω κάνα teamviewer κλπ, δεν θα ασχοληθώ με άλλα και δεν πολυαξίζει να το αναβαθμίσω.
Νομίζω ότι φοράει τον Ε5500 και του έχω βάλει μια ξεχασμένη gt210 που βρήκα παραπεταμένη κάπου.

Για τα 7ρια  προτιμώ να τα αφήσω εκεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας που τα έχω. :P

Τα 10 home είναι η ποιo εύκολη λύση για να κάνω δουλειά αλλά έλεγα να βρω μια ποιο απλή και γρήγορη έκδοση και έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με τα lite iso που κυκλοφορούν.

Δημοσ.

Κάπου πήρε το μάτι μου μια Tiny10 έκδοση. Δεν την ξέρω όμως, ούτε την έχω δοκιμάσει. Την κατεβάζω να την πετάξω σε μια vm να δω πως πάει.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/12/2022 στις 7:00 ΠΜ, tarantules είπε

Έχω βάλει σε laptop Phoenix LiteOS 11άρια και φυσάει.Υπάρχει και αντίστοιχο σε 10άρια.

Παρόλο που τα απέφευγα τα πειραγμένα windows, μου το πρότεινε ένας φίλος και τρέχω πια στο desktop τα 11άρια και εγώ. Άψογα θα έλεγα μέχρι στιγμής χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...