Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο άσχετο, απλά επειδή αναφέρθηκε. Από όσο ξέρω, δεν έχει σημασία τι έχει στο όνομα του ο πατέρας σου τώρα αλλά και τι είχε και μεταβίβασε/πούλησε τα τελευταία χρόνια. Γιατί μπορεί να ισχυριστούν δικαστικά αυτοί ότι τα μεταβίβασε/πούλησε γιατί ήξερε την κατάσταση του δανείου και το έκανε επίτηδες με σκοπό να μην το πληρώσει και να γλυτώσει πιθανές κατασχέσεις. 

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1
  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 3/12/2022 στις 3:06 ΜΜ, SabotazNic είπε

πειδή προσωπικά δεν γνωρίζω, οι ειπρακτικές καλούν όντως συγγενείς για απλήρωτα δάνεια? Μου κάνει τεράστια εντύπωση, γνωρίζοντας δε τις επιπτώσεις όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, την παρενόχληση με τα τηλέφωνα κτλ. 

Εμενα με ειχαν ταραξει στις κλησεις λογω συνωνυμιας επιθετου με ενα μπογιατζη

Αρκετα χρονια πριν βεβαια,τοτε που δεν υπηρχαν τοσοι κανονες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Λίγο άσχετο, απλά επειδή αναφέρθηκε. Από όσο ξέρω, δεν έχει σημασία τι έχει στο όνομα σου ο πατέρας σου τώρα αλλά και τι είχε και μεταβίβασε/πούλησε τα τελευταία χρόνια. Γιατί μπορεί να ισχυριστούν δικαστικά αυτοί ότι τα μεταβίβασε/πούλησε γιατί ήξερε την κατάσταση του δανείου και το έκανε επίτηδες με σκοπό να μην το πληρώσει και να γλυτώσει πιθανές κατασχέσεις. 

Ισχύει (νομικά λέγεται καταδολίευση δανειστών), αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο το περιγράφεις. Δεν αρκεί ο δανειστής να το ισχυριστεί, θα πρέπει να το αποδείξει κιόλας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ισχύει (νομικά λέγεται καταδολίευση δανειστών), αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο το περιγράφεις. Δεν αρκεί ο δανειστής να το ισχυριστεί, θα πρέπει να το αποδείξει κιόλας.

Έχεις δίκιο. Νομικά σίγουρα θα πρέπει να το αποδείξουν. Αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες νομικά πόσο εύκολο είναι. πχ. άμα τα μεταβίβασε όλα πρόσφατα και σταμάτησε να πληρώνει λίγο καιρό πριν το δάνειο ή σταμάτησε να τα πληρώνει μόλις τα μεταβίβασε δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι με πρόθεση να πιστολιάσει το δάνειο;

Άσχετο με τον TS όλο αυτό λογικά... απλά το αναφέρω.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nick_souvlaki είπε

Έχεις δίκιο. Νομικά σίγουρα θα πρέπει να το αποδείξουν. Αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες νομικά πόσο εύκολο είναι. πχ. άμα τα μεταβίβασε όλα πρόσφατα και δεν πλήρωνε κάποια χρόνια τώρα το δάνειο ή σταμάτησε να τα πληρώνει μόλις τα μεταβίβασε δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι με πρόθεση να πιστολιάσει το δάνειο;

Άσχετο με τον TS όλο αυτό λογικά... απλά το αναφέρω.

Όχι, προϋπόθεση για να θεωρηθεί καταδολίευση είναι η απαίτηση του δανειστή να υπάρχει ήδη τη στιγμή της μεταβίβασης.

Επίσης ένα άλλο στοιχείο είναι ότι αυτός που απέκτησε γνώριζε ότι ο μεταβιβάζων ενεργούσε εις βάρος των δανειστών.

Είναι πολύ σύνθετο το θέμα, για αυτό ακριβώς έκανα και εγώ το σχόλιο, για να επισημάνω ότι δεν είναι τόσο απλό όσο το περιέγραψε ο φίλος παραπάνω.

Edit
Μπερδεύτηκα, εσύ είσαι ο φίλος που το περιέγραψε παραπάνω  😂

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...