Προς το περιεχόμενο

Κατάσχεση αυτοκινήτου από τράπεζα

Alexandros_28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Flying_Dutchman είπε

Τότε θα ελεγα οτι είναι τελειωμένη ιστορία. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τι να πάρουν από κάποιον που δεν έχει κάτι? (Το Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, ειπώθηκε και παραπάνω).

Κι ο δικηγόρος καλό θα ήταν να είναι εξειδικευμένος σε αυτά τα θέματα. Ψαχτο λίγο (σύμβαση)  να ξεμπερδεύεις και να είσαι και ήσυχος. 

Τοσο ψυχολογικό πόλεμο δεν έχω ξανά δεχτεί ποτέ φίλε αλήθεια το τι μου έλεγαν στο τηλέφωνο δεν μπορώ να τους λέω δεν αυτά που ζητάτε και να μου λέει δεν με απασχολεί 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, αρπακτικά είναι. Κυριολεκτικά. Ο,τι καταφέρουν να (σου) αρπαξουν. 

Το θέμα είναι εσύ να προστατέψεις τα συμφέροντα σου (σας). Και ασφαλως κακώς καλούν εσένα, γιατί να μην τους σφυρίξεις εσύ μια καταγγελία? 

Επιμένω να μιλήσεις με εξειδικευμένο δικηγόρο, έστω κι αν πληρώσεις μια επίσκεψη. Να έχεις και τη σύμβαση, να ξέρεις ακριβώς πού πατάς. 

2 λεπτά πριν, Flying_Dutchman είπε

Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, αρπακτικά είναι. Κυριολεκτικά. Ο,τι καταφέρουν να (σου) αρπαξουν. 

Το θέμα είναι εσύ να προστατέψεις τα συμφέροντα σου (σας). Και ασφαλως κακώς καλούν εσένα, γιατί να μην τους σφυρίξεις εσύ μια καταγγελία? 

Επιμένω να μιλήσεις με εξειδικευμένο δικηγόρο, έστω κι αν πληρώσεις μια επίσκεψη. Να έχεις και τη σύμβαση, να ξέρεις ακριβώς πού πατάς. 

Το θέμα είναι ότι δεν έχω τα χρήματα να κάνω καταγγελία αυτό είναι το θέμα δουλεύω για 25€ 10 ώρες και δεν έχω όσο αφορά….το θέμα του δικηγόρου που μίλησα σήμερα είχαν πολλά τέτοια συμβάντα όπως με ενημέρωσε η κοπέλα εκεί και είναι ένας από τους καλύτερους δικηγόρους της περιοχής μου μου έφερε αρκετά παραδείγματα δηλαδή με τέτοιες υποθέσεις 

Αφού δεν πρόκειται να τα ξεχρεώσεις ούτε μέχρι να γεράσεις, ούτε στο όνομά σου είναι το δάνειο.

Ακόμα και αν κατάφερνες να το ξεχρεώσεις, τι ζωή θα έχεις κάνει μέχρι τότε με τον βασικό μισθό;

Δεν ξέρεις πώς να κάνεις block τα τηλέφωνά τους;

Μόνο αν δεν κάνεις αποποίηση κληρονομιάς θα έχεις πρόβλημα, αν ο πατέρας σου είχε περιουσία ναι, εκεί να το ξεχρέωνες πχ πουλώντας μέρος της περιουσίας, τώρα τι;Θα βάλεις δόσεις για 50 χρόνια;

5 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Αφού δεν πρόκειται να τα ξεχρεώσεις ούτε μέχρι να γεράσεις, ούτε στο όνομά σου είναι το δάνειο.

Ακόμα και αν κατάφερνες να το ξεχρεώσεις, τι ζωή θα έχεις κάνει μέχρι τότε με τον βασικό μισθό;

Δεν ξέρεις πώς να κάνεις block τα τηλέφωνά τους;

Μόνο αν δεν κάνεις αποποίηση κληρονομιάς θα έχεις πρόβλημα, αν ο πατέρας σου είχε περιουσία ναι, εκεί να το ξεχρέωνες πχ πουλώντας μέρος της περιουσίας, τώρα τι;Θα βάλεις δόσεις για 50 χρόνια;

Ρε φίλε το θέμα είναι ότι μου κάνουν πόλεμο ψυχολογίας και δεν σηκώνω τηλέφωνο εννοείται αλλά οκ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την επόμενη φορά που θα σε πάρουν να σε πιέσουν ζήτα ονοματεπώνυμο υπαλλήλου, όνομα εισπρακτικής, και πες τους:

"Στην καταγγελία που έχει καταθέσει ήδη ο πατέρας μου θα προσθέσω και το δικό σας όνομα, καθότι εκτίθεται τα προσωπικά και οικονομικά του δεδομένα σε εμένα που δεν έχω καμία σχέση με το δάνειο αυτό". Και καπάκι κλείστο :P

Αν θες την ηρεμία σου, άλλαξε αριθμό τηλ.

Επεξ/σία από clevercitizen
  • Thanks 1

Διάβασα το νήμα, δεν είμαι δικηγόρος.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι αγοράστηκε ένα αυτοκίνητο με καταναλωτικό δάνειο, που σταμάτησε να εξυπηρετείται, για αρκετό χρόνο αυτό, και κατέληξε σε εισπρακτική ( είτε fund που αγόρασε το δάνειο, είτε της ίδιας της τράπεζας).

Πρώτα πρέπει να δεις ποιός “κατέχει/κρατάει” το δάνειο, fund ή τράπεζα. Προσπάθησε από τη τράπεζα να σου δώσουν αντίγραφο της σύμβασης, επέμενε, τα κρατάνε, ισως το έχουν ψηφιοποιήσει κιολλας. 
Σε συνέχεια αυτού, πρέπει να δεις αν στην σύμβαση μπήκε “ενέχυρο” το αμάξι. Σημαντικό αυτό. Και φυσικά να δεις (αν και το απέκλεισες) μην εμφανιζεται πουθενά το όνομα σου.

Τώρα, λες ότι το αμάξι είναι στο όνομα σου. ΑΝ δεν ειχε μπει στην δανειακή σύμβαση, καλώς. Αν είχε μπει ομως ως ενέχυρο, πρέπει να δεις πότε σταμάτησε να εξυπηρετείται το δάνειο και πότε πέρασε το αμάξι στο όνομα σου. Αν ήταν ενέχυρο και πέρασε στο όνομα σου, αφου πρώτα σταμάτησε η εξυπηρέτηση του δανείου, ή πχ 1-2 εβδομάδες πριν, δεν ξέρω αν αυτό δίνει έρισμα στον κάτοχο του χρέους σου να επικαλεστεί δόλο (ή κατι τέτοιο, δεν είμαι δικηγορος) και να κινηθεί “εναντίον” του κινητού αυτού περιουσιακού στοιχείου. Μαθε τα αυτά, δες τα με την δικηγόρο, με την δανειακή σύμβαση στο χέρι (όταν με το καλό συνέλθει ο μπαμπάς, μια εξουσιοδότηση, και για γνήσιο κάλεσε να έρθει αστυνομια σπίτι να επικυρώσει αν δεν μπορεί να μετακινηθει - το εχω κανει).

Προς το παρόν ghosting στις κλήσεις και καλή ανάρρωση στον Μπαμπά.

Για καταγγελία (μου διαφεύγει τώρα το όνομα της υπηρεσίας που εποπτεύει αυτές τις διαδικασίες) δεν χρειάζεσαι χρήματα. Δεν κάνεις αγωγη/μήνυση, που θες και δικηγόρο. 

10 λεπτά πριν, Chuckie667 είπε

Διάβασα το νήμα, δεν είμαι δικηγόρος.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι αγοράστηκε ένα αυτοκίνητο με καταναλωτικό δάνειο, που σταμάτησε να εξυπηρετείται, για αρκετό χρόνο αυτό, και κατέληξε σε εισπρακτική ( είτε fund που αγόρασε το δάνειο, είτε της ίδιας της τράπεζας).

Πρώτα πρέπει να δεις ποιός “κατέχει/κρατάει” το δάνειο, fund ή τράπεζα. Προσπάθησε από τη τράπεζα να σου δώσουν αντίγραφο της σύμβασης, επέμενε, τα κρατάνε, ισως το έχουν ψηφιοποιήσει κιολλας. 
Σε συνέχεια αυτού, πρέπει να δεις αν στην σύμβαση μπήκε “ενέχυρο” το αμάξι. Σημαντικό αυτό. Και φυσικά να δεις (αν και το απέκλεισες) μην εμφανιζεται πουθενά το όνομα σου.

Τώρα, λες ότι το αμάξι είναι στο όνομα σου. ΑΝ δεν ειχε μπει στην δανειακή σύμβαση, καλώς. Αν είχε μπει ομως ως ενέχυρο, πρέπει να δεις πότε σταμάτησε να εξυπηρετείται το δάνειο και πότε πέρασε το αμάξι στο όνομα σου. Αν ήταν ενέχυρο και πέρασε στο όνομα σου, αφου πρώτα σταμάτησε η εξυπηρέτηση του δανείου, ή πχ 1-2 εβδομάδες πριν, δεν ξέρω αν αυτό δίνει έρισμα στον κάτοχο του χρέους σου να επικαλεστεί δόλο (ή κατι τέτοιο, δεν είμαι δικηγορος) και να κινηθεί “εναντίον” του κινητού αυτού περιουσιακού στοιχείου. Μαθε τα αυτά, δες τα με την δικηγόρο, με την δανειακή σύμβαση στο χέρι (όταν με το καλό συνέλθει ο μπαμπάς, μια εξουσιοδότηση, και για γνήσιο κάλεσε να έρθει αστυνομια σπίτι να επικυρώσει αν δεν μπορεί να μετακινηθει - το εχω κανει).

Προς το παρόν ghosting στις κλήσεις και καλή ανάρρωση στον Μπαμπά.

Σας ευχαριστώ θερμά για της άμεσες απαντήσεις σας το αμάξι αγοράστηκε το 2005 περίπου και το δάνειο είναι πριν το 2000 με το δάνειο δεν αγοράστηκε αυτοκίνητο 

1 λεπτό πριν, Flying_Dutchman είπε

Για καταγγελία (μου διαφεύγει τώρα το όνομα της υπηρεσίας που εποπτεύει αυτές τις διαδικασίες) δεν χρειάζεσαι χρήματα. Δεν κάνεις αγωγη/μήνυση, που θες και δικηγόρο. 

Σε ευχαριστώ θερμά φιλαρακι θα το κοιτάξω και αυτο

38 λεπτά πριν, Chuckie667 είπε

Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι αγοράστηκε ένα αυτοκίνητο με καταναλωτικό δάνειο, 

αυτο απο που το καταλαβες ? διαβαζε τι λεει ο TS οχι τι γραφει ο καθενας.. πουθενα δν ειπε πηραμε δανειο 55.000 για αμαξι.. 

Τα πράγματα δεν είναι τόσο πολύπλοκα.

Ο οφειλέτης πήρε δάνειο καταναλωτικό (πιθανότατα) ή κάποιο κεφάλαιο κίνησης το οποίο δεν αποπλήρωσε.

Η τράπεζα ή το fund κινείται νομικά εναντίον του οφειλέτη, κάνοντας έρευνα ακινήτου περιουσίας όπου είναι δυνατόν από τα στοιχεία που έχει η τράπεζα στο συστημά της. Αν δηλαδή ο πελάτης έχει γεννηθεί στη Λάρισα, αλλά διαμένει στη Ρόδο, τότε πιθανότατα θα γίνουν 2 προσπάθειες να βρεθεί ακίνητη περιουσία στα υποθηκοφυλάκεια της Λάρισας και της Ροδου.

Αν η έρευνα αποβεί άκαρπη, τότε η τράπεζα/fund θα προσπαθήσει σε μια τελευταία προσπάθεια να κατασχέσει κάποια κινητή περιουσία, αν υπάρχει ένδειξη ότι είναι κάποιας αξίας (πχ στην περίπτωση που ο οφειλέτης είχε ένα δάνειο αυτοκινήτου στην ίδια τράπεζα, τότε η τράπεζα γνωρίζει πλέον τί έχει μάλλον ακόμα στην κατοχή του ο οφειλέτης)...

Αν όλα οδηγηθούν στο κενό, τότε εκδίδεται απλά μια διαταγή πληρωμής, η οποία όμως μένει παγωμένη, μιας και ο οφειλέτης δεν έχει τίποτα στο ονομά του.

Σε αυτή τη περίπτωση, αλλάζεις αριθμό τηλ και τους αφήνεις να πάνε να κουρεύονται :)

Έχουν γραφτεί αρκετά λάθος συμβουλές εδώ μέσα που θα πάρουν στο λαιμό τον OP. 

Πάμε τώρα...

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις από Δευτέρα είναι να πας σε ένα δικηγόρο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. 

Αυτός θα σε εκπροσωπεί και δε θα ακους το κάθε μαλακισμένο στο τηλέφωνο που δεν έχει περάσει ούτε έξω από νομική. Άχρηστοι άνθρωποι είναι τίποτα παραπάνω που όμως δουλεύουν για μια εισπρακτική που έχει ορίσει η τράπεζα ή το δάνειο ήταν κόκκινο χρόνια τώρα και έχει περάσει σε τρίτο (fund) και το διαχειρίζεται πλέων αυτό. Αυτοί τώρα μπορεί να το έχουν δώσει και σε 4η εταιρεία διαχείρησης. Εάν είναι έτσι δεν έχεις καμιά σχέση με την τράπεζα που είχες σύμβαση τόσα χρόνια λοιπόν αλλά μόνο με αυτούς.

Έγραψε κάποιος πως το αγοράζουν με μονοψήφιο ποσοστό. Και με 1cent να το αγόρασαν, δεν αλλάζει τίποτα ούτε μας αφορά. Το χρέος δε μειώνεται και τζάμπα να το πήραν.

Στα θετικά του θέματος είναι πως δεν έχει κάτι στο όνομα του, κινητή και ακίνητη περιουσία δηλαδή.

Εάν είναι η πρώτη επικοινωνία τους και δεν έχει έρθει κάποιο εξώδικο στο παρελθόν τότε θα πιέζουν με τυχαία ποσά μήπως κάτσει κάπου και κάνεις κατάθεση (χωρίς εξόφληση κιόλας)

Και να τους αγνοήσεις, πάλι θα χρωστάς. Δε θα σε ξεχάσουν το μόνο σίγουρο. Θα βρεις μπροστά σου την διαταγή πληρωμής με ολόκληρο το ποσό (+ τόκους ανάλογα εάν έφυγε το δάνειο από τράπεζα ή όχι + δικαστικά έξοδα), σε περίοδο της ζωής σου που μπορεί να έχεις και κάτι στο όνομα σου (στην περίπτωση αυτή, ο πατέρας σου τώρα)

Γνώμη μου λοιπόν, πας σε δικηγόρο και αυτός θα σου κάνει ρύθμιση του χρέους στο ελάχιστο. Εάν έχεις και ρευστό συμφέρει από δόσεις (τα μεγάλα κουρέματα γίνονται με άμεση εξόφληση και όχι με δόσεις)

Κατι κάτι τελευταίο μιας που διάβασα και για καταγγελίες, μπορείς να κάνεις φυσικά. Το τηλέφωνο που σου μιλάνε δεν έχει καμιά σχέση με καμιά τράπεζα ή δικηγορικό ή εισπρακτική και τα ονόματα είναι τυχαία. Είμαι σίγουρος πως δεν είδες τηλέφωνο τράπεζας ή γραφείου που να υπάρχει στον σύλλογο. Καλή τύχη, λαμόγια είναι αγαπητέ και στα λαμόγια η επικοινωνία σου πρέπει να γίνεται μόνο γραπτά και μέσω δικηγόρου.

Αν σε ξαναπαρουν πες παιδια δινω το σκουτερ και ξοφλαμε οριστικα,τελευταια προσφορα και ισχυει μεχρι τα μεσανυχτα

Περαν της πλακας,το μονο που εχεις να προσεχεις ειναι κληρονομικα θεματα,αν -χτυπα ξυλο- αποβιωσει ο πατερας σου καποτε,θα πρεπει να αποποιηθεις εγκαιρα την κληρονομια (εφοσον αυτη θα ειναι κυριως χρεη).

Και ηθικα να το δουμε το θεμα,δεν υπαρχει κανενας λογος να επωμιστεις εσυ χρεη του πατερα σου.Θα το κανεις μονο αν αυτο ειναι συμφερον για εσενα (πχ αν εχει περιουσια μεγαλυτερη των χρεων).

Εφοσον τα θεματα αυτα ειναι οπως τα λεμε εδω,δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να βαλεις δικηγορο.

Αν υπαρχουν γκριζα θεματα (ο πατερας τελικα εχει κατι οικοπεδα,εσυ εχεις βαλει καπου υπογραφη κτλ) τοτε ναι,βαλε ενα δικηγορο να τα ψαξει.

• Like 1

35 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε

Έχουν γραφτεί αρκετά λάθος συμβουλές εδώ μέσα που θα πάρουν στο λαιμό τον OP. 

Πάμε τώρα...

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις από Δευτέρα είναι να πας σε ένα δικηγόρο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. 

Αυτός θα σε εκπροσωπεί και δε θα ακους το κάθε μαλακισμένο στο τηλέφωνο που δεν έχει περάσει ούτε έξω από νομική. Άχρηστοι άνθρωποι είναι τίποτα παραπάνω που όμως δουλεύουν για μια εισπρακτική που έχει ορίσει η τράπεζα ή το δάνειο ήταν κόκκινο χρόνια τώρα και έχει περάσει σε τρίτο (fund) και το διαχειρίζεται πλέων αυτό. Αυτοί τώρα μπορεί να το έχουν δώσει και σε 4η εταιρεία διαχείρησης. Εάν είναι έτσι δεν έχεις καμιά σχέση με την τράπεζα που είχες σύμβαση τόσα χρόνια λοιπόν αλλά μόνο με αυτούς.

Έγραψε κάποιος πως το αγοράζουν με μονοψήφιο ποσοστό. Και με 1cent να το αγόρασαν, δεν αλλάζει τίποτα ούτε μας αφορά. Το χρέος δε μειώνεται και τζάμπα να το πήραν.

Στα θετικά του θέματος είναι πως δεν έχει κάτι στο όνομα του, κινητή και ακίνητη περιουσία δηλαδή.

Εάν είναι η πρώτη επικοινωνία τους και δεν έχει έρθει κάποιο εξώδικο στο παρελθόν τότε θα πιέζουν με τυχαία ποσά μήπως κάτσει κάπου και κάνεις κατάθεση (χωρίς εξόφληση κιόλας)

Και να τους αγνοήσεις, πάλι θα χρωστάς. Δε θα σε ξεχάσουν το μόνο σίγουρο. Θα βρεις μπροστά σου την διαταγή πληρωμής με ολόκληρο το ποσό (+ τόκους ανάλογα εάν έφυγε το δάνειο από τράπεζα ή όχι + δικαστικά έξοδα), σε περίοδο της ζωής σου που μπορεί να έχεις και κάτι στο όνομα σου (στην περίπτωση αυτή, ο πατέρας σου τώρα)

Γνώμη μου λοιπόν, πας σε δικηγόρο και αυτός θα σου κάνει ρύθμιση του χρέους στο ελάχιστο. Εάν έχεις και ρευστό συμφέρει από δόσεις (τα μεγάλα κουρέματα γίνονται με άμεση εξόφληση και όχι με δόσεις)

Κατι κάτι τελευταίο μιας που διάβασα και για καταγγελίες, μπορείς να κάνεις φυσικά. Το τηλέφωνο που σου μιλάνε δεν έχει καμιά σχέση με καμιά τράπεζα ή δικηγορικό ή εισπρακτική και τα ονόματα είναι τυχαία. Είμαι σίγουρος πως δεν είδες τηλέφωνο τράπεζας ή γραφείου που να υπάρχει στον σύλλογο. Καλή τύχη, λαμόγια είναι αγαπητέ και στα λαμόγια η επικοινωνία σου πρέπει να γίνεται μόνο γραπτά και μέσω δικηγόρου.

Το ότι αγοράζουν τα δάνεια με μονοψήφιο ποσοστό, ασφαλως και δεν μειώνει το χρέος, όμως αφορά την υπόθεση: Για να τα πουλά η τράπεζα τόσο φθηνά, σημαίνει ότι δεν έχουν αξία γιατί ακριβώς δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις... Οπότε όπου τον πιάσουν τον καθένα. 

Αντίθετα τα (ενυποθηκα) στεγαστικά, πωλούνται πάρα πολύ ακριβότερα. 

Βασικό στην υπόθεση είναι να πάρει ο άνθρωπος την σύμβαση, να δει τι προβλέπει... Και να μιλήσει με Έναν εξειδικευμένο δικηγόρο. Και πιθανότατα (γνώμη μου) να μην χρειαστεί να γίνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, και να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ. Αλλά αυτά με τον δικηγόρο. 

Πραγματικα παιδιά σας ευχαριστώ παρά πολύ όλους μου δίνεται απίστευτο κουράγιο με όλα αυτά τη Δευτέρα θα πάω πάλι στο δικηγόρο να μιλήσω να δω τι θα μου πει ο πατέρας μου δεν έχει περιουσία εκτός από την σύνταξη που παίρνει το αυτοκίνητο είναι στο όνομα μου αυτά μέχρι και πριν από 10 λεπτά περίπου με πήραν πάλι τηλέφωνο 2 φορά μέσα στην ημέρα και δεν το σήκωσα όπως μου είπατε και εσείς εδώ και ο δικηγόρος βέβαια να μην απαντάω καν από το τηλέφωνο λένε ότι θέλουν!!! Θα ξανά ενοχλήσω πάλι το δικηγόρο εγώ την Δευτέρα για περεταίρω διαδικασίες!!! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...