Alexandros_28 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλημέρα μια ερώτηση έχει ο πατέρας μου ένα δάνειο εδώ και αρκετά χρόνια σε μια τράπεζα αδυνατούσε να πληρώσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εν το μεταξύ κάνει και ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο και με πήραν από μια εισπρακτική τηλέφωνο και μου έλεγαν να καταθέσω ένα ποσό 7.000€ αδύνατο να έχω τόσα χρήματα μετά μου είπαν κάτι για κατασχέσεις το ερώτημα μου είναι το εξής ο πατέρας μου το μόνο που έχει στο όνομα του είναι ένα σκούτερ 125 κυβικά και εγώ στο όνομα μου έχω το αμάξι μπορούν να μου το πάρουν ? Εν το μεταξύ εγώ τους είπα να κάνουμε μια ρύθμιση να πληρωνω το ποσό της δόσεις γιατί είναι αδύνατο να βρω τόσα χρήματα και ήταν ανένδοτη όχι μου είπαν θελουμε αυτή τη προκαταβολή πρώτα και αφού τους είπα οτι δεν τα έχω εδώ και 2-3 μέρες δεν με ξανά πήραν τηλέφωνο τα φώτα σας Ευχαριστώ παιδια Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από Alexandros_28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Είσαι εγγυητής; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexandros_28 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε Είσαι εγγυητής; Όχι δεν είμαι φίλε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorilas13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δεν μπορούν να σου πάρουν τίποτα, εφόσον δεν είσαι εγγυητής. Ψάξε καλύτερα βέβαια, τι περιουσία έχει ο πατέρας, αν έχει μπει εγγυήτρια η μητέρα κτλ κτλ, γιατί μεθαύριο αν θέλεις να κληρονομήσεις θα πάρεις πακέτο και τα χρέη. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Flying_Dutchman Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Το αμάξι είναι δικό σου, δεν έχει σχέση με την περίπτωση. Ούτε με το σκούτερ θα κάτσουν να ασχοληθούν.. Το ζητημα είναι αν το δάνειο (τι δάνειο?, πιστωτική? Στεγαστικό?) έχει εξασφαλίσεις. Αν δεν εχει, είναι αυτό που λέμε "δώρο κοινού", δηλ δεν μπορούν να κάνουν και πολλά (πιστωτικές, χωρίς εξασφαλίσεις). Ίσως να μιλαγες με εξειδικευμένο δικηγόρο, με κάποιο κόστος (100 ευρώ ας πούμε?) να σε καθοδηγήσει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexandros_28 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, gorilas13 είπε Δεν μπορούν να σου πάρουν τίποτα, εφόσον δεν είσαι εγγυητής. Ψάξε καλύτερα βέβαια, τι περιουσία έχει ο πατέρας, αν έχει μπει εγγυήτρια η μητέρα κτλ κτλ, γιατί μεθαύριο αν θέλεις να κληρονομήσεις θα πάρεις πακέτο και τα χρέη. Μια σύνταξη έχει μόνο φίλε μου τίποτα άλλο!!! 25 λεπτά πριν, Flying_Dutchman είπε Το αμάξι είναι δικό σου, δεν έχει σχέση με την περίπτωση. Ούτε με το σκούτερ θα κάτσουν να ασχοληθούν.. Το ζητημα είναι αν το δάνειο (τι δάνειο?, πιστωτική? Στεγαστικό?) έχει εξασφαλίσεις. Αν δεν εχει, είναι αυτό που λέμε "δώρο κοινού", δηλ δεν μπορούν να κάνουν και πολλά (πιστωτικές, χωρίς εξασφαλίσεις). Ίσως να μιλαγες με εξειδικευμένο δικηγόρο, με κάποιο κόστος (100 ευρώ ας πούμε?) να σε καθοδηγήσει. Δάνειο…..δεν είναι πιστωτική ούτε στεγαστικό αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι καταναλωτικό δάνειο…όσο για το δικηγόρο θα πάω σήμερα να ρωτήσω τι και πως δεν είπα να μην το πληρώσω αλλά να δίνω λίγα λίγα το μήνα σε καμία περίπτωση δεν λέω να μην πληρώσω κάτι πάντως αυτοί που με πήραν τηλέφωνο εκτός από καταπιεστική μου έκαναν και ψυχολογικό πόλεμο λέγοντας μου διαφορά εγώ αυτή τη στιγμή έχω έναν άνθρωπο το πατέρα μου που είναι από ένα χειρουργείο παρά πολύ σοβαρό τι να πω δε ξέρω!!! Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από Alexandros_28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Flying_Dutchman Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Λογικά το καταναλωτικό δεν έχει έμπρακτη εξασφάλιση. Οι εισπρακτικες το έχουν αγοράσει σε ελάχιστη τιμή (πχ 2-3%) της ονομαστικής αξίας και προσπαθουν να βγάλουν ο, τι μπορέσουν, όπου σε πιάσουν.... Κατ'αρχας ακου τι θα σου πει ο δικηγόρος. Κι αν σου πει ότι δεν υπάρχει εξασφάλιση, ασε τους ηθικούς φραγμούς, ΜΗΝ τους δώσεις φραγκο ΠΟΤΈ, ο,τι κι αν σου προτείνουν (πχ κάποια στιγμή θα σου πουν δώστε 500-1000 ευρώ να το κλείσουμε το θέμα.Γιατι έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να σου πάρουν τίποτα). Απλα κι ωραία. Κοράκια είναι, ετσι κι αλλιως αυτά τα δάνεια έχουν φύγει από τις τράπεζες, τις οποίες τις έχουμε ανακεφαλαιοποιησει πολλές φορές. 11 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexandros_28 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Flying_Dutchman είπε Λογικά το καταναλωτικό δεν έχει έμπρακτη εξασφάλιση. Οι εισπρακτικες το έχουν αγοράσει σε ελάχιστη τιμή (πχ 2-3%) της ονομαστικής αξίας και προσπαθουν να βγάλουν ο, τι μπορέσουν, όπου σε πιάσουν.... Κατ'αρχας ακου τι θα σου πει ο δικηγόρος. Κι αν σου πει ότι δεν υπάρχει εξασφάλιση, ασε τους ηθικούς φραγμούς, ΜΗΝ τους δώσεις φραγκο ΠΟΤΈ, ο,τι κι αν σου προτείνουν (πχ κάποια στιγμή θα σου πουν δώστε 500-1000 ευρώ να το κλείσουμε το θέμα.Γιατι έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να σου πάρουν τίποτα). Απλα κι ωραία. Κοράκια είναι, ετσι κι αλλιως αυτά τα δάνεια έχουν φύγει από τις τράπεζες, τις οποίες τις έχουμε ανακεφαλαιοποιησει πολλές φορές. Πραγματικά φίλε δεν ξέρω με έχουν τρομοκρατήσει παρά πολύ θα δω τι θα πει και ο δικηγόρος σε ευχαριστώ παρά πολύ αδερφέ ένα δάνειο ακόμα που υπήρχε μας πήραν η άνθρωποι από τη τράπεζα και μας έκαναν έναν διακανονισμό της τάξεως 50€ το μήνα και εννοείται ότι δεχτήκαμε τον διακανονισμό και έτσι ξεχρεώθηκε….εδώ παίζει πολύ τραμπουκισμός πολύ ψυχολογικό πόλεμο Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από Alexandros_28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prototypegr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Αρχικά να πούμε ότι αυτό που έχουν κάνει είναι παράνομο. Για ποιο λόγο ενοχλούν εσένα ή σε ενημερώνουν σχετικά με οφειλές άλλου προσώπου? Από την στιγμή που δεν είσαι εγγυητής, δεν θα έπρεπε να σε ενημερώσουν για τίποτα. Εκτός αν έχεις οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexandros_28 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, prototypegr είπε Αρχικά να πούμε ότι αυτό που έχουν κάνει είναι παράνομο. Για ποιο λόγο ενοχλούν εσένα ή σε ενημερώνουν σχετικά με οφειλές άλλου προσώπου? Από την στιγμή που δεν είσαι εγγυητής, δεν θα έπρεπε να σε ενημερώσουν για τίποτα. Εκτός αν έχεις οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης. Τίποτα από όλα αυτά δεν είμαι φίλε δεν γνωρίζω αλήθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prototypegr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Alexandros_28 είπε Τίποτα από όλα αυτά δεν είμαι φίλε δεν γνωρίζω αλήθεια Οπότε αυτό να το θέσεις υπόψιν και του δικηγόρου, γιατί άμα θες μπορείς να το κυνηγήσεις. Όσον αφορά τα οχήματα. Όπως ειπώθηκε, εφόσον δεν είσαι εγγυητής εσύ, δεν μπορούν να σε κάνουν τπτ και το ξέρουν αυτό. Και από την στιγμή που δεν είναι και κανένας άλλος εγγυητής και το μόνο που έχει στο όνομά του ο πατέρας σου είναι το σκουτεράκι, άστους να παίρνουν τηλέφωνο. Και αν θες την γνώμη μου, μην μπεις καν στην διαδικασία να το ρυθμίσεις. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexandros_28 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, prototypegr είπε Οπότε αυτό να το θέσεις υπόψιν και του δικηγόρου, γιατί άμα θες μπορείς να το κυνηγήσεις. Όσον αφορά τα οχήματα. Όπως ειπώθηκε, εφόσον δεν είσαι εγγυητής εσύ, δεν μπορούν να σε κάνουν τπτ και το ξέρουν αυτό. Και από την στιγμή που δεν είναι και κανένας άλλος εγγυητής και το μόνο που έχει στο όνομά του ο πατέρας σου είναι το σκουτεράκι, άστους να παίρνουν τηλέφωνο. Και αν θες την γνώμη μου, μην μπεις καν στην διαδικασία να το ρυθμίσεις. Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Το θέμα είναι ότι μου δημιούργησαν ψυχολογικό γιατί μου έλεγαν για κατασχέσεις για τέτοια πράγματα και δεν ήταν και ήταν κάθετοι σε αυτά που έλεγαν πρωτοδικεία έλεγαν ξέρω γώ πφφφ τι να πω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CaMp3on Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Alexandros_28 είπε Το θέμα είναι ότι μου δημιούργησαν ψυχολογικό γιατί μου έλεγαν για κατασχέσεις για τέτοια πράγματα και δεν ήταν και ήταν κάθετοι σε αυτά που έλεγαν πρωτοδικεία έλεγαν ξέρω γώ πφφφ τι να πω Πριν γίνει μια κατάσχεση υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας και αποτροπές της κατάσχεσης. Σε δικηγόρο εχθές! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prototypegr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Το βασικό είναι να μην έχεις μπει εγγυητής χωρίς να το θυμάσαι. Από εκεί και πέρα συμβουλέψου δικηγόρο, που να κατέχει από αυτά και πράξε ανάλογα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntiCambeR Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εφόσον ο πατέρας σου δεν έχει χρήματα, αλλά ούτε και εσύ,τίποτα μην τους δώσετε. Ούτε δημόσιο είναι για να μπορέσουν να κρατήσουν χρήματα απο την σύνταξη του πατέρα σου, μέχρι και αν τα καταφέρουν, θα χρειαστούν δικαστήρια και χρόνο, θα ασχοληθούν για μικρό ποσό; Αν ήταν, θα το είχαν κάνει ήδη τόσα χρόνια, έχει λήξει το θέμα χρόνια πρίν. Αλλοι χρωστάνε εκατομμύρια ακόμα και στο κράτος και είναι έξω. Βάλε δικηγόρο όμως, να δείς τι επιλογές έχεις, αν δεν έχεις σπίτι ο πατέρας σου στο όνομά του τι θα του πάρουν; Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από AntiCambeR 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα