Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Safe in cloud και τελείωσε το πανηγύρι. Οικονομικό και σε όποιο cloud χρησιμοποιείται χωρίς ειδικούς σέρβερ και μπούρδες.

• Like 1
  • Confused 2
  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ίσως υπάρχει εκεί έξω ένα Online pass manager που τα κάνει όλα σωστά αλλά η άποψή μου είναι offline και το κεφάλι ήσυχο.

Keepass για desktop (απλώς το καλύτερο) και Password Safe and Manager για Κινητό & μόνο αν πραγματικά είναι απαραίτητο να έχει κάποιος password manager στο.. Κινητό.

Δημοσ.

Εγώ θέλω να κάνω μία ερώτηση πραγματικά σοβαρά θέλω να ρωτήσω. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί Google Crome η safari iOS Για ποιο λόγο να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει μία τέτοια πλατφόρμα ένα τέτοιο πρόγραμμα το οποίο πραγματικά δεν βρίσκω καμία απολύτως ουσία σε όλο αυτό. Γιατί είναι εμπιστευτώ τους κωδικούς μου σε μία εταιρεία ξένοι που κατά καιρούς έχουμε ακούσει που την πέφτουν συχνά θύμα hacking.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Just_travel_everywhere είπε

Εγώ θέλω να κάνω μία ερώτηση πραγματικά σοβαρά θέλω να ρωτήσω. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί Google Crome η safari iOS Για ποιο λόγο να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει μία τέτοια πλατφόρμα ένα τέτοιο πρόγραμμα το οποίο πραγματικά δεν βρίσκω καμία απολύτως ουσία σε όλο αυτό. Γιατί είναι εμπιστευτώ τους κωδικούς μου σε μία εταιρεία ξένοι που κατά καιρούς έχουμε ακούσει που την πέφτουν συχνά θύμα hacking.

μπραβο ρε φιλε το ιδιο θα ελεγα.

η google εχει το δικο της manager password σε κινητα και υπολογιστη ενσωματωμενο. γιατι να πας σε μια τριτη εταιρεια για τον σκοπο αυτο και μαλιστα να πληρωσεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Just_travel_everywhere said:

Γιατι ενας password manager ειναι universal χωρις να απαιτει chrome/safari κτλ. Ειτε google ειτε lastpass, και οι 2 ξενοι ειναι.

Γενικα παντως, παρολο που το last pass εχει φαει αρκετα attacks, δεν εχουν φτασει ποτε στα vaults και αυτο αποδεικνυει ποσο ισχυρο ειναι το security/encryption στους password managers.

Επεξ/σία από sistah
  • Like 4
Δημοσ.

Τεφτέρι για κωδικούς .ο ασφαλέστερος τρόπος . ο εγκέφαλος είναι ακόμα καλύτερος ,αλλά υπάρχει και η προγεροντικη αννοια πλέον οπότε δύσκολα τα πράγματα ......

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sistah είπε

Γιατι ενας password manager ειναι universal χωρις να απαιτει chrome/safari κτλ. Ειτε google ειτε lastpass, και οι 2 ξενοι ειναι.

Γενικα παντως, παρολο που το last pass εχει φαει αρκετα attacks, δεν εχουν φτασει ποτε στα vaults και αυτο αποδεικνυει ποσο ισχυρο ειναι το security/encryption στους password managers.

Μα ο chrome είναι universal έτσι και αλλιώς και δεν έχει ακουστεί ποτέ κάποια διαρροή !! Και όπως είπε το παλικάρι δωρεάν.    !!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Thresh είπε
8 ώρες πριν, Thresh είπε
8 ώρες πριν, Thresh είπε

Πόσες να θυμάσαι όταν μιλάμε για δεκάδες αν όχι εκατοντάδες logins?

Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν απ έξω ολόκληρα επεισόδια Κωνσταντίνου και Ελένης και υπάρχει θέμα με μερικές φράσεις;

πχ ο Snowden, όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να δώσει ένα παράδειγμα είπε ¨Margaretthacheris110%sexy”.

Ολόκληρη φράση, παρά πολύ δύσκολο να σπάσει και τη θυμάσαι.

Εδώ το απόσπασμα:

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, KilliK είπε

dont know, dont care.

πηγα στο Bitwarden απο τοτε που αποφασισε το Lastpass να περιoρισει την χρηση του λογαριασμου σε μια συσκευη, και ησυχασα. πολυ ανωτερο προιον και open source.

Bitwarden

https://bitwarden.com/download/

Το ίδιο έχω κάνει και εγώ . Χάνει όμως αρκετές φορές στην αυτόματη αποθήκευση και πρέπει να έχεις τον νου σου να το κάνεις χειροκίνητα. Με το LastPass δεν το είχα ποτέ το συγκεκριμένο πρόβλημα.

10 ώρες πριν, Sordnaxela είπε

Τραγικό. Τα password managers δεν υποτιθεται οτι εχουν φοβερη κωδικοποιηση και ασφαλεια;

Μα έχουν. Έχει και αυτό. Αν διαβάζατε το άρθρο οι περισσότεροι θα το καταλαβαίνατε !

8 ώρες πριν, lelisjr είπε

Ένα είναι το ασφαλεστερο μέσο αποθήκευσης κωδικών, από την αρχαιότητα... 

In Your Head GIF by Raghav Bansal

54 λεπτά πριν, Choronzon είπε

Τεφτέρι για κωδικούς .ο ασφαλέστερος τρόπος . ο εγκέφαλος είναι ακόμα καλύτερος ,αλλά υπάρχει και η προγεροντικη αννοια πλέον οπότε δύσκολα τα πράγματα ......

Ναι λογικά σε τεφτέρια και μυαλά θα αποθηκεύσεις μια 400αριά συνδέσεις με διαφορετικό password
image.png.bf1617d5deda105cf08705ef411b7bc0.png

8 ώρες πριν, Tlykog είπε

Υπάγουν και οι αστείες φράσεις. Είναι επαρκώς μεγάλες, τις θυμάσαι γιατί έχουν λογική συνοχή και δεν σπάνε. Βασικά τις προτείνει και ο Snowden. Τον είχα ακούσει σε μια συνέντευξή του.

Δεν ξέρω τι έχει πει ο Snowden ή αν το έχεις παραφράσει. Για κάποιον που έχει το κρυπτογραφημένο αρχείο στην κατοχή του, μία λέξη ας είναι και γραμμένη ως << λ€ξ# >>, ισοδυναμεί σχεδόν με χαρακτήρα.

2 ώρες πριν, Just_travel_everywhere είπε

Από user experience, όπως προείπαν και πιο πάνω τα παιδιά, περιορίζεσαι στην χρήση κωδικών μέσα στον ίδιο τον browser και σε ένα browser. Αν για κάποιο λόγο θες να αλλάξεις browser ή να βάλεις τους κωδικούς σου σε μία εφαρμογή εκτός αυτού, δεν είναι αδύνατο αλλά δεν είναι και εύκολο να πάρεις πρόσβαση στα αρχεία των password σου.

Από θέμα ασφάλειας που είναι και το βασικό, συνεπάγεται ότι κανένας φίλος ή γνωστός δεν θα χρησιμοποιήσει την συσκευή που έχεις μέσα τον chrome, διότι θα πάρει πρόσβαση σε όλα αυτά τα passwords χωρίς μα χρειαστεί να εισάγει τουλάχιστον ένα κωδικό, όπως γίνεται σε ένα password manager.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Just_travel_everywhere είπε

Και άλλοι είναι δωρεάν (π.χ Bitwarden). Όταν λέμε universal, δεν εννοούμε μόνο ότι τρέχει σε όλες τις πλατφόρμες, αλλά και ότι δεν απαιτείται εγκατασταση browser (μεγαλύτερο attack surface, το ξεκλειδώνεις όταν χρησιμοποιείς τον browser, ενώ ένα password manager το έχεις κατά βούληση).

Μετά μπαίνουν κι άλλα στο παιχνίδι. Χρήση διαφορετικών browser/προγραμμάτων όπου χρειάζεσαι cross-browser tools, αποθήκευση π.χ secure notes (Bitwarden, δεν ξέρω για τους άλλους), το master password σε browser-based είναι το password του account σου (πολύ επίφοβο), οι standalone έχουν πολλά security features που λείπουν από τους browser-based (π.χ νομίζω ο Chrome ως το 2020 δεν είχε AES 256 bit encryption), μερικοί κάνουν μέχρι και dark web monitoring για leaked passwords και πολλά άλλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Δεν ξέρω τι έχει πει ο Snowden ή αν το έχεις παραφράσει. Για κάποιον που έχει το κρυπτογραφημένο αρχείο στην κατοχή του, μία λέξη ας είναι και γραμμένη ως << λ€ξ# >>, ισοδυναμεί σχεδόν με χαρακτήρα.

Δεν κατάλαβες τι έγραψα. Δεν παράφρασα τίποτα, απλά απάντησες χωρίς να καταλάβεις τι έγραψα. Στο παράδειγμα του, o Snowden, όταν ο δημοσιογράφος του το ζήτησε, είπε ¨Margaretthacheris110%sexy¨. Να δω σε πόση ώρα θα σπάσει αυτό… Ειδικά με brute force… ποτέ…

Οι συνδυασμοί λέξεων σε μια γλώσσα είναι πρακτικά άπειρες και επειδή έχουν λογική συνοχή μπορείς να θυμάσαι τεράστιες εκφράσεις. Τα προγράμματα δεν κάνουν τετοιους συνδυασμούς.

Ποιο πρόγραμμα θα σπάσει μια τέτοια φράση, πχ 25 χαρακτήρων, σε λογικό χρόνο….

Με αυτή τη μέθοδο θυμάμαι πάνω από 8 διαφορετικούς κωδικούς. Εδώ το απόσπασμα της συνέντευξης:

Επεξ/σία από Tlykog
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, Tlykog said:

Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν απ έξω ολόκληρα επεισόδια Κωνσταντίνου και Ελένης και υπάρχει θέμα με μερικές φράσεις;

πχ ο Snowden, όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να δώσει ένα παράδειγμα είπε ¨Margaretthatscherissexy100%”.

Ολόκληρη φράση, παρά πολύ δύσκολο να σπάσει και τη θυμάσαι.

Ναι ok, αλλά πχ στο bitwarden εχω 170 logins, θα βάζεις σε όλα αυτό το password ή θα θυμάσαι 170 διαφορετικά τέτοια καθώς και που έχεις βάλει τι? 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...