Προς το περιεχόμενο

USB 2 Problems

Fireball

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους

Έχω πρόβλημα με τις USB2 θύρες του υπολογιστή μου (P4 2.4 North, 1 GB Ram Kingston, mainboard MSI 845 PE MAX2 FIR, Win XP Pro SP1) και δέν μπορώ να βρώ λύση πουθενά, το πρόβλημα είναι :

Μερικές συσκευές όπως τα joystick (Saitek Cyborg 3d Gold - Primax Raptor 3d USB) μιά τα βρίσκει μιά το χάνει στην επανεκίνηση, για να τα βρεί θα πρέπει να τα αποσυνδέσω και να το συνδέσω μερικές φορές αλλιώς τα θεωρεί άγνωστες συσκευές.

Το άλλο πρόβλημα είναι με την συσκευή TrackIR3 την οποία δέν την βλέπει καθόλου, δοκίμασα την συσκευή σε άλλο υπολογιστή με Win 2000 Pro και δουλεύει κανονικά επομένως δέν έχει κανένα πρόβλημα.

Με άλλες συσκευές όπως USB Flash - Εξωτερικό σκληρό USB δέν έχω κανένα πρόβλημα.

Έβγαλα όλες τις USB απο το Device manager τις ξαναέβαλε στην επανεκίνηση πέρασα ξανά Drivers του motherboard αλλα δέν άλλαξε τίποτε.

Aπο ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα είναι στην συμβατότητα των USB 2 και στα win xp, υπάρχει κανείς με τα ίδια προβλήματα και άν έχει βρέι καμία λύση να με βοηθήσει να ξεμπλέξω με αυτήν την ιστορία.

Δημοσ.

Φίλε και ένας άλλος χρήστης είχε πρόβλημα με τα usb σε MSI mobo????

εγω θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις με μία εσωτερική καρτούλα με θύρες usb

Δημοσ.

Τί να πώ, έχω 6 usb και δέν κάνω δουλειά τώρα άν πάρω και μιά κάρτα έχει καλώς και άμα δέν δουλέψει πάλι τί γίνετε ?? Πεταμένα λεφτά.

Θα το δοκιμάσω πάντως.

Ευχαριστώ

Άν κανεις άλλος έχει καμιά ιδέα είναι ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Fireball, BIOS update δοκίμασες? Πήγαινε και στο site της MSI, πιθανόν να έχει changelog για τα πιο καινούρια BIOS της μητρικής σου. Αν αναφέρει κάτι του στυλ "USB xxx problem fixed", προτείνω να δοκιμάσεις ένα update.

Δημοσ.

Παιδιά τα Windows είναι τελικά.

Το τροφοδοτικό είναι μεγάλο (450W) και δέν πιστεύω να προκαλέι πρόβλημα, Flash Update έκανα άλλα δέν είχε τίποτε για τις USB, πάντως οι παραπάνω παρατηρήσεις είναι σωστές.

Δοκίμασα πολλά και διάφορα και διαπίστωσα τελικά ότι η όλη ιστορία είναι απο τα $*%^$&* windows XP και την ρημάδα την registry.

Έκανα ορισμένες αλλαγές στην registry και πρόσθεσα μερικά κλειδιά ακόμη και τουλάχιστον το δεύτερο και μεγαλύτερο πρόβλημα λύθηκε.

Η συσκευή δουλεύει κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τώρα σχετικά με το joystick βρήκα οτι γίνεται κάτι ανάλογο και έχει να κάνει με την ψηφιακή υπογραφή της microsoft, ότι Driver και να του βάλεις αυτό πάει και βάζει ξανά το δικό του.

Το τελικό συμπέρασμα είναι οτι οι USB του motherboard είναι ΟΚ, και το motherboard επίσης.

Τώρα άν του πατήσω κανένα format και τα βάλλω όλα ξανά απο την αρχή πιστευω να δουλέψουν όλα σωστα.

Αλλα αφού δουλεύει .... άστο μήν το πειράζεις, ειδικά τώρα με τόση ζέστη δέν περνάς windows xp.

Ευχαριστώ παιδιά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...