Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδέχεται να χρειαστώ ληξιαρχική πράξη θανάτου του παππού μου (από την μεριά του πατέρα) για ένα ζήτημα, ο παππούς απεβίωσε αρχές του 80, ο πατέρας μου επίσης δεν ζει. Είναι εύκολο να την βγάλω από το ληξιαρχείο ή θα έχω πρόβλημα; Τι στοιχεία ζητάει το ληξιαρχείο για την έκδοση; Τα στοιχεία που δεν γνωρίζουμε για τον παππού είναι ο ΑΦΜ και ο ΑΔΤ.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ενδέχεται να χρειαστώ ληξιαρχική πράξη θανάτου του παππού μου (από την μεριά του πατέρα) για ένα ζήτημα, ο παππούς απεβίωσε αρχές του 80, ο πατέρας μου επίσης δεν ζει. Είναι εύκολο να την βγάλω από το ληξιαρχείο ή θα έχω πρόβλημα; Τι στοιχεία ζητάει το ληξιαρχείο για την έκδοση; Τα στοιχεία που δεν γνωρίζουμε για τον παππού είναι ο ΑΦΜ και ο ΑΔΤ.

θα πρεπει να βρεις το ληξιαρχο του δημου της περιοχης που πεθανε ο παππους σου. Αυτος θα σε κατευθηνει. Μην ασχοληθεις με ΚΕΠ δε ξερουν τι τους γινεται ιδιως σε ληξιαρχικα θεματα (γιαυτο και μαλιστα πριν λιγες ημερες τους πηραν και την ευθηνη εκδοσης πολιτικου γαμου και τη περασαν μεσω taxis)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το έκανα πρόσφατα, το καλύτερο είναι να  μιλήσεις με κεπ
Αν ο παππους σου θάφτηκε στον δήμο που πέθανε τα πράγματα είναι απλά.  Αν οχι (ΠΧ. Αθηνα/ζωγραφου στην δικιά μου περίπτωση ) τότε μπορεί να έχει δηλωθεί στον δήμο που πέθανε ή στον δήμο που θάφτηκε.
Ξεκινάς με τα κεπ για αίτηση στον ένα από τους δυο δήμους και αν δεν τον βρουν κάνεις αίτηση στον άλλο.

αυτά που θα χρειαστούν  είναι
Ονοματεπώνυμο
ημερομηνία θανάτου

από εκεί και πέρα οτι άλλη πληροφορία έχεις καλό είναι να την γράψεις στην αίτηση (πχ πατρώνυμο, μητρονυμο, τόπος θανάτου )

Επεξ/σία από smpt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ. Ο παππούς θάφτηκε στον Δήμο που ήταν και η κατοικία διαμονής του και είχε τα δικαιώματα του. Για Δήμο που πέθανε δυστυχώς δεν γνωριζω τίποτε. Αν δηλαδή εννοείτε ότι μπορεί να πέθανε σε νοσοκομείο που εδρεύει σε άλλον Δήμο δεν το ξέρω. 

Οι ληξιαρχικες πράξεις εκδίδονται από τον Δήμο που ήταν η τελευταία μόνιμη κατοικία σου και σε δήλωσαν οι συγγενείς. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Οι ληξιαρχικες πράξεις εκδίδονται από τον Δήμο που ήταν η τελευταία μόνιμη κατοικία σου και σε δήλωσαν οι συγγενείς. 

Τοτε ξεκινας απο τον Δημο του παππου σου. κατα 99% θα τελειώσεις σε μια εβδομάδα το πολυ

2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Οι ληξιαρχικές πράξεις εκδίδονται από τον Δήμο που ήταν η τελευταία μόνιμη κατοικία σου και σε δήλωσαν οι συγγενείς. 

Δεν είναι απόλυτο. Στα δυο αδέλφια της μητέρας μου που Ζούσαν και πεθάνανε αθηνα και ταφηκαν σε νησί, ο ενας εχει δηλωθεί στην Αθήνα και ο άλλος στο νησί.
Για την μητέρα μου που ακολούθησε τον ίδιο "δρόμο", το γραφείο με ρώτησε που θέλω να την δηλώσω.

Επεξ/σία από smpt
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...