unrealtrooper Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω δει και εγώ βίντεο φίλε μου που το ανοίξανε επίτηδες Και είχανε κοπεί επαφές και δεν το είχαν πάρει και χαμπάρι. Όπως και να χει είναι πρόβλημα κατασκευαστικό και δεν δικαιολογείται να κυκλοφορείς στην αγορά τέτοια προϊόντα. Δεν είναι δυνατόν να έχεις μία κάρτα τούμπανο γιατί τούμπανο είναι κακά τα ψέματα και να τη γ**** επειδή έχεις ένα καλώδιο κακής ποιότητας. Και τώρα το το δίπλωσα σε σημείο που δεν έπρεπε δεν το δίπλωσα σημείο που δεν έπρεπε αυτά είναι για μένα λίγο μπούρδες. Φαντάσου για παράδειγμα τα καλώδια HDMI η USB να ήταν το ίδιο ευάλωτα δηλαδή με 10 κουμπώματα ξεκούμπωμα τα να θελες άλλο καλώδιο είναι λογικό αυτό? Θα μου πεις τώρα το καλώδιο του τροφοδοτικού δε το ξεκουμπώνεις με την ίδια συχνότητα... Αλλά και πάλι δεν πυρηνική επιστήμη να φτιάξεις ένα καλώδιο που να μην κόβεται. Είναι φως φανάρι ότι προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι οι εταιρείες που έφτιαξαν το συγκεκριμένο καλώδιο η αντάπτορα. Ας χρεώσουν και ένα ευρώ παραπάνω για να φτιάξουν ένα πιο ποιοτικό καλώδιο....μπροστά στο κόστος κάρτας δεν είναι τίποτα. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από unrealtrooper 4
jimagas99 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δηλαδή με νυχτερινό τιμολόγιο, θα έχω μόνο μια μικρή επιβάρυνση στην κατανάλωση ή θα είναι η ίδια σχεδόν κατανάλωση ???? Παρακαλώ απαντήστε μου γιατί θέλω να πάρω καμμιά 10αρια κάρτες, για όλους τους υπολογιστές του σπιτιού μου ( σύνολο 4).
pcos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 με τρεχουν τα σαλια, που ελεγε ενας σαλονικιος φιλος
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, unrealtrooper είπε Έχω δει και εγώ βίντεο φίλε μου που το ανοίξανε επίτηδες Και είχανε κοπεί επαφές και δεν το είχαν πάρει και χαμπάρι. Όπως και να χει είναι πρόβλημα κατασκευαστικό και δεν δικαιολογείται να κυκλοφορείς στην αγορά τέτοια προϊόντα. Δεν είναι δυνατόν να έχεις μία κάρτα τούμπανο γιατί τούμπανο είναι κακά τα ψέματα και να τη γ**** επειδή έχεις ένα καλώδιο κακής ποιότητας. Και τώρα το το δίπλωσα σε σημείο που δεν έπρεπε δεν το δίπλωσα σημείο που δεν έπρεπε αυτά είναι για μένα λίγο μπούρδες. Φαντάσου για παράδειγμα τα καλώδια HDMI η USB να ήταν το ίδιο ευάλωτα δηλαδή με 10 κουμπώματα ξεκούμπωμα τα να θελες άλλο καλώδιο είναι λογικό αυτό? Θα μου πεις τώρα το καλώδιο του τροφοδοτικού δε το ξεκουμπώνεις με την ίδια συχνότητα... Αλλά και πάλι δεν πυρηνική επιστήμη να φτιάξεις ένα καλώδιο που να μην κόβεται. Είναι φως φανάρι ότι προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι οι εταιρείες που έφτιαξαν το συγκεκριμένο καλώδιο η αντάπτορα. Ας χρεώσουν και ένα ευρώ παραπάνω για να φτιάξουν ένα πιο ποιοτικό καλώδιο....μπροστά στο κόστος κάρτας δεν είναι τίποτα. Αν ψαξεις ολο και κατι θα βρεις. Εγω που ειχα δουλεψει ενα διαστημα στη κινητη τηλεφωνια, κατα μεσο ορο σχεδον ολοι οσοι αγοραζουν κινητο αλλαζουν τουλαχιστον 1 φορα καλωδιο φορτισης ενω καποιοι αλλοι μπορει να αλλαξουν και 2-3 μεχρι να αγορασουν νεο κινητο. Επισης 1/20 κινητα ερχοταν για service γιατι καποιος τραβηξε το usb λες και ηταν λαστιχο ποτισματος και ξηλωσε τον κονεκτρορα φορτισης(το usb που ειναι μεσα στο κινητο). Ηλεκτρονικα τσιγαρα τα ιδια, για καθε 1 συσκευη πωλουνται 3-4 καλωδια και 1/3 service το usb. Το καλωδιο 24Pin που παει στη μητρικη αν το βαλεις και το βγαλεις καμια 15αρια φορες υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να ξηλωσεις το slot που ειναι κολλημενο στη μητρικη. Στα Gaming Headsets 9/10 που χαλανε και τα αλλαζουμε, η βλαβη ειναι στο καλωδιο απο κακη χρηση(στριψιμιο,τραβηγμα) και οχι στα ακουστικα. Τα προιοντα που επιστρεφονται η χαλανε και αγοραζουμε καινουρια κατα κυριο λογο ειναι απο κακη χρηση και οχι απο ελλατωματικο προιον. Καθε προιον που παραγεται εχει και ενα ποσοστο που δικαιολογειται,αυτο μπορει να ειναι πχ ενα 2-3-4%. Το 0,04% που μπορει να γινει 0,0004% ειναι "αλλαξε το να τελειωνουμε". Αν το ποσοστο ειναι μεγαλο πχ 10-20% γινεται ανακληση προιοντος εκτος αν ειναι πολυ χαμηλου κοστους και μεγαλης κερδοφοριας οπου θα συνεχιζουν τις αντικαταστασεις. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece
fragma Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτα τα αρθρα για την κατανάλωση της 4090 ανεβαίνουν απλά για να γίνεται κουβεντούλα στα φόρουμς. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι πιο ασήμαντο για αυτούς που διαθέτουν 2500 ευρώ μονο για καρτα γραφικών, δηλαδή εχουν υπολογιστές των 5.000+ ευρώ, απο το αν θα ερθει 10 ευρώ παραπάνω ο λογαριασμός ρεύματος, γιατί για τετοια επιβάρυνση μιλάμε if you do the math. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από fragma 1 1
unrealtrooper Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Αν ψαξεις ολο και κατι θα βρεις. Εγω που ειχα δουλεψει ενα διαστημα στη κινητη τηλεφωνια, κατα μεσο ορο σχεδον ολοι οσοι αγοραζουν κινητο αλλαζουν τουλαχιστον 1 φορα καλωδιο φορτισης ενω καποιοι αλλοι μπορει να αλλαξουν και 2-3 μεχρι να αγορασουν νεο κινητο. Επισης 1/20 κινητα ερχοταν για service γιατι καποιος τραβηξε το usb λες και ηταν λαστιχο ποτισματος και ξηλωσε τον κονεκτρορα φορτισης(το usb που ειναι μεσα στο κινητο). Ηλεκτρονικα τσιγαρα τα ιδια, για καθε 1 συσκευη πωλουνται 3-4 καλωδια και 1/3 service το usb. Το καλωδιο 24Pin που παει στη μητρικη αν το βαλεις και το βγαλεις καμια 15αρια φορες υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να ξηλωσεις το slot που ειναι κολλημενο στη μητρικη. Στα Gaming Headsets 9/10 που χαλανε και τα αλλαζουμε, η βλαβη ειναι στο καλωδιο απο κακη χρηση(στριψιμιο,τραβηγμα) και οχι στα ακουστικα. Τα προιοντα που επιστρεφονται η χαλανε και αγοραζουμε καινουρια κατα κυριο λογο ειναι απο κακη χρηση και οχι απο ελλατωματικο προιον. Καθε προιον που παραγεται εχει και ενα ποσοστο που δικαιολογειται,αυτο μπορει να ειναι πχ ενα 2-3-4%. Το 0,04% που μπορει να γινει 0,0004% ειναι "αλλαξε το να τελειωνουμε". Αν το ποσοστο ειναι μεγαλο πχ 10-20% γινεται ανακληση προιοντος εκτος αν ειναι πολυ χαμηλου κοστους και μεγαλης κερδοφοριας οπου θα συνεχιζουν τις αντικαταστασεις. Δεν αντιλέγω με τα λεγόμενά σου. Αυτό που λέω είναι ότι πολλές εταιρείες προσπαθώντας να βγάλουν κέρδος φτιάχνουν ελαττωματικά προϊόντα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα ελαττωματικό προϊόν και είναι φανερό διότι με την προηγούμενη γενιά καλωδίων δεν υπήρχε κανένα θέμα πέραν του φυσιολογικού και αποδεκτού ποσοστού που αναφέρεις και εσύ. Ένα καλώδιο καλής ποιότητας αντέχει πολύ περισσότερο ακόμα και με κακή χρήση. Φυσικά δεν λέω να κάνουμε τα καλώδια λάστιχο για να μην παρεξηγηθώ κιόλας. Πρέπει τα καλώδια να αντέχουν και κάποιο στρες. Όποιος έχει χτίσει μόνος του pc ξέρει ότι πολλές φορές χρειάζεται να πιέσεις κάποιο καλώδιο, γιατί έχεις βιδώσει το motherboard στο κουτί και εκεί που θες να κουμπώσεις το καλώδιο είναι στενό το σημείο π.χ. Ο κάθε ένας που αγόρασε μία καινούργια 4090 και επειδή είναι τούβλο σε μέγεθος δεν έχει και πολύ χώρο το κουτί του έτσι όταν πήγε να βάλει το καλώδιο αναγκάστηκε να το διπλώσει λίγο παραπάνω και να το πιέσει για να μπει καλά μέσα. Guess what... Έκοψες το καλώδιο. Δεν είναι λογικά πράγματα αυτά. Καθώς και ούτε λογικό είναι επειδή πήρε κάποιος τη 4090 να αναγκαστεί να αλλάξει τροφοδοτικό, πορότι αυτό,από όρους ενέργειας τον καλύπτει.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, unrealtrooper είπε Δεν αντιλέγω με τα λεγόμενά σου. Αυτό που λέω είναι ότι πολλές εταιρείες προσπαθώντας να βγάλουν κέρδος φτιάχνουν ελαττωματικά προϊόντα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα ελαττωματικό προϊόν και είναι φανερό διότι με την προηγούμενη γενιά καλωδίων δεν υπήρχε κανένα θέμα πέραν του φυσιολογικού και αποδεκτού ποσοστού που αναφέρεις και εσύ. Ένα καλώδιο καλής ποιότητας αντέχει πολύ περισσότερο ακόμα και με κακή χρήση. Φυσικά δεν λέω να κάνουμε τα καλώδια λάστιχο για να μην παρεξηγηθώ κιόλας. Πρέπει τα καλώδια να αντέχουν και κάποιο στρες. Όποιος έχει χτίσει μόνος του pc ξέρει ότι πολλές φορές χρειάζεται να πιέσεις κάποιο καλώδιο, γιατί έχεις βιδώσει το motherboard στο κουτί και εκεί που θες να κουμπώσεις το καλώδιο είναι στενό το σημείο π.χ. Ο κάθε ένας που αγόρασε μία καινούργια 4090 και επειδή είναι τούβλο σε μέγεθος δεν έχει και πολύ χώρο το κουτί του έτσι όταν πήγε να βάλει το καλώδιο αναγκάστηκε να το διπλώσει λίγο παραπάνω και να το πιέσει για να μπει καλά μέσα. Guess what... Έκοψες το καλώδιο. Δεν είναι λογικά πράγματα αυτά. Καθώς και ούτε λογικό είναι επειδή πήρε κάποιος τη 4090 να αναγκαστεί να αλλάξει τροφοδοτικό, πορότι αυτό,από όρους ενέργειας τον καλύπτει. To προιον ειναι η 4090 και σαν GPU αυτη τη στιγμη ειναι η καλυτερη της αγορας δεν εχει κανενα προβλημα. Παρολα αυτα εκανε 2 λαθη η Nvidia ,το ενα ειναι η τιμολογιση και το αλλο ειναι οτι ασχοληθηκε να σου βαλει adaptor. Επρεπε να τη πουλαει οπως ολες τις υπολοιπες και απο εκει και περα πηγαινε αγορασε τροφοδοτικο ή adaptor υπεθυνη σου οπως αγοραζεις νεα μητρικη και νεα Ram αν θες να βαλεις τον καινουριο επεξεργαστη νεας γενιας. Τα νεα προτυπα ΑΤΧ 3.0 δεν ειναι ανακαλυψη της Nvidia, απλα ετυχε να τα ακολουθησει πρωτη και τη πατησε. Και η AMD το ιδιο ειχε σκοπο να κανει,ασχετα αν αλλαξε γνωμη τελευταια στιγμη γιατι ειχε το χρονο να το κανει και τωρα κανει αστειακια με ποστ για την ασφαλεια. Oχι οτι εκει μπορεις να τα βαζεις οπως θες,μεχρι τη μεση ή με επεκταση 3 μετρα και εκει τα ιδια μπορεις να παθεις απλα εκει δεν φταιει η κακια Nvidia φταιει ο χρηστης. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece 1
unrealtrooper Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Να χρειαστείς να αλλάξεις τροφοδοτικό επειδή δεν σε καλύπτει ενεργειακά το δέχομαι όπως λες και είναι ευθύνη σου. Αλλά να σου λέει να αλλάξεις τροφοδοτικό επειδή ταιριάζουν τα καλώδια Ε όχι ρε φίλε. Και επειδή το κατάλαβαν σου λέει εντάξει μεγάλε πάρε ενα αντάπτορα ή native καλώδιο που έβγαλαν κάποιες εταιρείες για να κάνεις την δουλειά σου. Και το δέχομαι πολύ ωραία και καλά όχι όμως από τη στιγμή που λιώνουν. Ήδη ανέφερα ότι σε κάποιο build μπορεί να πιέσεις και να ταλαιπωρήσεις σε εισαγωγικά κάποιο καλώδιο... Θα μπορούσαν να βάλουν και ένα γωνιακό καλώδιο/αντάπτορα, ώστε να μη χρειαστεί αυτό. Εδώ παίρνεις ένα ανεμιστηράκι νοκτουα και σου έχει τρία καλώδια μέσα που ίσως σου λέει μπορεί να χρειαστείς. Με μία κάρτα που έχει τέτοιο κόστος δεν μπορείς να βάλεις δύο τρία ποιοτικά καλώδια μέσα? Τί συζητάμε τώρα δηλαδή?Δεν με νοιάζει ποια εταιρεία είναι, γιατί θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη εταιρεία...(παρεμπιπτόντως η κάρτα που έχω της nvidia είναι και αυτή και παλιότερες που είχα)....δεν μπορείς να πουλάς τέτοια παρελκόμενα προϊόντα με αποτέλεσμα να χαντακώνεις την κάρτα... Αλλά ταυτόχρονα να θες να κρατάς την αξιοπιστία και το κύρος σου. Και όπως είπες και εσύ η τιμή είναι φάουλ. Επίσης να προσθέσω ότι για τώρα με έχουμε δει μόνο να λιώνουν τα καλώδια ποιος μου λέει εμένα ότι στο μέλλον δεν μπορεί να μου κάνει ένα βραχυκύκλωμα και να τα κάψει όλα? Ξαναλέω είναι προφανώς κακής ποιότητας καλώδια και αντάπτορες. Και επειδή είπες ότι έκανε λάθος που σε έβαλε μέσα αντάπτορα Θα συμφωνήσω εν μέρει όμως. Εάν δεν είχε βάλει μέσα αντάπτορα θα ήταν δική σου ευθύνη να αγοράσεις ένα ποιοτικό. Από τη στιγμή που σου βάζει μέσα όμως έχοντας δώσει τόσα χρήματα και με το κύρος που έχει η nvidia θα περίμενες να μην έχει κάποιο πρόβλημα αυτός ο αντάπτορας αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Και ξανά έρχομαι σε αυτό που είπα παραπάνω....είσαι η εταιρεία x και πουλάς το τάδε πανάκριβο και πολύ ποιοτικό προϊόν φρόντισε και τα παρελκόμενα σου να είναι το ίδιο ποιοτικά όσο και το κύριο προϊόν. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από unrealtrooper
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, unrealtrooper είπε Να χρειαστείς να αλλάξεις τροφοδοτικό επειδή δεν σε καλύπτει ενεργειακά το δέχομαι όπως λες και είναι ευθύνη σου. Αλλά να σου λέει να αλλάξεις τροφοδοτικό επειδή ταιριάζουν τα καλώδια Ε όχι ρε φίλε. Και επειδή το κατάλαβαν σου λέει εντάξει μεγάλε πάρε ενα αντάπτορα ή native καλώδιο που έβγαλαν κάποιες εταιρείες για να κάνεις την δουλειά σου. Και το δέχομαι πολύ ωραία και καλά όχι όμως από τη στιγμή που λιώνουν. Ήδη ανέφερα ότι σε κάποιο build μπορεί να πιέσεις και να ταλαιπωρήσεις σε εισαγωγικά κάποιο καλώδιο... Θα μπορούσαν να βάλουν και ένα γωνιακό καλώδιο/αντάπτορα, ώστε να μη χρειαστεί αυτό. Εδώ παίρνεις ένα ανεμιστηράκι νοκτουα και σου έχει τρία καλώδια μέσα που ίσως σου λέει μπορεί να χρειαστείς. Με μία κάρτα που έχει τέτοιο κόστος δεν μπορείς να βάλεις δύο τρία ποιοτικά καλώδια μέσα? Τί συζητάμε τώρα δηλαδή?Δεν με νοιάζει ποια εταιρεία είναι, γιατί θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη εταιρεία...(παρεμπιπτόντως η κάρτα που έχω της nvidia είναι και αυτή και παλιότερες που είχα)....δεν μπορείς να πουλάς τέτοια παρελκόμενα προϊόντα με αποτέλεσμα να χαντακώνεις την κάρτα... Αλλά ταυτόχρονα να θες να κρατάς την αξιοπιστία και το κύρος σου. Και όπως είπες και εσύ η τιμή είναι φάουλ. Επίσης να προσθέσω ότι για τώρα με έχουμε δει μόνο να λιώνουν τα καλώδια ποιος μου λέει εμένα ότι στο μέλλον δεν μπορεί να μου κάνει ένα βραχυκύκλωμα και να τα κάψει όλα? Ξαναλέω είναι προφανώς κακής ποιότητας καλώδια και αντάπτορες. Και επειδή είπες ότι έκανε λάθος που σε έβαλε μέσα αντάπτορα Θα συμφωνήσω εν μέρει όμως. Εάν δεν είχε βάλει μέσα αντάπτορα θα ήταν δική σου ευθύνη να αγοράσεις ένα ποιοτικό. Από τη στιγμή που σου βάζει μέσα όμως έχοντας δώσει τόσα χρήματα και με το κύρος που έχει η nvidia θα περίμενες να μην έχει κάποιο πρόβλημα αυτός ο αντάπτορας αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Και ξανά έρχομαι σε αυτό που είπα παραπάνω....είσαι η εταιρεία x και πουλάς το τάδε πανάκριβο και πολύ ποιοτικό προϊόν φρόντισε και τα παρελκόμενα σου να είναι το ίδιο ποιοτικά όσο και το κύριο προϊόν. Το ειπα και πιο πανω αλλα δεν το καταλαβες μαλλον. Δεν σου ζηταει η Nvidia να παρεις νεο τροφοδοτικο,ετσι θα ειναι ΟΛΑ τα νεα τροφοδοτικα απο εδω και περα. Παμε σε ATX 3.0 τροφοδοτικα και αναγκαστηκα πρεπει να συμμορφωθουν και ολα τα νεα προιοντα. Οπως οι DDR3 δεν ταιριαζουν στις νεες μητρικες, οπως τα IDE καλωδια/drives δεν ταιριαζουν στις νεες μητρικες ετσι και τα GPU 8pin δεν θα ταιριαζουν με τα νεα τροφοδοτικα(θα εχει πχ μονο 2 για το CPU). Οποτε η Nvidia φροντησε να βγαλει ολες τις νεες καρτες της με το ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ καλωδιο και οχι με το ΠΑΛΙΟ. Δηλαδη σε λιγους μηνες δεν θα χρειαζονται αυτοι οι ανταπτορες,θα βαζεις τη καρτα με το 12+4 στο τροφοδοτικο. Το οτι η AMD μπορεσε να το κανει και να μεινει προσορινα στο παλιο για να αποφυγει αναλογα προβληματα, δεν θα μπορει να το κανει και αργοτερα γιατι θα πας εσυ να στησεις καινουριο build, θα αγορασεις καινουριο τροφοδοτικο και η 7900ΧΤΧ δεν θα μπορει να μπει γιατι δεν εχει το 12+4. Η Nvidia δεν ειχε καμια υποχρεωση να σου βαλει ανταπτορες,το εκανε για διευκολυνση και βρηκε το μπελα της. Θες να μεινεις σε παλιο τροφοδοτικο μεινε σε παλιο και παρε παλια καρτα. Αν θεωρεις οτι το προβλημα ειναι στη ποιοτητα του adaptor γιατι δεν βγηκε η AMD με 12+4 και ποιοτικους adaptors αλλα εμεινε στο παλιο; Γιατι δεν ζητας απο την Intel και την AMD τοσα χρονια, να βγαλουν ποιοτικα cpu/motherboards Pins που να μη σπανε/στραβωνουν αλλα συναιτιζεσαι με τις οδηγιες σωστης χρησης και το βαζεις προσεκτικα για να μην το κλαις; Οταν αγοραζεις ενα προιον οφειλεις να ακολουθησεις τις οδηγιες του κατασκευαστη,δεν κανεις τα δικα σου και μετα λες ¨επρεπει να ειχε adaptors απο Αδαμαντιο". Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece 1
itanium Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Το ειπα και πιο πανω αλλα δεν το καταλαβες μαλλον. Δεν σου ζηταει η Nvidia να παρεις νεο τροφοδοτικο,ετσι θα ειναι ΟΛΑ τα νεα τροφοδοτικα απο εδω και περα. Παμε σε ATX 3.0 τροφοδοτικα και αναγκαστηκα πρεπει να συμμορφωθουν και ολα τα νεα προιοντα. Οπως οι DDR3 δεν ταιριαζουν στις νεες μητρικες, οπως τα IDE καλωδια/drives δεν ταιριαζουν στις νεες μητρικες ετσι και τα GPU 8pin δεν θα ταιριαζουν με τα νεα τροφοδοτικα(θα εχει πχ μονο 2 για το CPU). Οποτε η Nvidia φροντησε να βγαλει ολες τις νεες καρτες της με το ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ καλωδιο και οχι με το ΠΑΛΙΟ. Δηλαδη σε λιγους μηνες δεν θα χρειαζονται αυτοι οι ανταπτορες,θα βαζεις τη καρτα με το 12+4 στο τροφοδοτικο. Το οτι η AMD μπορεσε να το κανει και να μεινει προσορινα στο παλιο για να αποφυγει αναλογα προβληματα, δεν θα μπορει να το κανει και αργοτερα γιατι θα πας εσυ να στησεις καινουριο build, θα αγορασεις καινουριο τροφοδοτικο και η 7900ΧΤΧ δεν θα μπορει να μπει γιατι δεν εχει το 12+4. Η Nvidia δεν ειχε καμια υποχρεωση να σου βαλει ανταπτορες,το εκανε για διευκολυνση και βρηκε το μπελα της. Θες να μεινεις σε παλιο τροφοδοτικο μεινε σε παλιο και παρε παλια καρτα. Αν θεωρεις οτι το προβλημα ειναι στη ποιοτητα του adaptor γιατι δεν βγηκε η AMD με 12+4 και ποιοτικους adaptors αλλα εμεινε στο παλιο; Γιατι δεν ζητας απο την Intel και την AMD τοσα χρονια, να βγαλουν ποιοτικα cpu/motherboards Pins που να μη σπανε/στραβωνουν αλλα συναιτιζεσαι με τις οδηγιες σωστης χρησης και το βαζεις προσεκτικα για να μην το κλαις; Οταν αγοραζεις ενα προιον οφειλεις να ακολουθησεις τις οδηγιες του κατασκευαστη,δεν κανεις τα δικα σου και μετα λες ¨επρεπει να ειχε adaptors απο Αδαμαντιο". Xάνεις απλά το χρόνο σου ότι και να γράφεις θα συνεχίσει να καταλαβαίνει ο καθένας ότι θέλει, στην πραγματικότητα το 90% των χρηστών το μόνο που μπορεί να κάνει σε ένα υπολογιστή είναι να τον ξεσκονίζει και να ανοίγει θέματα για το πως απλώνουν την πάστα, χωρίς υπόβαθρο και γνώση σχετικά με τον ηλεκτρισμό έχουν και άποψη... Μόλις αρχίσεις και γράφεις επιχειρήματα ακόμα και να καταλάβει κάποιος ότι γράφει βατράχια....εγωιστικά επιμένει... 1
itanium Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Εδω ο άνθρωπος με γνώσεις εξηγεί τα αυτονόητα σχετικά με το ανύπαρκτο θέμα όπου είναι 100% λάθος του χρήστη, ε δεν είναι και δύσκολο να τον βγάλουν άσχετο και αυτόν..... Φυσικά ο τύπος έχει υπομονη να ακούει *******, από τον κάθε ένα **********. 1
unrealtrooper Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχεις δίκιο ότι η τεχνολογία προχωράει και αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να πάρεις πιο καινούργια πράγματα. Φυσικά όλες οι εταιρίες και όλες τις κράζω εμμέσως πλην σαφώς σε υποχρεώνουν κάποια στιγμή να πάρεις καινούργια πράγματα αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό πολύ διότι όπως είπαμε η τεχνολογία προχωράει. Εγώ για παράδειγμα έχω ένα super flower 1200watt platinum με όλα τα καλούδια... Το οποίο είναι 2 ετών και όταν το αγόρασα σε προσφορά έκανε 250 ευρώ σε κανονική τιμή είχε 400,το οποίο δεν έχω κανένα λόγο να αλλάξω διότι ενεργειακά με καλύπτει.Καλώς λοιπόν η nvidia είπε...εντάξει φίλε μου πάρε αντάπτορα για να κάνεις τη δουλειά σου. Το πρόβλημα ήταν ότι τα καλώδια και αντάπτορες που βγήκαν Δεν ήταν ποιοτικά. Και εφόσον χρεώνεις τρία χιλιάρικα και 4 και δεν ξέρω εγώ πόσο για μία κάρτα είσαι υποχρεωμένος τα παρελκόμενα που θα βάλεις μέσα να είναι ποιοτικά. Τώρα θα μου πεις δεν ήταν υποχρεωμένη να σου βάλει αντάπτορα. Εκεί αρχίζουμε και μπαίνουμε μετά στη λογική της apple και της samsung σου πουλάω κινητό χωρίς φορτιστή. Και για να μην αρχίσετε να λέτε διάφορα είπα αρχίζουμε να μπαίνουμε στη λογική αυτή όχι μπαίνουμε. Ξαναλέω όταν παίρνεις ένα τόσο ακριβό προϊόν το να έχει μέσα δύο καλώδια που μπορεί να σου χρειαστούν δεν είναι τίποτα μπροστά στον κόσμο στις κάρτας. Όποια εταιρεία και να ήταν στη θέση της nvidia το ίδιο θα την έκραζα. Επίσης επειδή ανέφερα και το θέμα ότι η τεχνολογία προχωράει,το να βάζω πιο πολλά watt ώστε να έχω πιο υψηλή απόδοση δεν το λες και εξέλιξη της τεχνολογίας και αυτό πάει για όλες της εταιρείας. Η εξέλιξη είναι πραγματική όταν βγάζεις υψηλότερη απόδοση με τα ίδια watt. Και ξαναλέω αυτό πάει για όλες τις εταιρείες γιατί καί amd στα 400 watt έφτασε. Όλος ο κόσμος κλαίει για την ενεργειακή κρίση σου λένε μην κάνεις μπάνιο μην ανάβεις θερμοσίφωνα μη βάζεις σόμπα air condition αλλά οι εταιρείες αυτές σου λένε η κάρτα μου θα καίει όσο μία σόμπα στη χαμηλή της ρύθμιση. Seriously? Εδώ λέγανε ότι δεν θα φέρουν στην Ευρώπη τηλεοράσεις 8k επειδή καίνε πολύ ρεύμα σοβαρά μιλάμε τώρα? Ούτε η μία μεριά ούτε η άλλη είναι σωστή,αλλα τουλάχιστον κάπου στο ενδιάμεσο ίσως? Ακόμα και Ενεργειακή κρίση να μην είχαμε,αρχίζουμε και φτάνουμε σε μη αποδεκτά επίπεδα τουλάχιστον για εμένα. Εταιρείες προσπαθούν να πουλήσουν και στην ουσία να πάρουν τα λεφτάκια μας. Εμείς από την άλλη σαν καταναλωτές που ίσως έχουμε μαζέψει κάποια λεφτά ή κάποιος δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και θέλει να ξοδέψει ,δεν έχει σημασία,θέλει τα λεφτά του να πιάσουν τόπο άρα κοιτάς να πάρεις το πιο ποιοτικό μπορείς να πάρεις για τα λεφτά που δίνεις. Και όταν έχεις τέτοιου είδους περιστατικά καταλαβαίνεις ότι σε καμία περίπτωση ο καταναλωτής δεν θα μείνει ευχαριστημένος και αυτό είναι λάθος της οποιασδήποτε εταιρείας που κυκλοφορεί τέτοια προϊόντα. Και αναφέρομαι στα καλώδια και τους αντάπτορες η κάρτα δεν έχει πρόβλημα ή τουλάχιστον δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο ακόμα. Γιατί εδώ που τα λέμε Και εγώ ενδιαφέρομαι να πάρω κάποια κάρτα.Τώρα θα ναι της AMD θα είναι της nvidia?Θα δείξει..... Σε οποιαδήποτε περίπτωση τέτοια περιστατικά σε κάνουν να το ξανασκεφτείς. Όσον αφορά το βίντεο που ποστάρετε το έχω δει πολύ πιο πριν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση εδώ στο forum Και συμφωνώ εν μέρει ξαναλέω τα καλώδια δεν είναι δυνατόν να χαλάνε τόσο εύκολα. Δείτε λίγο linus λίγο gamers nexus. Και άλλους πολλούς που δεν θα αναφέρω τώρα. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από unrealtrooper
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, unrealtrooper είπε Έχεις δίκιο ότι η τεχνολογία προχωράει και αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να πάρεις πιο καινούργια πράγματα. Φυσικά όλες οι εταιρίες και όλες τις κράζω εμμέσως πλην σαφώς σε υποχρεώνουν κάποια στιγμή να πάρεις καινούργια πράγματα αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό πολύ διότι όπως είπαμε η τεχνολογία προχωράει. Εγώ για παράδειγμα έχω ένα super flower 1200watt platinum με όλα τα καλούδια... Το οποίο είναι 2 ετών το οποίο δεν έχω κανένα λόγο να αλλάξω διότι ενεργειακά με καλύπτει.Καλώς λοιπόν η nvidia είπε...εντάξει φίλε μου πάρε αντάπτορα για να κάνεις τη δουλειά σου. Το πρόβλημα ήταν ότι τα καλώδια και αντάπτορες που βγήκαν Δεν ήταν ποιοτικά. Και εφόσον χρεώνεις τρία χιλιάρικα και 4 και δεν ξέρω εγώ πόσο για μία κάρτα είσαι υποχρεωμένος τα παρελκόμενα που θα βάλεις μέσα να είναι ποιοτικά. Τώρα θα μου πεις δεν ήταν υποχρεωμένη να σου βάλει αντάπτορα. Εκεί αρχίζουμε και μπαίνουμε μετά στη λογική της apple και της samsung σου πουλάω κινητό χωρίς φορτιστή. Και για να μην αρχίσετε να λέτε διάφορα είπα αρχίζουμε να μπαίνουμε στη λογική αυτή όχι μπαίνουμε. Ξαναλέω όταν παίρνεις ένα τόσο ακριβό προϊόν το να έχει μέσα δύο καλώδια που μπορεί να σου χρειαστούν δεν είναι τίποτα μπροστά στον κόσμο στις κάρτας. Όποια εταιρεία και να ήταν στη θέση της nvidia το ίδιο θα την έκραζα. Επίσης επειδή ανέφερα και το θέμα ότι η τεχνολογία προχωράει,το να βάζω πιο πολλά watt ώστε να έχω πιο υψηλή απόδοση δεν το λες και εξέλιξη της τεχνολογίας και αυτό πάει για όλες της εταιρείας. Η εξέλιξη είναι πραγματική όταν βγάζεις υψηλότερη απόδοση με τα ίδια watt. Και ξαναλέω αυτό πάει για όλες τις εταιρείες γιατί καί amd στα 400 watt έφτασε. Όλος ο κόσμος κλαίει για την ενεργειακή κρίση σου λένε μην κάνεις μπάνιο μην ανάβεις θερμοσίφωνα μη βάζεις σόμπα air condition αλλά οι εταιρείες αυτές σου λένε η κάρτα μου θα καίει όσο μία σόμπα στη χαμηλή της ρύθμιση. Seriously? Εδώ λέγανε ότι δεν θα φέρουν στην Ευρώπη τηλεοράσεις 8k επειδή καίνε πολύ ρεύμα σοβαρά μιλάμε τώρα? Ούτε η μία μεριά ούτε η άλλη είναι σωστή,αλλα τουλάχιστον κάπου στο ενδιάμεσο ίσως? Ακόμα και Ενεργειακή κρίση να μην είχαμε,αρχίζουμε και φτάνουμε σε μη αποδεκτά επίπεδα τουλάχιστον για εμένα. Εταιρείες προσπαθούν να πουλήσουν και στην ουσία να πάρουν τα λεφτάκια μας. Εμείς από την άλλη σαν καταναλωτές που ίσως έχουμε μαζέψει κάποια λεφτά ή κάποιος δεν έχει οικονομικό πρόβλημα και θέλει να ξοδέψει ,δεν έχει σημασία,θέλει τα λεφτά του να πιάσουν τόπο άρα κοιτάς να πάρεις το πιο ποιοτικό μπορείς να πάρεις για τα λεφτά που δίνεις. Και όταν έχεις τέτοιου είδους περιστατικά καταλαβαίνεις ότι σε καμία περίπτωση ο καταναλωτής δεν θα μείνει ευχαριστημένος και αυτό είναι λάθος της οποιασδήποτε εταιρείας που κυκλοφορεί τέτοια προϊόντα. Και αναφέρομαι στα καλώδια και τους αντάπτορες η κάρτα δεν έχει πρόβλημα ή τουλάχιστον δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο ακόμα. Γιατί εδώ που τα λέμε Και εγώ ενδιαφέρομαι να πάρω κάποια κάρτα.Τώρα θα ναι της AMD θα είναι της nvidia?Θα δείξει..... Σε οποιαδήποτε περίπτωση τέτοια περιστατικά σε κάνουν να το ξανασκεφτείς. Όσον αφορά το βίντεο που ποστάρετε το έχω δει πολύ πιο πριν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση εδώ στο forum Και συμφωνώ εν μέρει ξαναλέω τα καλώδια δεν είναι δυνατόν να χαλάνε τόσο εύκολα. Δείτε λίγο linus λίγο gamers nexus. Και άλλους πολλούς που δεν θα αναφέρω τώρα. Το οτι εχεις το super flower 1200watt platinum εδω και 2 χρονια δεν εχει καμια σημασια. Δεν εχει σημασια ακομα και αν το πηρες σημερα το πρωι. Ο καθε ενας κανει τις επιλογες του ,η τεχνολογια προχωραει τα προτυπα αλλαζουν ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ακολουθεις. Αν θες λοιπον RTX 4000 πρεπει να παρεις νεο τροφοδοτικο με 12+4. Ο ανταπτορας ειναι μια προσορινη λυση ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕΙΣ τις οδηγιες συνδεσης. Προσορινη λυση ειναι και ο ανταπτορας Molex σε Sata,κανεις τη δουλεια σου αλλα μπορει να καταληξει σε ασχημα αποτελεσματα. Το οτι σε καλυπτει δεν ειναι απολυτο,με τις τελευταιες γενιες καρτες γραφικων(πριν τις 4000) τα power spikes πανε στο θεο. Μπορει να εχεις 1200w και με μια 3090 ti που ειναι 450w , να βαρας power spikes 1000w+system 300w=1300w και να σου κλεινει το συστημα γιατι δεν μπορει να το διαχειριστει. Δεν ειναι οπως πριν 3-4 χρονια που ελεγες το συστημα θελει 300w η gpu θελει 300w συνολο 600w ε με ενα 650-750w ειμαι μια χαρα. Τωρα μονο τα power spikes μπορει να ειναι τριπλασια απο τo ΤDP της. Εφοσον παρακολουθεις Gamer Nexus θα επρεπε να το ειχες δει γιατι εχει κανει αναλυτικο video για τα power spikes για το πως τα τροφοδοτικα που νομιζεις οτι σε "καλυπτουν" τελικα δεν σε καλυπτουν σε μερικες περιπτωσεις. Τα νεα τροφοδοτικα εκτος απο το 12+4 ειναι καλυτερα στη διαχειριση των power spikes. Αν εχεις ενα 1200w "παλιο" και ενα 1200w ΑΤΧ 3.0 το πρωτο μπορει να κλεισει απο power spikes γιατι αντεχει εως το 100% (1100-1200w) ενω το 2ο δεν θα κλεισει με την ιδια GPU και τα ιδια power spikes γιατι αντεχει εως το 200% (2400w) για μερικα ms . Ο Aρης απο hardware Busters μπορει να μην εχει τη φημη του Gamer Nexus αλλα εχει αντιστοιχες για να μη πω καλυτερες γνωσεις πανω στο θεμα. Aν δεις στα τροφοδοτικα εκτος απο το Gold Plus καποια εχουν και πιστοποιηση Cybernetics. https://www.cybenetics.com/ Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece
unrealtrooper Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Ναι φίλε μου το γνωρίζω το θέμα με τα spikes όπως και ότι δεν είναι καινούριο θέμα απλά οι παλιές κάρτες ακόμα και με τα spikes δεν έφταναν σε σημείο που να σβήνουν το σύστημα. Εγώ θα περιμένω λιγάκι να δω τις κάρτες και της AMD. Αν τελικά ψωνίζω από nvidia,θα δω αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με κάποιο πιο ποιοτικό αντάπτορα ή καλώδιο που ίσως βγει στο μέλλον ώσπου να αποφασίσω δηλαδή από που θα ψωνίσω. Τροφοδοτικό θα αλλάξω αν είναι απολύτως αναγκαίο. Όσο για τον κόλπο με τά molex δεν θα το έκανα ποτέ. Όπως και να χει η nvidia με το κάνει δήλωση ότι θα αποζημιώσει όσους έπαθαν ζημιά στην ουσία παραδέχεται το λάθος της. Σε κάθε περίπτωση όπως σου είπα θα περιμένω λίγο να δω και τις κάρτες της AMD και να δω και την τιμολόγηση. Προφανώς αν θα πάρω καινούργια κάρτα θα χρειαστεί να αλλάξω RAM και motherboard... Είχα πάρει επίτηδες ένα τεράστιο cougar panzer και τώρα σκέφτομαι θα χωράει μέσα η καινούργια κάρτα? Για όνομα πια....
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, unrealtrooper είπε Ναι φίλε μου το γνωρίζω το θέμα με τα spikes όπως και ότι δεν είναι καινούριο θέμα απλά οι παλιές κάρτες ακόμα και με τα spikes δεν έφταναν σε σημείο που να σβήνουν το σύστημα. Εγώ θα περιμένω λιγάκι να δω τις κάρτες και της AMD. Αν τελικά ψωνίζω από nvidia,θα δω αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με κάποιο πιο ποιοτικό αντάπτορα ή καλώδιο που ίσως βγει στο μέλλον ώσπου να αποφασίσω δηλαδή από που θα ψωνίσω. Τροφοδοτικό θα αλλάξω αν είναι απολύτως αναγκαίο. Όσο για τον κόλπο με τά molex δεν θα το έκανα ποτέ. Όπως και να χει η nvidia με το κάνει δήλωση ότι θα αποζημιώσει όσους έπαθαν ζημιά στην ουσία παραδέχεται το λάθος της. Σε κάθε περίπτωση όπως σου είπα θα περιμένω λίγο να δω και τις κάρτες της AMD και να δω και την τιμολόγηση. Προφανώς αν θα πάρω καινούργια κάρτα θα χρειαστεί να αλλάξω RAM και motherboard... Είχα πάρει επίτηδες ένα τεράστιο cougar panzer και τώρα σκέφτομαι θα χωράει μέσα η καινούργια κάρτα? Για όνομα πια.... https://store.cablemod.com/product/cablemod-pro-modflex-12vhpwr-pci-e-cable-extension/ https://store.cablemod.com/12vhpwr-angled-adapter/ Yπαρχει και καλωδιο(οχι adaptor η extension) που παει απο το τροφοδοτικο(4x8pin) στη GPU(12vhpwr). Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2022 από BlurayMoviesGreece
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα