Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, ψαχνω να αγορασω εξυπνο θερμοστατη για να μπορω να τον προγραμματισω και να τον ελεγχω μεσω Home Assistant.

Αρχικα εχω απορια για την ηλεκτρολογικη εγκατασταση η οποια θα επηρεασει και την επιλογη του θερμοστατη. Εχω λεβητα αεριου Ariston Genus One.

Απο τον λεβητα ερχονται 3 καλωδια στον υπαρχοντα θερμοστατη, ο οποιος λειτουργει με AAA μπαταριες, ενα μαυρο, ενα γκρι και ενα κιτρινο (αν παιζουν ρολο τα χρωματα).

Το μαυρο και το γκρι κουμπωνουν πανω στον θερμοστατη και μετρησα 23.1V DC μεταξυ τους αφου αφαιρεσα τον θερμοστατη. Το κιτρινο μαλλον ειναι στον αερα.

Μπορω να τροφοδοτησω τον νεο θερμοστατη με την υπαρχουσα καλωδιωση ή θα πρεπει να τραβηξω καλωδια?

Και ποιον θερμοστατη προτεινετε σε καθε περιπτωση για Home Assistant? Θα προτιμουσα local control αντι για cloud.

Δημοσ.

Καλησπερα! 

Να τον τροφοδοτησεις απο αυτα τα καλωδια,οχι,δεν μπορεις,αυτα ειναι μονο για να δωσουν την εντολη στο λεβητα ,θα πρεπει να του δωσεις παροχη απο καπου εκει κοντα,καμια πριζα,κανα διακοπτη που τυνχανει να περνα και ουδετερος απο μεσα.. 

Στα του θερμοστατη.. περιμενω εναν τετοιο να μου ερθει, αναφερει οτι δουλευει με smart life οποτε φανταζομαι θα μπορεσεις να το δουλεψεις με ΗΑ. 

Περισσοτερα νεα οταν ερθει..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...