tasanton Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Λοιπόν, θα ήθελα γνώμες για το παρακάτω: Λόγω μυοσκελετικών θεμάτων, ο γιατρός μου συνέστησε να αποχωριστώ σιγά- σιγά το scooter μου (οδηγώ εδώ και 8 χρόνια). Και αν θέλω δίτροχο, να ψάξω για μηχανή που γενικώς έχει καλύτερες αναρτήσεις. Αρχίζω λοιπόν το ψάξιμο για κάτι αντίστοιχο ενός 300cc scooter σε δύναμη (30HP) και σε τιμές (μέχρι 6-7000). Καινούργια. Έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο που επιβεβαιωμένα είναι "χαλί" στους φανταστικούς ελληνικούς δρόμους; Υ.Γ. Πρέπει να μάθω και να οδηγώ μηχανή (ταχύτητες-συμπλέκτης).
greekfragma Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 δεν υπάρχει τέτοια μηχανή και κανονικά ο γιατρός σου θα σου είπε να αποχωριστείς γενικά τα δίτροχα. αν μιλάμε ειδικά για θέματα με σπονδύλους και δισκοπάθειες ή παρεμφερή θα πρέπει να κόψεις το δίτροχο τελείως. αν παρόλαυτά θες να ρισκάρεις να χειροτερέψεις την υγεία σου θα βρείς μια ψηλή με μεγάλες ρόδες και μεγάλες αναρτήσεις. π.χ. https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/324095267-kawasaki-versys-x-300-abs https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/326888125-kawasaki-versys-x-300-abs το 300άρι versys είναι μακράν το φιλικότερο και πιο άνετο για την κατάσταση που περιγράφεις. 1 1
tasanton Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Ναι ο γιατρός περίπου αυτό υπονόησε, να το χρησιμοποιώ τα σαββατοκύριακα μόνο Διάβασα επίσης και για τα KLX 250, άνετα, ελαφριά, λιτά και φθηνά. Ισχύει;
greekfragma Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι ισχύει για το KLX250 αλλά με τρακτερωτό λάστιχο και όχι σα του 300Χ. Επίσης πιο αδύναμος μονοκύλινδρος κινητήρας Το αποτέλεσμα είναι μηχανή με περισσότερους κραδασμούς. και κραδασμοί είναι το χειρότερο για τη κατάστασή σου. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από greekfragma
SOCRATIS1000 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 ψαχνεις για ορθια θεση οδηγησης με λιγα λογια Γιατι ψαχνεις μεχρι 30hp?Α2 διπλωμα εχεις?Μπορεις να πααρεις κατι πχ με 60,δεν ειναι πολλα ,οσο πατας παει Οταν ειχα α2 μεχρι να βγαλω απεριοριστο θυμαμαι οτι μπορουσα xt660x [παρα πολυ κραδασμοι ,δεν κανει για εσενα αν και μεσα στην πολη ειναι τρομερο μηχανακι]και ενα Ψ αποτι θυμαμαι https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327724333-honda-cbx-500
Black Demis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) αυτό που ψάχνεις ειναι τα τέρατα touring που ξεφευγουν κατα πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ απο 300cc και κατά πολυυυυυυυυυυ από τιμές τον 300 cc είχε και φιλος tmax λόγο ενός αυτοανωσου του ειπαν τέλος μηχανές εκτός και αν θέλεις κάτι με όρθια θέση οδήγησης και αναρτήσεις "μαγικες".......... έψαχνε έψαχνε δοκίμαζε πηρε καποια φάση cb 500x τπτ παλι ζόρια πήρe το nc750 ουτε εκει, πηγε μετα στο cfmoto 800mt κάτι έγινε εκεί αλλά πάλι στο ταξίδι μετα από καμία ωρα πόνος κατέληξε στο gs.......... κουστσα στραβα έδωσε αυτα που έδωσε (νομίζω 27,000) τώρα κλαίει γιατι μέσα στην πόλη ειναι αδύνατη η χρήση του....... και ειναι με οασθ 🤣 Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2022 από Black Demis
basilis_k6 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 παρε οποιο θες και βαλε ενα κορυφαιο αμορτισερ. ελατηριο στα κιλα σου και revalving. ακομα και το versys 300 μπορει να γινει αψογο.
tasanton Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Σας Ευχαριστω όλους. Καταρχας για το φίλο που είπε για τη σέλα, ναι έχω βάλει και ναι από το moto OK !! Δυστυχώς το πρόβλημα μου ξεπερνά αυτή τη λύση. επίσης έχω δίπλωμα Α2 και δεν έχω σκοπό τώρα να αναβαθμιστώ. Βέβαια κάποια μαθήματα θα κάνω ούτως η άλλως. τελος θέλω κάτι έτοιμο, να μην χρειαστεί να ψάχνω για αμορτισέρ, ελατήρια και ρυθμίσεις. Αρκετά το έψαξα για σκούτερ (και τελικά δεν γίνονται θαύματα). Θα δω τα διαφορα μοντέλα που αναφέρετε.
katsapoli Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Φίλε Μ τι ακριβώς πρόβλημα έχεις π δεν σ αφήνει να οδηγάς? Σε ρωτάω γτ άμα όντως είναι πολύ σοβαρό ίσως να χρειαστεί να μην οδηγάς οτιδήποτε είναι δίκλυκο
tasanton Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Έχω θέμα με μέση (δισκοκήλη), αυχένα και ώμους. Χρόνια περίπτωση...
lalalaxi Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχω ασθενείς που τους ενοχλεί ακόμα και το αμάξι... δυστυχώς οι καταπονήσεις που περνάνε στην ΣΣ απο την μηχανή ειναι πολλές, κάθε λακούβα, κάθε ανωμαλία του δρόμου. Αν δεν σε βόλεψε η ανατομική σέλα την ξεχνάς την μηχανή.. Αν βάλεις πολύ μαλακές αναρτήσεις μετα δεν θα λειτουργεί σωστά η μηχανή.. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2022 από lalalaxi
thanasisxask Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 22 ώρες πριν, Black Demis είπε κατέληξε στο gs.......... κουστσα στραβα έδωσε αυτα που έδωσε (νομίζω 27,000) τώρα κλαίει γιατι μέσα στην πόλη ειναι αδύνατη η χρήση του....... και ειναι με οασθ Για ποιόν λόγο; @tasanton δοκίμασε να οδηγήσεις κάποια bmw gs (650 750, 800)
Black Demis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Για ποιόν λόγο; @tasanton δοκίμασε να οδηγήσεις κάποια bmw gs (650 750, 800) δωκιμασε την f750 gs του 20 που ειχε βρει σε καλη τιμή (10κ) αλλά μου λέει άρχισε πάλι να μουδιάζει η μέση με το που βγήκα περιφερειακο κλπ λεω φτάνει πολλά πειράματα έκανες πάρε αυτό που δεν συμπαθώ μια (το μεγαλο) τουλαχιστον κει για μενα ηταν καλα δοκίμασε και βλέπεις αφου σε βολεψε σε μεγαλο βαθμο το cfmoto 800 στο μεγαλο gs λογικά είσαι καλά με κατάλληλες ρυθμίσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα