Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια Z790 AORUS elite, 

Παρόλο που διαθέτει 6 sata, για κάποιο λόγο δεν μπορεί να δει παραπάνω από 4 ssd, 

Υπάρχει κάποιος περιορισμός που μου διαφεύγει? 

Οι ssd λειτουργούν κανονικά όλοι σε παλαιότερο σύστημα και σε αυτό αλλά μόνο τετράδες δεν έχει καεί κάποιος τους τσέκαρα

Επίσης από τις 4  m2 που διαθέτει η μητρική ο ένας του επεξεργαστή και ένας ακόμη από τους 3 άλλους χρησιμοποιούνται, αν έχει κάποια σημασία αυτο

• Λύση
Δημοσ.

Αν διαβασεις το manual της μητρικης θα σου λυθει η απορια. Ισως και να εχει και καποιο sticker στη περιοχη των sata που αναφερει υπο ποιες προυποθεσεις δουλευουν και τα 6 

image.png.2c5589a67eb549ebb1fc45579ab2fa83.png

Δημοσ.

Έπρεπε να το κατεβάσω από ότι φαίνεται το manual 🤣, δεν υπήρχε στη συσκευασία, οπότε με τους m2 μπομπονελα οι sata 🤣 βοήθεια μου 🤣

Ευχαριστώ πολύ που το έψαξες

Επίσης να αναφέρω αν κάποιος ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη 

Μνήμες 6400, cl32 μόνο μετά το τελευταίο bios δούλεψαν, παρότι ο κατασκευαστής έλεγε ότι υποστηρίζονταν, το συγκεκριμένο μοντέλο.... 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

🤣 ευχαριστώ φίλε μου δεν έδωσα σημασία κατά την αγορά είδα ότι έχει 6 sata και μου έκανε, ε περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοιος περιορισμός, αλλά δε πειράζει μπορώ να προσθέσω άλλους 2 m2 

Ελπίζω να μη κόβει από τη κάρτα γραφικών μετά 🤣 

Δε θα γίνει άμεσα οι ssd ήταν 250αριδες παλιοί μόνο τα αρχεία ήθελα και τα πήρα οπότε όλα καλά 

Επεξ/σία από Mr Aris
  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Mr Aris είπε

🤣 ευχαριστώ φίλε μου δεν έδωσα σημασία κατά την αγορά είδα ότι έχει 6 sata και μου έκανε, ε περίμενα ότι θα υπήρχε τέτοιος περιορισμός, αλλά δε πειράζει μπορώ να προσθέσω άλλους 2 m2 

Ελπίζω να μη κόβει από τη κάρτα γραφικών μετά 🤣 

Δε θα γίνει άμεσα οι ssd ήταν 250αριδες παλιοί μόνο τα αρχεία ήθελα και τα πήρα οπότε όλα καλά 

Ειναι πολύ κοινό setup η μοιρασιά ενός M2 με 2 από τα SATA, νομίζω στα board που πλασάρονται ως creator π.χ της Asus σε εκείνα δίνουν περισσότερο βάση στην συνδεσιμότητα και στα storage options 

Δημοσ.

400e motherboard και να παιρνει οσους δισκους παιρνει μια φθηνη μητρικη των 60ε παλαιοτερης γενιας...

μην αγοραζετε ρε παιδια δε βλεπετε που το πανε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, dsi44 said:

400e motherboard και να παιρνει οσους δισκους παιρνει μια φθηνη μητρικη των 60ε παλαιοτερης γενιας...

Επίσης παίρνει όσους επεξεργαστές παίρνει και η φθηνότερη, έναν! Νομίζω υπάρχουν λόγοι να αγοράσει κάποιος μια ακριβότερη μητρική έναντι μιας των 60€, δεν είναι απαραίτητο να είναι σε ΟΛΑ καλύτερη από μια φθηνότερη.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dsi44 είπε

μην αγοραζετε ρε παιδια δε βλεπετε που το πανε.

Αλλάζω hardware κάθε... Αρκετά χρόνια ή αν κάτι πεθάνει πριν την ώρα του 🤣🤣 

Η προηγούμενη μητρική μου ήταν μια Asus maximus  formula vii,  είναι 8 - 9 χρονών, αλλά παρότι ήταν από τα κορυφαία μοντέλα της εποχής την είχα  πληρώσει 70€ λιγότερα σε σχέση με τη καινούργια.... 

Ήταν το μόνο πράγμα από όλο το pc που ένιωσα ότι πραγματικά με γ@μησ@νε 🤣🤣🤣 κι ας μην ήταν ούτε κατά διάνοια το πιο ακριβό κομμάτι του pc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...