Προς το περιεχόμενο

Windows 11 Back up

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω 2 pc για δουλειές γραφείου που έχω πολλά προγράμματα κ συχνά κάτι χαλάει κ κάνουμε όλο φορματ. 

Με ποιο πρόγραμμα θα μπορούσα να πάρω ένα backup με το που κάνω φορματ ώστε να το επαναφέρω όταν χρειάζεται; το πρόγραμμα των Windows κάνει ή υπάρχει κάποιο καλύτερο; ευχαριστώ 

Δημοσ.

Εγώ κρατάω ένα image σε εξωτερικό δίσκο, αφού το έχω στήσει όπως το θέλω, με το acronis (χρησιμοποιώ το 2015 σε bootable iso σε στικάκι με το ventoy) και η επαναφορά γίνεται σε 10-15 λεπτά.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις αν τα 2 pc είναι όμοια σε hardware και προγράμματα είναι, αφού στήσεις το ένα pc όπως το θέλεις με τις ενημερώσεις και τα πάντα, να κάνεις ένα sysprep /generalize /oobe /shutdown και όταν τερματίσει να μπουτάρεις με όποιο πρόγραμμα imaging θέλεις και να πάρεις ένα image από τον δίσκο. Αυτό το image μπορείς να το επαναφέρεις και στα δύο pc, απλά θα ρυθμίσεις τις ip τους αν χρησιμοποιείτε static ip στα pc. Επίσης, το image μπορείς να το επαναφέρεις σε οποιοδήποτε pc βάλεις στο γραφείο γιατί με το sysprep θα είναι hardware indepedent που σημαίνει ότι το hardware θα ρυθμιστεί από την αρχή, σαν καινούργια εγκατάσταση. Βασικά είναι παρόμοια διαδικασία με αυτήν που κάνουν οι κατασκευαστές λάπτοπ για να κάνουν deploy ένα image σε πολλά λάπτοπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...