Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

LOL

Βρωμάει απάτη πριν τα αποδυτήρια, απορώ που το ρωτάς κιόλας. Μακριά. 

Είτε με τίποτα Νιγηριανους πρίγκιπες μιλάς μέσω translator είτε αυτόματα nbot που στέλνουν μηνύματα σε 1000 άτομα και περιμένουν τον έναν να την πατήσει. 

Δημοσ.

εμένα η απορία μου δεν είναι τι ακριβώς έχουν σκαρφιστεί για να προχωρήσει η απάτη (δε το συζητάμε καν αν είναι απάτη). Απορώ ποιοι την πατάνε με κάτι τέτοια.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Bitbit είπε

εμένα η απορία μου δεν είναι τι ακριβώς έχουν σκαρφιστεί για να προχωρήσει η απάτη (δε το συζητάμε καν αν είναι απάτη). Απορώ ποιοι την πατάνε με κάτι τέτοια.

Αλλοι δινουν τηλεφωνικα σε αγνωστους τα στοιχεια εισοδου στο λογ/σμο τους, οπως προσφατα εκανε ενας γνωστος μαγαζατορας. Τη πατανε πολλοι, συνεπως.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Bitbit είπε

Έχει θύματα εκεί έξω ένα σωρό. Οι πιο γελοίοι δε, είναι αυτοί που βγαίνουν και στις τηλεοράσεις να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τους χάκερς και το κράτος που δεν τους προστατεύει. Και από κοντά και δικηγόροι.....🤣

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελευταία πολλοί ξένοι (άγγλοι γάλλοι πορτογάλοι, που λέει και ο καραγκιόζης) ψάχνουν το ελληνικό marketplace για..."αγορές". Κάτι τους τραβάει σε μας :P

Κατά σειρά συμβάντων πάντως, τουλάχιστον όπως τα πετυχαίνω εγώ, πιο ενοχλητικά ταξινομώ:

1. "Είναι διαθέσιμο;" Μακράν ότι πιο σπασα....κο για μένα. Και από κοντά το να σε ρωτάνε για πράγματα που ήδη έχεις γράψει στην περιγραφή ή φαίνονται στις φωτογραφίες
  2. Οι αλλοδαποί που ανέφερα παραπάνω και που φυσικά είναι ξεκάθαρα μούφα
  3. Το τελευταίο "φρούτο" που μπαίνουν στην αγγελία για να σου πασάρουν δάνεια "με ευνοϊκούς όρους"
Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/11/2022 στις 6:42 ΜΜ, nkoumo είπε

1) απαντάνε αμέσως θετικά χωρίς να ρωτήσουν τίποτα για το προϊον , Ουτε να ρωτησουν σε τι κατάσταση βρίσκεται , ουτε να ριξω την τιμή ούτε τίποτε.

Ολα αυτά δεν ειναι φυσιολογικά.

2) Η απάντηση έρχεται αστραπιαία

3) Το κειμενό τους μου φαινεται μεταφρασμένο και copy paste.

4) To κοστος μεταφορας του προιοντος μεσω courier που ισχυρίζονται οτι θα το παραλάβει είναι σίγουρα παραπάνω από την τιμή που το πουλάω αλλά δεν τους ενδιαφέρει!

5) Υποπτη κίνηση οτι δηθεν θα ερθει κάποιος να μου δωσουν φάκελο με τα χρήματα.

6) Εχουν ξένο όνομα

7) Μου ετυχαν 2 περιπτώσεις με παρόμοιο διάλογο

😎 Το θέλουν αμέσως τώρα, σήμερα ! Μαλιστα σε μια περιπτωση ήταν Σαββατο απόγευμα και δήθεν θα ερχόταν η FEDEX απο το σπιτι με τα χρηματα στο χερι

Σύμφωνα με αυτά που παραθέτεις απο πάνω, το πιο περιττό πράγμα που είδα σήμερα ήταν το ερωτηματικό στο τίτλο του ποστ σου. Φυσικά και είναι απάτη.

Spoiler

Το πρόβλημα δεν είναι η απάτη και οτι το έγραψες εδώ (καλά έκανες).Το πρόβλημα είναι οτι για να το κάνουν ακόμα, μετά από τόσες περιπτώσεις σε νέες κομπίνες, ο κόσμος δεν έχει "ξυπνήσει" ακόμα και συνεχίζει να την πατάει.

Είχα 2 προσωπικές περιπτώσεις σε νέους ανθρώπους, που έχουν καλή σχέση με τεχνολογία κλπ (Θέλω να πώ, οτι δεν έγινε σε τίποτα ηλικιωμένους που δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα για σύγχρονες κομπίνες):

1. Ενός συγγενή που του έφαγαν 200€ με λεφτά στο λεπτό (πριν γίνει η ταυτοποίηση με qr code)
  2. και έναν φίλο που είδε μια αγγελία σφραγισμένο Iphone 14 pro max στα 700€ και χωρίς να πονηρευτεί οτι κάτι βρωμάει, του έστειλε λεφτά με western union. ME WESTERN UNION. Με παίρνει τηλ. μετά από 5 μέρες και μου λέει για να μου πει τι έχει κάνει, και οτι δεν του έχει έρθει ακόμα το δέμα και ο πωλητής έχει το τηλέφωνό του κλειστό. Οπότε με ρώτησε αν πιστεύω οτι πρόκειται για απάτη και να έχασε τα λεφτά του. Τι του απαντάς???

Υ.Γ. Παντού ακούμε και διαβάζουμε (Από email, τράπεζες, φίλους, συγγενείς, διαφημίσεις), ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ που σας έχουν έρθει με sms, email κλπ. Βάλτε χειροκίνητα το url κλπ.

Βάζω μια μέρα την μάνα μου κάτω και της εξηγώ πως δουλεύει το fishing, μερικές απάτες κλπ. Της τονίζω "μην πατάς ΠΟΤΕ σε σύνδεσμους που έχουν έρθει. ΠΟΤΕ". Ενταξει μου λέει το κατάλαβα, μην ανησυχείς. Μετά από 10 μέρες, σε ένα site που έχω (δεν έχει σημασία), έφτιαξα ένα test controller με ένα μεγάλο string για παράμετρο (που δεν μπορεί να προβλεφθεί) ώστε όταν πατήσει κάποιος αυτό το μακρυνάρι url να μου έρθει report. Επίσης στο report έβαλα και ένα agent, για να είμαι σίγουρος οτί πατήθηκε από την συσκευή της. Μετά πέρασα το url από tinyurl να το μικρύνω και από έναν πάροχο bulk sms που έχω σύνδρομη, εβαλα σαν αποστολέα "Prosoxi" και κείμενο "Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ" και από κάτω το tinyurl. Ε λοιπόν σε 5 λεπτά το πάτησε. Και μάλιστα επειδή δεν έκανε κάτι το controller, το ξαναπάτησε 2 και 3 φορές. Τι να της πω μετά????

Επεξ/σία από sinikos
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Bitbit είπε

Απο κορόιδα άλλο τίποτα.

Δημοσ.

Είχα προχωρήσει μια φορά σε επικοινωνία για αυτά τα δάνεια που λένε σε διάφορες αγγελίες στο fb από 10.000€ μέχρι 10.000.000€. Φυσικά όχι για να πάρω, ακόμα και ενας ανίδεος ξέρει οτί είναι απάτη. Απλά δεν μπορούσα να καταλάβω, αφού σου δίνουν και καλά κάτι, πως σου παίρνουν χρήματα. Και τελικά τους είπα οτι θέλω το μέγιστο ποσό 10.000.000€ να δω τι θα μου απαντήσουν. Και τότε μου είπαν οτι πρέπει να καταθέσω πρώτα 1500€ για έξοδα φακέλου. Οπότε μου λύθηκε η απορία, πως τα παίρνουν. Άρα έτσι θα δουλεύουν και οι ετοιμοθάνατες στην Γαλλία που έχουν αμύθητη περιουσία και θέλουν να την χαρίσουν σε εμένα, επειδή είδαν οτί είμαι ένα καλό άτομο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, nkoumo είπε

Γεια σας

Εχω βάλει κάποιες αγγελίες στo FB (ηχεία, ενισχυτής) και η εφοσον με ρωτάνε αν ειναι διαθέσιμο και απαντήσω ναι απαντάνε αμέσως οτι συμφωνούνε, θα στειλουν courier σπίτι

με φάκελο με τα χρήματα και να του δώσω τα στοιχεία μου. Το περίεργο σε ολα αυτά ειναι:

1) απαντάνε αμέσως θετικά χωρίς να ρωτήσουν τίποτα για το προϊον , Ουτε να ρωτησουν σε τι κατάσταση βρίσκεται , ουτε να ριξω την τιμή ούτε τίποτε.

Ολα αυτά δεν ειναι φυσιολογικά.

2) Η απάντηση έρχεται αστραπιαία

3) Το κειμενό τους μου φαινεται μεταφρασμένο και copy paste.

4) To κοστος μεταφορας του προιοντος μεσω courier που ισχυρίζονται οτι θα το παραλάβει είναι σίγουρα παραπάνω από την τιμή που το πουλάω αλλά δεν τους ενδιαφέρει!

5) Υποπτη κίνηση οτι δηθεν θα ερθει κάποιος να μου δωσουν φάκελο με τα χρήματα.

6) Εχουν ξένο όνομα

7) Μου ετυχαν 2 περιπτώσεις με παρόμοιο διάλογο

8 . Το θέλουν αμέσως τώρα, σήμερα ! Μαλιστα σε μια περιπτωση ήταν Σαββατο απόγευμα και δήθεν θα ερχόταν η FEDEX απο το σπιτι με τα χρηματα στο χερι

Τι σοϊ κομπινα ειναι αυτή ? Που ειναι το κολπο και η απατη?  Σας εχει συμβεί αυτό?

Σας επισυνάπτω απόσπαμα διαλόγου:

2η περίπτωση

θα του έκλεινα ραντεβού έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μου και θα τον περίμενα με τα πράγματα στο αυτοκίνητο,

αν ήταν οκ του τα έδινα και θα έπαιρνα τα λεφτά αν όχι φώναζα και τον μπαγλάρωναν ,

*αν και συμφωνώ με κάποιους ότι θα σου έλεγαν ότι δεν γίνεται σε φάκελο και μέσω Link ψαρέματος να τους έβαζες τα λεφτά και μετά θα έπεφτε κλάμα .

10 ώρες πριν, Bitbit είπε

αυτοί που επί 100 χρόνια ψηφίζουν με την ελπίδα ότι θα ξεχρεώσουν .

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ.
15 ώρες πριν, korakios είπε

δεν έχει σχέση με πληρωμή μέσω "κούριερ" αυτό

Ποτέ δεν θα γίνει καμία πληρωμή μέ κούριερ. Θα σου ζητήσουν τα λεφτά της "ασφάλειας" συνήθως μέσω gift cards, και δεν τα τους ξαναδείς.

Δεν σκοπεύει κανείς να έρθει στο σπίτι σου και να υποδυθεί τον κούριερ για να σε κοροϊδεύει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Skrobo είπε

Ποτέ δεν θα γίνει καμία πληρωμή μέ κούριερ.

καλά αυτό εννοείται

3 ώρες πριν, Skrobo είπε

Θα σου ζητήσουν τα λεφτά της "ασφάλειας" συνήθως μέσω gift cards,

πως το κολλάνε ακριβώς ?

4 ώρες πριν, haris_216 είπε

"Είναι διαθέσιμο;" Μακράν ότι πιο σπασα....κο για μένα.

αυτό είναι αυτοματοποιημένο μιας και είναι επιλογή να το στείλεις μέσω fb

συνήθως ακολουθεί αν είναι διαθέσιμο και ποια η τελική τιμή (ή προσθέτουν και ποια η κατάσταση) του προϊόντος

εσύ αν στείλεις δεν είναι διαθέσιμο , εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ , διαλυμένο και δε λειτουργεί θα συνεχίσει (bot)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

πως το κολλάνε ακριβώς ?

Στον τροπο για να πληρώσεις την ασφάλεια στις ζητανε, ειτε αμεσα οι ίδιοι είτε στο email που τους έδωσες μέσο της "Courier". Aν ειναι πιο tech savvy εχουν phishing link απο την τραπεζα, που φυσικά θελει πολυ παραπάνω δουλεια και γνώσεις, αρα παραμένει εντόπιο scam (o Πακιστανός που μιλάει με googletranslate δεν ξέρει τι είναι η alphabank ή το πως μοιάζει το site της, και σιγα να μην ασχοληθεί να κάνει τέτοιες προεργασίες οταν στοχεύει σε άτομα απο όλο τον κόσμο)

Μερικά παραδείγματα: Εναδυοκαι ενα που ζηταει με την μια giftcard.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, haris_216 είπε

Τελευταία πολλοί ξένοι (άγγλοι γάλλοι πορτογάλοι, που λέει και ο καραγκιόζης) ψάχνουν το ελληνικό marketplace για..."αγορές". Κάτι τους τραβάει σε μας :P

Κατά σειρά συμβάντων πάντως, τουλάχιστον όπως τα πετυχαίνω εγώ, πιο ενοχλητικά ταξινομώ:

1. "Είναι διαθέσιμο;" Μακράν ότι πιο σπασα....κο για μένα. Και από κοντά το να σε ρωτάνε για πράγματα που ήδη έχεις γράψει στην περιγραφή ή φαίνονται στις φωτογραφίες
  2. Οι αλλοδαποί που ανέφερα παραπάνω και που φυσικά είναι ξεκάθαρα μούφα
  3. Το τελευταίο "φρούτο" που μπαίνουν στην αγγελία για να σου πασάρουν δάνεια "με ευνοϊκούς όρους"

Και σε εμένα με ρωτάνε αν είναι διαθέσιμο. Πρόσφατα με ρώτησε κάποιος για ένα αερόθερμο, αλλά τελικά του πούλησα ένα αερόθερμο και όλα οκ με αυτόν. Μάλλον παίζει σε πολλά sites να πουλάνε κάτι και να μην αποσύρουν τις αγγελίες άμεσα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...