nkoumo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Γεια σας Εχω βάλει κάποιες αγγελίες στo FB (ηχεία, ενισχυτής) και η εφοσον με ρωτάνε αν ειναι διαθέσιμο και απαντήσω ναι απαντάνε αμέσως οτι συμφωνούνε, θα στειλουν courier σπίτι με φάκελο με τα χρήματα και να του δώσω τα στοιχεία μου. Το περίεργο σε ολα αυτά ειναι: 1) απαντάνε αμέσως θετικά χωρίς να ρωτήσουν τίποτα για το προϊον , Ουτε να ρωτησουν σε τι κατάσταση βρίσκεται , ουτε να ριξω την τιμή ούτε τίποτε. Ολα αυτά δεν ειναι φυσιολογικά. 2) Η απάντηση έρχεται αστραπιαία 3) Το κειμενό τους μου φαινεται μεταφρασμένο και copy paste. 4) To κοστος μεταφορας του προιοντος μεσω courier που ισχυρίζονται οτι θα το παραλάβει είναι σίγουρα παραπάνω από την τιμή που το πουλάω αλλά δεν τους ενδιαφέρει! 5) Υποπτη κίνηση οτι δηθεν θα ερθει κάποιος να μου δωσουν φάκελο με τα χρήματα. 6) Εχουν ξένο όνομα 7) Μου ετυχαν 2 περιπτώσεις με παρόμοιο διάλογο 8 . Το θέλουν αμέσως τώρα, σήμερα ! Μαλιστα σε μια περιπτωση ήταν Σαββατο απόγευμα και δήθεν θα ερχόταν η FEDEX απο το σπιτι με τα χρηματα στο χερι Τι σοϊ κομπινα ειναι αυτή ? Που ειναι το κολπο και η απατη? Σας εχει συμβεί αυτό? Σας επισυνάπτω απόσπαμα διαλόγου: Αναφορά σε κείμενο "Solo Robo Γεια σας Nick, είναι ακόμα διαθέσιμο; Σήμερα στις 6:10 μ.μ. 6:10 μ.μ. Στείλατε Καλησπέρα, ναι είναι Solo Solo Robo Συμφωνώ Δεν ανησυχώ Θέλω να το αγοράσω σήμερα Συμφωνώ, δεδομένης της απόστασης, τότε θα κάνω την πληρωμή σας μέσω παράδοσης DPD EXPRESSE. Η DPD θα στείλει έναν ταχυδρόμο στο σπίτι σας με μετρητά σε έναν φάκελο μόλις λάβετε τα χρήματα, μετά θα δώσετε το αντικείμενο στον ταχυδρόμο και θα μου το στείλει στο σπίτι μου, αν είναι εντάξει με εσάς, αυτό είναι εντάξει; Στείλατε Που μένετε? Ο χρήστης Solo σας απάντησε Solo Robo είμαι από τη Σάμο Solo Solo Robo Ναι Περιμένετε, εξηγώ ότι θα λάβετε χρήματα σε μετρητά σε έναν φάκελο που θα σταλούν μέσω της υπηρεσίας παράδοσης ταχυμεταφορών DPD EXPRESSE στη διεύθυνση του σπιτιού σας, η εταιρεία DPD θα στείλει έναν ταχυδρόμο στο σπίτι σας για να έρθει και να σας δώσει τα χρήματά σας και στη συνέχεια να τα παραλάβει το δέμα και μετά στείλε μου στη διεύθυνση παράδοσης, ελπίζω να με κατάλαβες, περιμένω την απάντησή σου. Στείλατε Ποιο δέμα? Φορτηγό θέλει να τα μεταφέρει Στείλατε Ξέρετε πόσο θα σας κοστίσει η μεταφορά? Ο χρήστης Solo σας απάντησε Solo Robo Εντάξει Κανένα πρόβλημα Λοιπόν για να στείλω το mail σας περιμένω το Όνομα/Όνομα/Διεύθυνση/Πόλη σας: Ταχυδρομικός Κώδικας / Συνολικό Ποσό: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:" 2η περίπτωση Αναφορά σε κείμενο Γεια σας Nick, είναι ακόμα διαθέσιμο; Στείλατε Γειά σας ναι είναι Mignon Mignon Friquer Εντάξει, δέχομαι, αλλά θα ήθελα να έρθω σήμερα, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι απασχολημένος με τη δουλειά, θα στείλω έναν ταχυδρόμο της Fedex στο σπίτι σας για να σας δώσει τα χρήματά σας σε μετρητά και να παραλάβει το αντικείμενο. Στείλατε Μετά τις 18.00 Mignon Mignon Friquer Σας εξηγώ ότι ένας πράκτορας της FedexT θα έρθει στο σπίτι σας για να σας δώσει έναν φάκελο που περιέχει τα χρήματά σας και αφού ελέγξετε τα χρήματά σας, του δίνετε το αντικείμενο για να το στείλει στο σπίτι μου. Στείλατε Δεν θελετε δείτε ή να τα ακούσετε πριν? Mignon Mignon Friquer Εντάξει τι ώρα είσαι διαθέσιμος; Στείλατε Είπα μετά της 18.00 Mignon Mignon Friquer Εντάξει Για να ολοκληρώσω τη συναλλαγή, θα χρειαστώ τη δική σας Επώνυμο και όνομα: Διεύθυνση: Πόλη: Ταχυδρομικός κώδικας: Σύνολο : Τηλεφωνικό νούμερο: Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 26 Νοεμβρίου στις 5:13 μ.μ. Σαβ 5:13 μ.μ. Στείλατε Σε ποια περιοχή μένετε; Ίσως θα μπορούσα να σας το φέρω εγώ, για να γλυτώσετε και τα έξοδα της Fedex.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Πες τους και εσυ την διεύθυνση να σου στείλουν τον φακελο με τα λεφτά, τι εχεις να χάσεις;
nkoumo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε ΑΠΑΤΗ Και ναι φωνάζω. Απάτη σίγουρα, αλλά πως γινεται αυτή η απατή , ποια ειναι η κομπίνα? Τι ακριβως εχουν σκαρφιστεί. Υποψησιάζομαι οτι αν συνεχείσω τον διάλογο θα μου ζητήσουν στοιχεία τραπέζης ή μπορει να ερθει πράγματι κάποιος παριστάνοντας τον κουριες με κάποιο βανάκι, να μου παρει τα ηχεια και τον ενισχυτή που πουλάω και να μου δώσει εναν φάκελο με πλαστά χρήματα
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, nkoumo είπε Απάτη σίγουρα, αλλά πως γινεται αυτή η απατή , ποια ειναι η κομπίνα? Τι ακριβως εχουν σκαρφιστεί. Υποψησιάζομαι οτι αν συνεχείσω τον διάλογο θα μου ζητήσουν στοιχεία τραπέζης ή μπορει να ερθει πράγματι κάποιος παριστάνοντας τον κουριες με κάποιο βανάκι, να μου παρει τα ηχεια και τον ενισχυτή που πουλάω και να μου δώσει εναν φάκελο με πλαστά χρήματα Θα πρέπει να στείλεις λεφτά στην κούριερ και καλά για να έρθει.
Joshua21 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, nkoumo είπε Απάτη σίγουρα, αλλά πως γινεται αυτή η απατή , ποια ειναι η κομπίνα? Τι ακριβως εχουν σκαρφιστεί. Και ποιος σου είπε ότι κάθε ένας από αυτούς έχει σκαρφιστεί την ίδια κομπίνα? Πάντως αν σε καίει να μάθεις τότε την επόμενη φορά συνέχισε το μέχρι τέλους, θα την καταλάβεις πιστεύω. 2
lector Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Απατη ειναι, μου εχει συμβει και μενα. Απλα ειπα να το παω μεχρι τελους και συνεχισα την κουβεντα. Απο καποιο σημειο και μετα φανηκε οτι απαντουσε ανθρωπος και οχι bot. Τον πιεζα διαρκως να μου κανει καταθεση τα λεφτα στο iban και μετα να του στειλω το αντικειμενο. Αφου αρνηθηκε 1-2-3 φορες, τελικα κοψαμε την ομορφη κουβεντουλα μας 😂
korakios Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 και μένα μου έχει τύχει, αρκετές φορές , αλλά δεν το συνεχίζω μιας και δε θελω να δίνω στοιχεία μου σε scammers πάντως και εγώ είμαι περίεργος στο τι θα πούνε μετά , δλδ υποτίθεται οτι θα έρθει "κούριερ" να σου δώσει τα λεφτά , πλαστά ? "επιταγή" ?
Skrobo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Για αυτός που απορούν πως γίνεται η κομπίνα: Πουλάτε κάτι 100 ευρώ, αυτοί σας προσφέρουν 150 για να σας δελεάσουν. Μετά λένε "υπάρχει και και εγγύηση / ασφάλεια δεματος, είναι +100 ευρώ. Πληρώστε τα σε αυτό το link και εγώ θα βάλω μέσα στον φάκελο συνολικά 250 ευρώ, για να καλύψω το κόστος".
korakios Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, Skrobo είπε Για αυτός που απορούν πως γίνεται η κομπίνα: Πουλάτε κάτι 100 ευρώ, αυτοί σας προσφέρουν 150 για να σας δελεάσουν. Μετά λένε "υπάρχει και και εγγύηση / ασφάλεια δεματος, είναι +100 ευρώ. Πληρώστε τα σε αυτό το link και εγώ θα βάλω μέσα στον φάκελο συνολικά 250 ευρώ, για να καλύψω το κόστος". δεν έχει σχέση με πληρωμή μέσω "κούριερ" αυτό
StamTheMan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, nkoumo είπε 5) Υποπτη κίνηση οτι δηθεν θα ερθει κάποιος να μου δωσουν φάκελο με τα χρήματα. Και αντε δεν το ειχες καταλαβει τοση ωρα. Απο αυτο δεν καταλαβες οτι ειναι απατη; Αυτο το συστημα παιζει κανα χρονο σιγουρα,λαμβανω 2-3 τετοια κυριολεκτικα καθε μερα,γιατι εχω πολλες αγγελιες. Χρησιμοποιουν κλεμμενα προφιλ,τα οποια μετα διορθωνουν λιγο,για να φανει οτι εχουν προσφατη δραστηριοτητα. Σημερα μου εστειλε ενα ωραιο μωρακι,για καποια συσκευη,δε θυμαμαι καν ποια απο ολες. Μπαινω να τσεκαρω το προφιλ απο περιεργεια. Χθες αλλαξε φωτο προφιλ,εβαλε την πιο ωραια που ειχε. Πριν 20 μερες ειχε αλλαξει παλι φωτο προφιλ,ηταν ενας κακομοιρακος αφρικανος. 5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε ΑΠΑΤΗ Και ναι φωνάζω. Πως και δεν κοροιδεψες;
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 45 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Πως και δεν κοροιδεψες; Με έχεις παρεξηγήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα