scorpion8283 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Νεός cpu και λεω να κάνω και clean install win 11 μέσω windows installation media απο USB. Ο SSD είναι ηδη GPT απο το προηγούμενο install σε uefi mode (win 10 --> upgraded win 11) Το θέμα είναι οτι αυτή τη στιγμή εχω μια προσωρινή παλιά κάρτα γραφικών( NON UEFI), οπότε το BIOS μπαίνει αυτόματα σε CSM και Legacy+UEFI boot mode για να μπορέσει να bootαρει. Το ερώτημα μου είναι, αν πάω να κάνω format - clean install, θα περαστούν τα win11 κανονικά σε CSM και Legacy+UEFI boot mode (και βέβαια σε gpt partition) , ή θα πρέπει να γίνει το install υποχρεωτικά σε UEFI mode, το οποίο θα σημαίνει να περιμένει το format μέχρι να μπει η νέα κάρτα γραφικών Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από scorpion8283
micos000 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σόρυ, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει η κάρτα γραφικών με το uefi boot. Στην χειρότερη να μην στηθούν drivers και να δουλεύει σαν τυπικός προσαρμογέας vga. btw, i love Spy vs Spy και ας το χρησιμοποιείς σε κόντρα amd-nvidia Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από micos000
Λύση BadBoy Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Λύση Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, micos000 είπε Σόρυ, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει η κάρτα γραφικών με το uefi boot. Στην χειρότερη να μην στηθούν drivers και να δουλεύει σαν τυπικός προσαρμογέας vga. btw, i love Spy vs Spy και ας το χρησιμοποιείς σε κόντρα amd-nvidia Για να ξεκινήσει ο υπολογιστής σε UEFI και όχι CSM χρειάζεται και το BIOS της κάρτας να υποστηρίζει UEFI, αλλιώς δε θα τη βλέπει καν το σύστημα εάν δεν ξεκινήσει σε legacy mode. 5 ώρες πριν, scorpion8283 είπε Καλησπέρα! Νεός cpu και λεω να κάνω και clean install win 11 μέσω windows installation media απο USB. Ο SSD είναι ηδη GPT απο το προηγούμενο install σε uefi mode (win 10 --> upgraded win 11) Το θέμα είναι οτι αυτή τη στιγμή εχω μια προσωρινή παλιά κάρτα γραφικών( NON UEFI), οπότε το BIOS μπαίνει αυτόματα σε CSM και Legacy+UEFI boot mode για να μπορέσει να bootαρει. Το ερώτημα μου είναι, αν πάω να κάνω format - clean install, θα περαστούν τα win11 κανονικά σε CSM και Legacy+UEFI boot mode (και βέβαια σε gpt partition) , ή θα πρέπει να γίνει το install υποχρεωτικά σε UEFI mode, το οποίο θα σημαίνει να περιμένει το format μέχρι να μπει η νέα κάρτα γραφικών Για να εγκατασταθούν τα Windows 11 πρέπει να υπάρχει δυνατότητα για Secure Boot, που δε γίνεται σε CSM. Δε γίνεται αυτό που ζητάς, αν δε θέλεις να περιμένεις πείραξε το setup για να μην κάνει τα checks και αφού βάλεις νέα κάρτα γύρισέ το σε UEFI. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από BadBoy 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα