Προς το περιεχόμενο

Λύση για Internet και Δίκτυο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

Ελπίζω να είστε όλοι καλά!

Υπάρχει μια ξενοδοχειακή μονάδα 11 Studios στη Νάξο και στη περιοχή που βρίσκεται το κατάλυμα δεν φτάνει ίνα από τον ΟΤΕ, είμαστε παραδοσιακά με το χαλκό.

Αντιλαμβάνεστε πως από το ΚΑΦΑΩ έως το router μας από τα 24mbps (μαζί και με booster στο router) έχουμε (στη πολύ καλύτερη) απόδοση γύρω στα 20mbps, στο busy season Ιούλιος & Αύγουστος ας μην το συζητήσουμε!

Εγώ αναζητώ λύση για τα εξής:

• Internet
1. Έχω σκεφτεί για το Starlink, το έχει βάλει ένα γειτονικό κατάλυμα και έχει σωθεί κυριολεκτικά, βέβαια ένας γνωστός μου, μου ανέφερε πως έχει τρομερές καθυστερήσεις στη παραλαβή του εξοπλισμού (έχει παραγγείλει από 25/08 και ακόμα περιμένει)
2. 5G hot spots (?)
3. Κάτι άλλο ?? (Help!)

• Δίκτυο κινητής σε υπόγειο διαμέρισμα
Έχουμε 2 υπόγεια διαμερίσματα όπου τα κινητά είναι κυριολεκτικά νεκρά, καθόλου σήμα δηλαδή.
1. Any ideas?? 

σ.σ. Για το internet και το δίκτυο στο υπόγειο καίγομαι πάρα πολύ, διότι θα πάω να εργαστώ remote από το νέο έτος και χρειάζομαι σταθερό internet με μέγιστη απόδοση και δίκτυο στο κινητό.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο που διαθέσατε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το κόστος δεν είναι απαγορευτικό προχωρά με το starlink. Ειδάλλως δες κάποιο unlimited 5g με mikrotik αλλά να είσαι προετοιμασμένος για χαμηλές ταχύτητες αν έχει λαό το νησί και πιταρει το δίκτυο του παρόχου.

Χαλκιδική έπαιξα με 4g σε καταστήματα φίλων και ενώ ξεκίνησε πολύ καλά στις αρχές του καλοκαιριού, όταν πλάκωσε ο κόσμος μέσα Ιουλίου με τέλος Αυγούστου τα πράγματα ήταν απελπιστικά.

Καλησπέρα.

Και εγώ Starlink θα σου πρότεινα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις, παιδιά αναφέρουν εδώ ότι παραλάβανε σε 1-2 εβδομάδες τον εξοπλισμό.

Ότι δηλαδή λύθηκε το θέμα με τις διαθεσιμότητες όπου υπήρχε παλαιότερα. 

Τώρα με το θέμα του δικτύου κινητής στο υπόγειο ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος πιο σχετικός με αυτά. 

• 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα σας,

Έχουμε update.

Έχουμε βάλει στη ταράτσα το ZTE MC801A 5G με sim της cosmote, φέρνουμε UTP καλώδιο στο διαμέρισμα και έχουμε ένα κεραιάκι TP-Link AC1200 μαζί με ένα switch TP-Link 5-Port Gigabit LS105G.

Δοκιμάσαμε με μια sim του ΟΤΕ (αυτές με τα όλα απεριόριστα), στην IP από το ZTE έδειχνε 5G σήμα, οι μετρήσεις τρομερές (180+ download και 20+ upload) αλλά ήταν σαν fake, όλες οι σελίδες φόρτωναν υπερβολικά αργά και ο άνθρωπος που δούλευε με VPN δεν μπορούσε καν να loggάρει το VPN του.

Δοκιμάσαμε μια διαφορετική sim του ΟΤΕ (απεριόριστη και αυτή), στην IP από το ZTE δείχνει 4G+, οι μετρήσες εξίσου τρομερές (180+ download και 20+ upload) και γενικά πιο σταθερά τα πράγματα, κολλάει που και που αυτός που δουλεύει με VPN connection, αλλά in general είναι πιο σταθερά.

Μίλησα με τον ΟΤΕ και τους ανέφερα το case μήπως το router θέλει κάποια ρύθμιση, περιμένω (4-5μέρες τώρα) να με καλέσουν.

Καμία ιδέα?

Thanks

Καλησπερα, να βοηθησω για το δικτυο κινητης, εχω δει την εταιρεια plantron να τοποθετει σε ξενοδοχειο εξοπλισμο που αναμεταδιδει το σημα. Κοιτα στην σελιδα της εταιρειας και παρε τους 1 τηλ, πιστευω θα σου δωσουν λυση. Εχουν εδρα στα Ιωαννινα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...