SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Eχω ενα pc απο το 2009 (i7-920, Asus P6T, 12GBRAM DDR3, ATI 5850, Corsair HX 850, Stacker 833, custom watercool) και ηρθε η ωρα να αναβαθμισω σιγα σιγα. Για δουλειες γραφειου μια χαρα ειναι ακομα, αλλα χρειαστηκε να κανω edit κατι μικρα βιντεακια και κολλαγε το συμπαν. Κατα κυριο λογο θα κανει: δουλειες γραφειου video edit με active presenter (πολυ χαλαρα πραγματα, κοψε ραψε κλπ) photoshop (πολυ χαλαρα επισης) bluestacks (android emulator) virtual machine για ubuntu server postman καθολου παιχνιδια καθολου overclock Σκεφτομαι να κρατησω σιγουρα το τροφοδοτικο και το κουτι αν καταφερω να του αλλαξω τα μπροστινα USB 2 σε 3. Εχω επισης αλλο ενα κουτι στο χωριο τελειως καινουριο απο μια κληρωση πριν 7-8 χρονια. Δεν θυμαμαι καν ποιο ειναι. Οποτε παμε για cpu-mobo-ram-ssd για αρχη. Θεωρητικα οι ενσωματωμενες καρτες γραφικων ειναι ανωτερες απο αυτη που εχω, οποτε δεν εχει νοημα να την κρατησω. Εχω εναν ssd 128GB και αλλον ενα 256GB της πλακας, που θα μπουν σαν εξτραδακια μαζι με κατι HDD που εχω. Οσον αφορα την ψυξη, αμα βρω το εξαρτημα για το νεο cpu τοτε θα κρατησω και την υδροψυξη που εχω ηδη. Οθονη θα παρω λογικα 34" ultrawide σε δευτερη φαση. Ας ξεκινησουμε με ενα budget 600€ για το PC και βλεπουμε αν υπαρχει ουσιαστικος λογος να ανεβουμε κι αλλο. Ευχαριστω!!
dsi44 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) εγω προτεινω να δωσεις οσα εδωσες το 2009 για το συστημα ωστε να σε βγαλει παλι πολλα χρονια. με 600ε συνολο δεν παμε πουθενα ,τι να πρωτοβαλεις nvme...ram... μην ξεχνας οτι με αυτο το μπατζετ θα πας σε συσστημα 3 ετων πχ 5600 am4 οποτε καταλαβαινεις τι εννοω απο αποψη επιδοσεων οσο προχωραει η τεχνολογια και οι εφαρμογες βαραινουν Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από dsi44
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, dsi44 είπε εγω προτεινω να δωσεις οσα εδωσες το 2009 για το συστημα ωστε να σε βγαλει παλι πολλα χρονια. με 600ε συνολο δεν παμε πουθενα ,τι να πρωτοβαλεις nvme...ram... μην ξεχνας οτι με αυτο το μπατζετ θα πας σε συσστημα 3 ετων πχ 5600 am4 οποτε καταλαβαινεις τι εννοω απο αποψη επιδοσεων οσο προχωραει η τεχνολογια και οι εφαρμογες βαραινουν Για κανε μια προταση να δουμε που φτανουμε.
dsi44 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 asus b650-plus 220e cpu 7600X 270e ram ddr5@6000 2x16gb περιπου 210ε nvme https://www.skroutz.gr/s/30356301/Seagate-Firecuda-530-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-ZP1000GM3A013.html?from=featured&product_id=103287109 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, dsi44 είπε asus b650-plus 220e cpu 7600X 270e ram ddr5@6000 2x16gb περιπου 210ε nvme https://www.skroutz.gr/s/30356301/Seagate-Firecuda-530-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-ZP1000GM3A013.html?from=featured&product_id=103287109 πιστευεις οτι γι αυτα που το θελω πρεπει να παω σε ddr5 mobo?
dsi44 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 εννοειται ,δεν εχει νοημα να κοιτας πισω αφου θα κρατησεις το συστημα 10 χρονια.
nickol-us Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το τροφοδοτικό τρομερό αλλά απο πότε το έχεις; Θες να πας σε πρόταση με ενσωματωμένα γραφικά τύπου 5600g; Σπατάλη τα νέα συστήματα(am5/13th gen)για αυτά που κάνεις κατά τη γνώμη μου Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από nickol-us 4
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, nickol-us είπε Το τροφοδοτικό τρομερό αλλά απο πότε το έχεις; Θες να πας σε πρόταση με ενσωματωμένα γραφικά τύπου 5600g; Σπατάλη τα νέα συστήματα(am5/13th gen)για αυτά που κάνεις κατά τη γνώμη μου Απο το 2009 το τροφοδοτικο, αλλα δεν εχει ζοριστει καθολου γενικα πιστευω. Μιας και ειμαι συνεχεια στον υπολογιστη της δουλειας, αυτος αναβε πολυ λιγο. Πλεον δουλευω απο το σπιτι και εχει γινει το βασικο μου μηχανημα βεβαια. Τι προβλημα μπορει να εχει και να μπω σε διαδικασια να το αλλαξω; Οσον αφορα την καρτα, οπως ειπα δεν παιζω καθολου παιχνιδια, εχω xbox και δεν εχω χρονο ουτε καν να το ανοιξω. Οποτε σε ενσωματωμενα γραφικα σκεφτομαι. Την προηγουμενη φορα που τον εφτιαξα, ειχε φτιαχτει με τη λογικη να μπορει να αναβαθμιστει φουλ. Διπλη καρτα γραφικων crossfire (νομιζω η μητρικη υποστηριζε ή sli ή crossfire), εξτρα μνημες, overclock κλπ και δεν εκανα ποτε τπτ. Λιγο overclock δοκιμασα, ετρωγα μπλε οθονες και βαρεθηκα και τα παρατησα. Οποτε δεν ξερω αν εχει λογικη να παω σε am5 και να δωσω εξτρα χρηματα για να εχω τη δυνατοτητα να αναβαθμισω ξανα μετα. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από SagoniasSlutRos
nickol-us Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Απο το 2009 το τροφοδοτικο, αλλα δεν εχει ζοριστει καθολου γενικα πιστευω. Μιας και ειμαι συνεχεια στον υπολογιστη της δουλειας, αυτος αναβε πολυ λιγο. Πλεον δουλευω απο το σπιτι και εχει γινει το βασικο μου μηχανημα βεβαια. Τι προβλημα μπορει να εχει και να μπω σε διαδικασια να το αλλαξω; Οσον αφορα την καρτα, οπως ειπα δεν παιζω καθολου παιχνιδια, εχω xbox και δεν εχω χρονο ουτε καν να το ανοιξω. Οποτε σε ενσωματωμενα γραφικα σκεφτομαι. Την προηγουμενη φορα που τον εφτιαξα, ειχε φτιαχτει με τη λογικη να μπορει να αναβαθμιστει φουλ. Διπλη καρτα γραφικων crossfire (νομιζω η μητρικη υποστηριζε ή sli ή crossfire), εξτρα μνημες, overclock κλπ και δεν εκανα ποτε τπτ. Λιγο overclock δοκιμασα, ετρωγα μπλε οθονες και βαρεθηκα και τα παρατησα. Οποτε δεν ξερω αν εχει λογικη να παω σε am5 και να δωσω εξτρα χρηματα για να εχω τη δυνατοτητα να αναβαθμισω ξανα μετα. Τα τροφοδοτικά έχουν ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές που φθείρονται με τα χρόνια. Όσο και καλό να είναι ένα τροφοδοτικό, 13 χρόνια είναι αρκετά, ειδικά αν μπει σε σύστημα που θα κάνει να αλλαχτεί άλλα 13 Πολύ χαμηλά και οικονομικά πας σε 5600g/5700g(ο δεύτερος μόνο με τη λογική οτι θα αργήσεις να αναβαθμίσεις) ή αν θες τοπ επιδόσεις και απο τη στιγμή που λες 0 gaming ίσως αξίζει να δεις σε ενσωματωμένα από intel . Εσύ πως το έχεις στο μυαλό σου; 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, nickol-us είπε Τα τροφοδοτικά έχουν ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές που φθείρονται με τα χρόνια. Όσο και καλό να είναι ένα τροφοδοτικό, 13 χρόνια είναι αρκετά, ειδικά αν μπει σε σύστημα που θα κάνει να αλλαχτεί άλλα 13 Πολύ χαμηλά και οικονομικά πας σε 5600g/5700g(ο δεύτερος μόνο με τη λογική οτι θα αργήσεις να αναβαθμίσεις) ή αν θες τοπ επιδόσεις και απο τη στιγμή που λες 0 gaming ίσως αξίζει να δεις σε ενσωματωμένα από intel . Εσύ πως το έχεις στο μυαλό σου; Θα το κρατήσω το τροφοδοτικό και όσο βγάλει. Σκεφτόμουν να έπαιρνα ένα πολύ δυνατό am4 με ενσωματωμένη κάρτα και 16/32 ram και 1TB SSD.
leros2004 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε πιστευεις οτι γι αυτα που το θελω πρεπει να παω σε ddr5 mobo? ΟΧΙ σαν αυτό της 28ης Οκτωβρίου ! Eφόσον θέλεις να κρατήσεις την υδρόψυξη, πρέπει να ξέρουμε τι σοκετ μπορεί να υποστηρίξει ώστε να σου προτείνουμε ανάλογο combo mb/cpu. Στα γρήγορα: https://www.bestprice.gr/item/2157255811/intel-core-i5-12400-box.html?qo=12400&from=cat ~200€ https://www.bestprice.gr/item/2157278306/asus-prime-b660m-a-wifi-d4.html?qo=prime+b660m+a+wifi+d4&from=cat ~120€ Μνήμες κάτι σε φθηνές 3200cl16 ~50€ Nvme: https://www.bestprice.gr/item/2157093594/kingston-kc3000-m2-1tb.html 110€ ή 70€ αν εισαι οκ με 512gb Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από leros2004 2
triplex1 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Θα το κρατήσω το τροφοδοτικό και όσο βγάλει. Εγω παντως θα σε στειλω εναν πυροσβεστηρα δωρο........δεν ξερω τι ονειρο ειδες και θες να κρατησεις το τροφοδοτικο και να το βαλεις και σε καινουριο συστημα 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, leros2004 είπε ΟΧΙ σαν αυτό της 28ης Οκτωβρίου ! Eφόσον θέλεις να κρατήσεις την υδρόψυξη, πρέπει να ξέρουμε τι σοκετ μπορεί να υποστηρίξει ώστε να σου προτείνουμε ανάλογο combo mb/cpu. Στα γρήγορα: https://www.bestprice.gr/item/2157255811/intel-core-i5-12400-box.html?qo=12400&from=cat ~200€ https://www.bestprice.gr/item/2157278306/asus-prime-b660m-a-wifi-d4.html?qo=prime+b660m+a+wifi+d4&from=cat ~120€ Μνήμες κάτι σε φθηνές 3200cl16 ~50€ Nvme: https://www.bestprice.gr/item/2157093594/kingston-kc3000-m2-1tb.html 110€ ή 70€ αν εισαι οκ με 512gb Θενξ. Η υδροψυξη ήταν custom, οπότε αλλάζω απλά cpu block και είναι κομπλέ. Τώρα δεν μπορώ να θυμηθώ με την καμία μάρκες. Έχει τριπλό ψυγείο πάντως και καλή για τηΝ εποχή της αντλία. Πιο πολύ θέλω να την κρατήσω γιατί έχει γίνει και custom ο πάτος του κουτιού για να χωράει το ψυγείο. Τώρα αν το cpu block κοστίζει όσο μια έτοιμη υδροψυξη, μάλλον θα την αντικαταστήσω. 14 λεπτά πριν, triplex1 είπε Εγω παντως θα σε στειλω εναν πυροσβεστηρα δωρο........δεν ξερω τι ονειρο ειδες και θες να κρατησεις το τροφοδοτικο και να το βαλεις και σε καινουριο συστημα Τι μπορεί να πάθει πέρα απ' το να σταματήσει να δουλεύει μια μέρα? Να πω ότι ήταν κανένα no name 400w να το καταλάβω. Από θέμα δύναμης δεν πιστεύω να έχει θέμα δλδ. Το όνειρο είναι ότι αν δεν άλλαζα υπολογιστή, δεν υπήρχε λόγος να αλλάξω τροφοδοτικό. Από τη στιγμή που μπορεί να σηκώσει το νέο σύστημα, γιατί να το αλλάξω? Είναι κάτι άλλο που δεν γνωρίζω?
triplex1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 55 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Θενξ. Η υδροψυξη ήταν custom, οπότε αλλάζω απλά cpu block και είναι κομπλέ. Τώρα δεν μπορώ να θυμηθώ με την καμία μάρκες. Έχει τριπλό ψυγείο πάντως και καλή για τηΝ εποχή της αντλία. Πιο πολύ θέλω να την κρατήσω γιατί έχει γίνει και custom ο πάτος του κουτιού για να χωράει το ψυγείο. Τώρα αν το cpu block κοστίζει όσο μια έτοιμη υδροψυξη, μάλλον θα την αντικαταστήσω. Τι μπορεί να πάθει πέρα απ' το να σταματήσει να δουλεύει μια μέρα? Να πω ότι ήταν κανένα no name 400w να το καταλάβω. Από θέμα δύναμης δεν πιστεύω να έχει θέμα δλδ. Το όνειρο είναι ότι αν δεν άλλαζα υπολογιστή, δεν υπήρχε λόγος να αλλάξω τροφοδοτικό. Από τη στιγμή που μπορεί να σηκώσει το νέο σύστημα, γιατί να το αλλάξω? Είναι κάτι άλλο που δεν γνωρίζω? Τι να παθει ? μπορει να παρει μαζι του καμια μητρικη , τιποτα περισσοτερο δεν εχει σημασια αν ειναι επωνυμο αλλα το ποσα χρονια το εχεις και ασχετα αν δε τραβηξε ζορι
SagoniasSlutRos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, triplex1 είπε Τι να παθει ? μπορει να παρει μαζι του καμια μητρικη , τιποτα περισσοτερο δεν εχει σημασια αν ειναι επωνυμο αλλα το ποσα χρονια το εχεις και ασχετα αν δε τραβηξε ζορι Άρα δεν έχει νόημα καν να ασχοληθώ ούτε με το stacker. Να το στείλω όπως είναι πακέτο στο χωριό να κάθεται για όταν πηγαίνω. Τέλεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα