Προς το περιεχόμενο

MIUI vs ???

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακάτω ο φίλος @alexistefania αφήνει να εννοηθεί πως έχω συνηθίσει στη CRT οθόνη σε εποχές OLED και δεν έχω πάρει χαμπάρι. Είναι βαριά δήλωση.

Στις 26/11/2022 στις 10:08 ΠΜ, alexistefania είπε

Τους αρέσει γιατί έχουν απλώς συνηθίσει και δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο.

Απλά θα σου πω πως από HTC Desire rootαρα MIUI.. Φυσικά και δε ξέρω ακριβώς γύρω γύρω τι παίζει. Ρίχτο όμως. Όποιο μου πεις εσύ θα το δοκιμάσω να πω πως τουλάχιστον δοκίμασα.

Η χροιά της φωνής σου μου λέει πως είσαι της Customisable Elite, άρα όποιο OS μου πεις θα έχω το νου μου να το ψάξω για μια εβδομάδα. Και εδώ που τα λέμε από την στιγμή που το 2014 είχα dual boot out of the box, pre-rooted κινητό, με μερικές μαγκιές που σιγά σιγά το MIUI έχασε μετά από updates, για να είναι "πιο απλό" η δικαιολογία, δε λέω πως το MIUI είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι σήμερα. Επίσης για πάντα βλέπω να υπάρχει το αιώνιο πρόβλημα όπως το βλέπω εγώ, το camera.apk. Πάντα με Gcam τη πάλευα τα βράδια..

Απλά πες μου ποιο θεωρείς το πιο φινιρισμένο και ανώτερο ROM. Όχι απαραίτητα ποιο σε βόλεψε. Μιλάμε για άκρως customizable ROM, αυτό είναι καλό, και το θέλουμε έτσι; Δεν βρεθήκαμε σε news της Apple.

Απλά θα χρειαστώ σίγουρα μερικά πραγματάκια αν γίνεται όπως : 

1. Όσες οθόνες εργασίας θες, όπως τις θες. Να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία να τις βάζεις σε τάξη, και να μην σε υποχρεώνει να βλέπεις τίποτα που δεν θες γενικά στο λειτουργικό σύστημα.

2. Να μπορείς φυσικά να επιλέξεις αν θες app drawer ή όχι.

3. Μερικά καλαίσθητα στοιχεία, όπως μπάρα πάνω για την μπαταρία αντί για ποσοστά, ή σίγουρα να μην βλέπω vodafone/wind κτλπ ποτέ πάνω στο κινητό εκτός αν ψάξω για το ποιον provider έχω. Στο Miui έβαζες το όνομα σου στη θέση του, μετά από ένα update εξαφανίστηκε τη μάνα του. Γενικά παίζουν νότες ομορφιάς στο MIUI παντού, που δε βλέπω στο μαμίσιο android. Με απλά λόγια δεν μου άρεσε ποτέ το stock look.

4. Built in ηχογραφήσεις, να οδηγούν όλα σε ένα φακελάκι σαν mp3 αυτόματα, χωρίς καμία ένδειξη. Το έχω καραβολευτεί από Mi3 εποχή.. τόσο που φοβάμαι να ζήσω και να θυμάμαι χωρίς αυτό τι μου λένε στα τηλέφωνα. Δεν το βρίσκω σε apk, είχα προσπαθήσει για φίλο.

5. Full gesture compatibility.

Λίγο πολύ αυτά. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσένα. Δε θα πω task manager καλό, λεπτομέρεια στα permissions, καλό theme manager κ.α κ.α. Αυτά σίγουρα θα τα έχεις λύσει. Τώρα μάλλον για τα παραπάνω θα μου πεις βάλε apks, αλλά τα ζητάω εγώ καθώς θεωρώ αδιανόητο να βάζω launchers, και 1 dedicated app για τα πάντα. Caller στο MIUI έχω τον exDialer, τον βρίσκω ανώτερο από όποιονδήποτε caller έχω δει.. αλλά στα υπόλοιπα με ικανοποιεί το MIUI.

Ανυπομονώ να δω τι χάνω τόσα χρόνια.

Υ.Γ.: Ανεβάζω και  τις οθόνες εργασίας μου.

Δημοσ.
Στις 26/11/2022 στις 10:11 ΠΜ, Tlykog είπε

Ούτε εγώ θα το έπαιρνα. Το θέμα είναι ότι σε αυτά τα χρήματα δύσκολα θα βρεις κινητό καλύτερο από αυτό. Συνολικά πάντα...

Αν κάτι δεν αρέσει σε εμένα ή σε εσένα δε σημαίνει ότι δε μπορεί να αρέσει σε άλλους.

Δημοσ.
Στις 26/11/2022 στις 7:11 ΠΜ, alexistefania είπε

Καλημέρα.

Μακριά από miui.

Άριστη συσκευη

Ίσως όμως διαβάζομαι κάπως. Δεν είμαι. Η Xiaomi από μια φάση και μετά με έχει απογοητεύσει σε μερικά πράγματα.

Παράδειγμα.

Βλέπεις ανάμεσα στις οθόνες εργασίας μου κάπου που λέει θερμοκρασίες αλλά αντί για νούμερα έχει παύλες; Αποφάσισε να σκαλώσει. Γιατί; Γιατί έφυγε ο Hugo Bara ξέρω γω.. Πολλά στοιχεία που αγάπησα σε παλιές εκδοχές MIUI, σιγά σιγά μου τα αφαιρούν και το βρίσκω αδιανόητο. Μέχρι και τη λεπτομέρια, ναι, το πρόγραμμα για τα wearables και της καταγραφής των κιλών / ύπνου σου.. από MiFit το μετονόμασαν Zepplife. Η εταιρεία θυμίζω, λέγεται Mi.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ZEPP Γ__Ω. ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κατάλαβα καλά ψάχνεις ROM? Για ποια συσκευή?

Γενικά το MIUI είναι spyware, bloated, και buggy. Θα σου πρότεινα να δεις crDroid ROM αν ψάχνεις για customized features.

LineageOS, crDroid, Pixel Experience, AwakenOS είναι από τις πιο popular ROM, ανάλογα τώρα και τι υπάρχει για το κάθε device.

Τα Xiaomi/Poco γενικά είναι να τα παίρνεις για το hardware που δίνουν σε σχετικά φτηνότερες τιμές από άλλα brands και να τους περνάς custom ROM με την μια. Εκεί θα καταλάβεις και τις πραγματικές επιδόσεις του κινητού σου καθώς το MIUI θεωρείται βαρύ, spyware και bloated όπως προείπα.

Επεξ/σία από Retrial

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...