fearless Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, παρήγγειλα έναν εξωτερικό hdd σκληρό δίσκο για να αποθηκεύω αρχεία μουσικής, φωτογραφίες, έγγραφα κτλ απ το PC με τα Windows 11 μιας και ο μοναδικός εξ. δίσκος που έχω, έχει πάνω από 10 χρόνια και βλέπω ότι με το ζόρι τον διαβάζει το PC. Σκέφτηκα για τον νέο δίσκο που περιμένω (Toshiba Canvio Flex USB 3.2 Εξωτερικός HDD 1TB 2.5" Ασημί) να τον κάνω σε μορφή exFAT μέσα από το Mac mini m1 για να αποθηκεύω και από Mac και από PC. Τι μου προτείνετε; Θα έχει με exFAT καλη απόδοση, διάρκεια ζωής ο δίσκος η καλυτερα να τον κάνω NTFS μέσα απ τα Windows και όταν χρειαστώ να μετάφερω κάτι από το mini να το κάνω με ένα USB exFAT που εχω ηδη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 59 λεπτά πριν, fearless είπε Καλησπέρα παιδιά, παρήγγειλα έναν εξωτερικό hdd σκληρό δίσκο για να αποθηκεύω αρχεία μουσικής, φωτογραφίες, έγγραφα κτλ απ το PC με τα Windows 11 μιας και ο μοναδικός εξ. δίσκος που έχω, έχει πάνω από 10 χρόνια και βλέπω ότι με το ζόρι τον διαβάζει το PC. Σκέφτηκα για τον νέο δίσκο που περιμένω (Toshiba Canvio Flex USB 3.2 Εξωτερικός HDD 1TB 2.5" Ασημί) να τον κάνω σε μορφή exFAT μέσα από το Mac mini m1 για να αποθηκεύω και από Mac και από PC. Τι μου προτείνετε; Θα έχει με exFAT καλη απόδοση, διάρκεια ζωής ο δίσκος η καλυτερα να τον κάνω NTFS μέσα απ τα Windows και όταν χρειαστώ να μετάφερω κάτι από το mini να το κάνω με ένα USB exFAT που εχω ηδη; Δεν καταλαβαίνω από προήλθε η σκέψη ότι με exFat δεν θα έχει καλή απόδοση και διάρκεια ζωής ο δίσκος. Έχεις κάποιο link ή κάτι που να λέει ότι το exFat δεν κάνει καλό στο σκληρό? Μήπως σε μπερδεύει κάτι από τα windows επειδή δουλεύουν σε ntfs από default? Τέλος πάντων καλό θα είναι κάποιοι στιγμή να βρεις κάποιον driver για το Mac ,ωστε να γράφει σε ntfs. Δες για παράδειγμα αυτό https://toolbox.easeus.com/ntfs-mac-tips/ntfs-for-mac-m1-free.html 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fearless Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, atheatos είπε Δεν καταλαβαίνω από προήλθε η σκέψη ότι με exFat δεν θα έχει καλή απόδοση και διάρκεια ζωής ο δίσκος. Α τίποτα απλά μια σκέψη έκανα μιας και δεν γνωρίζω για τα φορματ δίσκων, προφανώς για αυτό και ρώτησα. Η αλήθεια είναι οτι σκέφτηκα μήπως θα είναι πιο αργή η μεταφορά αρχείων μεταξύ windows και εξ. σκληρού με κάποιο φορματ από τα δυο που ανάφερα γιατί τα περισσότερα αρχεία τα έχω στο PC. 27 λεπτά πριν, atheatos είπε καλό θα είναι κάποιοι στιγμή να βρεις κάποιον driver για το Mac ,ωστε να γράφει σε ntfs Θα είναι το ιδανικό. Αν είναι θα τον κάνω (μάλλον) NTFS και αν αποφασίσω για κάποιο πρόγραμμα που βλέπει NTFS το mac, θα ρωτήσω εδώ για αυτό που μου ταιριάζει. Ευχαριστώ για την απάντηση, Θα τσεκάρω το link που μου έστειλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 https://bundlehunt.com/bundle/2022-holiday-mac-bundle/?ap_id=campaign&mc_cid=7414981726&mc_eid=46d5b84f51 3.5 ευρώ το ntfs στο bundlehunt. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα