Προς το περιεχόμενο

5600G με RX6600/απορία για APU+GPU

Xristaras12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ,

ίσως και να μην είναι πλήρως σωστός ο τίτλος, φίλος εδώ και καιρό έχει σύστημα με τον 5600g πάνω σε gigabyte b450m ds3h και χρησιμοποιούσε τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή για να κάνει αυτά που ήθελε. Με τις προσφορές των ημερών χτύπησε μια RX6600 την οποία και σύνδεσε και μου είπε οτι πέρασε και τον driver της κάρτας όπως ακριβώς του είχα πει κ εγώ να κάνει.

Παρατήρησα ότι στο σύστημά του πλέον εμφανίζονται και οι 2 κάρτες γραφικών (gpu 0 / gpu 1) και μου έχουν δημιουργηθεί απορίες για την χρήση αυτών.

Γνωρίζω οτι στα λάπτοπ υπάρχει η δυνατότητα αυτή να μπορείς να έχεις 2 κάρτες και να ορίζεις εσύ που θα τρέχει και τι, δεν ήξερα όμως οτι στους σταθερούς υπάρχει και αυτή η επιλογή απ ότι διαβάζω και στο ίντερνετ. Στο προηγούμενο σύστημα που είχα με τον 4790Κ και την 5700 δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω και τις 2 κάρτες μαζί, αν ηθελα τα ενσωματωμένα γραφικά έπρεπε να βγάλω την 5700 απο το σύστημα.

Ερχόμαστε λοιπόν στις απορίες.

Με ενημέρωσε το παλικάρι οτι ενίοτε στα παιχνίδια, σκάει ο adrenaline και ο wattman κάνει reset τις ρυθμίσεις (σα να κρασάρει ο driver) Τόσα χρόνια με την 5700 να μου έχει τύχει 4-5 φορές εμένα οπότε λεω οκ παίζει.

Απο εκει και πέρα όμως, πως οι 2 κάρτες παίζουν ταυτόχρονα; Δεν έχω τον υπολογιστή μπροστά μου αλλά μου φαίνεται κομμάτι περίεργο να τρέχουν 2 AMD Drivers μαζί. Μήπως για αυτό του σκάει ο adrenaline; Να απενεργοποιήσω πλήρως την κάρτα του 5600g; Φοβάμαι μην πχ πάθει τίποτα η 6600 και το παιδί δεν έχει ιδέα απο τέτοια και θα χρειαστεί να κάνει reset το bios για να ενεργοποιηθουν πάλι τα ενσωματωμένα;

Συνήθως οταν υπάρχει κάρτα στην pci-e δεν απενεργοποιούνται τα γραφικά του επεξεργαστή; Χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση; Μου διαφεύγει κάτι άλλο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, dsi44 είπε

πας στο bios και βαζεις pci express για primary

επισης μπορεις να κανεις disable την ενσωματωμενη

Σωστά
Γενικά το σύστημα μπορεί να τρέχει παραπάνω από μία κάρτες γραφικών, ειδικά αν πρόκειται για τον ίδιο driver ...

Η κάρτα που χρησιμοποιείται για να δώσει εικόνα είναι αυτή που συνδέεις στο μονιτορ - αν δεν την συνδέσεις μπορεί να είναι ενεργή αλλά τα γραφικά που θα δεις θα τα τρέξει αυτή που θα συνδέσεις, η 2η δεν θα κάνει render καν. Αν τώρα κάπου έχουν μπλεχτεί (πως όμως;) μπορείς πάντα να απενεργοποιήσεις τα ενσωματωμένα

λοιπον, με λίγο ψάξιμο στο bios είδα οτι είχε σαν πρώτη επιλογή γραφικών του επεξεργαστή, οπότε ρυθμίσαμε την επιλογή για την pci-e σαν πρώτα γραφικά και πλέον δεν εμφανίζεται στην διαχείριση εργασιών η κάρτα του 5600g.

Του είπα να παίξει λίγο πάλι κανενα παιχνίδι να δει αν κρασάρει η όχι και σε επόμενο βήμα έχω ξηλωμα ολων με DDU μήπως και κάτι έχει μπλεχτεί που ηταν και οι 2 κάρτες ανοιχτές κλπ και σκαει.

5 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

λοιπον, με λίγο ψάξιμο στο bios είδα οτι είχε σαν πρώτη επιλογή γραφικών του επεξεργαστή, οπότε ρυθμίσαμε την επιλογή για την pci-e σαν πρώτα γραφικά και πλέον δεν εμφανίζεται στην διαχείριση εργασιών η κάρτα του 5600g.

Του είπα να παίξει λίγο πάλι κανενα παιχνίδι να δει αν κρασάρει η όχι και σε επόμενο βήμα έχω ξηλωμα ολων με DDU μήπως και κάτι έχει μπλεχτεί που ηταν και οι 2 κάρτες ανοιχτές κλπ και σκαει.

<Σκάει> λόγω drivers της Amd.
Eιχα ίδιο θέμα με τη 6600 και το έλυσα σβήνοντας το  πακέτο amd drivers με το πρόγραμμα και έκανα εγκατάσταση μόνο τους drivers.
Και το πρόβλημα λύθηκε τελείως πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις ενέργειας και απενεργοποίησα τις αναμονές εξοικονόμηση κτλ.
Είχα σπασίματα σε emulator game cube 😛 

• Like 1

Του είπα να περάσει τον 22.10.1 στον οποίο έχω μείνει και εγω μιας και με τον 22.11.1 είχα περίεργα stuttering στο Forza και στα netflix/disney+ με freesync on. Το θέμα είναι οτι 99% τον έχει περάσει απο πάνω και απλά έχει γίνει υποβάθμιση.

Θα δω αν συνεχίζει το θέμα να ξηλώσουμε μια με DDU και να περάσει τον 22.10.1 εκτός κ αν με τον νεότερο που θα βγάλουν αυτές τις μέρες (λόγω callisto protocol) διορθώσουν τίποτα παραπάνω.

Προσωπικά στα 3 χρόνια με την 5700 να έχει σκάσει 5-6 φορές ο adrenaline για αυτό μου κάνει εντύπωση

3 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Θα δω αν συνεχίζει το θέμα να ξηλώσουμε μια με DDU

Αντί για ddu, θα έλεγα να χρησιμοποιήσεις την ενσωματωμένη επιλογή που έχουν οι Adrenaline στην εγκατάσταση (απλά πρέπει να τικάρεις στο αρχικό πάνελ που σου βγάζει τις επιλογές, για να εμφανιστεί) και τα καθαρίζει ολα σωστά. Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων/Factory Reset θα στο βγάζει.

Αυτά, με το ethernet καλώδιο εκτός σύνδεσης/wifi κλειστό, μέχρι να ολοκληρωθεί εντελώς η εγκατάσταση, αλλιώς θα μπουν και οι οδηγοί από το windows update αυτόματα και θα γίνουν όλα σούπα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Just in case σιγούρεψε ότι το hdmi προς οθόνη δε φεύγει από θύρα της motherboard αλλά από την 6600.

Έτσι έχει γινει ναι, όπως έγραψα και παραπάνω είχε στο bios επιλογή να βγάζει πρώτα γραφικά απο τα ενσωματωμένα, μόλις γυρίσαμε την επιλογή σε pcie εξαφανίστηκε η κάρτα του επεξεργαστή απο το λειτουργικό

5 ώρες πριν, Phaethonas είπε

Αν θες σταθερότητα χρησιμοποιήστε τον recommended driver 22.5.1 νομίζω.

Αλλιώς τους professional drivers. 

Σαφέστατα, αλλά νεότερα παιχνίδια χρειάζονται μεταγενέστερο για να παίξουν. (η τουλάχιστον να παίξουν σωστά).

Τώρα το κατα πόσο ισχύει 100% τούτο δεν το γνωρίζω,μιας και στο σύστημα της υπογραφής έχω τερματίσει πρόσφατα τα uncharted που βγήκαν χωρίς να έχω περάσει τον αντίστοιχο driver που βγήκε για το παιχνίδι και δεν συνάντησα κάποιο πρόβλημα

Επεξ/σία από Xristaras12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...