Madlef86 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Είμαι κάτοχος ενός Xbox και πρόσφατα πήρα και μία τηλεόραση Lg C22. Έχω ένα ηχοσύστημα με ηχεία Dali και ενισχυτή Yamaha. Τόσο καιρό τα είχα ενωμένα με οπτικές ίνες κτλ. Τώρα με το Xbox και την Lg ποιος θα ήταν ο "τέλειος" συνδυασμός; Από το να πάρω μία ηχόμπαρα δεν είναι καλύτερα να αλλάξω τον ενισχυτή (αφού όλα τα άλλα τα έχω) με κανέναν πιο σύγχρονο με Atmos κτλ κτλ; Επίσης έχω μπερδευτεί με το 4κ passthrow που γράφουν. Πλέον περνάει πρώτα από την ηχόμπαρα και μετά καταλήγη το σήμα στην ΤV; Δεν γίνεται πρώτα στην TV και μετά στον ενισχυτή; Το λέω γιατί άμα βρω πχ έναν ενυσχυτή με 4Κ/60 κι όχι με 4Κ/120 δεν θα κάνω "δουλειά"; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzorb Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Αν αγοράσεις atmos ενισχυτή 4Κ/60 τότε συνδέεις ενισχητή στο Εarc HDMI και το Χbox σε οποιαδήποτε άλλη HDMI. Αν είναι και ο ενισχυτής 4Κ/120 τότε είτε συνδέσεις το Χbox στην τηλεόραση είτε στον ενισχητή δεν θα έχει διαφόρα . Η μόνη διαφορά είναι για DTS και DTS:X καθώς δεν υπόστιρίζονταί από την C2, σε περίπτωση που θές να κάνεις αναπαραγωγή αρχείου με DTS/DTS:X αναγκαστήκα συνδέεις τον Χbox ενισχητή. Η πιο ακραία περίπτωση είναι να θές το Χbox να βγάζει αποκλειστίκα ήχο DTS/Dts:X και στα παιχνίδια που θα τρέχουν 4Κ/120 οπότε μόνο σε αυτή την περίπτωση θες ενισχυτή .4Κ/120 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Madlef86 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Άρα το "σωστό" είναι XBOX - ενισχυτής - TV κι άμα ο ενισχυτής είναι 4κ/120 (και το υλικό εννοείται που θα παίζει στα 120 ) θα τα βγάζει ενώ άμα θα είναι ο ενισχυτής 4Κ/60 θα πέφτει στα 60, σωστά κατάλαβα; Ρωτάω και πιο πολύ για μελλοντικά γιατί μπορεί τώρα πχ το Xbox να ζορίζεται ή το pc που λέω να συνδέσω με την 3080 να ζορίζεται αλλά μρ μία μελλοντική αναβάθμιση να μην ψάχνω πάλι για ενισχυτή. Κάπως έτσι το σκέφτομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzorb Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Σώστα , αλλά αν εξαιρέσει το dts/dtsx ήχο και το ΧΒΟΧ-ΤV- ενισχητής σωστό είναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Madlef86 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Εάν έχει eARC η τηλεόραση κι έχω και μία ηχόμπαρα με eARC μπορώ να έχω συνδεσμολογία XBOX - LG - ηχόμπαρα ώστε να έχω και τα 4κ/120 αλλά και το Atmos; Μερικοί γράφουν στο ίντερνετ ότι με το eARC γίνεται αυτό αλλά δεν το λένε με σιγουριά . . . . ; Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis_ps_21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εφόσον έχεις ηχοσύστημα είναι λάθος να πας σε ηχομπάρα (προσωπική άποψη). Αλλά το άτμος ορίζεται από τα ηχεία οροφής. Καμία ηχομπάρα δεν προσφέρει άτμος με τα ηχεία να βρίσκονται μπροστά από την τηλεόραση. Αυτός ο τίτλος στις ηχομπάρες είναι ένα μαρκετινίστικο παιχνίδι που μεγάλο ποσοστό κόσμου έχει πιστέψει ότι έχει άτμος στο σπίτι του, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Πάμε στις συνδέσεις τώρα μιας και έχω τα ίδια πράγματα σχεδόν με σένα. Συνδέεις XBOX στην τηλεόραση σε μια θύρα HDMI. Παίρνεις έναν νεότερο ενισχυτή που εσύ θα επιλέξεις και τον συνδέεις στην θύρα HDMI eARC της τηλεόρασης. Έχοντας ενισχυτή και ΧΒΟΧ ανοιχτά, η εικόνα θα πηγαίνει απευθείας στην τηλεόραση και ο ήχος θα επιστρέφει στον ενισχυτή - ηχεία. Αν τώρα δεν θες να ενοχλείς, κλείνεις ενισχυτή και ο ήχος επανέρχεται στην τηλεόραση. Ελπίζω να σε ξεμπέρδεψα κάπως. Το 4K passthrough είναι λειτουργία του ενισχυτή που επιτρέπει στο σήμα (εικόνα-ήχος) να περνάει προς την τηλεόραση με τον ενισχυτή σε λειτουργία standby. Αυτό σου χρειάζεται για την περίπτωση με τα κλειστά ηχεία (Dali). Στην περίπτωση σου θα δοκίμαζα την παραπάνω συνδεσμολογία όπως σου τα έγραψα χωρίς να αγοράσω κάτι. Γιατί πιθανώς ο ενισχυτής σου να σε καλύπτει όπως είναι μιας και πραγματικό άτμος ΔΕΝ θα έχεις εκτός κ αν προσθέσεις ηχεία οροφής (πόσο μάλλον με ηχομπάρα που θα χειροτερέψει πολύ ο ήχος). Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2022 από giannis_ps_21 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Madlef86 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα φίλε μου. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Συμφωνώ σε όλα ότι γράφεις. Λογικά θα αλλάξω απλά τον ενισχυτή για κάποιον πιο πρόσφατο μιας κι έχω έναν Yamaha RX-V371 και το έχω με οπτική ίνα τώρα. Έβαλα εχθές τα ηχεία μετά από πολύ καιρό κι ήταν άλλη φάση . . . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis_ps_21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν είναι να μπεις σε έξοδα και σου το επιτρέπει ο χώρος, πάρε ένα καλό πολυκάναλο ενισχυτή (ώστε να πετύχεις αναβάθμιση ήχου) και αργότερα κάνεις και προσθήκη κεντρικού ηχείου και πίσω ηχείων για μεγαλύτερη απόλαυση. Προς το παρόν μπορείς να τον χρησιμοποιείς με τα δυο ηχεία (εκτός και αν έχεις ήδη πολυκάναλο). Αν και να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι μπορείς να μείνεις με τα υπάρχοντα πράγματα μιας και ο ενισχυτής σου παρότι παλιός μπορεί να κάνει αυτό που θες. Απλά χρησιμοποίησε HDMI καλώδια. Το άτμος δεν θα το έχεις ούτε με καινούργιο ενισχυτή ούτε με ηχομπάρα. Άρα δεν χρειάζεται να σε απασχολεί. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2022 από giannis_ps_21 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Madlef86 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Το σύστημα που έχω ένα είναι δύο πλαϊνά Dali Concept, ένα κεντρικό Dali Concept και το Sub Dali Concept. Όπως είμαι τώρα δεν μπορώ να βάλω πίσω πάρα μόνο αυτά αλλά ποτέ δεν ξέρεις (ενοίκιο). Υ.γ. Τώρα έχω τον ενισχυτή τον Yamaha που είπα πιο πάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Σε παρόμοια φάση είμαι και εγώ, Xbox Series X στην LG C1, και σύνδεση του eARC HDMI στον Denon x2500H. Σημειώνω ότι ο Denon mου δεν έχει eARC και παίζει μέχρι 4k60 από τα δικά του HDMI. Με λίγες ρυθμίσεις στη τηλεόραση και στο Xbox, περνάει μια χαρά surround ήχος από το xbox στον ενισχυτή μέσω της τηλεόρασης (έχω 7.0 setup στα ηχεία) και η εμπειρία είναι τρομερή! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Madlef86 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα φίλε μου. Ωραίος! Λέω να δώσω τον Yamaha που έχω και να πάρω έναν Denon AVR-X1600H που έχω βρει μεταχειρισμένο. Λογικά θα κάνω "δουλειά" , σωστά . . ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα