Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας όπως λέει και ο τίτλος θέλω να αναβαθμίσω τη ραμ από 16 σε 32GB. Οι επιλογές είναι δύο. Είτε προσθετω άλλο ένα "ίδιο" κιτακι 2x8, 

Είτε βγάζω τις παλιές και αγοράζω ενα κιτακι 4x8 και τις παλιές είτε τις πουλάω είτε τις κρατώ μήπως φτιάξω αργοτερα κάνα άλλο pc σαν δεύτερο στην άκρη.

Το σύστημα μου είναι με 

MB: Asus prime x470 pro με τελευταίο bios (agesa1.2.0.7)

CPU: 5700X

RAM: https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Memory/Vengeance-PRO-RGB-White/p/CMW16GX4M2C3200C16W

Το build έχει ένα black and white θέμα για αυτό και επέλεξα τις συγκεκριμένες. Παίζουν σταθερότητα εδώ και 3 χρόνια με DOCP enabled.

Σιγουρα οικονομικά με συμφέρει να αγοράσω άλλο ενα κιτακι 2x8 με το ίδιο ακριβώς part number CMW16GX4M2C3200C16W και να το κουμπωσω πάνω, αλλά θα ερθει με το ίδιο rev και τσιπ; Έχουν περάσει 3χρονια που είχα πάρει τα άλλα. Εκτός και αν παίζουν ρόλο τα timmings κ η ταχύτητα που αυτά σιγουρα θα ναι ίδια οπότε θα δουλέψει το dual chanel απροβληματιστα.

Και η δεύτερη επιλογή αλλά σίγουρα πιο ακριβή, όπως έγραψα πιο πάνω να πάρω από την αρχή μια καινούρια τετράδα ίδια στα 3200MHz, αφαιρώντας το παλιο ζευγαρι.

1η επιλογή τα βρίσκω γύρω στα 70-80 ευρώ με το ρίσκο διαφορετικών τσιπ με ότι αυτό συνεπάγεται.

2η επιλογή γύρω στα 160-170 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ή προσθετεις ακριβως το ιδιο κιτ ή παιρνεις 2x16gb και οχι 4x8

το πρωτο θα εκανα εγω εφ'οσον υπαρχουν

https://www.bestprice.gr/item/2155401764/corsair-vengeance-rgb-pro-16gb-ddr4-3200mhz-white.html

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 3
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, triplex1 είπε

το πρωτο θα εκανα εγω εφ'οσον υπαρχουν

https://www.bestprice.gr/item/2155401764/corsair-vengeance-rgb-pro-16gb-ddr4-3200mhz-white.html

Ευχαριστώ για την απάντηση! Αυτές που έχω τώρα δεν έχω δει καν τι τσιπ είναι, αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι πχ hynix και οι άλλες που έρθουν είναι άλλο τσιπ. Ενώ όλα τα υπόλοιπα σαφώς θα είναι ίδια, θα είναι κομπλέ ενεργοποιώντας απλά το DOCP και όλα τα υπόλοιπα στοκ όπως και τα έχω μεχρι σήμερα; Δεν με ενδιαφέρει το OC.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση! Αυτές που έχω τώρα δεν έχω δει καν τι τσιπ είναι, αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι πχ hynix και οι άλλες που έρθουν είναι άλλο τσιπ. Ενώ όλα τα υπόλοιπα σαφώς θα είναι ίδια, θα είναι κομπλέ ενεργοποιώντας απλά το DOCP και όλα τα υπόλοιπα στοκ όπως και τα έχω μεχρι σήμερα; Δεν με ενδιαφέρει το OC.

Ποτε μου δεν πουλησα για να παρω αλλο ζευγαρι μεγαλυτερες , οταν ο κωδικος τους ειναι ιδιος δεν μ'ενδιαφερει απο κει και περα .......τωρα εσυ αν παιζεις με τι πιθανοτητες ειναι αλλο θεμα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Ποτε μου δεν πουλησα για να παρω αλλο ζευγαρι μεγαλυτερες , οταν ο κωδικος τους ειναι ιδιος δεν μ'ενδιαφερει απο κει και περα .......τωρα εσυ αν παιζεις με τι πιθανοτητες ειναι αλλο θεμα

Οκ ο κωδικός ίδιος, αλλά αυτό δεν αποκλείει τα τσιπ να είναι διαφορετικά πόσο μάλλον έχουν περάσει κ 2-3 χρόνια, σωστά; Και ξαναλέω όλα τα υπόλοιπα ίδια σε τιμές. Δουλεύουν σωστά μεταξύ τους και ας έχουν άλλο τσιπακια; Μπορεί να έρθουν κ με το ίδιο υποθετικά μιλάω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Οκ ο κωδικός ίδιος, αλλά αυτό δεν αποκλείει τα τσιπ να είναι διαφορετικά πόσο μάλλον έχουν περάσει κ 2-3 χρόνια, σωστά; Και ξαναλέω όλα τα υπόλοιπα ίδια σε τιμές. Δουλεύουν σωστά μεταξύ τους και ας έχουν άλλο τσιπακια; Μπορεί να έρθουν κ με το ίδιο υποθετικά μιλάω.

Εσυ αποφασιζεις τι θα κανεις , σε ειπα εγω θα επαιρνα ακομη ενα ζευγαρι  , με τα αν και τα μπορει δεν κανεις τιποτα

Δημοσ.

Αν είναι ο ίδιος κωδικός, κατά 99%, θα είναι με το ίδιο τσιπάκι ή με τσιπάκι απόλυτα συμβατό με αυτό που έχεις.

Αν μπορείς, πάντως, πούλα αυτές που έχεις και πήγαινε . Δεν κατέχω από AMD αλλά, αν η μητρική και ο επεξεργαστής το επιτρέπουν, θα μπορούσες να πας σε σε 2x16g=32g στα 3600 Mhz και θα ήταν καλύτερα και για τον ελεγκτή μνήμης. Λιγότερο ρεύμα/θερμοκρασίες και δυνατότητα υπερχρονισμού. Φυσικά θα πουλούσες αυτές που έχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

16 ώρες πριν, triplex1 είπε

2x 16gb αντί 4x 8gb λόγω καλύτερων επιδόσεων ή για να τις σηκώσει πιο εύκολα η x470;
σε cpu+mobo που τα σηκώνουν η πρόταση θα ήταν 4 x8gb για dual rank;

Επεξ/σία από teoepi2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...