Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, Τους τελευταιους μήνες παρατηρώ μια αρκετα αυξημένη πίεση νερού όταν ανοίγω τον θερμοσίφωνα. Πριν απο περιπου ενα 6μηνο η και παραπανω, άρχισε να τρέχει η βαλβίδα ασφαλείας του θερμοσίφωνα, παράλληλα έσπασε και ενα σπιράλ ζεστού νερού. Έκανα αντικατασταση του σπιραλ και της βαλβιδας καθως επισης και του θερμοστατη. Πλέον τους τελευταίους 3-4 μηνες, κάθε φορα που ανοίγω τον θερμοσιφωνα αφου ζεσταθει λιγο το νερο η βαλβιδα ασφαλειας αρχιζει να σταζει (το νερο δεν ειναι σε καμια περιπτωση πολυ ζεστο, και δεν δικαιολογηται η ενεργοποιηση της βαλβιδας) παραλλήλα οποτε δουλευει ο θερμοσιφωνας, εαν ανοίξω μια ζεστη βρυση ακούγεται ενα σφύριγμα απο την κατευθυνση του θερμοσιφωνα, διαρκει μερικα δευτερολεπτα κατα τα οποια η ροη της βρυσης ειναι πιο "αποτομη". Προφανως ακουω αερα υπο πιεση να διαφευγει απο καπου πρως τα καπου. Η βαλβιδα ασφαλειας βγαζει πολυ νερο, πλεον ειμαι αναγκασμενος να εχω εναν κουβα απο κατω της και να τον αδειαζω καθε φορα που κανω μπανιο. 
Γνωριζω οτι τον τελευταιο χρονο εχει τοποθετηθει βαλβιδα ανεπιστροφης στο ρολοι της ΕΥΔΑΠ, επομενως εικαζω οτι η αυξημενη πιεση του συστηματος  δεν μπορει πλεον να αεπιστρεψει προς το δικτυο. Ο υδραυλικος δεν μου έδωσε λυση, λεγοτνας μου οτι γενικα ειναι αυξημενη η πιεση πλεον και οτι η βαλβιδα λειτουργει σωστα( 14 χρονια που ειμαι στο σπιτι ποτε δεν ειχα δει την βαλβιδα να σταζει). Ο θερμοστατης ειναι ρυθμισμένος στους 60. 
Τι μπορω να κανω; Πιστευω οτι αργα η γρηγορα θα μου παρουσιασουν θεμα τα υδραυλικα του σπιτιου. Δοχείο εκτόνωσης/βαλβιδα ρύθμισης πιεσης θα βοηθησουν στην περιπτωση μου; 

Δημοσ.

θα βάλεις ένα μειωτήρα πίεσης αμέσως μετά τον κεντρικό διακόπτη του διαμερίσματος και θα τον ρυθμίσεις στην σωστή πίεση.

κάτι τέτοιο θες. Ο συγκεκριμένος είναι της Caleffi (θεωρείται τοπ)

535051.jpg

επίσης άλλαξε υδραυλικό αν δε ξέρει να σου συστήσει έναν μειωτήρα πίεσης για το πρόβλημά σου. 

• Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, greekfragma είπε

θα βάλεις ένα μειωτήρα πίεσης αμέσως μετά τον κεντρικό διακόπτη του διαμερίσματος και θα τον ρυθμίσεις στην σωστή πίεση.

κάτι τέτοιο θες. Ο συγκεκριμένος είναι της Caleffi (θεωρείται τοπ)

Ο κεντρικος διακοπτης ειναι εντοιχισμένος, μονο η βανα φαινεται. Αυτοι τοποθετουνται στους κρύους σωλήνες;  Πως μπορει να βοηθησει σε αυτο το σημειο; Αφου το προβλημα εμφανιζετε οταν ζεσταθει το νερο οχι κατευθειαν απο την εξωτερική παροχη. Η ειναι ήδη υπο υψηλή πιεση και ο θερμοσιφωνας την αυξανει κι αλλο; Εαν τον τοποθετησω εκει δεν θα μειωθεί η πιεση και στις κρυες βρυσες; Εαν τον τοποθετησω στην είσοδο του θερμοσιφωνα (οπου εχω και προσβαση) για να μειώνει μόνο την πιεση του νερου που εισερχεται στον θερμοσιφωνα θα ειναι οκ; 

28 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μήπως ήρθε η ωρα να αλλάξεις θερμοσίφωνα

Πως προκυπτει ο ελλατωματικος θερμοσιφωνας ; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vaggelis kirk είπε

Ο θερμοστατης ειναι ρυθμισμένος στους 60

το νερό είναι στους 60 ή βράζει πλέον ? μήπως είναι κάτι απλό δλδ

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, korakios είπε

το νερό είναι στους 60 ή βράζει πλέον ? μήπως είναι κάτι απλό δλδ

Εννοείς εαν ο θερμοστατης δουλεύει; ναι δουλευει κανονικα και σταματα τον θερμοσιφωνα. 
Εαν ειναι 60 ακριβως δεν ξερω, παντως το θεμα ξεκιναει πολυ γρηγορα, τοσο γρηγορα που δεν εχει χρονο να ζεστανει τοσο πολυ νερο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Vaggelis kirk είπε

το θεμα ξεκιναει πολυ γρηγορα, τοσο γρηγορα που δεν εχει χρονο να ζεστανει τοσο πολυ νερο. 

πάρε το μανόμετρο και την συστολή  Σύνδεσετα στο σπιράλ του μπάνιου αφού βγάλεις το τηλέφωνο Ανοίγοντας το ζεστό  Μέτρα την πίεση πριν και μετά την ενεργοποίηση του θερμοσίφωνα και πες μας

https://www.e-nero.gr/product/1115/ydreysi-ydraylika-manometra-ydrometra-meiotes-piesis-manometro-14-f63-aplo-10-bar-kato-oyra-

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Μετράς την πίεση του δικτύου με μανόμετρο.

2) Μετρας την πίεση που ερχεται απο θερμοσίφωνα με κρυο κ ζεστό. 

Μετά αποφασίζεις αν πρέπει να μπει δοχείο διαστολής και μειωτήρα πίεσης στο κεντρικό ρολόι. Κάτι άλλο δεν μπορείς να κανεις.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, hp8 είπε

πάρε το μανόμετρο και την συστολή  Σύνδεσετα στο σπιράλ του μπάνιου αφού βγάλεις το τηλέφωνο Ανοίγοντας το ζεστό  Μέτρα την πίεση πριν και μετά την ενεργοποίηση του θερμοσίφωνα και πες μας

https://www.e-nero.gr/product/1115/ydreysi-ydraylika-manometra-ydrometra-meiotes-piesis-manometro-14-f63-aplo-10-bar-kato-oyra-

6 ώρες πριν, sphinxgr είπε

1) Μετράς την πίεση του δικτύου με μανόμετρο.

2) Μετρας την πίεση που ερχεται απο θερμοσίφωνα με κρυο κ ζεστό. 

Μετά αποφασίζεις αν πρέπει να μπει δοχείο διαστολής και μειωτήρα πίεσης στο κεντρικό ρολόι. Κάτι άλλο δεν μπορείς να κανεις.

Καλως τα παραγγέλνω και σε μερικές μερες το μετραω. Η συστολη που ειναι 1/2''κανει για ολες τις μπαταριες του ντουζ; Μετρησα την δικη μου και ειναι περιπου 1.5 εκατοστα που βγαινει λιγο περισσοτερο απο μιση ιντσα. 

Ποση πρεπει να ειναι η πιεση; Η μαλλον ποση δεν πρεπει να ειναι. Ξερω οτι τα σπιραλ αντεχουν μεχρι 10 bar, η πιεση φανταζομαι πρεπει αν ειναι αρκετα μικροτερη ομως. 

Να σημειώσω οτι οταν η βαλβιδα προστασιας ανοιξει και αρχιζει να σταζει, εαν ανοιξω καποια βρυση για να εκτονωθεί η πιεση η βαλδιδα σταματα να σταζει. Λογικο μου φαινεται, οποτε η βαλβιδα λειτουργεί σωστα 

Δημοσ.

Η βαλβίδα του θερμοσίφωνα, ειδικά στους καινούργιους είναι 6-8 bar..

Αν μετρήσεις πίεση έως 4.5 (άντε 5 bar το πολύ), σε ώρες μη αιχμής, όπου δεν υπάρχει κατανάλωση νερού (βράδυ έως πολύ πρωινές ώρες), τότε πας για μειωτή πίεσης οπωσδήποτε..

Αν παρ' όλα αυτά ανοίγει πάλι, τότε πρέπει να τοποθετηθεί δοχείο διαστολής στον θερμοσίφωνα, ώστε να "παίρνει" αυτό τις διαστολές..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vaggelis kirk είπε

Η συστολη που ειναι 1/2''κανει για ολες τις μπαταριες του ντουζ; Μετρησα την δικη μου και ειναι περιπου 1.5 εκατοστα που βγαινει λιγο περισσοτερο απο μιση ιντσα. 

στο θηλυκό της συστολής μπαίνει το μανόμετρο και στο αρσενικό το σπιράλ της μπαταρίας  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...