Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Alexrose είπε

Η αλλαγή είναι υποχρεωτική? ?

Θεωρητικά ναι. Πρακτικά μόνο αν θες να βγάλεις διαβατήριο. Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει καν ότι οι ταυτότητες "λήγουν".

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sotorious είπε

ενας βενζινοπωλης επειδη μια οικογενειας που εβαλε βενζινη στο αμαξι της ειχε κολησει η καρτα,   και τον παρακαλαγε ο αντρας να αφησει οτιδηποτε ως εγγυηση να παει να βγαλει τα χρηματα και να γυρισει να πληρωσει, ο βενζινοπωλης ανενδοτος καλεσε την αστυνομια και ζητουσε να τους συλλαβουν για 20 ευρω, οταν ηρθε η αστυνομια ξερεις τι εκανε ο ενας αστυνομικος ? εξηγουσε στον βενζινοπωλη οτι προφανως δεν μπορουσε να τους συλλαβει για αυτον τον λογο, και εκανε κατι που δεν το λει κανενας νομος και καμια εγκυκλιος

Αυτο ειναι ενα απο τα διαφορα παραμυθακια που κυκλοφορουν προκειμενου να αμβλυνθει η (κακη) εικονα που εχει ο μεσος σκεπτομενος πολιτης για τους ελληνες μπατσους. Μην πιστευεις ο,τι διαβαζεις στο ιντερνετ, ειδικα οταν δεν εχει απολυτως κανενα αληθοφανες στοιχειο. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, HuskerDu είπε

συγνώμη, κάτι άσχετο, η ενημέρωση για την αλλαγή του αριθμού ταυτότητας στην Εφορία, μπορεί να γίνε online?!

Ναι, κανε μια ερώτηση μεσα απο το taxis και θα σου πουν ακριβως τι πρεπει να κανεις. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, lector είπε

Αυτο ειναι ενα απο τα διαφορα παραμυθακια που κυκλοφορουν προκειμενου να αμβλυνθει η (κακη) εικονα που εχει ο μεσος σκεπτομενος πολιτης για τους ελληνες μπατσους. Μην πιστευεις ο,τι διαβαζεις στο ιντερνετ, ειδικα οταν δεν εχει απολυτως κανενα αληθοφανες στοιχειο. 

Φαντάζομαι εσύ έχεις στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό δεν έγινε, ή κι εσύ απλώς το διάβασες στο ίντερνετ?

Όσον αφορά τον ts, οι ερωτήσεις βγαίνουν αυτόματα από το σύστημα και γίνεται για λόγους ασφαλείας και ταυτοπροσωπίας. Μπορεί να σε ρωτούσε το όνομα του πατέρα της συζύγου σου (αν είσαι παντρεμένος π.χ.) ή οτιδήποτε άλλο. Αν δεν απαντηθούν οι ερωτήσεις, η διαδικασία δεν προχωράει παρακάτω. Την άλλη φορά μπορεί να να έχει διαφορετικές ερωτήσεις, μην το δένεις κόμπο ότι θα είναι πάλι οι ίδιες. Αν θυμάμαι καλά, σε δύο ερωτήσεις πρέπει να απαντήσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή πρόσφατα έκανα αντικατάσταση ταυτότητας. Η εμπειρία μου ήταν κα-τα-πληκτι-κη!

1)  Είχα πάει προετοιμασμένος και είχα φροντίσει να βγάλω φωτογραφίες .

2)'Έκανα δηλώση απώλειας ενώ ήμουν στην ουρά για να βγάλω ταυτότητα μέσω gov.gr από το κινητό. Την δήλωση την έστειλα μέσω email στο Τ.Α.

3)Η υπάλληλος ΔΕΝ μου ζήτησε λογαριασμό κοινής ωφέλειας ,ευτυχώς για μένα γιατί μένω χωρίς συμβόλαιο.

4)Μάρτυρα βρήκα ένα κύριο που ήταν στην ουρά.

5)Παράβολο πήρα μέσω e-παράβολο

6)Δημοτολόγιο βγήκε μέσω online αναζήτησης από την υπάλληλο.

7)Οι ερωτήσεις για παππούδες και γιαγιάδες είναι και καλά για ταυτοποίηση (όπως και ο μάρτυρας) στη λογική "what's your first prt's name?"

7)Όλα αυτά έγιναν 7 το απόγευμα.

Η πλάκα είναι ότι μου ζήτησε τον αριθμό της παλιάς ταυτότητας για να μην κοιτάει τα χαρτιά και εγώ έβγαλα την παλιά για να δω το νούμερο χαχαχα 

Επεξ/σία από dalton114
Δημοσ.
8 ώρες πριν, vorlon68 είπε

Ναι, κανε μια ερώτηση μεσα απο το taxis και θα σου πουν ακριβως τι πρεπει να κανεις. 

μπες στο ΤΑΧΙΣ και κοιτά στη καρτελλα σου.....αλλλαξε????  δεν χρειάζεται να κανείς κανονικά τίποτα....μόνο το ΕΦΚΑ έχει κάποια θέματα με την αλλαγή ταυτότητας και η Τράπεζες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dalton114 είπε

Επειδή πρόσφατα έκανα αντικατάσταση ταυτότητας. Η εμπειρία μου ήταν κα-τα-πληκτι-κη!

2)'Έκανα δηλώση απώλειας ενώ ήμουν στην ουρά για να βγάλω ταυτότητα μέσω gov.gr από το κινητό. Την δήλωση την έστειλα μέσω email στο Τ.Α.

3)Η υπάλληλος ΔΕΝ μου ζήτησε λογαριασμό κοινής ωφέλειας ,ευτυχώς για μένα γιατί μένω χωρίς συμβόλαιο.

εισαι απο τους τυχερους!

Δημοσ.

Εμένα όταν είχα δηλώσει απώλεια ταυτότητας, δεν με είχαν ρωτήσει τίποτα. Τώρα άμα σε λένε ξέρω 'γω Γιώργο Παπαδόπουλο και βλέπουν άλλους 50 μέσα στο σύστημα, εντάξει μπορεί να σε ρωτήσουν και τι νούμερο παπούτσι φόραγε ο ξάδερφος του μπατζανάκη σου, για να καταλάβουν ποιος από τους κλώνους του Γιώργου Παπαδόπουλου, είσαι :)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, lector είπε

καταλαβαινω απο ποια οπτικη γνωια το λες

οτι το διαβασα πχ στο κολοκοτρινιτσι.blogspot.com , ρεπορταζ σε δελτιο ειδησεων και μιλουσε και η γυναικα του αντρα για την εμπειρια αυτη

επισης εχω και προσωπικη εμπειρια απο στυνομικο οπου εμπιστευθηκε την κριση του και οχι ντε και καλα το γραμα του νομου ,βεβαια απο την αλλη δεν λεω οτι ολοι ειναι καλοι η ολοι ειναι κακοι ,βιωματα καταγραφω υπαρχουν αλλοι για να τους καταταξουν σε πλειοψηφιες η μειοοψηφιες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dalton114 είπε

7)Οι ερωτήσεις για παππούδες και γιαγιάδες είναι και καλά για ταυτοποίηση (όπως και ο μάρτυρας) στη λογική "what's your first prt's name?"

Η πλάκα είναι ότι μου ζήτησε τον αριθμό της παλιάς ταυτότητας για να μην κοιτάει τα χαρτιά και εγώ έβγαλα την παλιά για να δω το νούμερο χαχαχα 

Για ποιο λόγο να δηλώσεις απώλεια και πληρώσεις παράβολο? Εκτός κι αν δεν είχε περάσει η 15ετία.

4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Εμένα όταν είχα δηλώσει απώλεια ταυτότητας, δεν με είχαν ρωτήσει τίποτα. Τώρα άμα σε λένε ξέρω 'γω Γιώργο Παπαδόπουλο και βλέπουν άλλους 50 μέσα στο σύστημα, εντάξει μπορεί να σε ρωτήσουν και τι νούμερο παπούτσι φόραγε ο ξάδερφος του μπατζανάκη σου, για να καταλάβουν ποιος από τους κλώνους του Γιώργου Παπαδόπουλου, είσαι :)

Στις απώλειες υπογράφει και δεύτερο άτομο ως μάρτυρας, δεν ισχύει αυτό με τις ερωτήσεις.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mechpanos είπε

μην μου βαζεις τετοιες ιδεες και βρεχει σημερα οποτε θα νε διπλη η ταλαιπωρια  αν παει στραφι η μερα ,λογικα σημερα θα ειδοποιησει να ξαναπαω απο οτι μου ειπε

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sotorious είπε

καταλαβαινω απο ποια οπτικη γνωια το λες

οτι το διαβασα πχ στο κολοκοτρινιτσι.blogspot.com , ρεπορταζ σε δελτιο ειδησεων και μιλουσε και η γυναικα του αντρα για την εμπειρια αυτη

επισης εχω και προσωπικη εμπειρια απο στυνομικο οπου εμπιστευθηκε την κριση του και οχι ντε και καλα το γραμα του νομου ,βεβαια απο την αλλη δεν λεω οτι ολοι ειναι καλοι η ολοι ειναι κακοι ,βιωματα καταγραφω υπαρχουν αλλοι για να τους καταταξουν σε πλειοψηφιες η μειοοψηφιες

Στην δικιά σου περίπτωση δεν μπορεί να αγνοήσει το γράμμα του νόμου. Αν δεν απαντηθούν οι ερωτήσεις, δεν προχωράει παρακάτω και δεν υπάρχει τρόπος να δεις από πριν την απάντηση. Φαντάσου ότι αυτό που θα γράψει θα πρέπει να συμφωνεί 100% με την απάντηση που έχει περασμένη το σύστημα. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν καταχωρηθεί λάθος στοιχεία στα δημοτολόγια (π.χ. ορθογραφικά λάθη) και υπάρχει θέμα με την απάντηση.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Φαντάζομαι εσύ έχεις στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό δεν έγινε, ή κι εσύ απλώς το διάβασες στο ίντερνετ?

Όσον αφορά τον ts, οι ερωτήσεις βγαίνουν αυτόματα από το σύστημα και γίνεται για λόγους ασφαλείας και ταυτοπροσωπίας. Μπορεί να σε ρωτούσε το όνομα του πατέρα της συζύγου σου (αν είσαι παντρεμένος π.χ.) ή οτιδήποτε άλλο. Αν δεν απαντηθούν οι ερωτήσεις, η διαδικασία δεν προχωράει παρακάτω. Την άλλη φορά μπορεί να να έχει διαφορετικές ερωτήσεις, μην το δένεις κόμπο ότι θα είναι πάλι οι ίδιες. Αν θυμάμαι καλά, σε δύο ερωτήσεις πρέπει να απαντήσεις.

εμμμμ δεν στρωνω τον ποπο μου μου να κατσω να διαβασω :P  

τι να σου πω ελπιζω να ξεμπερδεψω γιατι δεν αξιζει η δικια μου περιπτωση τετοια ταλαιπωρια ,πηγενε ελα , ξαναφυγε ξαναελα κλπ

εχεις δουλεψει στην συγκεκριμενη θεση?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...