Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ούλους

Έφτιαξα ένα νέο σύστημα εχει  γίνει κανονιά εγκατάσταση win11 

Προσπαθώ να ενεργοποιήσω το secure boot (είναι αναγκαστικο για fifa,valorant κτλπ)

Όταν γίνεται η ενεργοποίηση στο boot δεν υπάρχει signal,black screen

Μπορω να επαναφερθώ το σύστημα βγάζοντας μπαταριά αλλα δεν μπορώ να ενεργοποιήσω κάπως το secure boot

Ο m.2 είναι σε gpt γιατί κάπου διάβασα ότι υπάρχει θεμα αν ειναι mbr

Εχω κανει αναβάθμιση και στο πρόσφατο  bios F16D

Κάποια ιδέα? Αν βαλω windows 10 θα εχω το ιδιο πρόβλημα ?

Mobo aorus elite ax v2

m2 1 tb samsung 980

cpu ryzen 5 5600x

Επεξ/σία από .536
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω διαβάσει αλλά τίποτα δεν βοήθησε ...μόλις κάνω το csm disabled για να εμφανιστεί το secure boot και disabled να το βάλω .. no signal

Επεξ/σία από .536
Δημοσ.
Spoiler
4 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Μισό λεπτάκι, ο 5600Χ δεν έχει γραφικά, τι κάρτα έχεις επάνω;

Για να πέρασε Windows και να ψάχνει επιλογές στο BIOS, λογικά έχει GPU.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Για να πέρασε Windows και να ψάχνει επιλογές στο BIOS, λογικά έχει GPU.

Ναι, απλά υποψιάζομαι ότι είναι κάποια πολύ παλιά που δεν έχει UEFI, για αυτό και η μαύρη οθόνη μόλις κλείνει το CSM.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Ναι, απλά υποψιάζομαι ότι είναι κάποια πολύ παλιά που δεν έχει UEFI, για αυτό και η μαύρη οθόνη μόλις κλείνει το CSM.

Και εγώ αυτό σκέφτηκα αλλά μετά είδα ότι είναι B550 gigabyte (αυτές by default είναι σε uefi το bios και όχι legacy όπως οι B450 ,με το csm disabled) οπότε κάτι άλλο είναι.

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
Δημοσ.
23 ώρες πριν, .536 είπε

Καλησπέρα σε ούλους

Έφτιαξα ένα νέο σύστημα εχει  γίνει κανονιά εγκατάσταση win11 

Προσπαθώ να ενεργοποιήσω το secure boot (είναι αναγκαστικο για fifa,valorant κτλπ)

Όταν γίνεται η ενεργοποίηση στο boot δεν υπάρχει signal,black screen

Μπορω να επαναφερθώ το σύστημα βγάζοντας μπαταριά αλλα δεν μπορώ να ενεργοποιήσω κάπως το secure boot

Ο m.2 είναι σε gpt γιατί κάπου διάβασα ότι υπάρχει θεμα αν ειναι mbr

Κάποια ιδέα? Αν βαλω windows 10 θα εχω το ιδιο πρόβλημα ?

Mobo aorus elite ax v2

m2 1 tb samsung 980

cpu ryzen 5 5600x

καλή τύχη αν χρειαστείς κάτι εδώ είμαστε ;)

Δημοσ.

Secure Boot
Allows you to enable or disable Secure Boot and configure related settings. This item is configurable only
when CSM Support is set to Disabled.

Αμφιβάλω αν είδες το βίντεο εξηγεί μέσα τι κάνει.:devil:

1. ενεργοποιείς το AMD CPU ftpm
  2. csm support disabled
  3. secure boot enabled 

και πιστεύω αυτό ήταν 

αν σου βγάλει κάποιο μήνυμα στο bios πόσταρε σε εικόνα να το δούμε.

Δημοσ.

https://freeimage.host/i/HfFdZwg

Το βίντεο το ακολούθησα εκτος απο το  μερος με το gpt γιατι ειναι ηδη.

Μολις κανω csm support disable,secure boot enabled 

Στο reboot δεν εχω signal τιποτα,black screen  . Και για να επαναφερω το συστημα πρεπει να βγαλω μπαταρια για να γινει reset το bios σε csm enabled αλλιως δεν ερχεται signal 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, .536 είπε

Στο reboot δεν εχω signal τιποτα,black screen  . Και για να επαναφερω το συστημα πρεπει να βγαλω μπαταρια για να γινει reset το bios σε csm enabled αλλιως δεν ερχεται signal 

Κανονικά το default στις Gigabyte B550 (τουλάχιστον σε αυτές που έχουν περάσει από χέρια μου) έχουν το csm disabled , τώρα για να γίνεται enabled μόνο του το bios "βλέπει" κάποια συσκευή που ΔΕΝ είναι uefi και γυρνάει μόνη της το bios σε legacy , όταν κάνεις load defaults & save & exit το csm πρέπει να είναι disabled.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/11/2022 στις 10:32 ΜΜ, .536 είπε

Γενικά να αποφεύγεις να βάζεις εκδόσεις a,b,c,d υπάρχουν bugs και είναι υπο δοκιμή οι εκδόσεις αυτές δηλ (beta). Άσε που μπορεί να χαλάσουν την μητρική σου.

Εγώ στη θέση σου θα έβαζα την f15 και ο λόγος το λέει παρακάτω αν δεις.

Change default status of AMD PSP fTPM to Enabled for addressing basic Windows 11 requirements

Κάνε αναβάθμιση στην F15 ΑΜΕΣΑ!!

και όταν βγεί F16 σκέτη χωρίς b,c,d,a κτλ. τότε κάνεις αναβάθμηση το UEFI/BIOS firmware 

Εγώ πιστεύω εκεί είναι το πρόβλημα σου.

Επεξ/σία από neo80
Δημοσ.
1 ώρα πριν, neo80 είπε

Γενικά να αποφεύγεις να βάζεις εκδόσεις a,b,c,d υπάρχουν bugs και είναι υπο δοκιμή οι εκδόσεις αυτές δηλ (beta). Άσε που μπορεί να χαλάσουν την μητρική σου.

Εγώ στη θέση σου θα έβαζα την f15 και ο λόγος το λέει παρακάτω αν δεις.

Change default status of AMD PSP fTPM to Enabled for addressing basic Windows 11 requirements

Κάνε αναβάθμιση στην F15 ΑΜΕΣΑ!!

και όταν βγεί F16 σκέτη χωρίς b,c,d,a κτλ. τότε κάνεις αναβάθμηση το UEFI/BIOS firmware 

Εγώ πιστεύω εκεί είναι το πρόβλημα σου.

Τι είναι αυτά τα ανυπόστατα που λες; Τρομάζεις και το χρήστη με μπαρούφες και παραφιλολογίες περί beta αν έχει κάποια επέκταση η έκδοση; Βγάζεις μια θεωρία από το μυαλό σου  ανυπόστατη τελείως που δεν τεκμιριώνεται πουθενά. Έχεις ιδέα πως δουλεύει το versioning? Αναφέρει κάπου ο κατασκευαστής πως είναι beta; Τα πέρι beta λοιπόν δεν στέκουν στο ελάχιστο.

Τώρα αν έχεις κάποια πληροφορία ότι η συγκεκριμένη έκδοση προκαλεί το παραπάνω σύμπτωμα, παρέθεσέ τη.

7 ώρες πριν, .536 είπε

https://freeimage.host/i/HfFdZwg

Το βίντεο το ακολούθησα εκτος απο το  μερος με το gpt γιατι ειναι ηδη.

Μολις κανω csm support disable,secure boot enabled 

Από τη στιγμή που γυρνάς το CSM σε off και δεν έχεις εικόνα, το πρόβλημά σου πιθανότατα είναι στο vbios της κάρτας γραφικών σου σε συνδυασμό με τη μητρική σου. Κάνε του μια ενημέρωση και προσπάθησε ξανά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...