Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή με άλλα λόγια θέλουν δεν θέλουν πάνε να μας επιβεβαιώσουν την θρυλική ταινία Ρόμποκοπ και να την κάνουν από τώρα πράξη. Σωστά ‘λεγα εγώ

Δημοσ.

Λέει κάπου οτι τα ρομπότ θα διαθέτουν δική τους τεχνητή νοημοσύνη και οτι θα λειτουργούν αυτοβούλως;

Πάλι κάποιος χειριστής θα πατάει τη σκανδάλη, οπότε εκτός του οτι είναι κάπως φουτουριστικό το θέαμα, τί να σε σκοτώσει καραμπίνα που την κρατάει άνθρωπος, τί ρομπότ.

Έτσι και αλλιώς τηλεκατευθυνόμενα όπλα υπάρχουν και τώρα.

Αυτό που δε μου άρεσε είναι οτι το άρθρο λέει οτι τα ρομπότ ( ή ο χειριστής) θα μπορούν να σκοτώσουν υπόπτους.....υπόπτους....τους οποίους θεωρούν απειλή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/11/2022 στις 10:57 ΜΜ, Nick77 είπε

Μάλλον εκεί στην αστυνομία του Φρίσκο δεν έχουνε διαβάσει τους 3 θεμελιώδεις νόμους της ρομποτικής από τον Isaac Asimov...

1. A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm.
  2. A robot must obey orders given it by human beings except where such orders would conflict with the First Law.
  3. A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Law.

Αυτοί οι νόμοι εχουν καταρριφθεί εδω και πολύ καιρό απο χώρες ολόκληρες οταν κατασκευάζουν, αγοράζουν και χρησιμοποιούν οπλικά συστήματα που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ρομποτική και το ΑΙ.  Η αστυνομία του San Fransisco είναι ασημαντη συγκριτικά και εννοείται οτι αργά ή γρήγορα θα τα χρησιμοποιήσουν, οχι μονο αυτοί αλλά ολα τα σώματα ασφαλείας. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την τεχνολογία και την εξέλιξη.

Επεξ/σία από fragma
Δημοσ.
Στις 29/11/2022 στις 2:19 ΜΜ, me00016 είπε

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το "θανάσιμη δύναμη"!

Google translate του "deadly force"

k-391 mystery GIF

Πιο σωστό θα ήταν "θανατηφόρος βία"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...