Προς το περιεχόμενο

Scan.Generic.PortScan.UDP Kaspersky/Win10

Xristaras12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ, εδώ και 2 ημέρες (απο το Σάββατο για την ακρίβεια) μου σκάει 1 την ημέρα το παρακάτω μήνυμα στο Κaspersky και ότι η απειλή δικτύου μπλοκαρίστηκε.

Τύπος χρήστη: Ενεργός χρήστης
Στοιχείο: Αποκλεισμός επιθέσεων δικτύου
Περιγραφή αποτελέσματος: Αποκλείστηκε
Όνομα: Scan.Generic.PortScan.UDP
Αντικείμενο: UDP από 45.134.144.101 στη θύρα 192.168.1.8:1082

Με πλήρη σάρωση δεν βρίσκω κάτι στο σύστημα, το μόνο πρόγραμμα του θείου είναι το office 2016 με το ιδιο kms που χρησιμοποιώ εδω και χρόνια, ούτε έχω κατεβάσει τίποτα περίεργο απο τόρεντ, ούτε κάποιο περίεργο στικάκι έχει μπει στο σύστημα, ούτε κάποιος άλλος ούτε τίποτα.

Απο τότε που έχω το νέο σύστημα της υπογραφής (1 χρόνο περίπου) έχω ανοιχτό το DMZ επίτηδες για να μην κάνω port forward για κάθε παιχνίδι (FH5, GTAV) που παίζω Online.

Προς το παρόν, έχω κλείσει το DMZ και βλέπουμε, υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να γίνει μήπως και βρούμε τι φταίει;

Διαβάζω γενικότερα για false positive του kaspersky και δεν ξέρω τι να πιστέψω. Το kaspersky επίσης ΔΕΝ είναι σπασμένο, η άδεια όμως είναι απο κλειδάδικο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλώς port scan κάνει κάποιο bot κατά πάσα πιθανότητα να βρει ανοιχτές πόρτες για πιθανά exploits. Δεν είναι τίποτα αν δεν έχεις vulnerable services να τρέχουν στο PC.

Επεξ/σία από infin1tyGR

win10 αυθεντικά με κλειδί, ενημερωμένα πάντα, KAV ενημερωμένο πάντα. Το pc στο startup έχει τα βασικά απο drivers που χρειάζεται συν το πρόγραμμα της gigabyte για τους ανεμιστήρες και τα RGB (SIV, RGBFusion), και το dropbox που χρησιμοποιώ.

Δεν θα έχεις κανένα θέμα τότε. Αν και το DMZ καλό είναι να αποφεύγεται, αλλά σε καταλαβαίνω με τα διάφορα ports που ζητάνε κάποια παιχνίδια... 

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Παιδια ξερει κανενας γιατι μπλοκαρει σελιδες οπως google - tik tok - iefimerida ασχετα μεταξυ τους ποε πρεπει να παω για να τα βαλω εξαιρέση για να μπορει να τις ανοιγει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...