Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Sardauk είπε

Oκ σωστο, απλα αν αλλαξω μονο ram και ssd ?  Δεν ειναι πολλα για αυτα τα 2

Οχι αλλα η ram δεν θελει καμια εγκατασταση,κανεις εγκατασταση windows στον ssd και βλεπεις εαν τη χρειαζεσαι.

Επισης θεωρω δυσκολο να βρεις ιδια ακριβως ram,και ειλικρινα ειναι τζοκερ σε AM3 μητρικη οι μνημες (εαν θα δουλεψουν)

Οποτε θα αναγκαστεις να βαλεις καινουργιες ειτε 8 ειτε 16 gb και το κοστος θα ειναι υψηλο.

Δεν χανεις κατι να δοκιμασεις μονο με τον ssd,εγω προσπαθω να σε προλαβω απο το να πεταξεις χρηματα.

Στη θεση σου 6 ωρες που το συζηταμε θα ειχα αγορασει ηδη τον ssd και θα ειχα περασει windows που ειναι 10 λεπτα υποθεση.😉

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Sardauk είπε

Oκ σωστο, απλα αν αλλαξω μονο ram και ssd ?  Δεν ειναι πολλα για αυτα τα 2

δεν ειναι αρχαια μην ακους κανενα ...με λιγα λεφτακια που σου λεω εγω ....θα μπορεσεις ανετα μεσα σε δυο μηνες να βαλεις και μια καλυτερη καρτα γραφικων πχ gtx1650 4gb ....!

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, life is music είπε

δεν ειναι αρχαια μην ακους κανενα ...με λιγα λεφτακια που σου λεω εγω ....θα μπορεσεις ανετα μεσα σε δυο μηνες να βαλεις και μια καλυτερη καρτα γραφικων πχ gtx1650 4gb ....!

Καλα για καρτα γραφικων δεν χρειαζεται. Αλλαζω πρωτα ssd και λογικα ραμ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sardauk είπε

αυτο ακριβως ....αν βρεις και εναν fx 8320 το μηχανημα σου θα αναστηθεί !

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Sardauk είπε

Η πλατφόρμα είναι από το 2011 , οι καλύτεροι επεξεργαστές που μπορεί να πάρει  έχουν την αρχιτεκτονική Bulldozer ( αυτήν που παραλίγο να χρεοκοπήσει την AMD ) και έχουν single core perfomance περίπου 60-70% από αυτό των Intel Core 2 Quad του 2006-2007 αν τους κλοκάρεις στα ίδια ρολόγια. 

Αυτά για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση ότι με 80-100 ευρώ θα γίνει "Υπερσύγχρονη".

Κάνε αυτά που σου είπαμε, αναβάθμισε τον SSD και δες αν χρειάζεται να αναβαθμίσεις και τις μνήμες.

Αναβάθμιση στον επεξεργαστή ΜΗΝ κάνεις δεν αξίζει ή το πολύ πήγαινε σε FX6300.  Ένας FX6300 θα σου δώσει περίπου +30% σε επιδόσεις σε σύγκριση με αυτόν που έχεις και θα σου κοστίσει περίπου 20 ευρώ , ενώ ένας FX8350 άντε να δώσει +40% σε χρήση browsing , word , email κλπ και κοστίζει 40+ ευρώ στα μεταχειρισμένα.

Γενικά μην κοιτάς που οι FX έχουν περισσότερους πυρήνες κλπ, γιατί η χρήση που θες να κάνεις δεν απαιτεί πολλούς πυρήνες.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, life is music είπε

υπερσύγχρονο μηχανημα

Η λέξη υπερσύγχρονο μόλις απέκτησε νέο νόημα! Τύφλα να 'χουν οι 7600Χ και οι 13600Κ! 

Γιατί δεν λες καλύτερα και υπερηχητικό, πιο μέσα θα έπεφτες. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Sardauk είπε

Καλησπερα !! Εχω εναν παλιο desktop το οποιο θελω να το αφησω στο πατρικο μου. Θα χρησιμοποειται μονο για browsing, email, word.

Εχει μια μητρικη asus m5a87. Απ οτι ειδα παιρνει εως 16gb ram, οποτε σκεφτομαι να βαλω ram, ssd και επεξεργαστη, τι προτεινετε ??

Αν είναι να βάλεις όλα αυτά, απλά παίρνεις και καινούργιο motherboard...

Οπότε δοκιμάζεις απλά με νεό ssd και αν δεν σου αρκεί η απόδοση, παίρνεις έναν 5600g με καινούργια μητρική

Υπάρχει και η επιλογή του g6605 απο πλαίσιο με κάποιο h510 motherboard αλλά γλιτώνεις λίγα χρήματα και χάνεις 4 πυρήνες

Δημοσ.

Πάρε μία α320 η β 350 μητρική με 40 ευρώ.

Πάρε 16GB DDR4 μνήμες 3.200 με 45 ευρώ

Πάρε έναν nvme  με κάνα σαραντάρι 45 ευρώ.

Και διάλεξε έναν ryzen με ενσωματωμένα γραφικά.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Η λέξη υπερσύγχρονο μόλις απέκτησε νέο νόημα! Τύφλα να 'χουν οι 7600Χ και οι 13600Κ! 

Γιατί δεν λες καλύτερα και υπερηχητικό, πιο μέσα θα έπεφτες. 

Αν το pc του φίλου δεν τα φτυσει ...καλύτερα να μην αλλάξει !!!

Δημοσ.

και εγω μαζι σου ειμαι....ssd και full ram μεσα..μην μασαs...οσο βαστανε ακομα τα χαζοκουτια με αυτα πορευομαστε...δεν ειρθε ακομα ο καιροs να σταξουμε 1000ρικο για καινουργιο κοσκινακι..δεν το γλιτωνουμε μεν...θα αργησει λιγο ακομα δε....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Για τις εργασίες που θα τον χρησιμοποιείς θα είναι επαρκής, προς το παρόν τουλάχιστον, με τον επεξεργαστή που ήδη έχεις, με 8GB ram και έναν φτηνό SSD. Ξοδεύοντας γύρω στα 35 ευρώ για να αγοράσεις μόνο 4GB ίδια (μεταχειρισμένη) μνήμη + SSD 240GB. Δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις δεκάρα παραπάνω για σύστημα με μητρική αυτής της ηλικίας και με PSU που δεν θα είναι σίγουρα το καλύτερο...

Επεξ/σία από filipN
  • Like 2
Δημοσ.

πάρε ένα ssd,και μηχάνημα να αλλάξεις θα του τον πάρεις πίσω,δεν πάει χαμένος.Όσο για τις μνήμες,ψάξε εδώ στο forum για μεταχειρισμένες,κατόπιν συνενόησης με τον πωλητή,μπορείς να τις δοκιμάσεις,αν δεν κάνουν,τις επιστρέφεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...