Sardauk Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Καλησπερα !! Εχω εναν παλιο desktop το οποιο θελω να το αφησω στο πατρικο μου. Θα χρησιμοποειται μονο για browsing, email, word. Εχει μια μητρικη asus m5a87. Απ οτι ειδα παιρνει εως 16gb ram, οποτε σκεφτομαι να βαλω ram, ssd και επεξεργαστη, τι προτεινετε ??
JDROGAS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Eπειδη μιλαμε για αρκετα παλια μητρικη,θα σου προτεινα εαν εχει ηδη 8gb ram να μην ασχοληθεις με τιποτε αλλο παρα μονο με την αγορα ενος ssd και αυτου οικονομικου (της ταξης των 20-30 ευρω). Ειναι τεραστια η διαφορα που θα δεις. 6
Sardauk Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Eπειδη μιλαμε για αρκετα παλια μητρικη,θα σου προτεινα εαν εχει ηδη 8gb ram να μην ασχοληθεις με τιποτε αλλο παρα μονο με την αγορα ενος ssd και αυτου οικονομικου (της ταξης των 20-30 ευρω). Ειναι τεραστια η διαφορα που θα δεις. Ram εχει 4, ssd βαζω απλα ενα με sata 3 ??
fotaras76 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, Sardauk είπε Ram εχει 4, ssd βαζω απλα ενα με sata 3 ?? Βάλε έναν απλό sata 3 ssd και δες πως πάει. Αν κατά το browsing δεν υπάρχει ανάγκη για πολλές καρτέλες ταυτόχρονα (μέχρι 4-5 ας πούμε) ακόμα και τα 4 gb ram θα είναι αρκετά. 3
Sardauk Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, fotaras76 είπε Βάλε έναν απλό sata 3 ssd και δες πως πάει. Αν κατά το browsing δεν υπάρχει ανάγκη για πολλές καρτέλες ταυτόχρονα (μέχρι 4-5 ας πούμε) ακόμα και τα 4 gb ram θα είναι αρκετά. θα παρω σιγουρα αλλα 4 ram
JDROGAS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Sardauk είπε θα παρω σιγουρα αλλα 4 ram Δοκιμασε το με τον ssd μην κανεις τσαμπα εξοδα. Εγω σε παλιο desktop γραφειου εχω αντιστοιχη κατασταση σε intel (s775) Aναγκαστικα υπαρχει μια εφαρμογη που δουλευει μονο σε 32 bit,οποτε και του εχω windows 7 - 32bit με 3gb ram. Σε πληροφορω οτι δουλευει ολη την ημερα pdf,word,excel,mail,browsing χωρις κανενα προβλημα. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από JDROGAS 2
fotaras76 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Sardauk είπε θα παρω σιγουρα αλλα 4 ram Μέχρι το Δεκέμβρη του 2020 είχα pc με 4gb ram με ssd και έκανα όλες τις απλές εργασίες + light gaming. Βάλε ssd και δες. Αν θες κι άλλη μνήμη θα πρέπει να βρεις την ίδια (ή τις ίδιες αν έχεις 2Χ2) αν θες να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. 2
Tol1as Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Συμφωνώ με τους φίλους, τέσταρε πρώτα μόνο με καινουριο ssd και 99% θα είσαι OK. Για παράδειγμα ο πατέρας μου βρήκε ένα laptop dell latitude 6400 του 2009 που έκανε 4-5 λεπτά να ανοίξει και με ένα ssd των 20 ευρώ τώρα ανοίγει σε 25 sec σε Win10 (ούτε κάν προτείνεται για win10 το laptop). CPU ποιόν έχεις αυτή τη στιγμή? Ram τι μάρκα και διαμόρφωση? Αν βάλεις ssd και πάλι δεν την παλεύεις με τίποτα, μπορείς να ψάξεις για μεταχειρισμένη ram γιατί απ'ότι βλέπω οι τιμές στις καινούριες ddr3 είναι ψιλο σάπιες. Το ίδιο και CPU. 2
hatzimanolisan Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Βάλε τον ssd όπως λένε και τα παιδιά και δες αν σε καλύπτει ο υπολογιστής. Γενικά δεν αξίζει να δώσεις λεφτά σε τόσο παλιά πλατφόρμα. Aν είναι να ξοδέψεις χρήματα κάπου πάρε έναν καλό ssd που μπορεί να σου μείνει και για άλλον υπολογιστή αργότερα. Η αναβάθμιση στις μνήμες αν τελικά χρειαστεί ίσως είναι ζόρι γιατί πρέπει να βρεις τις ίδιες , οπότε λογικά θα πρέπει να αγοράσεις σετάκι και να σου μείνουν στην άκρη οι παλιές... Οι τιμές στα μεταχειρισμένα για 2 x 4 gb ddr3 είναι γύρω στα 20-25 ευρώ , ενώ αν παραγγείλεις από Κίνα είναι στα 25-30 το σετάκι 2 Χ 8 gb. Για τον επεξεργαστή χωρίς να ξέρω τι έχει αυτήν την στιγμή ο υπολογιστής ίσως αξίζε από άποψη επιδόσεων να πάρεις κάποιον FX 8xxx πάλι από τις αγγελίες μεταχειρισμένων ή σαιτ τύπου ebay κλπ αλλά η τιμή τους στα μεταχειρισμένα είναι στα 40+ που προσωπικά την θεωρώ απαγορευτική για αυτό που προσφέρουν. 2
countass Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Sardauk είπε Καλησπερα !! Εχω εναν παλιο desktop το οποιο θελω να το αφησω στο πατρικο μου. Θα χρησιμοποειται μονο για browsing, email, word. Εχει μια μητρικη asus m5a87. Απ οτι ειδα παιρνει εως 16gb ram, οποτε σκεφτομαι να βαλω ram, ssd και επεξεργαστη, τι προτεινετε ?? Τι επεξεργαστή έχει; Μπορείς να βάλεις και κανένα καλύτερο με 10-15€ από e-bay. 1
life is music Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Sardauk είπε Καλησπερα !! Εχω εναν παλιο desktop το οποιο θελω να το αφησω στο πατρικο μου. Θα χρησιμοποειται μονο για browsing, email, word. Εχει μια μητρικη asus m5a87. Απ οτι ειδα παιρνει εως 16gb ram, οποτε σκεφτομαι να βαλω ram, ssd και επεξεργαστη, τι προτεινετε ?? την συγκεκριμενη μητρικη την ξερω καλα ...θα ψαξεις με ενα 40ρι να παρεις εναν fx8320 ...μετα θα παρεις μια 8αρα ραμ με κανα 25 αρκει να ειναι στα 1600mhz και τελος εναν ssd 240 με κανα 20ρι και θα εχεις ενα υπερσύγχρονο μηχανημα .... 2
JDROGAS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Kανε την κινηση με τον ssd,κανε μια καθαρη εγκατασταση των windows και βλεπεις. Η μητρικη ειναι αρχαια και εαν σε αφησει χρονους θα εχεις πεταξει τουλαχιστον 80-100 ευρω για μνημες,δισκο,επεξεργαστη.
Sardauk Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Kανε την κινηση με τον ssd,κανε μια καθαρη εγκατασταση των windows και βλεπεις. Η μητρικη ειναι αρχαια και εαν σε αφησει χρονους θα εχεις πεταξει τουλαχιστον 80-100 ευρω για μνημες,δισκο,επεξεργαστη. Oκ σωστο, απλα αν αλλαξω μονο ram και ssd ? Δεν ειναι πολλα για αυτα τα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα