Προς το περιεχόμενο

EON vs Vodafone TV

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από comfuzio,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά. Επειδή έχω δυο -καλές πλέον- προσφορές από Vodafone και Wind για triple play, ήθελα να ρωτήσω ποια είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάμεσα σε EON TV και Vodafone TV;

Από EON μου φαίνεται ελκυστικό το πακέτο των NovaCinema, ως έξτρα κανάλια για ταινίες/σειρές (δεν με ενδιαφέρουν αθλητικά), ενώ από Vodafone ομολογώ ότι ηχεί ως καλός κράχτης το HBO και το Disney+. Στα + του ΕΟΝ θα έβαζα και τη δυνατότητα για χρήση σε 2 συσκευές (ή και παραπάνω) με αποκωδικοποιητή + δεύτερη θέαση σε Smart tv. 

Αν υπάρχει κάποιος που έχει εικόνα και από τα δυο θα βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ :)

Επεξ/σία από Rebirth
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.wind 3 ταυτόχρονες θεάσεις, Voda νομίζω παραπάνω(4 ή 5)...

Είμαι κάποια χρόνια συνδρομητής Voda και μου έγινε προσφορά με Disney+ αλλά δεν δέχτηκα, γιατί μου χρέωναν την αναβάθμιση όσο το Disney+... Καλό ε... Σε adsl όμως, γιατί στην περιοχή μου η Voda δεν έχει κάτι άλλο..σήμερα μίλαγα wind για το fiber 200..  Μάλλον για εκεί με βλέπω..Έχει και η Voda tv εφαρμογή.

Επεξ/σία από irelen
  • Like 1

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ.

Τρεις ταυτόχρονες θεάσεις, όμως έχει και app για pc/laptop; (η Vodafone δεν έχει). Ένα που δεν διευκρίνισα είναι αν η προσφορά που μου έκανε η Voda είναι με αποκωδικοποιητή. Tης Wind η προσφορά έχει και αποκωδικοποιητή. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιώ στη μια τιβί το app, σε άλλη τον αποκωδικοποιητή. Το άλλο μεγάλο ερώτημα είναι για το περιεχόμενο φυσικά... Δεν θα πω ψέματα, μου φαίνεται λίγο φτωχό της vodafone. 

Τα έχω και τα 2 βέβαια όχι το Disney+ της VF καθώς είναι για όλους όπως λέει η σελίδα τους πλην εμού για κάποιο λόγο και αν το πάρεις σαν stand alone όπως εγώ είναι πόνος το να βρεις υποστήριξη ή εξυπηρέτηση καθώς σου ζητάει τον αριθμό του κινητού ή σταθερού αλλά σαν stand alone δεν έχεις κανένα από τα 2 αλλά ΑΦΜ...
+EON TV: θέαση από box το οποίο μετά την αρχική ενεργοποίηση που θέλει ethernet παίζει και με wifi αφού πάρει το 1ο update.
-Vodafone TV; Μόνο με ethernet. Για μένα είμαι με δομημένη οπότε δεν με ενδιαφέρει το wifi αλλά αν κάποιος δεν μπορεί/δεν θέλει/δεν ξέρω και γω τι, να το ξέρει!
+EON TV: έχει θέαση και από smart tv app (δες κατασκευαστή) και μπορείς να το δεις ταυτόχρονο από 1)box +1Smart tv +1 μια ακόμα συσκευή που θα είναι είτε pc είτε κινητό είτε tablet. Από αυτά μπορείς να περάσεις 3 μέσα στον λογαριασμό σου αλλά μόνο 1 μπορεί να είναι ενεργό. Να το τονίσω λίγο, 1 ενεργό από τις 3 "φορητές συσκευές" στο σύνολο 3 ταυτόχρονες θεάσεις μαζί με το box και την smart tv.
-Vodafone TV έχει app για κινητά/tablet, το έχω περάσει στο ΕΟΝ box (Lolz ε; ) και παίζει μπόμπα και από wifi! Δεν θυμάμαι πόσες συσκευές.
Και τα 2 έχουν live κανάλια, πιο πολλά το ΕΟΝ, και τα 2 έχουν on demand και μπορείς να βάλεις youtube κτλ απλά της vf είναι καρακλειδομένο και δεν μπορείς να βάλεις άλλα apps. Δεν έχει smart tv app, τουλάχιστον σε LG με WEBOS 3.0 που έχω εγώ δεν υπάρχει app 

Αν ποτέ θες να δεις αθλητικά στο ΕΟΝ υπάρχει η επιλογή ενώ στην VF όχι. Τουλάχιστον για την ώρα.
Το VFTV παίζει με vlan και αν έχεις θέματα με την γραμμή ίσως να έχεις βλάβες που να κρατάνε μέρες για επίλυση καθώς σε VDSL με καμπίνες άλλων παρόχων (ΟΤΕ/WIND) θα πρέπει να πάει ως βλάβη από VF προς εκεί και ΑΝ το αναγνωρίσουν ποτέ οι άλλοι ως βλάβη (στο λέω ως κάποιος που ήταν στο τεχνικό της VF και τα άκουγα για τέτοιες βλάβες).

Ότι και να διαλέξεις, ελπίζω να το ευχαριστηθείς!

• Thanks 1

@comfuzioσε ευχαριστώ πολύ για την εκτενή απάντηση. Αν καταλαβαίνω σωστά δίνεις ένα πόντο πάνω στο EON από άποψη περιεχομένου.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η σύνδεση. Δεν μπορώ να έχω ethernet. Μόνο WiFi με 30αρα VDSL. Το Netflix δουλεύει μια χαρά, αλλά δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό. Λες να έχω θέμα με Vodafone TV σε WiFi;

18 λεπτά πριν, Rebirth είπε

@comfuzioσε ευχαριστώ πολύ για την εκτενή απάντηση. Αν καταλαβαίνω σωστά δίνεις ένα πόντο πάνω στο EON από άποψη περιεχομένου.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η σύνδεση. Δεν μπορώ να έχω ethernet. Μόνο WiFi με 30αρα VDSL. Το Netflix δουλεύει μια χαρά, αλλά δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό. Λες να έχω θέμα με Vodafone TV σε WiFi;

To stb της Vodafone δεν υποστηρίζει wifi. Αστεία πράγματα εν έτει 2022. 

• Like 2

• Λύση
14 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Ενώ το VFTV έχει wifi δέκτη μέσα, τον έχουν ανενεργό και δεν μπορείς να το βάλεις καθόλου με wifi, μόνο ethernet. Όσο δούλευα εκεί μας είχαν πει ότι ήταν κάτι στο "to do list" αλλά έχουν περάσει και 2,5 χρόνια από τότε οπότε μάλλον δεν θα γίνει ποτέ...
Αν θα είσαι μόνο με wifi τότε πας σε ΕΟΝ εκτός και αν η smart tv σου είναι με android και έχεις βρει το app ή αν βάλεις android tv box με το app τους.
Για καλό και για κακό θα σου έλεγα να ρωτήσεις στο τεχνικό της vodafone για το αν θα παίξει το wifi καθώς είμαι μακριά από την εταιρία καιρό τώρα και δεν έχω και κανέναν άλλο που να το είχε σαν υπηρεσία για να ρωτήσω. Σε μένα δεν παίζει το δικό μου box με wifi.
Αν δεν μπορείς να βάλεις ethernet θα σου έλεγα PLC αν δεν έχεις τριφασικό ρεύμα, δεν θα είναι για πολλά αλλά τουλάχιστον ένα vftv θα το βλέπεις χαλαρά.

Σαν περιεχόμενο και τα 2 έχουν πολλά και ωραία πράγματα αλλά ναι, θα έλεγα το ΕΟΝ είναι ένα σκαλί πιο πάνω αλλά μην με δένεις πάνω σε αυτό καθώς είναι υποκειμενικό το τι αρέσει σε μένα και τι σε σένα ^^

1 λεπτό πριν, Bourdoulas είπε

To stb της Vodafone δεν υποστηρίζει wifi. Αστεία πράγματα εν έτει 2022. 

indeed! Αν και έχει το module μέσα. Η αιτιολογία ήταν ότι με τα lockdown και το wireless congestion που είχαμε τότε ότι θα ήταν γενικά μια κακή εμπειρία για τον κόσμο οπότε και το κλείσανε/δεν ενεργοποίησαν ποτέ.

Τώρα χωρίς lockdowns γιατί δεν το βάζουν σε λειτουργία....

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μονόδρομος λοιπόν το να ρωτήσω το τεχνικό τμήμα για το WiFi και να δω αν η τηλεόραση (έχω Google TV της Sony) εμφανίζει το app. Υπάρχει βέβαια και η λύση να κρατήσω τη σύνδεση voda και να βάλω έξτρα EON, σωστά; 

Το θέμα είναι ότι μου δίνουν το full πακέτο Vodafone TV με 5 ευρώ. Για το cinema της EON (το βασικό δηλαδή, χωρίς αθλητικά) νομίζω πάει σε 11;

* upd: η TV έχει το app Vodafone TV GR. 

Επεξ/σία από Rebirth

2 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Μονόδρομος λοιπόν το να ρωτήσω το τεχνικό τμήμα για το WiFi και να δω αν η τηλεόραση (έχω Google TV της Sony) εμφανίζει το app. Υπάρχει βέβαια και η λύση να κρατήσω τη σύνδεση voda και να βάλω έξτρα EON, σωστά; 

Ναι παίζει και σαν stand alone το ΕΟΝ, απλά ρώτα και wind και nova ποιος θα σου κάνει πιο καλή τιμή/πακέτο. Εμένα μου έκανε η wind πχ που το "αγοράζει" από nova...και δούλευα για την Nova ^^
Κοίτα αν η smart tv σου, σου βγάζει το vf tv app τότε είσαι οκ, θα παίξεις από αυτό με wifi. Απλά θα πρέπει να βάλεις έστω για 5' το box με ethernet να κάνει ένα update και activate για να παίξει μετά και στα άλλα.
Αυτό που έλεγα στον κόσμο τότε αν δεν μπορεί να πάει ethernet προς το vf tv, να πάνε κοντά στο router ένα pc monitor και να μπει το box με το ethernet που έχει μέσα. Αν δεν παίζει αυτό το σενάριο, τότε πας το router στην τηλεφωνική κοντά στην tv σου, δεν σε νοιάζει αν παίζει στο 1mbps, ένα update θα κάνει και activate και μετά το πας πίσω

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι προσφορές ως τώρα:

Vodafone: 30mbps (λένε δεν πάει παραπάνω εδώ που είμαι, στο Παγκράτι παρεμπιπτόντως), δωρεάν σταθερά, 5ωρες κινητά, πλήρες πακέτο Vodafone TV στα 24,90. Η Vodafone μου δίνει και το ίδιο χωρις TV (δηλαδή όπως ακριβώς είμαι τώρα που πληρώνω 24,90)στα 19,90.

Wind: Fiber50 (καφαο, όχι ftth), απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά, +EON, με τρεις μήνες δωρεάν στα 31 ευρώ. 

Επεξ/σία από Rebirth

Δεν είναι 2-2,5€ αλλά 5,10€ (24,90€ vs 31€).
Ο ίδιος μόνο ξέρει τα οικονομικά του, μπορεί αυτά τα 5€ το μήνα να κάνουν την διαφορά για τον ίδιο

• Like 1

13 ώρες πριν, comfuzio είπε

Δεν είναι 2-2,5€ αλλά 5,10€ (24,90€ vs 31€).
Ο ίδιος μόνο ξέρει τα οικονομικά του, μπορεί αυτά τα 5€ το μήνα να κάνουν την διαφορά για τον ίδιο

Έχει συνυπολογίσει τους 3 δωρεάν μήνες της Wind, όπως γράφει. Δηλαδή είναι 31x21=651 Ευρώ για το 24μηνο συμβόλαιο, το οποίο αν το μοιράσεις σε 24 μήνες βγαίνει 27,13 Ευρώ το μήνα. Άρα στο τέλος η διαφορά είναι όντως 2,23 Ευρώ το μήνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ και τους τρεις παιδιά. Εν τέλει ζήτησα... πίστωση χρόνου από τη Vodafone. Έκανα ανανέωση (χωρίς TV) στα 19,82 (30mbps, 6 ώρες δωρεάν προς κινητά) από τα 24,90 που έδινα, και μου είπαν ότι αν θελήσω Vodafone TV ισχύει η προσφορά των +5 ευρώ, ακόμα και αν το κάνω σε δεύτερο χρόνο. 

Ρώτησα, ωστόσο, τον εκπρόσωπο της VF για τον αποκωδικοποιητή, και μου επιβεβαίωσε ότι λειτουργεί μόνο ενσύρματα, κάτι αρκετά αποθαρρυντικό στην περίπτωσή μου. Για την ώρα κλίνω προς τη Wind για το ΕΟΝ. Θα ζητήσω κάποια προσφορά για stand alone. 

2 ώρες πριν, Giama είπε

Έχει συνυπολογίσει τους 3 δωρεάν μήνες της Wind, όπως γράφει. Δηλαδή είναι 31x21=651 Ευρώ για το 24μηνο συμβόλαιο, το οποίο αν το μοιράσεις σε 24 μήνες βγαίνει 27,13 Ευρώ το μήνα. Άρα στο τέλος η διαφορά είναι όντως 2,23 Ευρώ το μήνα.

Να σημειώσουμε σε αυτό ότι στην περίπτωση του stand alone EON (χωρίς double play Wind), όπως ενημερώθηκα, παίρνεις ένα μήνα δώρο, όχι 3. 

EON παίζει και από browser; 

Επεξ/σία από Rebirth
  • Like 1

update: Λαμβάνοντας υπόψιν όσα γράψατε εδώ, αλλά και την πρόταση που μου έκαναν, έβαλα το EON, stand alone, στα 11 ευρώ, με τρεις μήνες δώρο σε 24μηνη δέσμευση. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα σχόλια. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...