Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρειάζομαι ένα πρόγραμμα για να κάνω backup από έναν εσωτερικό σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.Αυτό που θέλω όμως είναι να μπορεί να βρίσκει αν στον εξωτερικό σκληρό δίσκο υπάρχουν τα ίδια αρχεία και να μην τα κάνει duplicate.

Για παράδειγμα: Έστω ότι στον εσωτερικό δίσκο υπάρχουν τ΄αρχεία A,B,C,D,E,F,G τα οποία έχουν μεταφερθεί στον εξωτερικό δίσκο,και στον εσωτερικό προσθέτω τα αρχεία H,I,J,K,L,M όταν κάνω τη μεταφορά δε θέλω να ξαναμεταφέρονται τα A,B,C,D,E,F,G αλλά μόνο τα καινούρια αρχεία.Είχα βρει ένα δωρεάν, FreeFileSync,αλλά από μια στιγμή και μετά το antivirus το έβρισκε ως ιό...Ήταν freeware.Υπάρχει κάτι αντίστοιχο;Έστω και εμπορικό.

Επεξ/σία από imaginas
Δημοσ.

Αυτό που θέλεις γίνεται πολύ εύκολα με το robocopy, το robocopy υπάρχει ήδη στον υπολογιστή σου και το τρέχεις μέσο terminal.
Κάνει αυτό ακριβώς που θέλεις και παραπάνω όπως να παρακολουθεί για αλλάγές ανάμεσα στους 2 φακέλους που θα ορίσεις και να μεταφέρει το αρχείο άμεσα αλλά δυστυχώς είναι λίγο advanced. Το καλό με αυτό είναι υπάρχουν αρκετά προγραμματάκια που τρέχουν αυτό από πίσω αλλά σου δίνουν ένα μενού με όλες τις επιλογές που προσφέρει το tool αυτό.

Σε κάθε περίπτωση θα σου έλεγα να διαβάσεις για τις δυνατότητες του εδώ: https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/administration/windows-commands/robocopy

Και θα σου πρότεινα να κατεβάσεις κάποιο από αυτά: https://www.codeitbro.com/best-robocopy-gui-for-windows/#7-robocopy-gui
Όποιο σου φαίνεται πιο εύκολα, από πίσω όλα την ιδια δουλειά κάνουν.
Απλά καλό θα ήταν να διάβαζες και το documentation του tool για να είσαι λίγο πιο σίγουρος γιατί με τα λάθος options μπορεί να γίνουν override αρχεία που χρειάζεσαι.

Προσωπικά, το χρησιμοποιούσα σε εταιρικό περιβάλλον για να παίρνω backup και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

--- 
Για το freeFileSync έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και νομίζω ότι το antivirus σου ήταν λίγο υπερβολικό...
Αν τα παραπάνω tool σου φαίνονται "δύσκολα" τότε θα σου έλεγα να επιτρέψεις στο antivirus σου να τρέξει το FFS.
Βεβαιώσου ότι έχεις κατεβάσει κάποια έκδοση από το official site και λογικά θα είσαι κομπλέ.
Πρόσεξε μόνο κατα την εγκατάσταση αν ζητάει προαιρετικά να εγκαταστήσει και κάτι άλλο... 

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον θα βάλω στις εξαιρέσεις του antivirus το FFS που ήταν πράγματι πολύ καλό,αλλά από κάποια στιγμή και μετά μου το έβγαζε το ESET ως  Potentially unwanted application

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...