Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στην παρεα..θα ηθελα τις συμβουλες σας για κατι αλλοπροσαλα που ξαφνικα ξεκινησε να κανει το pc μου (το pc αναγραφετε στην υπογραφη μου).

Λοιπον, εχουμε και λεμε...πριν μια εβδομαδα εκανα αναβαθμιση την gpu, πηγα απο μια 2060(used) σε μια 3070ti (used)...αφου ειχα σβησει ολους τους drivers της προηγουμενης gpu,  εκανα update το bios της μητρικης (ετυχε και ειχε new εδω και λιγους μηνες και δεν το ειχα παρει γραμμη) υστερα εκατσα και ελυσα σχεδον ολο το pc γιατι ταυτοχρονα παρελαβα και υδροψυξη και αφου τα ξανα εστησα ολα τοποθετησα την gpu το ανοιξα περασα drivers ολα ωραια, ολα καλα μεχρι εδω.ανοιγω το pc 2η μερα λεω κατσε να βαλω μια ταξη στους σκληρους δισκους γτ ειχα παρατημενα αρχεια στην επιφανεια εργασιας, τα κανω ολα αυτα κομπλε...μπαινω χαζευω καμια ωρα ιντερνετ κατι θυμαμαι και παω να μπω σε εναν σκληρο δισκο (ssd συγκεκριμενα), αμ δε...διπλο κλικ ανοιγε να μπει δεν εμφανιζε τπτ...παταγα "Χ" στο παραθυρο να κλεισει μου πεταγε μηνυμα τερματισμος λειτουργιας και εκλεινε μετα απο καποια δευτερολεπτα...το ιδιο και στους 4 σκληρους (1 m2 που εχω το συστημα,1ssd,2 hdd) δεν εμπαινε πουθενα.παω να τρεξω 2 παιχνιδια που ειχα αποθυκευμενα στον m2 δεν τα ανοιγε,τρεχω παιχνιδι απτον ssd μπηκε κανονικα....εκανα restart τα ιδια, τον κλεινω το αφηνω, επομενη μερα τα ιδια...επομενη μερα και για το υπολλοιπο της εβδομαδας εφτιαξε δια μαγειας κανενα προβλημα, ετρεχε τα παιχνιδια απο οποιονδηποτε δισκο, εμπαινε κανονικα μεσα στους δισκους ολα κομπλε.

ελα που ομως κατα την εκκινηση του υπολογιστη παρατηρω πως αργει λιγο να ξεκινησει και οχι μονο αυτο αλλα προσπερναει και την πρωτη εικονα που δειχνουν (το logo δλδ της μητρικης που απο κατω γραφει πχ del για bios) και με πεταει κατευθειαν στην εικονα τους προφιλ μου που θελει κωδικο για να ανοιξω...εχω μεινει δλδ δεν εχω προσβαση στα bios...φωναζω ενα φιλαρακι που τα κατεχει καλυτερα και του λεω ελα για φορματ ετσι και ετσι...βγαζουμε μπαταρια απο την μητρικη νομιζαντας οτι καταλαθος μετα το update των bios εχει μπει σε fast boot το pc και συνεχιζουμε για το φορματ...αυτη την φορα πουθενα εικονα...ανοιγει το pc και δεν εμφανιζει τπτ...βγαζω gpu απτο ρευμα και συνδεω το display port κατευθειαν στην μητρικη...εκει ολα κομπλε.κανουμε φορματ ανοιγει το pc περναμε ολους τους drivers συνδεω gpu (και το καλωδιο dp πανω της)  κανουμε restart προσπερναει παλι την αρχικη οθονη και παλι δεν εχω προσβαση σε bios.

αυτη την στιγμη που μιλαμε το εχω κρατησει ετσι δεν μπηκα παλι στην διαδικασια να κανω φορματ γτ δεν νομιζω να γινοτανε κατι διαφορετικο...εκτος απο ολα αυτα το pc σημερα απο την στιγμη που το πατησα να ανοιξει του πηρε σιγουρα κανα λεπτο μεχρι να μου εμφανισει την φωτο για να μπω στο προφιλ μου...επισης τρωει κατι ακυρα κολληματα στο ακυρο..δλδ παταω δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας κανει 1-2 δευτερα να το πιασει, σε κατι αλλα σημεια παταγα κλικ να ανοιξω ενα παραθυρο και χρειαζονταν 3-4 κλικ για να το πιασει (οχι δεν φταιει το mouse)...εκει που περναγαμε τους drivers μετα το φορματ παει να περασει ενα driver της intel για τα sata και το λουζει δεν τον περναει ποτε και μετα απο αυτο δεν ανοιγαν παλι οι σκληροι, εκανα restart και μετα επανηλθε δλδ πηρε το driver και ανοιγαν κανονικα.αργα το βραδυ παω να μπω στο geforce experience δεν ανοιγε που πεταγε error 0x003...εκατσα εσβησα ολα τα drivers παλι της gpu τα ξανα περασα και μετα δουλεψε..βεβαια δεν ξερω για ποσο ακομα.

Ειλικρινα δεν ξερω τι γινετε και εχω ψυλοαπογοητευτει, το pc εχω εναν χρονο που το εστησα και δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα μεχρι και πριν αλλαξω gpu..υπαρχει καποιο θεμα ασυμβατοτητας της καρτας με κατι?δεν μπορω να καταλαβω γιαυτο και ελπιζω να με βοηθησετε.

Χιλια συγνωμη για το σεντονι και ευχαριστω οποιον μπει στην διαδικασια να το διαβασει και να ασχοληθει.

Επεξ/σία από kjtzemis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη με κουρασε το κειμενο και το εχασα,τελικα μπορεις με καποιο τροπο να μπεις στο bios?

δοκιμασε με hdmi καλωδιο

Επεξ/σία από dsi44
Δημοσ.

Οπως ειμαι οχι, πρεπει να βγαλω απτο ρευμα την gpu να συνδεσω το display port στην μητρικη και μετα ναι.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, dsi44 είπε

βαλε hdmi καλωδιο στη vga για να δεις το bios και αλλαξε το uefi mode σε legacy

Τι είναι το legacy mode;;

9 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Βγαλε ολους τους σκληρους -αυτον που εχεις το λειτουργικο, και τεσταρε ετσι

Κραταω μόνο τον c??αυτο εννοείς;;

τι ακριβώς απολα πρέπει να τεστάρω κάνοντας αυτο;;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kjtzemis είπε

Κραταω μόνο τον c??αυτο εννοείς;;

τι ακριβώς απολα πρέπει να τεστάρω κάνοντας αυτο;;

Ναι, μόνο τον C κρατάς. 

Αν κάποιος σκληρός είναι χτυπημένος, έχει παρόμοια "συμπτώματα" (αργό boot, μερικές φορές αργεί το δεξί κλικ, ίσως αργεί να διαβάσει έναν σκληρό, ή και όλους κτλ) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ναι, μόνο τον C κρατάς. 

Αν κάποιος σκληρός είναι χτυπημένος, έχει παρόμοια "συμπτώματα" (αργό boot, μερικές φορές αργεί το δεξί κλικ, ίσως αργεί να διαβάσει έναν σκληρό, ή και όλους κτλ) 

Έχω πρόγραμμα εγκατεστημένο που μου γράφει θερμοκρασίες αλλά και για την υγεία του κάθε σκληρού όποτε αν κάποιος είχε πρόβλημα θα μου το πέταγε εκεί μέσα.

Μια σκέψη που κάνω αν και δεν νομίζω είναι μήπως υπάρχει θέμα με το psu;;;έχω 650αρι και η κάρτα λέει προτεινόμενο 750αρι…μήπως επειδή έχει ανεβεί το φορτίο ζορίζεται στο ξεκίνημα;;δεν νομίζω όμως γτ η κάρτα σε max load δεν πάει πάνω από 200-230w όπως και ο cpu δεν τον έχω δει να ανεβαίνει πάνω από 100…σε stress test για 2-3’ και ήταν κάπου στα 90watt.επισης ο cpu δεν παίρνει overclock αλλά και η κάρτα που παίρνει δεν την έχω κάνει.Δεν ξέρω υποθέσεις κάνω όποτε μπορεί να λέω και χαζομάρες.

Επεξ/σία από kjtzemis
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βαλε αγορινα μου το hdmi σε καρτα και οθονη να τελειωνουμε.

γνωστο bug της πρασινης ειναι με το dp

μετα θα μπεις bios και εκει που λεει uefi θα το βαλεις legacy και μετα μπορεις να ξαναβαλεις το dp.

Επεξ/σία από dsi44
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/11/2022 στις 2:37 ΜΜ, dsi44 είπε

βαλε αγορινα μου το hdmi σε καρτα και οθονη να τελειωνουμε.

γνωστο bug της πρασινης ειναι με το dp

μετα θα μπεις bios και εκει που λεει uefi θα το βαλεις legacy και μετα μπορεις να ξαναβαλεις το dp.

Σημερα καταφερα να δοκιμασω αυτο που μου ειπες και οντως δουλεψε, γυρισα σε legacy και ολα ενταξει πλεον.

Εχω αλλο θεμα ομως που δεν ξερω γτ το κανει, νομιζω το ξανα εγραψα παραπανω...καποια στιγμη πηγα να μπω στο geforce experience και μου εβγαζε error 0x003 εκανα uninstall και ξανα install τους drivers και ολα καλα, προχθες ομως μου ξανα παρουσιαστηκε το συγκεκριμενο προβλημα..ξανα εκανα uninstall και install αλλα αυτη την φορα συνεχιζει και μου πεταει το ιδιο error.

τι γινετε?το αντιμετωπιζει κανεις αλλος αυτο?για ποιον λογο παιζει να το κανει?

Επεξ/σία από kjtzemis
Δημοσ.

Αν έχει η cpu ενσωματωμένα γραφικά (δηλαδή gpu) απενεργοποίησέ την από το bios. Επίσης, όσο τρελό και αν ακούγεται μπορεί να φταίνε και οι μνήμες. Δοκίμασε με ένα στικάκι την φορά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, angelob7 είπε

Αν έχει η cpu ενσωματωμένα γραφικά (δηλαδή gpu) απενεργοποίησέ την από το bios. Επίσης, όσο τρελό και αν ακούγεται μπορεί να φταίνε και οι μνήμες. Δοκίμασε με ένα στικάκι την φορά.

εχει ενσωματωμενα γραφικα ο cpu αλλα δεν ειχα ποτε το συγκεκριμενο προβλημα, πριν την 3070ti ειχα την 2060.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...