Armoral Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, TR-909 είπε Η διαφορά όμως είναι πως οι AMD πωλούνται σε τιμές άρκετά κάτω από το MSRP τους - όπως δηλαδή αρμόζει σε ένα προϊόν που φεύγει από την αγορά. Σε αντίθεση με τις NVdia που πωλούνται ακριβότερα από την τιμή που μπήκαν στην αγορά πριν δύο χρόνια (!?). Σε λίγους μήνες θα έχουμε τις μεσαίες από τις νέες σειρές NVidia και AMD. Μια RX7800 που θα είναι ίση ή και ανώτερη σε επιδόσεις από μια 3090 θα κοστίζει περίπου στα χρήματα που γράφεις. Όποιος λοιπόν πάει και δίνει 800αρια σήμερα για κάρτες διετίας απλά να γνωρίζει ότι χάνει πολλά από τα χρήματα του. H 6700 αν μπορέσεις να την δεσμεύσεις (έπεσαν πάρα πολλές παραγγελίες και δεν είμαι σίγουρος αν μπορέσουν να ανταποκριθούν) είναι ότι πιο VFM βγήκε στο φετινό BF. Προσωπικά εκεί θα πήγαινα και θα κράταγα τα +150€ (της 3070) για κάτι άλλο που χρειάζεται ο υπολογιστής μου. Αδερφέ άσε τον άλλο να αγοράσει ότι θέλει και να είναι ευχαριστημένος. Δε χάνεις χρήματα, αγοράζεις καλυτερο προιόν σε κάποιους τομείς και χειρότερο σε κάποιος άλλους. Το ποιο εχεινμεγακυτρρη σημασία για εσένα είναι υποκειμενικό. Δεν είπαμε ότι οι κάρτες της AMD είναι μάπες και δεν παίζουν. Μια χαρά είναι. Σε RT όμως είναι μια γενιά πίσω. Τι να κάνουμε. Για αυτό υπάρχει FSR και DLSS για να κάνουμε τη δουλειά μας. Η 3070 είναι μια κατηγορία επάνω από την 6700. Αν έχεις τα χρήματα πας εκεί η στην 6700xt. Αν όχι μένεις στην 6700. Στα 350 οκ ναι είναι δυνατή προσφορά αλλά δεν είναι το ίδιο προϊόν. Πάμε στα νήματα των καρτών γραφικών να τα αναλύσουμε αυτά ας αφήσουμε αυτό το νήμα ήσυχο λολ. 2
thetiesthatbind Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποιοι αγοράζουν κάρτες με κριτήριο το RTX και όχι την ωμή δύναμή (FPS Maximization) τους. Δηλαδή, όσους ξέρω με ελάχιστες εξαιρέσεις παίζουν παιχνίδια FPS τύπου WZ, PUBG άντε και LOL που ειναι ψιλο irrelevant η κάρτα σε αυτό και τους νοιάζει να έχουν FPS, όχι RT 2
Arkin Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε Είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποιοι αγοράζουν κάρτες με κριτήριο το RTX και όχι την ωμή δύναμή (FPS Maximization) τους. Δηλαδή, όσους ξέρω με ελάχιστες εξαιρέσεις παίζουν παιχνίδια FPS τύπου WZ, PUBG άντε και LOL που ειναι ψιλο irrelevant η κάρτα σε αυτό και τους νοιάζει να έχουν FPS, όχι RT Μας δεν διαβασες βρε? Ποιος παιζει σε raster το 2022? 4
TR-909 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, Armoral είπε Αδερφέ άσε τον άλλο να αγοράσει ότι θέλει και να είναι ευχαριστημένος. Δε χάνεις χρήματα, αγοράζεις καλυτερο προιόν σε κάποιους τομείς και χειρότερο σε κάποιος άλλους. Το ποιο εχεινμεγακυτρρη σημασία για εσένα είναι υποκειμενικό. Δεν είπαμε ότι οι κάρτες της AMD είναι μάπες και δεν παίζουν. Μια χαρά είναι. Σε RT όμως είναι μια γενιά πίσω. Τι να κάνουμε. Για αυτό υπάρχει FSR και DLSS για να κάνουμε τη δουλειά μας. Η 3070 είναι μια κατηγορία επάνω από την 6700. Αν έχεις τα χρήματα πας εκεί η στην 6700xt. Αν όχι μένεις στην 6700. Στα 350 οκ ναι είναι δυνατή προσφορά αλλά δεν είναι το ίδιο προϊόν. Πάμε στα νήματα των καρτών γραφικών να τα αναλύσουμε αυτά ας αφήσουμε αυτό το νήμα ήσυχο λολ. Αν η μια κατηγορία μεταφράζεται σε 150€ πάνω και ίδια τιμή με 6800 που είναι 2 κατηγορίες πάνω από 3070 εγώ πάω πάσο. Αν επίσης προτείνεις στο κόσμο να αγοράζει ΕOL προϊόντα σε τιμές ακριβότερες από ότι πρωτοβγήκαν και ενώ είμαστε σε φάση αλλαγής μοντέλων - ουδέν σχόλιο. Προσωπικά τέτοιες συμβουλές μου φαίνονται λίγο περίεργες. Όμως χρειάζεται και ο αντίλογος ώστε να γνωρίζουν όσοι διαβάζουν ολά τα δεδομένα. Ας κρίνουν οι αναγνώστες. 🙂 4
Konstantin77 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 με 8gb έχει και αυτή το πλαίσιο: https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/asus-vga-geforce-rtx-3070-tuf-oc-v2-8-gb_4099621?utm_source=Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-20221129-cyber-days-mass&ref_tim=1669740469&ref_a=10186574&ref_b=1463710
Armoral Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, TR-909 είπε Αν η μια κατηγορία μεταφράζεται σε 150€ πάνω και ίδια τιμή με 6800 που είναι 2 κατηγορίες πάνω από 3070 εγώ πάω πάσο. Αν επίσης προτείνεις στο κόσμο να αγοράζει ΕOL προϊόντα σε τιμές ακριβότερες από ότι πρωτοβγήκαν και ενώ είμαστε σε φάση αλλαγής μοντέλων - ουδέν σχόλιο. Προσωπικά τέτοιες συμβουλές μου φαίνονται λίγο περίεργες. Όμως χρειάζεται και ο αντίλογος ώστε να γνωρίζουν όσοι διαβάζουν ολά τα δεδομένα. Ας κρίνουν οι αναγνώστες. 🙂 Με τη λογική σου EOL είναι όλα τα προιόντα της προηγούμενης γενιάς και τυπικά είναι, πρακτικά όμως δεν είναι καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θα στραφεί σε αυτά. Για εσένα EOL είναι μόνο το προϊόν που είναι Nvidia προφανώς. Η φθηνότερη 6800 είναι στα 641 και η φθηνότερη σε προσφορά αυτή στα 599 του πλαισίου. Που την είδες την 6800 στα 500 ευρώ πες μας. Ένας άνθρωπος σε ρωτάω διαθέτω μέχρι 520 ευρώ και θέλω κάρτα γραφικών, είμαι μεταξύ των δύο κατασκευαστων όπως όλοι και εσύ αντί να ρωτήσεις σε τι ανάλυση θα παίζει, τι προτιμά να παίζει κτλ έχεις κολλήσει στο AMD, AMD, AMD. Στα 500 ευρώ είναι άλλη κατηγορία κάρτας και πρέπει να επιλέξει 6700XT η 3070. Εσύ έχεις κολλήσει στο 6700 στα 350 γιατί έτσι η αν πας στα 520 δώσε αλλ 80 και πήγαινε σε 6800. Μπορεί να μην έχει ο άνθρωπος να δώσει 80 ευρώ και εκεί να είναι το όριο του. Πρότεινε του 6700XT που παίζει καλύτερα στην ανάλυση που τον ενδιαφέρει και τέλος. Καλά που δεν απαίτησες να σου στείλει και την απόδειξη για να δεις αν αγορασε αυτό που του πρότεινες. Για τους αναγνώστες έχεις ένα δίκιο πάντως. Όταν βλέπουν ότι σε κάθε κατηγορία τιμής προτείνονται μόνο AMD τότε τέτοιες συμβουλές είναι πραγματικά περίεργες
dsi44 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 δεν υπαρχει καρτα 3080 αυτη τη στιγμη,ειναι εκτος τοπου και χρονου οσοι την προτεινουν στα 800ε. Αν εκανε 650 ή τουλαχιστον ιδια τιμη με 6800ΧΤ τοτε θα ηταν μια χαρα επιλογη,αλλα γιατι να δωσεις +150ε για χειροτερο προιον ,απλα πραματα χωρις γυαλια και οπαδισμους. 4
TR-909 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Armoral είπε Με τη λογική σου EOL είναι όλα τα προιόντα της προηγούμενης γενιάς και τυπικά είναι, πρακτικά όμως δεν είναι καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θα στραφεί σε αυτά. Για εσένα EOL είναι μόνο το προϊόν που είναι Nvidia προφανώς. EOL είναι οι NVidia 3000 και οι AMD 6000 το γνωρίζουμε όλοι αυτό - εγώ έθιξα το θέμα της τιμής διάθεσης για EOL προϊόν, το οποίο έντεχνα αποφεύγεις να σχολιάσεις. 4 λεπτά πριν, Armoral είπε Η φθηνότερη 6800 είναι στα 641 και η φθηνότερη σε προσφορά αυτή στα 599 του πλαισίου. Που την είδες την 6800 στα 500 ευρώ πες μας. 569€ η 3070 στο e-shop και 599€ η 6800 στο ΠΛΑΙΣΙΟ - εγώ σε αυτά αναφέρθηκα που με ρώτησε ο φίλος πιο πίσω. 8 λεπτά πριν, Armoral είπε Ένας άνθρωπος σε ρωτάω διαθέτω μέχρι 520 ευρώ και θέλω κάρτα γραφικών, είμαι μεταξύ των δύο κατασκευαστων όπως όλοι και εσύ αντί να ρωτήσεις σε τι ανάλυση θα παίζει, τι προτιμά να παίζει κτλ έχεις κολλήσει στο AMD, AMD, AMD. Στα 500 ευρώ είναι άλλη κατηγορία κάρτας και πρέπει να επιλέξει 6700XT η 3070. Εσύ έχεις κολλήσει στο 6700 στα 350 γιατί έτσι η αν πας στα 520 δώσε αλλ 80 και πήγαινε σε 6800. Μπορεί να μην έχει ο άνθρωπος να δώσει 80 ευρώ και εκεί να είναι το όριο του. Πρότεινε του 6700XT που παίζει καλύτερα στην ανάλυση που τον ενδιαφέρει και τέλος. Καλά που δεν απαίτησες να σου στείλει και την απόδειξη για να δεις αν αγορασε αυτό που του πρότεινες. Για τους αναγνώστες έχεις ένα δίκιο πάντως. Όταν βλέπουν ότι σε κάθε κατηγορία τιμής προτείνονται μόνο AMD τότε τέτοιες συμβουλές είναι πραγματικά περίεργες Εγώ θα του προτείνω είτε να κάνει υπομονή είτε να πάρει ότι πιο οικονομικό καλύπτει τις ανάγκες του και να προχωρήσει σε αγορά κάρτας νέας γενιάς σε λίγους μήνες - το λογικό και αυτονόητο νομίζω. Τώρα αν η AMD τυχαίνει να έχει καλύτερο value και να είναι πιο κοντά στο τρόπο σκέψης που προανέφερα, ε δε φταίω εγώ. Κόλημμα με εταιρείες κανένα. Το κόλλημα που έχω είναι το τι καλύτερο μπορώ να πάρω στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.😁 (όπως κόλλημα έχουν και οι χ,ψ εταιρείες να αρμέγουν το κόσμο). Αυτά τα ολίγα και όπως είπα ας κρίνουν εκείνοι που διαβάζουν. 1
Armoral Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δε σχολιάζω τιμή γιατι δε μιλαμε για ιδια προιοντα. Αν μου ελεγες 3080 σε 650 η 3080 σε 799 θα το καταλάβαινα. Δε μπορεί να διατεθει ποτέ η 3080 στην τιμη της 6800. Ούτε η 3080 ti, ούτε η 3090. Το λόγο που συμβαίνει αυτό τον καταλαβαίνεις φαντάζομαι. 1
christarass Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, ptz13 είπε Θεωρητικά η Asus δίνει 3 χρόνια εγγύηση, αν δεν κάνω λάθος. Το e-shop γιατί αναφέρει 2; 3 εχει ειχαν κανει λαθος 2
thetiesthatbind Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Armoral είπε Δε σχολιάζω τιμή γιατι δε μιλαμε για ιδια προιοντα. Αν μου ελεγες 3080 σε 650 η 3080 σε 799 θα το καταλάβαινα. Δε μπορεί να διατεθει ποτέ η 3080 στην τιμη της 6800. Ούτε η 3080 ti, ούτε η 3090. Το λόγο που συμβαίνει αυτό τον καταλαβαίνεις φαντάζομαι. Κακό πράγμα να φοράς γυαλιά στην τσέπη σου, δεν πειράζει προχωράμε. Φτάνει με τις συγκρίσεις. 2
Armoral Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε Κακό πράγμα να φοράς γυαλιά στην τσέπη σου, δεν πειράζει προχωράμε. Φτάνει με τις συγκρίσεις. Μη σε στεναχωρεί το γεγονός ότι ανάμεσα σε δύο προϊόντα υπάρχει ένα που θεωρείται καλύτερο και για αυτό είναι ακριβότερο. Συμφωνώ προχωράμε. 1
BadBoy Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, Thresh είπε Αυτό το μερίδιο μετράει και τις άπειρες που αγοράστηκαν για mining υποθέτω. Οι RX 570/580 ήταν επίσης εξαιρετικά δημοφιλείς κάρτες για mining, οπότε είναι δύσκολο έως αδύνατο να γίνει πραγματική εκτίμηση του ποσοστού. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα