chrisde Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, aki είπε Το Quake 1 - RT mod διαφωνεί. Καμία απολύτως διαφορά στο gameplay. Περνάς το παιχνίδι και μεταμορφώνεται κυριολεκτικά από το 100% Path-Tracer που έκανε ένας modder. Αυτό ναι μάλιστα, είναι εντυπωσιακό. Άμα τα σύγχρονα παιχνίδια είχαν ανάλογη υλοποίηση rt, πρώτος εγώ θα πούλαγα την κάρτα μου για να πάρω nvidia. Το πρόβλημα, όπως είπε ο @kkatzos είναι ότι μιλάμε για το Quake... Εντάξει, παιχνιδάρα για την εποχή του, αλλά έχουμε 2022... Βέβαια να πούμε κιόλας ότι το συγκεκριμένο mod γονατίζει ακόμα και τις nvidia και είναι unplayable σε amd, οπότε για κάτι αντίστοιχο σε σύγχρονα παινίδια μάλλον θα αργήσουμε πολύ... Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από chrisde
aki Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Alexandr0s7 είπε Έχει στο eshop την 3070 στα 570€ σκέφτομαι να την αγοράσω σκέφτομαι βέβαια ότι έχει μόνο 8gb vram. Νομίζω ότι εξαρτάται από την τωρινή σου κάρτα. Έχει ήδη υποστήριξη για RT ή όχι; Η 3070 θα κρατήσει περισσότερο από ότι φαντάζεσαι με τα dlss/fsr, όμως στο RT-Reflections δεν βοηθάνε το ίδιο. Ενώ κάνουν sub-pixel reconstruction στη γεωμετρία το Reflection παραμένει στην internal ανάλυση και μόνο. Μόνο το Spiderman remasted, πριν τα patches, έκανε sub-pixel και το αφαίρεσαν καθώς εισαγάγει motion-flickering. Εάν μπορείς να πας σε 3080 θα ήταν προτιμότερο, εάν όχι, είμαι κάτοχος 2070 super και ακόμα κρατάει γερά (αλλά γλυκοκοιτάζω τις νεότερες κάρτες).
Alexandr0s7 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, aki είπε Νομίζω ότι εξαρτάται από την τωρινή σου κάρτα. Έχει ήδη υποστήριξη για RT ή όχι; Η 3070 θα κρατήσει περισσότερο από ότι φαντάζεσαι με τα dlss/fsr, όμως στο RT-Reflections δεν βοηθάνε το ίδιο. Ενώ κάνουν sub-pixel reconstruction στη γεωμετρία το Reflection παραμένει στην internal ανάλυση και μόνο. Μόνο το Spiderman remasted, πριν τα patches, έκανε sub-pixel και το αφαίρεσαν καθώς εισαγάγει motion-flickering. Εάν μπορείς να πας σε 3080 θα ήταν προτιμότερο, εάν όχι, είμαι κάτοχος 2070 super και ακόμα κρατάει γερά (αλλά γλυκοκοιτάζω τις νεότερες κάρτες). Τώρα είμαι με έναν υπολογιστή 6 χρονών που έχει μέσα μια Nvidia 930M. Οπότε ότι και να πάρω θα είναι αναβάθμιση. Θα ήθελα 2k και πάνω. Απλώς δεν θέλω να ξεφύγω πάνω από τα 600€. Για αυτό λέω σκέφτομαι αυτή που την έβγαλαν στα 570€ αν αξίζει ή όχι;
aki Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Alexandr0s7 είπε Τώρα είμαι με έναν υπολογιστή 6 χρονών που έχει μέσα μια Nvidia 930M. Οπότε ότι και να πάρω θα είναι αναβάθμιση. Θα ήθελα 2k και πάνω. Απλώς δεν θέλω να ξεφύγω πάνω από τα 600€. Για αυτό λέω σκέφτομαι αυτή που την έβγαλαν στα 570€ αν αξίζει ή όχι; Προσωπικά αξίζει η RTX nVidia τεχνολογία εάν ασχολείσαι ή πρόκειται να ασχοληθείς με Content Creation (πχ, DaVinci Resolve, Blender, Phtogrammetry, κτλ). Δυστυχώς η AMD δεν είναι τόσο δυνατή στον χώρο ακόμα (πες το software/hardware). Ίσως οι nVidia είναι καλύτερες overall. Θα έλεγα εάν βρεις καλή τιμή μη διστάσεις, πήγα από gtx970 σε 2070super (πριν χρόνια) και η διαφορά ήταν χαοτική! Απλά να ενημερώσω πως η απόδοση του Ray Tracing στα παιχνίδια, εξαρτάται πάρα πολύ από το CPU+RAM combo σου. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από aki 1
Alexandr0s7 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, aki είπε Προσωπικά αξίζει η RTX nVidia τεχνολογία εάν ασχολείσαι ή πρόκειται να ασχοληθείς με Content Creation (πχ, DaVinci Resolve, Blender, Phtogrammetry, κτλ). Δυστυχώς η AMD δεν είναι τόσο δυνατή στον χώρο ακόμα (πες το software/hardware). Ίσως οι nVidia είναι καλύτερη overall. Θα έλεγα εάν βρεις καλή τιμή μη διστάσεις, πήγα από gtx970 σε 2070super (πριν χρόνια) και η διαφορά ήταν χαοτική! Απλά να ενημερώσω πως η απόδοση του Ray Tracing στα παιχνίδια, εξαρτάται πάρα πολύ από το CPU+RAM combo σου. Ουσιαστικά την κάρτα την θέλω για παιχνίδια κυρίως. Σαν επεξεργαστή σκέφτομαι 13600k πολύ δυνατός. Οπότε δεν θεωρείται η 3070 στα 570€ του eshop καλή επιλογή;
TR-909 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Alexandr0s7 είπε Ουσιαστικά την κάρτα την θέλω για παιχνίδια κυρίως. Σαν επεξεργαστή σκέφτομαι 13600k πολύ δυνατός. Οπότε δεν θεωρείται η 3070 στα 570€ του eshop καλή επιλογή; 519€ (549€ με τις αυξήσεις της NVidia το 2022) ήταν η αρχική τιμή της 3070 όταν πρωτοβγήκε πριν 2 χρόνια. Σε λίγους μήνες θα έρθουν 4070, 4060, 7800, 7700, 7600 όλες με πολλαπλάσια απόδοση από την 3070. Αν παρ' όλα αυτά θεωρείς για End of Life κάρτα τα 599€ καλή τιμή προχωράς σε αγορά της. Πάντως αν το δεις πρακτικά (αξιόλογοι Ray Tracing τίτλοι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού κυριολεκτικά) και σε ενδιαφέρει η raster απόδοση στο 2k κοίτα και τις προτάσεις της AMD όπου σε παρόμοιο budget είναι κατά πολύ ανώτερες από την 3070 (RX6800, RX6800 XT). 2
aki Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Alexandr0s7 είπε ...την κάρτα την θέλω για παιχνίδια ... σκέφτομαι 13600k. Οπότε δεν θεωρείται η 3070 στα 570€ του eshop καλή επιλογή; Ειλικρινά δε γνωρίζω, αυτό θα το κρίνεις εσύ από τα online reviews και τις ανάγκες σου. Καλό combo με τον 13600k πάντως (με ddr5 @ 6400+ ram) αφού σκοπεύεις για ολική αναβάθμιση. Ίσως μια 3070 ti / 3080 να είναι οριακά πιο future proof... Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από aki
Armoral Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, TR-909 είπε Τεχνολογία και "επένδυσή στο χρόνο" είναι αντίθετες έννοιες. 🙂 Ακριβώς, ξόδεμα χρημάτων είναι. Στα του θέματος οποίος τρελαίνεται για raster απόδοση ας αγοράσει αντίστοιχη AMD. Τα games με υποστήριξη raytracing δεν είναι 2 η 3 μόνο . Σε εμένα τουλάχιστον κάνουν διαφορά γιατί θέλω και το eye candy στα παιχνίδια, πληρωνουμε και για αυτο και όχι μόνο για την αποδοση σε raster. Ειδάλλως ούτε η AMD θα το υποστήριζε η θα το διαφήμιζε αν ήταν καθαρό gimmick. Τώρα αν είναι στημένο το παιχνίδι και εσκεμμένα τα παιχνίδια που υποστηρίζουν την τεχνολογία δείχνουν πολύ καλύτερα από τα παλιότερα δεν το γνωρίζω, όποιος μπορεί ας το αποδείξει. Μέχρι τότε και επειδή το θέμα είναι και υποκειμενικό θα πληρώνω, πρώτα ο Θεός, για να έχω το προϊόν με την κορυφαία απόδοση σε αυτόν τον τομέα, ούτως ή άλλως διαφορές στο ράστερ η στις μνήμες είναι μικρότερες από αυτήν που υπάρχει στην απόδοση στο rt.
aki Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Armoral είπε Σε εμένα τουλάχιστον κάνουν διαφορά γιατί θέλω και το eye candy στα παιχνίδια, πληρωνουμε και για αυτο και όχι μόνο για την αποδοση σε raster. Δεν είναι Eye Candy μόνο θα έλεγα. Περισσότερο δεν είναι Eye Sore όπως τα SSAO + SSR που ήταν χρυσά στην εποχή τους, αλλά τώρα τα σνομπάρουμε όπως το Quake 1
TR-909 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Προσωπικά τα βλέπω λίγο πιο απλά. Μιλώντας για το σήμερα Raster= 99.99999% των τίτλων, RT=0,00001% Αν έχω συγκεκριμένο budget και χρειάζομαι το μέγιστο στη πλειοψηφία νέων και παλιών τίτλων κοιτάζω το raster perf. Αν δεν με νοιάζει να ξοδέψω κάτι παραπάνω και θέλω το "eye candy" σε 5-10 games για τα επόμενα 2 χρόνια τότε ναι κοιτάζω το RT. (βέβαια σοβαρό RT σε 2k με 3070 δεν υπάρχει).
this.is.elia Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TR-909 είπε Τεχνολογία και "επένδυσή στο χρόνο" είναι αντίθετες έννοιες. 🙂 Πέρνα λίγο από το νήμα των 4090 - η μετάφραση δικιά σου, υποκειμενικό είναι το θέμα, ξεκάθαρα 😁 Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από this.is.elia
dsi44 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) eye candy=native +rt +msaa οχι και να πιπιλαμε το μαρκετιν της πρασινης ομως το να πειθουμε τον εαυτο μας οτι η υποβαθμιση σε αναλυση ειναι eye candy καλως,αλλα να προσπαθουμε να πεισουμε και εξυπνοτερους ανθρωπους για την αδυναμια μας να αντιληφθουμε την κοροιδια ειναι θεμα. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2022 από dsi44 1
TR-909 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, this.is.elia είπε Πέρνα λίγο από το νήμα των 4090 - η μετάφραση δικιά σου, υποκειμενικό είναι το θέμα, ξεκάθαρα 😁 Δεν υπάρχει υποκειμενικότητα, το αντιθετο μάλιστα. Επένδυση= δεσμεύω ένα ποσό χρημάτων σε κάτι με σκοπό να το αυξήσω. Στα προϊόντα τεχνολογίας κάθε μέρα που περνάει από την αγορά του, η αξία του μειώνεται. Μιλάμε δηλαδή για απαξίωση. Για τις 4090 τι ακριβώς εννοείς? 1
Arkin Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Παμε να τα παρουμε ενα ενα παιδια γιατι καποια γραπτα ειναι σαν να εννοουν οτι οι amd δεν κανουν καθολου ray tracing 5 δυνατα παιχνιδια και πως τα παει η 6800xt με RT σε 1440p. Βλεπω παρα πολυ καλα FPS για 1440P και σε συγκριση με 3080 δεν ειναι πολυ πισω στο far cry 6 περναει και μπροστα στο legion ειναι στα ιδια και στο village βαραει 100+fps. Οπως εχω ξανα γραψει στην 4ετια εχουμε ενα 2077[στο οποιο ακομα και η 4090 βαραει 35fps σε 4Κ με RT Psycho] και ενα control που τρωνε τα μεγαλα ζορια οι amd καρτες. Δεν ειναι οτι δεν κανουν για ray tracing. Επαιξα το GOTG με RT High native και ειχα μονιμα απο 70 μεχρι 90fps. Φουλ RT δηλαδη με αντανακλασεις και το ευχαριστηθηκα με 6800xt. Αρα δεν ειναι οτι η μια καρτα εχει rt και η αλλη οχι. Τελος να πω οτι το RT καλο ειδικα τα reflections μου αρεσουν αρκετα αλλα δεν θα κανει ενα παιχνιδι καλο. RDR/JEDI FALLEN ORDER/FORZA 4 χωρις καθολου RT καθομαι και τα χαζευω το ποσο ομορφα ειναι και τρεχουν αψογα. Spoiler Δειτε εδω γραπτα απο fanboy. Αυτο κανει το marketing της nvidia? Αν ναι και οντως κανει πλυση εγκεφαλου κατι παει πολυ στραβα στον κοσμο μας. Εγω θα πω καλο gaming σε ολους και ας παιξετε και ενα παιχνιδι με RT high δεν θα γινει τιποτα αν δεν το εχετε ultra. Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler
Armoral Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, dsi44 είπε eye candy=native +rt +msaa οχι και να πιπιλαμε το μαρκετιν της πρασινης ομως το να πειθουμε τον εαυτο μας οτι η υποβαθμιση σε αναλυση ειναι eye candy καλως,αλλα να προσπαθουμε να πεισουμε και εξυπνοτερους ανθρωπους για την αδυναμια μας να αντιληφθουμε την κοροιδια ειναι θεμα. Ε αν ειναι ετσι λες δεν υπάρχει κανενας λόγος να πάρεις AMD. Η rtx 4090 και 4080 σε native το δίνουν το RT εκτός Cyberpunk. 11 λεπτά πριν, Arkin είπε Παμε να τα παρουμε ενα ενα παιδια γιατι καποια γραπτα ειναι σαν να εννοουν οτι οι amd δεν κανουν καθολου ray tracing 5 δυνατα παιχνιδια και πως τα παει η 6800xt με RT σε 1440p. Βλεπω παρα πολυ καλα FPS για 1440P και σε συγκριση με 3080 δεν ειναι πολυ πισω στο far cry 6 περναει και μπροστα στο legion ειναι στα ιδια και στο village βαραει 100+fps. Οπως εχω ξανα γραψει στην 4ετια εχουμε ενα 2077[στο οποιο ακομα και η 4090 βαραει 35fps σε 4Κ με RT Psycho] και ενα control που τρωνε τα μεγαλα ζορια οι amd καρτες. Δεν ειναι οτι δεν κανουν για ray tracing. Επαιξα το GOTG με RT High native και ειχα μονιμα απο 70 μεχρι 90fps. Φουλ RT δηλαδη με αντανακλασεις και το ευχαριστηθηκα με 6800xt. Αρα δεν ειναι οτι η μια καρτα εχει rt και η αλλη οχι. Τελος να πω οτι το RT καλο ειδικα τα reflections μου αρεσουν αρκετα αλλα δεν θα κανει ενα παιχνιδι καλο. RDR/JEDI FALLEN ORDER/FORZA 4 χωρις καθολου RT καθομαι και τα χαζευω το ποσο ομορφα ειναι και τρεχουν αψογα. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δειτε εδω γραπτα απο fanboy. Αυτο κανει το marketing της nvidia? Αν ναι και οντως κανει πλυση εγκεφαλου κατι παει πολυ στραβα στον κοσμο μας. Εγω θα πω καλο gaming σε ολους και ας παιξετε και ενα παιχνιδι με RT high δεν θα γινει τιποτα αν δεν το εχετε ultra. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Καλά τα γράφεις απλα δεν είναι "η Amd η τίποτα το χω ορκιστεί" η φάση. Κάθε προϊόν έχει τα δικά του συν. Εδώ έχουμε φτάσει στο αλλο άκρο. Η AMD η τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα