Προς το περιεχόμενο

Asus 3080 TUF 10GB, 799€ @ e-Shop.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, bonorov είπε

Δες τι κάνουν για να καταλάβουν αν το rt είναι on ή off. 

Αν εσυ θεωρείς gaming το να πηγαίνεις να κοιτάς λίμνες και λακουβες με νερό για να δεις αντανακλάσεις παω πασο.Παντως σε αυτό που θεωρώ εγώ gaming δεν βλέπεις το rt. 

Σε μία 5ετια που οι developers θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν καλυτερα αυτή τη τεχνολογία ξανασυζηταμε. 

Άσχετο λίγο με τις κάρτες γραφικών, αλλά σχετικό με το RT....
Εν μέρη έχεις δίκιο, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το παιχνίδι. Π.Χ. σε κάποια παιχνίδια όπως στο Spiderman που έπαιξα στο PS5 υπάρχει τεράστια διαφορά όταν στέκεσαι στο πλάι σε κτήρια που έχουν τζάμια. Οπότε γενικά εξαρτάται από το παιχνίδι.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, this.is.elia είπε

@bonorov

Το βιντεάκι που έβαλες είναι λίγο παλιό (σε σχέση με την εξέλιξη του RT). Στο sottr γενικά δεν βλέπεις ιδιαίτερη διαφορά μιας και μόνο οι σκιές είναι ray traced. Απο τότε έχουν βγει αρκετοί τίτλοι που δείχνουν πολύ πιο όμορφοι με RT (exodus, d eternal, cyberpunk με patches, τα πρόσφατα res. evil και άλλα). Είναι εντελώς gimmick, προφανώς είναι κάτι που ξεχνάς μετά από 5λεπτο όταν παίζεις το Χ παιχνίδι - αλλά είναι αναπόφευκτο κακό. Όλα τα μελλοντικά παιχνίδια θα το έχουν, όλες οι κονσόλες ήδη το έχουν, συνεπώς είναι λογικό κάποιος να αγοράζει κάρτα με γνώνομα το RT.

Ο μόνος τίτλος που έχει κάπως αντιληπτές διάφορες είναι  το cp2077. 

Προφανώς και οι νέοι τίτλοι θα βγαίνουν με rt και οι developers θα εκμεταλλεύονται όλο και καλυτερα.Μέχρι να βγουν όμως τίτλοι που το rt θα κάνει ουσιαστική διαφορά,και να μην ξεχνάς στο 5λεπτο ότι είναι on,εγώ θα έχω επιλέγω κάρτες χωρίς γνώμονα το rt.

Και καλο ειναι το 99% των gamers να κάνει το ίδιο για να μην πεταει τα λεφτά του. 

Εκείνο το 1% που νιώθει καλά ψυχολογικά να ξέρει οτι το rt είναι on,και ας μην υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά,ας επενδυει σε κάρτες των 1000+€.

Στο τέλος τέλος πληρωνεις για ο,τι σε κάνει να νιώθεις καλά. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bonorov είπε

Δες τι κάνουν για να καταλάβουν αν το rt είναι on ή off. 

Αν εσυ θεωρείς gaming το να πηγαίνεις να κοιτάς λίμνες και λακουβες με νερό για να δεις αντανακλάσεις παω πασο.Παντως σε αυτό που θεωρώ εγώ gaming δεν βλέπεις το rt. 

Σε μία 5ετια που οι developers θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν καλυτερα αυτή τη τεχνολογία ξανασυζηταμε. 

Εγω ξερω τι βλεπω με τα ματια μου. Το Shadow of the Tomb Raider ειναι οντως φτωχο γιατι το Ray tracing ειναι μονο στις σκιες και ειναι απο τα πρωτα παιχνιδια που το ενσωματωσαν το 2018, στις ετσι κι αλλιως οχι τοσο δυνατες σε αυτο το πεδιο καρτες της σειρας 2000. Ειδα ωστοσο και επομενα σχολια σου, στα οποια εισαι απολυτος. Οι τιμες ειναι στο θεο συμφωνω, υπαρχουν κι αλλα παιχνιδια ομως περαν του Cyberpunk που εχουν ωραιοτατα reflections και ray traced φωτισμους σαν αυτα που εγραψαν τα παιδια πιο πανω συν καποια που δεν αναφερθηκαν, οπως η τριλογια Hitman, το Control, το μετριο αλλα με πολυ δυνατο τεχνικο τομεα Wolfenstein Youngblood και αλλα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bonorov είπε

Ο μόνος τίτλος που έχει κάπως αντιληπτές διάφορες είναι  το cp2077. 

Η μέρα με τη νύχτα είναι. Δεν έχει "κάπως αντιληπτές" διαφορές. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Το βίντεο είναι ηλίθιο αν υποστηρίζει (δεν το είδα και δε θα το δω) ότι δεν είναι εύκολο να αντιληφθείς τις διαφορές.

Μόνο και μόνο που στις αντανακλάσεις δεν υπάρχει αυτό το απότομο cutoff που υπάρχει με τα Screen Space Reflections (SSR) αρκεί να το καταλάβεις.

Φτάνει το RT για να μεταμορφώσει ένα παιχνίδι? ΟΧΙ.

Αλλά ένα οπτικά δυνατό παιχνίδι παίρνει το κάτι παραπάνω με σωστό RT. Όποιος το αρνείται αυτό είναι αρνητής της πραγματικότητας.

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 5
Δημοσ.

Ειλικρινά, δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις. Μιλάμε για σχετικά παλιές πλεον κάρτες που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τα υπερ και τα κατά τους. Η 6800xt έχει περισσότερη vram και είναι λίγο καλύτερη σε raster (όταν σεταριστεί σωστά, γιατί όπως έχω βαρεθεί να λέω τα default suck), η 3080 έχει dlss, το οποίο είναι λίγο καλύτερο από fsr και πολύ καλύτερο rt. Δεν έχουν όμως την ίδια τιμή. Αν θες nvidia για το rt ουσιαστικά, θα πληρώσεις extra ~150€. Από κει και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος...

• Like 3
Δημοσ.
15 ώρες πριν, ptz13 είπε

Θεωρητικά η Asus δίνει 3 χρόνια εγγύηση, αν δεν κάνω λάθος. Το e-shop γιατί αναφέρει 2;

Ξέρει κάποιος τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση; Αν παρουσιαστεί πρόβλημα μετά τα 2 χρόνια απευθύνεσαι στην Asus;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, chrisde είπε

Από κει και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος...

Υπάρχει σωστό και λάθος. 

Δεν είναι μόνο τεχνικό το θέμα. Υφίστανται άχρηστες τεχνολογίες οι οποίες έχουν γίνει εν δυνάμει ανάγκες και 'υποχρεωτικές'.

Εάν αγοράζαμε με γνώμονα μόνο το gameplay, δεν θα υπήρχε λόγος να πάρουμε κάτι παραπάνω από μια κονσόλα Nintendo το 1983. Μια χαρά υπήρχε η διασκέδαση και το χόμπι. Αλλά διάφορες τεχνολογίες στην απεικόνιση, πρακτικά και θεωρητικά αχρείαστες, επιφανειακές και ποταπές (vertex/pixel shaders - particle systems - hairworks) εντελώς 'άχρηστες΄ από την σκοπιά της διασκέδασης έχουν αφομοιωθεί πλήρως σε όλα τα παιχνίδια.

Κάνει διαφορά εάν το μαλλί της Lara κουνιέται ομοιόμορφα στο Tomb Raider ή έχει μια τρίχα μόνο με ένα texture; Προφανώς όχι από την πλευρά της διασκέδασης. Έλα όμως που κάθε κάρτα πρέπει να υποστηρίζει hairworks πλέον...

Κάποια στιγμή, ο κάθε αγοραστής οφείλει να σκεφτεί πόσο αξία έχουν τα 200-2400€ που δίνει και πόσο θα αντέξει η επένδυσή του στο χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, this.is.elia είπε

Υπάρχει σωστό και λάθος. 

Δεν είναι μόνο τεχνικό το θέμα. Υφίστανται άχρηστες τεχνολογίες οι οποίες έχουν γίνει εν δυνάμει ανάγκες και 'υποχρεωτικές'.

Εάν αγοράζαμε με γνώμονα μόνο το gameplay, δεν θα υπήρχε λόγος να πάρουμε κάτι παραπάνω από μια κονσόλα Nintendo το 1983. Μια χαρά υπήρχε η διασκέδαση και το χόμπι. Αλλά διάφορες τεχνολογίες στην απεικόνιση, πρακτικά και θεωρητικά αχρείαστες, επιφανειακές και ποταπές (vertex/pixel shaders - particle systems - hairworks) εντελώς 'άχρηστες΄ από την σκοπιά της διασκέδασης έχουν αφομοιωθεί πλήρως σε όλα τα παιχνίδια.

Κάνει διαφορά εάν το μαλλί της Lara κουνιέται ομοιόμορφα στο Tomb Raider ή έχει μια τρίχα μόνο με ένα texture; Προφανώς όχι από την πλευρά της διασκέδασης. Έλα όμως που κάθε κάρτα πρέπει να υποστηρίζει hairworks πλέον...

Κάποια στιγμή, ο κάθε αγοραστής οφείλει να σκεφτεί πόσο αξία έχουν τα 200-2400€ που δίνει και πόσο θα αντέξει η επένδυσή του στο χρόνο.

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα τώρα και δεν είναι εδώ το κατάλληλο topic. Πολύ επιγραμματικά όμως διαφωνώ. Το "άχρηστες" είναι δική σου υποκειμενική ερμηνεία την οποία σέβομαι μεν, δεν την υιοθετώ ως "σωστή" όμως. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια να αποφασίσει, εμένα πχ μπορεί να με ψυχαγωγεί περισότερο το Cyberpunk όταν το παίζω με rt παρά χωρίς και να δικαιολογώ τα εξτρα λεφτά για αγορά nvidia gpu. Εσένα όχι, αυτό τι σημαίνει όμως ότι είμαι ντε και καλά λάθος; Δεν με αναγκάζει κάνείς, ενήλικας είμαι και ξέρω πολύ καλά τι θέλω και αν αξίζει να το πάρω. Στην τελική επιλογές υπάρχουν, αν κάποιος τη βρίσκει με παλιά παιχνίδια (είμαι ένας από αυτούς btw), μια χαρά μπορεί να ασχοληθεί μόνο με αυτά και να γράψει στα @@ του τα rt, hairworks, physx κτλ. Ούτε σωστό ούτε λάθος είναι.

• Like 1
Δημοσ.

@chrisde κατά βάση συμφωνούμε - αλλά όντως είναι θέμα για το μπλα.μπλα και όχι για τις προσφορές, οπότε ας αφήσουμε το topic για τους ανδιαφερόμενους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Φτάνει το RT για να μεταμορφώσει ένα παιχνίδι? ΟΧΙ.

Το Quake 1 - RT mod διαφωνεί.

image.jpeg.766e5b620fc8030e7d428ddf8de6f4d2.jpeg

Καμία απολύτως διαφορά στο gameplay. Περνάς το παιχνίδι και μεταμορφώνεται κυριολεκτικά από το 100% Path-Tracer που έκανε ένας modder

• Like 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, aki είπε

Καμία απολύτως διαφορά στο gameplay. Περνάς το παιχνίδι και μεταμορφώνεται κυριολεκτικά από το 100% Path-Tracer που έκανε ένας modder

Ναι, και παραμένουν τα κεφάλια των εχθρών τετράγωνα

Και τα χέρια δεν έχουν δάκτυλα, οι μύγες είναι κουκίδες κτλ κτλ κτλ.

Αν προσέθεταν και καμιά 20αριά εκατομμύρια πολύγωνα στη σκηνή, 20πλάσιας ανάλυσης υφές και 100 φορές πάνω σε assets κάτι μπορεί να γινόταν.

Τώρα παραμένει το σεβαστό αλλά αρχαιολογικό Quake 1, απλά έχει πολύ καλύτερο φωτισμό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ptz13 είπε

Ξέρει κάποιος τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση; Αν παρουσιαστεί πρόβλημα μετά τα 2 χρόνια απευθύνεσαι στην Asus;

Εικάζω αν κάνεις register τη κάρτα απευθείας στην Asus, σε συνδυασμό με την απόδειξη θα έχεις την 3ετία.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Alexandr0s7 είπε

Έχει στο eshop την 3070 στα 570€ σκέφτομαι να την αγοράσω σκέφτομαι βέβαια ότι έχει μόνο 8gb vram.

Πολλά. Αν ήταν 450-480 θα ήταν καλύτερα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, this.is.elia είπε

Τεχνολογία και "επένδυσή στο χρόνο" είναι αντίθετες έννοιες. 🙂

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...